09 September 2012

Pe cine am omorât de merităm nişte politicieni nesimţiţi?


Mai întâi ce înseamnă un "politician nesimţit"... Apare o problemă, toată lumea o semnalează... Ce soluţie oferă politicianul nesimţit? Ridică din umeri. Fiţi atenţi la datele ştirilor...
17 Aprilie 2011
Ne asteapta o criza alimentara de amploare. O spune seful Bancii Mondiale
Economia mondiala este la numai "un soc distanta" de o criza de amploare a aprovizionarii si preturilor la alimente, a declarat presedintele Bancii Mondiale, Robert Zoellick, citat de Bloomberg potrivit Mediafax.

Anul trecut, 44 de milioane de oameni au coborat sub pragul saraciei din cauza preturilor mai mari la alimente, a estimat Zoellick. Un avans de 10% al indicelui preturilor ar impinge alte 10 milioane de persoane sub limita saraciei, a adaugat el.

Indicele preturilor la alimente calculat de Organizatia Natiunilor Unite a inregistrat o crstere de 25% anul trecut, cel mai rapid avans din 1991, iar in februarie a atins un nivel record.

"Cresterea preturilor la mancare este in prezent cea mai mare amenintare pentru saraci. Suntem la numai un soc distanta de o criza de amploare.

In multe cazuri stocurile sunt scazute. Un singur eveniment major legat de vreme in unele din aceste regiuni ar putea impinge oamenii peste limite", a declarat Zoellick in timpul unei conferinte de presa organizata la finalul unei serii de intalniri intre reprezentanti ai BM si Fondului Monetar International.

Seful BM se opune interzicerii exporturilor, practica folosita de unele state pentru a mentine, artificial, preturile scazute.

Fermierii din Rusia, la un moment dat al doilea mare exportator de cereale la nivel global, cultiva in acest an agricol cea mai redusa suprafata din ultimii patru ani, dupa ce sostarea exporturilor de catre guvern a pastrat preturile scazute.
(http://www.business24.ro/international/rusia/ne-asteapta-o-criza-alimentara-de-amploare-o-spune-seful-bancii-mondiale-1489605)

06 Mai 2011
Romania are o piata dezorganizata unde milioane de hectare de teren agricol sunt in degringolada, iar exploatatiile sunt faramitate.

Principalele cauze ale deteriorarii sectorului agricol sunt lipsa de capital, de tehnologie si de expertiza, este de parere secretarul general Agrostar, Tudor Dorobantu.

In opinia acestuia, preturile la alimente cresc fiindca nu mai exista producatori agricoli care sa realizeze bunurile de consum alimentar fiindca statul nu i-a mai sustinut.

Contrar acestuia, Adrian Radulescu, secretar general la Ministerul Agriculturii, afirma ca preturile la alimente nu tin de competenta Ministerului Agriculturii.

"Preturile la alimente nu tin de noi, le face piata. Este vorba de conjunctura internationala, de energie electrica, gaze, petrol si de agentii economici care cumpara la un pret mic si vand la un pret mare", a declarat pentru Bloombiz.ro Adrian Radulescu.

Pe de alta parte, fostul ministru de Finante, Varujan Vosganian, nu crede ca cresterea preturilor la alimente poare fi o conspiratie premeditata a producatorilor.

"Guvernul a aratat catre producatori, insa nu ne-a spus ca in primul trimestru a majorat si el accizele si a contribuit la cresterea preturilor carburantilor. Nu m-as grabi sa dau vina pe producatori.

Multora dintre ei le-ar conveni sa vanda la preturi mai mici, sa aiba vanzare mai multa", a declarat pentru Bloombiz.ro Varujan Vosganian.

Pe de alta parte, Tudor Dorobantu acuza statul roman ca a dat frau liber intermediarilor, importatorilor si retelelor de supermarketuri care au creat monopoluri in Romania.

Potrivit fostului ministru, in Romania produsele care au elasticitate scazuta au o pondere mare: alimentele, intretinerea si chiar carburantii care ocupa 8-10% din veniturile medii ale romanilor.

"Aici e vorba de cosul mediu. Daca impartim analiza pe segmente de populatie, pentru cei cu venituri modeste, procentul depaseste 50% in ceea ce priveste marfurile alimentare", a mai precizat Vosganian.

