The Portable Jack Kerouac
-
I have lots of things to teach you now,
in case we ever meet, concerning the message
that was transmitted to me under a pine tree in North Carolina
...
2 years ago
10 comments:
Da stiu ca Boc este o...musca care sta sub coada calului. Intrebarea de 1000 de puncte este cine sunt ...rechinii ?Si mai este o intrebare ...tot de 1000 de puncte : cine ar putea fi acei procurori care sa le instrumenteze cazurile ?
Şi eu mă gândeam că trăim într-o Românie în care nu e nimeni să ocupe posturile de români. Avem sute de ani de istorie şi nimeni nu a venit încă în fruntea României aducând conceptul că statul slujeşte poporului şi nu poporul slujeşte statului.
Vedeţi, domnul Boc nici nu poate înţelege care este rolul unui procuror, fie el şi DNA. Domnia sa vede acest procuror ca pe un membru al inchiziţiei ce schingiuieşte oameni, şi nu ca pe un om prin care se înfăptuieşte justiţia.
Definiţia unui procuror este conturată de statutul de:
- funcţionar de stat
- magistrat
Atributiile procurorilor sunt urmatoarele:
a) exercitarea urmaririi penale si, dupa caz, supravegherea acesteia; in exercitarea acestei atributii, procurorii conduc si controleaza activitatea de cercetare penala a politiei si a altor organe, care sunt obligate sa aduca la indeplinire dispozitiile procurorului, in conditiile legii;
b) sesizarea instantelor judecatoresti pentru judecarea cauzelor penale;
c) exercitarea actiunii civile in cazurile prevazute de lege;
d) participarea, in conditiile legii, la judecarea cauzelor de catre instantele judecatoresti;
e) exercitarea cailor de atac impotriva hotararilor judecatoresti, in conditiile prevazute de lege;
f) supravegherea respectarii legii in activitatea de punere in executare a hotararilor judecatoresti si a altor titluri executorii;
g) verificarea respectarii legii la locurile de detinere preventiva, de executare a pedepselor, a masurilor educative si de siguranta;
h) apararea drepturilor si intereselor minorilor si ale persoanelor puse sub interdictie;
i) studierea cauzelor care genereaza sau favorizeaza criminalitatea si prezentarea propunerilor in vederea eliminarii acestora.
Procurorii nu "prind" pe nimeni.
Ba ...te contrazic. A mai fost unul ce se numea Tudor Vladimirescu care insa, a sfarsit...destul de neplacut, avand in vedere ca " n-a mai corespuns" iar cuvintele pe care le tot spunea [ inclusiv aia cu statul ] se dovedeau, deranjante ...elegant vorbind.Iar poporul a slujit statului din cele mai vechi timpuri ...in ideea ca " statul" ai apara interesele lui adica ...poporului.Adica toate popoarele.Adica ...prostimea...aia multi dar prosti.
Nu am înţeles legătura cu Tudor Vladimirescu...
Poporul nu a slujit statului, a slujit suveranului care era şi şeful statului. Astăzi însă suveranul nu mai este un rege, ci chiar poporul.
Biblio,
poate vezi un "link" intre Tudor Vladimirescu eroul nostru national si faptul ca Grecia a dobandit independenta in anul 1821!
Păi nu era vorba despre "stat", era vorba despre "patrie".
Sensul de patrie ("pământul părinţilor") din acea perioadă are trimitere spre ancestral. Patria este dreptul de apartenenţă la popor prin originea moştenită. Privind sub acest punct de vedere se înţelege imediat şi sensul zicerii, pentru că acea "tagmă a jefuitorilor" însemna de fapt regimul fanariot al domnilor nepământeni ce ocupau atunci tronul.
"Dar cum nu socotiţi dumneavoastră că patria se cheamă poporul, iar nu tagma jefuitorilor."
Fara suparare dar ..patria ..include si notiunea de STAT. Cand rusii sau americanii vorbesc despre "patria " lor [ care-i peste tot numai la ei in tara nu e !] se gandesc inclusiv la ...STAT adica la acele institutii menite sa asigure ..." linistea" anumitor cetateni . fireste ca nu-l suspectez pe Tudor din Vladimir de o asa mare " inteligenta politica" insa ...Oare daca Eteria nu " trada" [ evident supusa unor presiuni] oare azi am fi fost si noi ca grecii ?Iar cand faci referire la acel " suveran " pe care l-a slujit ...poporul fara sa vrei faci referire la ..STAT. Ce britanicii fac mare deosebire [ sau au facut vreodata ] intre MS Regina [ sau Regele ] si ..."STATUL"sau IMPERIUL....BRITANIC ?Oare nu putem [ parafraza evident] Patria este poporul [?] iara nu STATUL ...jefuitor !?
Statul este ceva imaterial, o colecţie de legi şi principii care fac o societate dă funcţioneze.
Lumea e evoluat de la suveranul care determina tot ceea ce se întâmpla pe teritoriul pe care îl stăpânea, vezi "Statul sunt eu!", teritoriu luat prin forţă şi apărat tot cu forţa, la aşa numita democraţie care leagă statul de popor, pentru că poporul ar trebui să fie, teoretic, cel care stabileşte regulile existenţei sale, adică forma statului.
O definiţie corectă face diferenţa dintre instituţie, care este o colecţie de legi şi principii, şi organizaţia unei instituţii, care este dată de oamenii care îndeplinesc diferite funcţii.
De aici apar şi diferite confuzii, cum ar fi "preşedintele tuturor românilor". Preşedintele nu este al oamenilor, nici dacă este al României, al Casei de Pensii, al Asociaţiei de Proprietari... preşedintele este al instituţiei. În cazul Preşedintelui României, preşedintele este al statului şi nu al românilor.
Regina Elisabeta a Doua este suveran peste o grămadă de popoare:
United Kingdom
Canada
Australia
New Zealand
Jamaica
Barbados
Bahamas
Grenada
Papua New Guinea
the Solomon Islands
Tuvalu
Saint Lucia
Saint Vincent
Grenadines
Belize
Antigua
Barbuda
Saint Kitts
Nevis
Atâtea popoare, un singur suveran.
Pai si ce sa ne facem ca si acest marinar aciuiat la Cotroceni spune cam tot asa : Statul...sunt eu!
Stimate domn,
Faptul că cineva crede astăzi în România spune "statul sunt eu" nu este ceva grav, grav este că un întreg sistem crede că statul este acel om. Dacă eu spun că reprezint întreg poporul român, nu mă bagă nimeni în seamă, şi pe bună dreptate. Problema este la restul oamenilor.
Post a Comment