Sebastian Vlădescu:
"Cel mai grav lucru care se poate întâmpla într-o perioadă de recesiune este să intri în panică. Panica poate să genereze orice fel de evoluţie. Eu spun că în momentul de faţă nu este cazul să intrăm în panică"
"Chiar dacă era mai bine să facem ceea ce am vrut să facem, cu acordul cu FMI, cu capacitatea de finanţare pe care acest acord o asigură, România va putea să fie stabilă în continuare. Riscul de instabilitate economică este în continuare redus la maxim"
"Va trebui să discutăm care este noua ţintă de inflaţie, care este noua ţintă de creştere economică şi care va fi PIB-ul. Toate lucrurile astea se schimbă şi se schimbă mult mai grav, dramatic, decât s-ar fi schimbat dacă reduceam salariile şi pensiile"
"Preţul are o definiţie care ţine de cost, de o marjă de risc (…) comercial şi o marjă de profit. În momentul în care introduci un element de nesiguranţă, cota de risc pe care fiecare comerciant o include în preţ creşte"
(sursa: http://www.inpolitics.ro/cum-combate-vladescu-criza-isi-ia-pendula-de-50000-de-euro-art58097.aspx)
"În momentul de faţă expresia este: preţurile vor sări în aer. Toată lumea declanşează această isterie, preţurile vor sări în aer, şi oamenii au două opţiuni: să nu mai cumpere decât foarte foarte limitat şi să încerce să exercite o presiune pe piaţă, să încerce ca preţurile să nu crească. Aici este până la urmă o discuţie despre limitele de rezistenţă a fiecărui sistem, cine rezistă mai mult: comerciantul sau cumpărătorul. Cine poate să stea mai mult cu preţurile sus sau fără să cumpere?"
(sursa: http://www.mediafax.ro/economic/vladescu-riscul-de-instabilitate-economica-in-romania-este-in-continuare-redus-la-maxim-6449726/)
Rog să-mi explice şi mie un economist de ce creşterea TVA cu 5% produce o creştere de preţ cu 8%...
No comments:
Post a Comment