Romania, intr-o "revolta" alimentara

Potrivit lui Dorobantu, Romania se poate astepta la un nou val al scumpirilor alimentelor, principalele cauze fiind evolutia pietei mondiale, factorii climatici dar si razboaiele din Orient si preturile carburantilor.

"Asistam de cateva luni intr-o parte a lumii la revolte, care duc la perturbari in aprovizionarea cu carburanti. Daca luam in calcul faptul ca Romania nu cultiva peste 4 milioane de hectare de teren, ne dam seama ca nu avem revolta in Romania dar avem o criza de sistem.

E mai rau decat revolta din Libia, Siria, Egipt. Avem pacea necesara dar nu avem organizarea corespunzatoare", a mai subliniat secretarul general Agrostar.

Pe de alta parte, Vosganian spune ca aceste scumpiri la alimente nu sunt in valuri succesive, ci reprezinta un proces continuu.

"Uitati-va la carburanti, nu sunt socuri. E vorba de un proces lent si permanent, de conditii care tin de piata interna, de faptul ca noi producem mult sub posibilitati si, desi am putea, nu acoperim necesarul din productia interna", a afirmat fostul ministru.

De asemenea, acesta este de parere ca romanii vand produsele proprii mai ieftin si cumpara din afara produse mai scumpe. O alta cauza importanta a cresterii preturilor la alimente este impactul international.

"Intr-o tara precum China exista deja 200 de milioane de oameni care au venituri mari pe standardele europene.

Acesti oameni nu se mai multumesc doar cu orez, ci mananca paine, carne, beau lapte. China, India, Brazilia, tari cu ritmuri mari de crestere apasa asupra pietelor internationale.

Astfel si in viitorul apropiat vom avea astfel de socuri si va trebui rapid sa ne intoarcem la procesul de reindustrializare si sa asumam industrializarea in spatiul rural", a mai afirmat Varujan Vosganian.

In opinia acestuia, transformarea agriculturii romanesti intr-una ecologica va ajuta Romania sa patrunda pe pietele internationale.

Contrar acestuia, secretarul general Agrostar crede ca Romania s-a intors la perioada de autoconsum din momentul in care a luat deciziile de retrocedare "haotica" a terenurilor, reguli luate fara discernamant in comparatie cu tarile din Europa.

"Germanii nu-si lucreaza terenul dupa cum ii taie capul. Sunt reguli stricte. Un fermier care a ajuns la varsta pensionarii si are 5 copii, nu-si poate lasa mostenirea la toti cei 5 copii, ci i-o va lasa celui care e calificat in domeniu.

Daca nu e niciunul calificat, atunci trebuie s-o arendeze unei terte persoane care sa realizeze o agricultura performanta. La noi nu exista asa ceva. De la primar pana la presedintele Romaniei, nimeni nu respecta regulile", a mai declarat Dorobantu.

O opinie optimista o are Adrian Radulescu care promite Romaniei un viitor mai bun, cu dotari tehnologice, productii mari, eficienta maxima si cheltuieli mici.

Mai mult, Radulescu crede ca Romania poate deveni o tara competitivita din punct de vedere agricol si poate realiza productii care sa permita exporturi si o siguranta alimentara abia in 20 de ani.

Pe de alta parte, fostul ministru de Finante spune ca lucrurile nu se pot indrepta atata timp cat peste 70% din agricultura romaneasca nu este fiscalizata.

"Va spun, ca fost ministru de Finante, eu cred ca noi ar trebui sa reducem ponderea economiei naturale in agricultura. Eu cred ca din productia agricola peste 70% nu este fiscalizata.

Daca am avea o agricultura 'marketizata' am putea sa mai adaugam 1,5 miliarde de euro veniturilor bugetare", a mai precizat Vosganian.
Sursa foto: Gandul.info
(http://www.business24.ro/varujan-vosganian/stiri-varujan-vosganian/cine-e-de-vina-pentru-preturile-nesimtite-la-alimente-1490306)

5 decembrie 2011
Preturile alimentelor vor creste cu 30% in 2012. Seceta prelungita anunta un an pagubos

Nu a mai plouat de patru luni, iar pagubele se anunta uriase. Recolta, ar putea fi cu 30 % mai mica decat in toamna si nu-i exclus ca preturile alimentelor, in general, si al painii, in mod special, sa creasca.


