19 July 2011

Cine sunt cei care au validat actuala conducere a României?


Sunt eu exagerat, am o prea mare pretenţie de la oameni? Nu am cerut nimănui nimic din ceea ce nu era dator să facă, nu am cerut nimic care să nu aibă loc într-o normalitate normată a României... şi atunci de ce vin astfel de oameni, pe care îi ocolesc, atât cât pot, renunţând să mai scriu pe anumite bloguri, pentru că nu are rost să-mi petrec puţinele momente din viaţă zbătându-mă îngropat în prostii. Ce pot avea eu în comun cu concetăţenii mei care sunt abrutizaţi, lipsiţi de vis şi ideal, oameni care trăiesc să fie mitocani şi plini de bani?

Cele mai recente mesaje postate de mine pe blogul domnului Victor Ponta sunt următoarele:

http://blogponta.wordpress.com/2011/06/22/stiu-ce-ne-asteapta-in-2013-si-trebuie-sa-fim-pregatiti/#comment-6968
Bibliotecaru June 22, 2011 at 5:49 pm #

Eu am făcut nişte mici calcule… http://bibliotecarul.blogspot.com/2011/06/politica-penibilului.html

Să fac şi altele. Dacă 1.245.980 de salariaţi în administraţia centrală şi locală înseamnă cheltuieli de 25,4% din veniturile bugetului de stat (asa spune preşedintele), putem desfiinţa statul român timp de patru ani, trimitem pe toţi acasă, şi pe preşedinte, şi pe parlamentari, şi ministerele, poliţie, educaţie… tot tot tot… să nu rămână nimic… Şi obţinem un 100% din bugetul de stat ca să plătim datoriile scadente. Dacă funcţionează, mai stăm 4 ani ca să plătim toate datoriile… Şi dacă merge bine şi în acei 4 ani, de ce reinventăm statul? Nu-i mai bine să mergem mai departe fără stat, să ne îmbogăţim? Veţi spune, nu-i aşa, că plătim bani şi nu obţinem nimic. Păi cam aşa este şi acum. Plătim de patru sau cinci ori taxă de drum şi nu avem drumuri nici de sămânţă… La fel şi cu contribuţia la CNAS. Plătim din ce în ce mai multă contribuţie, există şi o coplată, şi trebuie să pleci în străinătate dacă vrei să te faci bine. De ce să plăteşti la nesfârşit nişte servicii pe care nu le primeşti?


http://blogponta.wordpress.com/2011/06/22/stiu-ce-ne-asteapta-in-2013-si-trebuie-sa-fim-pregatiti/#comment-7021
Bibliotecaru June 26, 2011 at 12:18 #
@ Victor Ponta
Acum mult timp, cu riscul de a fi deranjant, v-am tot comunicat impresia mea că “atacurile la Băsescu” sunt în defavoarea dumneavoastră şi, în nici un caz, un semn de maturitate politică. Iată, după spunerea cu “preşedintele care căuta sticla”, acelaşi lucru vă este comunicat şi de mass-media. Ce va fi mai departe?

http://blogponta.wordpress.com/2011/06/22/stiu-ce-ne-asteapta-in-2013-si-trebuie-sa-fim-pregatiti/#comment-7039
Bibliotecaru June 27, 2011 at 5:32 pm #

@ Victor Ponta
Iată, un discurs mult mai echilibrat, mult mai bun (cu mici excepţii “acceptabile”, dar care puteau fi “uitate”). Un discurs pe care l-am observat, l-am plăcut, am apreciat dorinţa de iniţiativă legislativă, am preluat, am mediatizat şi, un piculeţ (prin ton) am apreciat îmbunătăţirea discursului.

http://bibliotecarul.blogspot.com/2011/06/usl-va-demonstra-ca-se-poate-da-o-lege.html

Acest discurs a indus în mintea oamenilor mesaje simple: USL este mai serios, nu încalcă Constituţia, ştie ce vorbeşte, adevărul nostru nu este minciuna lor. Frumos, elegant, eficient.

http://blogponta.wordpress.com/2011/06/22/stiu-ce-ne-asteapta-in-2013-si-trebuie-sa-fim-pregatiti/#comment-7056
Bibliotecaru June 28, 2011 at 10:37 pm #

@ Victor Ponta

Un cetăţean al României este parte într-un dosar penal care cercetează încercarea sa de sinucidere.

