21 August 2009

Tragi cu puşca, nu ia foc... Păsărica-i cu noroc


Îmi imaginez doi prieteni vorbind într ei (eventual ascultaţi şi de serviciile de tip intelligences particulare, ilegale în România).
- Prietene, fratele tău pune un semn de întrebare asupra carierei tale politice. Lumea spune că ar fi o oarecare non-compatibilitate, să nu spun incompatibilitate.
- Mda... păi şi eu ce să spun? Îmi pare rău? Uite măi, o fac şi pe asta, îşţi spun clar şi răspicat. ÎMI-PA-RE-RĂU!


REALITATEA.NET - Fratele lui Traian Băsescu, implicat într-o afacere cu armament de miliarde de dolari


REALITATEA.NET - Fratele lui Traian Băsescu, implicat într-o afacere cu armament de miliarde de dolari

(sursa: http://www.realitatea.net/fratele-lui-traian-basescu--implicat-intr-o-afacere-cu-armament-de-miliarde-de-dolari_594507.html)

Precizări ale Administraţiei Prezidenţiale

Preşedintele Traian Băsescu regretă că un membru al familiei sale este acţionar al unei firme cu activităţi legate de domeniul militar.

Preşedintele a primit asigurări că firma nu a fost implicată în contracte cu produse militare.

De asemenea, Preşedintele i-a solicitat domnului Mircea Băsescu să renunţe imediat la calitatea de acţionar în respectiva firmă.

Şeful statului mulţumeşte mass media pentru semnalarea acestui caz şi regretă situaţia creată.

Departamentul de Comunicare Publică
21 August 2009

(sursa: http://www.presidency.ro)


REALITATEA.NET - Băsescu: Dacă frate-meu se mai bagă în vreo firmă din asta dubioasă, eu pot să nu mai candidez
(sursa: http://www.realitatea.net/basescu--daca-frate-meu-se-mai-baga-in-vreo-firma-din-asta-dubioasa--eu-pot-sa-nu-mai-candidez_594977.html)

Sincer, pe mine nu mă îngrijorează că fratele preşedintelui în funcţie ar putea să facă eventual nişte bani, cineva tot trebuie să-i facă. Măcar de ar lucra fabricile de armament pe bani şi nu pe scobitori. Pe mine mă îngrijorează numele firmei, Defence Security and Intelligence Co (aşa am înţeles cel puţin din articolul http://www.financiarul.ro/2009/08/21/basescu-despre-implicarea-fratelui-in-afaceri-cu-armament-regret-situatia-creata/), care sună a serviciu de informaţii/contr-informaţii. M-ar deranja mai puţin nişte bani făcuţi din armamemnt decât să aflu că fratele preşedintelui are un serviciu de informaţii particular. În condiţiile în care scandalurile cu înregistrări ilegale au o succesiune ciclică din ce în ce mai evidentă, tare nu aş vrea să descopăr un caz Watergate şi în cazul preşedintelui Băsescu. Iată, în aceste zile există scandalul înregistrărilor ilegale ale Comisiei conduse de domnul Orban. Cum ar fi să bănuiesc (chiar şi la un grad de probabilitate de unu la sute de mii) că înregistrarea ilegală este făcută de un serviciu de tip intelligence al unui om politic... Chiar nu aş putea fi de acord cu aşa ceva. Mi-aş dori asigurări că denumirea firmei nu are nici o legătură cu conţinutul ei.

28 comments:

articlier said...

Să te tăvăleşti de râs, nu alta. Cum să nu ştie şefu' statului cât de incompatibil îi e neamu'?! Şi mai şi spune că a aflat din presă că regretă... Ce consilieri are omu' ăsta ?!

Bibliotecaru said...

Domnia voastră cum crede că a aflat presa de aşa ceva? Modificarea unui acţionar la o firmă nu este o operaţiune foarte vizibilă pentru un om obişnuit... Probabil că cineva are un trigger cu numele lui Mircea Băsescu şi declanşarea informaţiei a avut loc atunci când a nimerit pe acest nume, ori la tribunal, când s-a modificat statutul, ori pe la Registrul Comerţului... şi aşa a ieşti "afacerea" la suprafaţă. Eu nu cred că cineva s-a gândit că se va afla despre o firmă de acest tip, care nu a avut nici activitate, pregătită iniţial pentru Turism...
Pe de altă parte, cine numeşte o firmă Defence Security and Intelligence Co pentru a activa în domeniul turismului?

articlier said...