Preturile alimentelor vor creste cu 30% in 2012. Seceta prelungita anunta un an pagubos VIDEO pe www.incont.ro

Din august n-a mai cazut un strop de ploaie in campia Baraganului, iar pamantul e tare ca piatra.

Daca anul acesta am avut legume, fructe si cereale din belsug, pentru 2012 previziunile sunt negre. "Ar putea afecta in proportie de 25-30% productia de grau si as putea spune aici mai mult calitatea viitorului grau de panificatie", spune Cosmin Florea, director al Directiei Agricola Buzau.

Pe langa pamantul uscat fara ploaie, Dunarea a secat si ea. Nivelul fluviului a coborat cu aproape 40 de centimetri. Zeci de barje stationeaza in acest moment in apropierea de Cernavoda, iar pe Canalul Dunare-Marea Neagra pot trece doar ambarcatiunile de tonaj mic.

In vestul tarii astazi au fost si 16 grade Celsius. Insa de maine vine sigur iarna, anunta meteorologii. Temperaturile vor scadea si cu 10 grade si sunt sanse de ploaie.(http://www.incont.ro/agricultura/anul-acesta-agricultura-a-salvat-economia-tarii-2012-se-anunta-cu-probleme-spun-fermierii.html)
Seceta nu a lovit deci mişeleşte, pe la spate... s-a anunţat cu ceva timp înainte. Ce au făcut guvernanţii? Au sfătuit agricultorii să pună nişte seminţe speciale rezistente la secetă, să reducă efectivul de animal... ştiu şi eu ce hotărâri se mai puteau lua ca soluţie ajutătoare, că nu sunt agronom... Nooooo, au aşteptat ca seceta să se manifesteze plenar, producţia agricolă să scadă şi... 30% scumpiri la alimente.
09 aug 2012
Indicele preturilor la alimente FAO în creştere
Seceta îşi face simţite efectele la nivel mondial. Indicele preţului la alimente a urcat cu şase procente în iulie, după trei luni de regres. Cifrele au fost anunţate astăzi de Organizaţia pentru Alimentaţie şi Agricultură a Naţiunilor Unite. Indicele, care măsoară schimbările de preţ ale coşului de hrană, a adunat 213 puncte luna trecută, cu 12 mai mult decât în iunie. Recordul a fost înregistrat în februarie 2011, de 238 de puncte.

(http://www.money.ro/indicele-preturilor-la-alimente-fao_1225988.html)

12 August 2012
Valeriu Tabara: Preturile la alimente vor creste cu "doua cifre"

Preturile la produsele alimentare vor creste din cauza lipsa deciziilor de la ministerul Agriculturi, a declarat duminica deputatul PDL Valeriu Tabara.

Intrebat daca vor fi cresteri spectaculoase de preturi, in procente, la produsele alimentare, Tabara a indicat "doua cifre".

"Vor fi de doua cifre, nu de o cifra. De acum sunt cresteri de 4,5 - 5,6. la suta. Acum pretul graului de panificatie a depasit 0.8%, s-a dus la 1,1 - 1,2 si tendinta este de a se duce in sus spre sfarsitul anului. Nu mai vorbesc de carne, pentru ca va dati seama de costul carnii de porc cand cererealele sunt foarte scumpe, plus ca importam parte din proteina vegetala, in special soia", a precizat Tabara.

Potrivit lui Valeriu Tabara, la nivelul anului 2012, suprafata necultivata a fost de aproximativ 500-600 de mii de hectare, de la circa trei milioane care erau cultivate in perioada 2007-2009.

In plus, preturile materiaie prime si ale productiei agricole nu au ajuns niciodata la nivelul de acum, spune Tabara.

Lipsa de decizii de la minister pana la premier si speculatiile facute de unii analisti ai USL nu fac decat sa ne aduca la revenirea la acel statut de tara importatoare, dependenta si care orice investitie pe care o facem risca sa fie pierduta. Sunt in mare pericol zootehnia, exportul si este si problema cresterilor preturilor", a declarat Tabara, fost ministru al Agriculturii.
(http://www.business24.ro/preturi/preturi-alimente/valeriu-tabara-preturile-la-alimente-vor-creste-cu-doua-cifre-1517320)
Avem un ministru al agriculturii preşedinte de partid. Să vedem dacă la anul ceea ce se întâmplă astăzi va avea rezultate.