http://bibliotecarul.blogspot.com/2011/06/sa-nu-te-sinucizi.html

Acest om şi-a dat sângele în adunarea Camerei Deputaţilor, încercând să proteste împotriva aberaţiilor domnului Boc, un gest mai puternic decât al tuturor politicienilor care au trecut pe acolo de atâţia ani. Domnia sa ar trebui să fie un simbol şi, în loc, dă cu subsemnatul pe la poliţie sun pretextul că se anchetează un accident de muncă. Câţi români mai pot fi sacrificaţi? De ce simbolurile României nu sunt apărate de abuzurile instituţiilor statului, fie ele abuzurile comandate “de sus”, fie nu.

http://blogponta.wordpress.com/2011/06/22/stiu-ce-ne-asteapta-in-2013-si-trebuie-sa-fim-pregatiti/#comment-7095
Bibliotecaru July 2, 2011 at 3:39 pm #

@ Victor Ponta
Cum mă voi adresa domniei voastre în calitate de lider al PSD…

Stimate lider PSD,
Am rămas foarte nelămurit relativ la ce s-a întâmplat în ultimele zile cu domnul Marian Vanghelie. V-aş rămâne îndatorat dacă ne-aţi spune ce anume s-a întâmplat în realitate. Ce articol al statului PSD permite Comitetului Executiv Naţional să revoce funcţia de preşedinte al PSD Bucureşti?

Sunt extrem de îngrijorat, mai ales că situaţia nu continuă deloc bine.

http://bibliotecarul.blogspot.com/2011/07/domnul-vanghelie-incepe-sa-dezvaluie.html


http://blogponta.wordpress.com/2011/07/11/cum-am-vazut-eu-meciul-lui-bute/#comment-7157
Bibliotecaru July 12, 2011 at 9:26 am #

@ Victor Ponta

Domnule Ponta,
Eu sunt dintre milioanele de români care nu s-au uitat la meci. Nu numai că nu-mi place sportul în general, dar mai ales nu-mi place să mă uit cum doi oameni îşi cară pumni. Realitatea TV (parcă, nu mai sunt sigur) a făcut un mic documentar cu doi foşti pugilişti români, unul orb şi altul cu Alzheimer. Domnule Ponta, în cazul boxului nu se poate vorbi despre “mens sana in corpore sano” pentru că nu există pugilist de performanţă care să nu fie doborât de milioanele de pumni primite. În general, sportul profesionist, cel care atinge performanţa, muşcă din sănătatea cuiva cu mare poftă… şi nu numai cu fracturi şi operaţii. Efortul susţinut nu este caracteristic oamenilor. Faptul că biologic omul era proiectat să atingă maxim 40 de ani şi medicina îl duce astăzi peste sută, lasă iar amprenta peste sănătatea omului. Pornind de la criteriu sănătate, de studiat ar fi echilibrul chimic al alimentaţiei şi nu sportul. Dar deja asta este o altă discuţie şi nu voi începe acum să vorbesc despre E-uri şi hrana semipreparată-

Poate că politica ar trebui să realizeze că scopul sportului a fost iniţial legat de pregătirea militară. Aici nu s-a schimbat mare lucru. Şi astăzi, dacă mergi la o oră de sport în orice şcoală, se va vedea că este croită pe model militar, comenzi, alinieri, drepţi, încolonaţi… Astăzi, în secolul XXI, ora de “educaţie fizică” pregăteşte în continuare viitori militari. Sportul în şcoală nu are nimic de-a face cu sănătatea, cu pregătirea viitorilor campioni, cu baza de selecţie pentru sportivii de performanţă… Totul este legat de pregătirea pentru a fi viitor militar, carne de tun pentru România.

Cum spuneam mai sus, nu sunt un iubitor de sport.
Domnule Ponta, deşi nu-mi place sportul, cu siguranţă că aş urmării la televizor orice meci pe bune, fără menajamente, între adversarii politici. Se simte cineva îndeajuns de învârtoşat încât să fie violent? Atunci să nu o facă în vorbe dispreţuitoare la TV, ci pe ringul de box. Iată, două zile am fost bombardat televizionistic de “miştourile ieftine” dintre domnii Lăzăroiu şi Antonescu. De ce? Ce vină am eu că ei au ceva de împărţit? De ce trebuie să sufăr eu, cetăţean, că cei care ajung să ocupe diferite posturi în statul român sunt imaturi şi dominaţi de testosteron. Să meargă pe ringul de box şi să stea acolo până ce rămâne în picioare numai unui, să-şi rezolve problema testosteronului în exces violent, bărbăteşte, că doar la asta serveşte testosteronul (dacă nu au îndeajuns de multă minte încât să-i stăpânească manifestările)… nu să te dai intelectual cu testosteronul în glas, “Mamă, dacă te prinde, te-ndoi, te sparg!”, în golănia de cartier… dar dincolo de gardul “declaraţiei politice”, gardul care protejează “mimozele” clasei politice. Să vedem dacă le mai dă mâna politicienilor să vorbească urât unul de altul când sunt acolo, în centrul ringului care permite manifestarea violenţei fizice. Astfel măcar să avem circ, dacă pâine nu este.