@bibliotecaru,

Superficial cum mă ştiţi, nu consum prea mult timp cu detaliile şi pot greşi uşor. De data asta însă e al naibii de simplu. Complexul de locuinţe Watergate nu era nici la momentul scandalului o clădire publică aşa cum e cazul Casei Poporului. Asta a îngheţat de groază Procuratura care, n-am reţinut să fi făcut vreo mişcare din oficiu, aşteptând o comandă care, după cum vedeţi, întârzie. Cum nenorocirile nu vin niciodată singure, doamna Udrea, din inerţie, a dat cu flit comisiei, deşi chestia cu fratele preşedintelui devenise deja publică şi ar fi fost bine să fie mai reţinută. Părerea mea e că serviciile, nu foarte inteligente totuşi, au ajuns să se bată între ele cu oamenii politici din diferite tabere, ca ţiganii cu copii...
Vă doresc o zi bună. Fiindcă iarăşi e frumos afară ies să vizitez un târg de oale şi ulcele garantat 100%.

Bibliotecaru said...

Sper din toată inima să nu aveţi dreptate în ceea ce priveşte lupta dintre servicii?

articlier said...

@Bibliotecaru,

Conflictul pare să fie starea naturală a structurilor de genul ăsta.Există exemplul clasic al războiului permanent dintre Abwehr şi SD, pe care primul la pierdut în cele din urmă, rezultat plin de semnificaţii de altfel.Amintiţi-vă ce-a fost şi la noi în zilele Revoluţiei...Ce se întâmplă în momentul de faţă e, dupa parerea mea, din cauza utilizării excesive a oamenilor din servicii în lupta politică, motiv pentru care, pe de o parte ăstora li s-a urcat la cap iar pe de alta parte, politicienii care le-au solicitat sprijinul au intrat într-o stare de dependenţă faţă de ei pe care de ceva vreme n-o mai pot controla, cu rezultatele care se văd.

Maximmouse said...

Buna seara Stimate Bibliotecarul!


Afirmatia din postul tau , cum ca tot trebuia sa faca cineva lucrul acesta...numai sa nu lucreze fabricile de armament pe scobitori, etc, este surprinzatoare!

Stimate Bibliotecarul, poate, adica , in mod sigur ,nu ai inteles! Firma fratelui asimetric nu facea lobby pt. armament romanesc, ei urmau sa fie curele de transmisie de neevitat intre statul roman si firmele straine(americane) de armament, pentru un comision de 10%. Cu alte cuvinte, mai sugestiv, 1 miliard din 10 miliarde , pe care statul urma sa-i cheltuiasca pentru inzestrarea armatei , urma sa intre in buzunarul asimetric, pentru ca , nu-i asa , axioma este ca nu intrau in buzunarul fratesc.Asa ca stimate Bibliotecarul, in conditiile in care statul are propriile directiuni de negociere si contractare in materie de inzestrare a trupelor, se pune in mod firesc intrebarea , de ce sa-mi privez eu armata de o zecime din inzestrare, pentru a baga bani in in buzunarul familiei asimetrice? Si aici vine filosofia lui :"C-asa vor muschii mei de presedinte, e bine!" ca aceasta urma sa se intample este evident daca ai vazut evolutia din ultima vreme a duduii.Acuma lupta a devenit sangeroasa.Ea se va da in fata opiniei publice, ca un fel de arbitru.Ia imagineaza-ti daca nu era an electoral?Putea duduia sa-i si bata pe parlamentari , putea sa ia fratele asimetric 2 miliarde de euro comision, puteau orice...puteau urla politicienii si presa pana ramaneau fara glas, nu conta.

De ce conteaza acuma? Nu ca le-ar pasa foarte mult asimetricilor de parerea noastra, poate la absurd( suntem in absurd!) nici de votul nostru,ci pentru ca , dupa parerea mea, valul pe care asimetricul s-a instalat la putere s-a potolit, s-au cam reimpartit zonele de influenta, si atunci, unii si-au amintit ca suntem , totusi , tara memebra UE, si vecina cu Rusia.

Asa ca stimate Bibliotecarul, inarmeaza-te cu rabdare, vom vedea multe lucruri care ne vor satisface dorinta de stiri , de a fi buricul pamantului pentru scurta vreme si cu chestii negative,

cu respect, Maxi!:D

Bibliotecaru said...