34 comments:

nimrod said...


:)))

Biblio,

Nu vine dom'le nici o criza! Delirul asta al scumpirilor dublat de formula "murim cu totii la anu'!" se manifesta in fiecare toamna(la noi sistematic in preajma zilei recoltei) si anul asta mai abitir ca e an electoral si ministrul de resort e si el prins in campanie si poate asa cineva sa bage si PC-ul in seama. :)))



nimrod said...


:)))) Si Tabara e cu Apocalipsa?!

Kosarom-ul tocmai a ieftinit carnea de porc in draci!

ZeV said...

Biblio
Ce faceți, stimate coleg ?
V-ați pierdut mințile ?
Scuze.. ;)
Am citit (mărturisesc cu multă greutate) compilația domniei voastre care se vrea un fel de avanpremieră a Apocalipsei și nu pricep, din ea, ce legătură au guvernanții, oricare ar fi ei ?
Păi dacă dvs scrieți:
,, Seceta îşi face simţite efectele la nivel mondial. Indicele preţului la alimente a urcat cu şase procente în iulie, după trei luni de regres",
ce mama naibii vreti să facă guvernanții români sau de pe alte coclauri ?
Doar să se roage la Dumnezeu.
La Satana se roagă doar Traian Băsescu & Co. ;)
Nu înțeleg de ce, duminica, nu mergeti la Liturghie, asa cum fac eu, permanent ? Pierdeti (in ghilimele) doar max 3 ore.
Zău, că merită...vă curățați de energii negative, obsesii și pesimism. Oricum, murim cu toții, ce naiba ?
:)))

Bibliotecaru said...

@ ZeV

Nu ştiţi ce ar fi putut să facă?

1. Credite în 2011 pentru irigaţii cu dobândă subvenţionată.
2. "Ieftinirea" apei de irigat.
3. Informarea agricultorilor pentru a achiziţiona un anumit tip de sămânţă mai rezistentă la secetă (chiar astăzi am văzut cum la un centru de seminţe selecţionate porumbul nu arăta deloc ca la ţărani pe câmp ci de 2 metri cu ştiuleţi de 30 cm normal dezvoltaţi).
4. Mărirea rezervei de stat.
5. Informarea crescătorilor de animale pentru a păstra din 2011 (an excedentar) nutreţuri pentru 2012 (cu nutreţuri în deficit).

Asta ce mă duce pe mine capul, că nu sunt agronom măcar, nu mai vorbesc că nu sunt specialist din minister. Nimic din toate astea nu s-a întâmplat.

Mai sunt şi nişte măsuri pe termen lung... dar acestea sunt mai costisitoare.

ZeV said...

Vasile
Nu va mai imflamati citind ce scrie prietena noastră, a bloglului, in general, recte, vaisamar. Fără ea, am adormi citind compilația de mai sus a stimatului Biblio. :))))
Intre orele 10-13 mă abțin, fiind la Liturghie.
Dar acum, nu am nici o rețintere și/sau protecție în a-i transmite:
Dragă vaisamar, STF. În stil duminical, adică, pe îndelete și cu tot tacâmul.
;)
PS
Face si ea haz de necazul pedelacilor, care, dacă nu ar fi funduli, nu ar fi proști destul.
:D

ZeV said...

Biblio
Dvs aveti cunostinta ca un sistem de irigatii IN AVAL, recte, alimentat din Dunare pentru Baragan este practic imposibil ?
Energia electrica necesara pomparii ,,in sus", plus pierderea de apa prin absorbtie sau evaporare, ar face costul cerealelor prohibitiv ?
Nu exista decat doua solutii:
1. Un sistem similar apeductelor romane, care aduceau apa din Tibru pe un traseu de zeci si zeci de km, utilizand banala atractie gravitationala;
2. Un sistem bazat pe udare cu ,,picatura la radacina", in stil israelian;
Numai ca acolo, agricultura se bazeaza pe ...CAP-uri, carora ei le spun ,,chibuțuri".
Noi fiind anticomunisti, belim cariciul În particular. Știți, probabil, cum se numeste in popor această activitate individuală....
:)))
Scuze, dar am un somnic... ;)
Ne revedem diseară, eventual și cu ceva documente stiințifice.

ZeV said...

erata
in AMONTE, scuze

ZeV said...

ps
..apeducte ermetice racordate la apele din zona subcarpatica

Robert Horvath said...

