13 April 2011

Se aprobă darea cu titlul gratuit


Cu titlul gratuit vreau şi eu. Se poate? Probabil că nu...

Domnii Verestóy Attila - senator UDMR, Edler András György - deputat UDMR, Pál Árpád - deputat UDMR, Seres Dénes - deputat UDMR vroiau şi ei ceva moca, rupt de la gura întregului popor pentru a fi la mâna Consiliului Local Gheorgheni (cu totul întâmplător cu un primar de etnie maghiară, dar nu de la UDMR, ci de la Partidul Civic Maghiar, Mezei János, aflat în război cu UDMR, prin vocea preşedintelui organizaţie orăşeneşti, Barti Tihamer, şi o majoritate a consiliului tot din cadrul etniei maghiare).

Reamintesc că PCM-ul, prin persoana lui Mezei János, a "câştigat" primăria municipiului Gheorgheni, şi nu candidatul propus de UDMR, Weil Gyula. PCM are astfel patru mari localităţi pe lista primăriilor "câştigate", alături de Miercurea-Ciuc, Odorheiu-Secuiesc si Topliţa.

Aparent UDMR ar trebui să fie liniştiţi, măcar "au câştigat" tot maghiarii. Ei bine, pe lângă autonomia ţinutului secuiesc, care, prin intermediul PCM, este în mâini sigura ca proiect... mai sunt şi niscaiva interese financiare. Ca de exemplu... propunerea legislativă privind darea în administrarea autorităţilor administraţiei publice locale a unor bunuri aflate în domeniul public al statului.

Ce vor domnii de la UDMR? Domniile lor vor, cu titlu gratuit, în administrarea Consiliului Local al Municipiului Gheorgheni a lacurilor de acumulare "Pârâul Valea Oii" şi "Acumulare Piatra Roşie". De ce? Cum de ce? Lacurile trebuiesc decolmatate. După măsurătorile lui A. Năstase (nici o legătură cu actualul deputat) şi I. Pişotă din anul... vă ţineţi bine?... 1955, s-au stabilit anumite măsurături ale Lacului Roşu. Ei bine, se pare că lacul se colmatează. În 1967 domnul I. Bojoi a calculat 480 de mii de metri cubi de aluviuni.

Iată, tot românul este în criză până la gură, de îi intră foamea pe tubul digestiv, şi cineva este preocupat de colmatarea lacului lebedelor
lui Pyotr Ilyich Tchaikovsky. De ce văd eu că brusc vor apărea nişte construcţii pe acolo pentru "băieţii deştepţi"?



Numai că, este tot o impresie de-a mea, una care nu se bazează decât pe intuiţia mea de român trecut prin furcile caudine ale intereselor "politice", lebedele vor fi de fapt nişte lebădoi vorbitori de limbă maghiară... a hattyúk tava, A Gyilkos-tó.

No comments:

© Gheorghe Florescu, 2008 Acest site este un pamflet politic şi, uneori, cultural, trebuie deci tratat ca atare.