@ Maximmouse
Ziarele m-au învăţat o lecţie, anume că dacă există 10% comision din ceva, orice variantă ar fi, cineva va lua 10% comision, fie că aflăm noi, fie că nu aflăm noi. Din punctul meu de vedere, îmi este indiferent cine anume ia 10% comision. Desigur, ar fi o diferenţă dacă statul român ar plăti mai puţin cu 10%, asta da. Desigur, ar fi o diferenţă dacă statul ar lăsa-o mai moale pe timp de criză cu investiţiile în armament, mai ales că de obicei este un armament de un tip pe care oricum nu-l folosim prin Afganistan şi Irak, adică acolo pe unde trimitem trupe. Desigur, ar fi o diferenţă dacă banii aceştia investiţi ar fi investiţi pentru a salva vieţile soldaţilor noştri...

Dar dacă totul este o afacere şi atât, dacă investiţiile se fac având drept criteriu comisionul, atunci chiar nu mă interesează în ce buzunar poposeşte, ca cetăţean mi-e perfect egal. Probabil că nimeni nu ar fi spus nimic dacă numele de Băsescu nu era în firmă şi nu ne-ar mai fi păsat unde se duce milionul sau miliardul.

Sigur, poate că am fost prea pragmatic, poate că totuşi aş vrea să nu mă gândesc că preşedintele acceptă o ofertă sau alta funcţie de cine ia comisionul... Ceea ce m-ar interesa cu adevărat este ca partidele ori oamenii politici să nu aibă servicii de informaţii private care să conducă la un război informaţional. Oricât aş vrea, nu pot să nu ciulesc urechile şi să fac legătura dintre o firmă care are o denumire ce în alte ţări înseamnă serviciu de informaţii şi suspiciunile pe care le aveam acum câteva zile. Tocmai când începeam să-mi revin de la reacţia doamnei Udrea la adresa domnului Tolontan ("te lucrez informativ"), iată că apare o firmă cu "intelligence" şi "security" în denumire. Păi eu ce să cred, că este o întâmplare sau să mă aştept cu nişte mascaţi particulari năvălind în casă şi să-mi dea o lecţie dacă nu mă astâmpăr cu comentariile? Cum pot descoperi eu o certitudine care să-mi demonstreze că această firmă nu face spionaj pentru Traian Băsescu, Elena Udrea sau mai ştiu şi eu ce membrii PD-L? Nu are activitate, nu ştie nimeni de ea... ar putea fi o firmă pentru orice. Pe de altă parte, atunci când lucrezi cu spionaj şi informaţii, oricum nu rupi chitanţă. Am eu certitudinea că firma aceasta nu montează microfoane prin Palatul Parlamentului sau nu pune microfoane la mine în rezervorul de la toaletă? Desigur că acum mi-a încolţit o sămânţă de îndoială care creşte, mai ales după reacţia bălmăjită a celor implicaţi.
Sigur, un miliard de euro, un milion, un euro... poate nu este etic, poate nu este moral, poate nu este nici legal... dar un serviciu particular de informaţii ar fi toate acestea la un loc şi încă o dată pe atât.

LuMassa said...

Te salut Biblio! Te rog frumos ajuta-ma. Nici acum nu si a revenit blogul meu. Nu pot sterge postari, mi a disparut acel cos. Caut si caut sa vad unde am gresit eu ...dar totul este in regula. Nci nu am cui sa reclam.Pt ca e clar cine administreaza blogul a anulat optiunea. Sunt mai mult de 2 luni ...E posibil sa nu am unde reclama greseala lor,practic mi au luat si alte optitiun dar n-ar fi importante. Multumesc.

Bibliotecaru said...

@ LuMassa
Am auzit de această problemă şi de la alţi utilizatori. Verificaţi că sunteţi logat ca administrator pe blog.
Nu cred că este o problemă a blogspot, se pare că, din când în când, se şterg anumite setări pentru a proteja accesul nedorit. Sfatul meu este să verificaţi cu atenţie dacă sunteţi logată ca administrator.

LuMassa said...

Am cautat si nu am gasit ceea ce tu imi recomanzi daca sunt logata ca administratorul blogului. Unde sa caut ca ma enervai deja? Imi vine sa renunt la el.....In setari nu este optiunea

Bibliotecaru said...

Pai dacă blogul are un singur cont, acela este şi de administrator. Dacă sunt mai multe conturi pentru acelaşi blog, fiecare dintre ele poate fi de administrator sau numai de postare, depinde cum i s-au acordat drepturile de către contul care a creat blogul.
Repet, dacă blogul are un singur cont (de logare şi identic cu contul în care s-a creat blogul), atunci el este în mod automat de administrator.