Domnule Bibliotecar
Ma intrebati ce fac eu pentru Romania.
Alaturi de alti oameni de talent ....Reprezint Romania.

La expozitiile personale expun la intrare ateagul
romanesc tricolor.

Ultima mea expozirtie personala
tercand prin marile orase ale lumii sa sfarsit in Figueras ,
Purtand numele DE LA DALI LA DEVA a fost dedicata
Regelui Spaniei si al Romaniei. In orasul de nasterea a lui
Salvador Dali la fel ca si in marele orase ale lumii m-am bucurat de atentia si participarea caselor regale europene .

In primul articol....dupa creiarea scandalului ICR m-am prezentat publicului romanesc.

O ZI BUNA PENTRU ROMANIA
Cu ocazia incheierii expozitiei antisemite, ICR da un comunicat in care niste mizgalituri oribile ale unor golani sunt declarate "un succes al artei de avangarda din Romania, care incepe sa fie luata in considerare de institutii de mare prestigiu din domeniul artei(precum Muzeul National de Arta Contemporana ) si a condus la stabilirea unor colaborari intre graffierii din Romania si institutii artistice de peste Ocean". Autorii uita sa explice ca aceste institituti isi au sediul in South Bronx sau in alte cateva ghetouri unde nici politia nu are curajul sa patrunda. Mentionind grupul de la New York Magazin se spune "nici una din persoane nu este calificata sa emita pareri profesioniste despre arta,de vreme ce nu poseda nici educatia si asa cum rezulta din luarile de pozitie, de un primitivism estetic deprimant - nici informatia necesara pentru a emite opinii pertinente" Lasind pe Grigore Culian care a creiat cel mai bun ziar de opinie de limba romana si pe profesorul Marinescu sa se apere singuri, sunt nevoit sa ma prezint si sa fac corectile necesare.

Ma numesc Robert Horvath si sunt de meserie cineast. Am absolvit facultatea de film IATC (fiind coleg de an cu Mircea Daneliuc cu care am facut un film de institut impreuna) Am lucrat la pricipalele studiouri in special la Televiziunea Romana. Mi-am facut educatia politica in anchetele securitatii. Am fost acuzat de spionaj, pentru trimitera in Occident a unor materiale filmate despre Ceausescu.Scapat cu viata am ajuns in America in 1977. Am pornit de la nimic. Fiind atras de lumea modelelor, am mai facut o facultate(Fashion Institute of Technology, New York) Aici am fost coleg cu Kiyoko, actuala mea sotie,renumit fotograf japonez, Actualmente imi continui profesia la studioul meu de film si televiziune cu sediul in Manhattan, New York si Tokio. Sunt cunoscut deasemenea ca ilustrator, designer, pictor. sub numele de Deva. Ultima expozitie personala DE LA DALI LA DEVA. care a avut in cartierul marilor galerii Chelsea, NY sa bucurat de succes. Am o galerie personala DEVA GALLERY unde arta mea poate fi vizionata de public. Semnind HORVATH sunt cunoscut in jurul lumii, ca unul din cei mai inportanti fotografi de moda.

Aceasta lunga prezentare este un indiciu ca intregul comunicat ICR trebue citit invers. In primul rind expozitia nu afost un succes ci un un adevarat dezastru.............................

ZeV said...

pps si gata:
..Noi suntem mai cu moț, după 2000 si ceva de ani, îl abandonăm pe Isaac Newron in manualele de fizica, ca fiind perimat si, că tot s-a descoperit electricitatea, musai trebuie îngrășați porcii de nemți de la EON-ON, sau broscarii mafioți de la ENEL.
Mama lor de coropișnițe capitaliste.
;)

Robert Horvath said...


@ Cu riscul de a ma repeta . In centrul fiecarei galerii
expun un urias portret al Regelui Mihai inconjurat
de un urias buchet de flori albe proaspete. La expozitia
de la NY m-am bucurat de prezenra.....viitorului Rege
al Romanie .....PRINTUL NICOLAE

Deschideti DEVA GALLERY LA EXHIBITION

ZeV said...