Tare aş vrea să strig la un astfel de meci de boc, pardon, de box… aşa, “ca din tribună”, în limbaj de cartier…
Bă, ‘telectualii lui Peşte Prăjit, “declaraţia politică” se referă la actul de guvernare şi nu la ce vă înjuraţi voi cu voluptate pe la TV. Vă daţi politicieni şi habar nu aveţi nici măcar ce înseamnă cuvântul politică… HUOOOOO! :)
La un meci de box se acceptă şi astfel de manifestări venite din tribune… că aşa este tradiţia, să încurajezi pe cei din ring să-şi tragă unul altuia “carabe”.


http://blogponta.wordpress.com/2011/07/11/cum-am-vazut-eu-meciul-lui-bute/#comment-7159
Bibliotecaru July 12, 2011 at 10:03 am #

@ Victor Ponta

Dincolo de box, aş vrea să revin în legătură cu mecanismul statutar care a condus la revocarea domnului Vanghelie din funcţia de preşedinte al Organizaţiei de Bucureşti a PSD. Ne puteţi da detalii relativ la ce s-a întâmplat?
1. Cine (unde) a votat (hotărât)?
2. Ce a votat?
3. Ce acoperire are gestul votului în statutul PSD.

Atacul foarte violent asupra doamnei Niculescu-Mizil, din partea foarte multor membri marcanţi ai PSD, pe seama acestui proces de revocare, este deja o bilă neagră dolofană. Sper să nu fiu lăsat să cred că îndepărtarea domnului Vanghelie s-a făcut nestatuar şi abuziv, că bila neagră va creşte cât întreg partidul la un loc.

Încă o dată, vă rog, respectuos, să clarificaţi acest aspect. Sunt foarte îngrijorat că PSD şi PNL dau, din ce în ce mai mult, impresia unor partide oligarhice, şi parcă totul este amplificat de forma USL. Nu avem de ce să combatem dictatura PDL cu dictatura USL. Personal cred că USL ar trebui să demonstreze că nu este o nouă pălărie pe dictatura României, ci că este ceva esenţial diferit de ceea ce se întâmplă astăzi în România. Comportamentul liderilor USL, din ce în ce mai apropiat de natura “golănească prezidenţială” mă conduce însă la concluzia că de fapt nimic esenţial nu se va schimba dacă USL va asigura guvernarea în locul PDL-minorităţi-independenţi. Mai este ceva timp prin care puteţi convinge cetăţenii României că impresia este greşită. Dacă nu, cetăţenii se vor revolta deopotrivă împotriva USL alături PDL şi vor elimina de tot politica din viaţa publică, că nu pot fi infinit păcăliţi de discursul mincinos al politicii.


http://blogponta.wordpress.com/2011/07/13/bilant-neoficial-al-usl-dupa-6-luni/#comment-7188
Bibliotecaru July 13, 2011 at 6:12 pm #

@ Victor Ponta
Domnule Ponta,

Aştept, cu nerăbdare (poate chiar prea nerăbdător şi de aceea par nepoliticos) viziunea USL despre democraţia societăţii Româneşti.


În sfârşit....

http://blogponta.wordpress.com/2011/07/17/morar-inima-de-leu/#comment-7268
Bibliotecaru July 17, 2011 at 10:36 pm #

@ Victor Ponta

Domnule Ponta,
Am apreciat foarte mult decizia dumneavoastră, comunicată la emisiunea doamnei Dragotescu, de a deveni un alt tip de politician decât cei pe care România îi are în acest moment în zona prezidenţială şi guvernamentală…

Poate că treptat, Victor Ponta de astăzi va redeveni Victor Ponta “de la tineret”, cel care era în stare să lupte, de unul singur împotriva tuturor, pentru apărarea unui principiu în care credea.

Prin această poziţie a încolţit un vârf de speranţă. Sper să nu fie vorba despre o declaraţie, ci de o decizie. Abia aştept politica elegantă, “cu ştaif şi papion”, a României.