Bibliotecaru said...

Scrie acolo sus în dreapta adresa de email, New Post, Sign Out?

Bibliotecaru said...

Sau scrie adresa de email, New Post, Customize, Sign Out?

A doua variantă este contul de administrator, prima variantă este contul limitat la postare. Pe contul de administrator se pot şterge comentariile.

LuMassa said...

said...

Pai dacă blogul are un singur cont, acela este şi de administrator
Biblio, e un singur cont..nu exista mai multe conturi pt blogul meu!!!! Nu mai intelg nimic. Repet unde gasesc optiune cu administratorul blogului ca nu o gasesc????

Bibliotecaru said...

:)
Păi eu nu aveam de unde să ştie că este sau nu un singur cont, eu de exemplu am şi bloguri în care am două conturi, ca să nu mă trec de pe un cont pe altul când vreau să postez ceva.

Dacă este un singur cont şi sunteţi logată pe acel cont, nu mai aveţi ce căuta. Eu asta întreb, sunteţi sigur logată pe contul care trebuie. Asiguraţi-vă că este aşa, daţi log out şi mai logaţi-vă o dată.

La mine se văd acele coşuri de gunoi, deci nu este de la blogspot. Cred în continuare că nu sunteţi logată pe contul care trebuie... Scrie sus Costumize între New Post şi Sign Out?

LuMassa said...

Blogul este in limba romana, asa ca ce intrebi nu se regaseste!!!

Bibliotecaru said...

Offff
păi ce este sus în dreapta după adresa de email?
Este Post Nou şi... mai ce?

LuMassa said...

Din prima clipa de cand am creeat acest blog ma loghez pe acelasi cont.Imi cere ad de mail si parola...n am schimbat nimic doar parola fff des....

LuMassa said...

Dupa mailscrie in ordine: postare noua, personalizati si deconectati-va

Bibliotecaru said...

Da, sunteţi pe cont de administrator. Ar trebui să vedeţi coşurile.

LuMassa said...

Vezi? De asta ma enervez, le am avut la inceput, chiar mult timp, mi le- au luat, apoi iar o sapatamana au fost si de doua luni aprox...adio cosuri.

Bibliotecaru said...

Ei mai dau următoarea explicaţie

Notes:

* If you can't see the trash can icon, then that is probably because of a caching issue with your browser. First double check that you are logged in to the correct Blogger account. Then clear your browser's cache and refresh the comment page a few times, until the icon appears. Alternatively, you could try deleting the comment from a different browser.
* If you have a firewall or other security software (e.g. Norton AntiVirus) on your computer, then this could also be causing the icons to be hidden. Try temporarily disabling this software or modifying its settings to delete your comments.
* Once a comment has been deleted, there is no way to recover it.
* It is not possible to edit comments. If you want to edit your own comment, you can simply delete it and then re-enter it with the changes. (However, the timestamp will be modified to reflect the time of the new comment.)

Adică că este o problemă de la programul pe care îl folositi pentru deschiderea paginilor de internet.

Bibliotecaru said...

Ce browser folosiţi ca să deschideţi paginile internet?

Internet Explorer
Mozilla
Opera

LuMassa said...

Adica???? Si uitai sa-tinspun, vreo doua zile nu m-au lasat sa intru pe blogul meu...cica ma vedeau ca pe un virus!!! Dar tot ei au avut probleme, am putut sa mi deschid blogul eu nu facusem nimic.

LuMassa said...

Mozilla

Bibliotecaru said...

Am instalat o versiune noua de Mozilla acum câteva zile şi văd că s-au schimbat opţiunile.
În versiunea de dinainte se intra Tools (din meniul Mozilla) şi apoi era opţiunea Delete Privated Data... acolo ar trebui setata caseta de cache. Apoi cu o repornire a mozilla totul ar trebui să se rezolve.

Este posibil să fie şi un virus de cache, a fost o zonă foarte mare de viruşi în ultimul timp, iată şi Andreea Vass a căpătat unul de la chestiunile adăugate pe marginea blogului.

LuMassa said...

OK. Si azi ma anunta de versiunea noua de la mozilla. O sa incerc sa o incarc...Mutumesc si suza-ma ca te am zapacit :)

Bibliotecaru said...

OK adica merge?

© Gheorghe Florescu, 2008 Acest site este un pamflet politic şi, uneori, cultural, trebuie deci tratat ca atare.