..ppp...s
CĂ tot îl văzui reapărând pe limbricul universal, întrebați-l dacă nu poate aduce în Romania vreun specialist, fermier, sau investitor in cele legate de agricultură.
Dar, stricați orzul pe gâște...el o să vă reproducă prin copy paste aceleasi tâmpițenii de cat este El de genial neinteles.
A se citi, neinteligibil.
:D
In mod normal, pentru servicii care nu incap in cuvinte, statul roman ar trebui sa-i asigure o renta pe viață.
La Jilava.
;)

ZeV said...

...Băi frate, ori îl elogiezi pe Rege, ori pe Maresal.
Dă macar cu dolarul găurit, dacă nu știi cui să-i acorzi întâietate.
;)

Robert Horvath said...


In istoria mondiala au existat revolutii si revolte cheie care au schimbat mersul lumii. Una din ele se numeste
REVOLTA TUTARILOR
Inceputul l-a dat
un obscur pupa-n curist mioritic
.
ZeV said...
Biblio
Ce faceți, stimate coleg ?
V-ați pierdut mințile ?
Socul este resimtit pe tot blogul. Diferite nulitati facand declaratii socante de acelasi calibru. Din pacate asemenea aberatiuni ale unor minti nu vor putea opri progresul si anti americanismul......

Robert Horvath said...

DEMENT VASILE
@ Unul din nulitati ....lipsit de cunostinte elememtare confunda exportul de arme .....cu contrabanda de arme.....trimise teroristilor si state
aflate sum embargou ONU !

Robert Horvath said...

Mitica
personaj din Caragiale
afirma ca se trage dintr-o familie buna
nascandu-se cu pian in casa si servitoare.
Precizare
Fiind copilul servitoarei pianul nu putea
sa-i apartina decat in absenta......
Mama dansului are circumstante agravante in educatia
purandelului.

Robert Horvath said...


@ Ce fac pentru Romania ? Recuperarea banilor Ceausescu reprezinta preocuparea mea principala.
Punerea in catuse a motanului cangrenat
al democratiei romanesti.....
Cinci bilioane $ furati reprezinta cea mai mare lovitura
din istorie. Va fi o lovitura de prestigiu pentru cei care
cred sau pretind......ca Ceausescu a fost...impuscat sarac.

Robert Horvath said...

Zev
@ Fundul..... glorios al tovarasului Ulianov
Mai bine la Rahova decat la ....Targoviste!!!
Mai bine cunoscut la New York decat necunoscur la
Caracal.

Robert Horvath said...

ERATA
NU NECUNOSCUR....CI NESCUNOSCUR.

Robert Horvath said...

@
Lipsa explicabila la apel

Ziua Naţională a Romilor. Zeci de mii de romi s-au adunat la Costeşti pentru a marca momentul.
După rugăciunea şi slujba religioasă de la mănăstire, romii căldărari, argintari şi gaborii care sărbătoresc ziua de Sfânta Maria Mică au mers în poiana din Costeşti, judeţul Vâlcea, unde şi-au etalat bogăţiile: maşini de lux, salbe de aur, inele, ghiuluri şi lanţuri din metale preţioase, şi au întins o masă mare cu bucate alese: sarmăluţe, cârnaţi la ceaun, friptură la proţap, dar şi cu vin, ţuică şi fructe. La petrecere au sosit manelişti, blogheri şi lăutari.

Anonymous said...

www.psd-sector2.ro este un site al PSD. Știri despre activitatea organizației de sector pot fi găsite la rubrica ”Avizier”

Bibliotecaru said...

@ ZeV

Eu nu ştiu cum este cu cursul apei la deal, ceea ce ştiu însă cu siguranţă este cu suprafaţa irigată înainte de 1989 era cu mult mai mare decât în 2012... şi cu siguranţă că şi atunci erau ingineri care calculau în lei costurile de irigare.

Administraţia Naţională a Îmbunătăţirilor Funciare are în administrare lucrări de amenajări de irigaţii, pe suprafaţă de 2.998.255 ha.

Metode de udare:
- udare prin aspersiune 2.660.353 ha.
- udare prin brazde 281.982 ha.
- udare prin inundare 55.920 ha.

Observaţi că metoda gravitaţională este ceva mai mare de 10%.

Sigur, se consumă curent electric.

Dacă aveţi răbdare, vă ofer un document:

http://www.cdep.ro/camera_deputatilor/comisii/co107_rp_final.pdf

La final, la pagina 163 a fişierului (167 a documentului original), puteţi citi şi câteva soluţii ale specialiştilor în domeniul oportunităţii politice. Unele nici măcar nu ţin de agricultură, cum ar fi depolitizarea sau reglementarea colectării fierul vechi astfel încât să nu se mai primească "furăciuni".

Bibliotecaru said...

@ ZeV

Mie mi-a rămas în minte mai ales declaraţia unui fost director al Agenţiei Naţionale de Îmbunătăţiri Funciare...

Nicolae Mărăcine – fost director la ANIF
• vinovaţi pentru distrugerea sistemului de irigaţii, în primul rând, acţiunea
fierul vechi, o lipsă de legislaţie în domeniul acesta, al achiziţiilor de deşeuri
metalice de orice natură şi feroase şi neferoase, coroborat cu sărăcia, cu tendinţa
mare de a se îmbogăţii repede pe seama nemuncii şi sustragerii lor din sectoarele de
irigaţii, vastitatea şi dispersia foarte mare, având în vedere faptul că resursele
alocate acestui sector au fost foarte mici;

• nu trebuie să ne îmbătăm cu apă rece că avem 3 milioane de hectare amenajate
pentru irigat, pentru că nu mai avem; se vede efectiv cât se irigă în România la ora
aceasta - şi în România, economic nu se pot iriga mai mult de 1,5 milioane ha;

• după mine, ca să revitalizăm sectorul de irigaţii, trebuie să-l declarăm de
interes naţional, să facem o companie naţională de irigaţii, care, după cinci ani,
dacă o subvenţionăm şi ducem apa la hidrant, cu obligativitatea producătorului să
irige şi să procure echipamentul, să nu mai plătească nimic pe partea asta, să se
ocupe statul, după cinci ani putem să revenim la forma aceasta de activitate
comercială, timp în care producătorii agricoli se pot capitaliza.

Bibliotecaru said...

@ Robert Horvath

Nu v-am întrebat în sensul de a-mi spune ce anume faceţi despre România, ci pentru a face ceva important. Ce faceţi acum este despre domnia voastră... nu despre România.

Bibliotecaru said...

@ ZeV

România produce mulţi specialişti în agricultură, institutul scoate agronomi pe bandă rulantă. Problema este că nimeni nu-i foloseşte. În România agronomii au de regulă ceva de muncă în agronomie dacă se apucă ei să fie fermieri. În general însă nu se întâmplă aşa.

Doamna Udrea imaginase un sistem de stimulare a populării localităţilor cu oameni cu studii... mă refer la sate, comune, oraşe mici... oferindu-le un fel de case de serviciu. Este important să ai doctor, profesor, agronom şi aşa mai departe... Ei nu sunt îndeajuns nici măcar în localităţile mai mari. Sigur, nu este SOLUŢIA, de altfel s-a văzut că nimeni nu s-a înghesuit să ocupe casele pe care primarii le construiau ca urmare a programului... dar ceva trebuie făcut.

Bibliotecaru said...

@ www.psd-sector2.ro

Eu mă gândeam că ar fi trebuit să promovaţi activitatea PSD Sector 2, dincolo de programul de lucru.

De exemplu ar fi de interes să fie prezentate problemele exprimate în timpul audienţelor. Partidul este o instituţie de natură politică, scopul este deci guvernarea (politica este arta de a guverna). În cazul unei organizaţii de sector vorbim deci despre o guvernare locală. Site-ul ar trebui deci, după părerea mea, să reflecte activitatea organizaţiei sectorului 2. Mă aşteptam să găsesc filmuleţe cu înregistrările întâlnirilor, poate transmisii live... Rezumatele şedinţelor scrise într-o minută dacă nu stenogramele, informaţii detaliate despre conducerea filialei, cu CV complet... şi o listă cu toţi membrii filialei... Evident şi statutul partidului şi Programul Politic, de ce nu şi o mică e-bibliotecă cu documentele de partid ale filialei.

Cam acest gen de informaţii mă aşteptam să găsesc eu.

nimrod said...


:)
Deşi mâine dimineaţa la mine în vie, sub poala Istriţei, începe culesul, mai întâi la Tămâioasă, iar rezultatele de la cultura mare par să fie OK, nu mai comentez nik despre agricultură, că iar sare vreun cultivator de ardei iuţi în geamul bucătăriei de bloc şi zice că habar n-am.
Oricum, vizita de lucru (sic!) pe care am făcut-o acu' trei săptămâni pe Mosela mi-a reconfirmat că "Arbeit uber alles" şi nu papagalii cu role de prin camere, direcţii şi ministere.

Altfel, Biblio, ştiţi că asta cu stocurile în exces o au doar americanii. Ei au şi ziua naţională de golit frigiderele... Păstrarea la Rezerva naţională a unui plus de cereale costă. Şi ce sens are? Dacă se termină, se cumpără de afară sau de la intern, iar dacă nu merge cu achiziţionatul, merge cu rechizi-ionatul, deşi nu se întrevede la orizont nici un nou război mondial...

Anonymous said...

Horvath, tu înainte ca să mi te adresezi ai de făcut două chestii extrem de simple:

1. Să-mi spui în ce an ai obţinut diploma.
2. Să-mi dai numărul de telefon ca să te sun şi să văd dacă eşti în America sau nu!

Atât timp cât te fereşti ca dracul de tămâie ca să faci aceste două chestii, pentru mine personal eşti o nulitate! (de fapt pentru mine aşa eşti de vreo 12 ani)
UN ZERO BARAT!
(adică mulţimea vidă)
:))))))))))

Bibliotecaru said...

@ nimrod

Se pare că nu aţi citit cu atenţie ce am spus.

Nu există "de afară" pentru că a fost şi este o criză a mâncării la nivel mondial. Şi în SUA este o criză a porumbului, produsul agricol principal al lor.

Am început cu ce spunea şeful Băncii Mondiale. Acele spuse nu erau numai pentru români ci pentru întreaga lume. Motivul pentru care cresc preţurile cu 30% la nivel mondial este că schimbările climatice produc asta.

Bibliotecaru said...

@ nimrod

Cât despre vin, este un an absolut minunat din punctul de vedere al calităţii dar foarte prost din punctul de vedere al cantităţii. Ia întrebaţi pe cei de la poala Istriţei cât a fost producţia la hectar anul trecut (şi nici anul trecut nu a fost un an viticol deosebit de bogat) şi cât este anul acesta... să faceţi o comparaţie.

Anonymous said...

Horvathe dacă pun gheara pe tine te spamez!

Ştii cum spamez eu?
CU BÂTA!
Îţi trag peste degete cu ea peste degete până ţi le terciuiesc pe toate.
De n-o să-ţi mai trebuiască să te apropii de vreo tastatură câtă viaţă amărâtă o să mai ai de aici încolo!
:)))))))))

nimrod said...


:) Biblio... Tocmai ce spuneam! Pe cine să mai întreb, dacă de Tămâioasa mea e vorba? Pe mine înşivă? :)))

Bibliotecaru said...

@ nimrod

Atunci mă ţineţi la curent... :D

Vasile, said...

Boul cica exista difrente intre export si contrabanda.
Dar cine a spus altceva mai cretinule, chiar asa este sunt mari diferente in numarul de morti pe care in produce contrabanda si numarul de morti rezultat din exportul de arme?\
Intelegi mai cretinule ?
Sa mergem mai departe .

Este adevarat intr-un razboi se folosesc arme din export, pentru majoritatea care nu au o productie proprie ca sa echilibreze un presupus echilibru de forta! nu de contrabanda , rezultatul este zeci sute milioane de morti , pierderi sunt si din introducerea armelor prin contrabanda dar asta de ordinul zecilor. Doar racheta exocet care a distrus distrugatorul Sheffield nu a fost una de contrabanda cum nu au foat de contrabanda nici bombele atomice din Hiroshima si Nagasaki sau armele care au omorit peste un milion ,un milion mai cretinule de nord vietnamezi si asta cu numa citiva ani in urma ca sa amintesc si citeva sute de sarbi nevinov ati!
Mai exista un sistem de export mascat America le viinde romanilor cu dedicatie, "se pot recomercializa numai cu avizul nostru urmatoarelor state ...." , adica contrabanda cu aviz american.
Mai cretinule producatorii de arme aceia care exporta sunt cei mai mari criminali ai lumii, stii care sunt cei mai mari producatori?

De monopol intro industrie ai auzit domnule Dement demn de camase de forta?

© Gheorghe Florescu, 2008 Acest site este un pamflet politic şi, uneori, cultural, trebuie deci tratat ca atare.