Se vede că mesajul meu către dl. Victor Ponta este, şi atunci când este "de bine", şi atunci când este "de rău", să nu se mai angajeze în dialoguri agresive cu alţi politicieni, cu ziariştii... Este un îndemn civilizat la o lume politică civilizată. Nervi şi surescitare avem îndeajuns noi românii, ne-ar trebui şi ceva competenţă, viziune, determinare, siguranţă... Se mai observă că transmit domnului Ponta că, după informaţiile la care am acces din mass-media, PSD-ul are tendinţe nu tocmai democratice în conducerea sa de partid şi domnia sa, în calitate de preşedinte, trebuie fie să corecteze informaţia, fie, în cazul în care informaţia este reală, să restaureze starea democratică. Multă lume a înţeles aceste poziţii ca pe nişte atacuri personale la adresa domnului Ponta, motiv pentru care am simţit şi eu ceva atacuri de la "suporteri". Pot înţelege că aceste comentarii sunt deranjante, chiar dacă sunt făcute din îngrijorarea ca România să nu o ia pe o pantă a unui război politic total care să distrugă definitiv România...

Ei bine, întreb şi eu... Ce nivel intelectual are cineva care, citind astfel de comentarii, are următoarea replică:

Cum sunt un neastimparat cu cornitze si codita,ce mi-am zis eu pe caldura asta,i-a sa vad io ce mai scrie,dar mai ales cine scrie pe blogul lui VICTOR PONTA.
Si ce sa vezi,peste cine dau,PESTE BIBLIOTECARU,si nu oricum ci cu ,INDEMNURI INFLACARATE'ceva de genul celor pe care probabil biblotecaru,le ,REPETA OBSESIV IN TINERETEA LUI REVOLUTIONARA,ATUNCI CIND SE PROSTITUA INTELECTUAL SI POLITIC LA CENACURILE IN AER LIBER ALE RAPOSATULUI ADRIAN PAUNESCU.
Dragul meu biblio-OMULETZUL TAU ,nu se va schiomba niciodata,pt ca daca iti incepi viata LUSTRIND BOMBEURILE LUI NASTASE,ramii pe viata un lustragiu,marunt.
Nu-i fac bine indemnurile tale,ba as spune ca ii fac rau,pt ca din ce spui scrii si afirmi,DL VICTOR PONTA S-A INMUIAT SI A DEVENIT MOALE PRECUM CIRPA CU CARE STERGI PRAFUL DIN BIBLIOTECA DE PE CARTILE SCOASE IN EPOCA COMUNISTA.


Unde aş putea aşeza un astfel de om, lângă ce arhetip al umanităţii? Este dincolo de ce poate fi mai jos şi mai mizer gândind că astfel de spuse reuşeşte să impună mediatic amatorismul liderilor PDL. Cum poate acest om să atace "cenaclurile în aer liber", spectacole fără de care în România nu ar fi existat muzica folk şi rock, doar corale despre "marele conducător"?Nu este un om redus din punctul de vedere al mentalităţii şi a capacităţii de cunoaştere, face asta într-un mod consecvent, de ani de zile, pentru a enerva. Ce reacţie poţi să ai relativ la un astfel de comentariu?

Cineva, probabil un coleg de propagandă al domniei sale, de ce nu, poate chiar domnia sa, mi-a virusat, pentru a patra oară într-un an, calculatorul distrându-mi complet sistemul. PC-ul mai poate fi schimbat, dar aveam câteva Gb de cărţi vechi pe hard ce nu mai pot fi recuperate, link-uri spre site-uri, bloguri. Sunt convins că cel ce mi-a virusat PC-ul ştia exact ce am pe calculator pentru că ştiam exact când îl scana şi ce făcea la mine pe PC pentru că sistemul practic nu mai funcţiona, dar nu am vrut să fac "valuri". Mă gândeam că-şi face şi el datorie, poate are de raportat ceva undeva. Dacă este chiar atât de interesant ce am eu pe PC, nişte PDF-uri, putea să vadă asta, nu mă deranja. Dar să mă facă să pierd aceste fişiere... este inuman... nici nu mă pot lămuri cum de i-a lăsat inima să facă acest lucru. Este echivalentul naziştilor care ardeau cărţi în piaţa publică... Erau atât de deranjante dicţionarele de dinainte de 1900, Bibliile vechi, vechile manuale despre metodă, cărţile despre oraşe...

Ce vină am eu că sunt conaţional cu astfel de specimene plătite să facă rău?

2 comments:

Marian din...Berceni said...

Pai cine dracu te puse sa-i trimeti lui Victor Ponta la EL pe blog ?Chiar credeai ca citeste ceva din postari si ia seama macar la cele care dovedeau seriozitate si de ce nu bun simt ?Dumneata esti de bine de rau un specialist in PC-uri , esti...BIBLIOTECAR si tot ai patit ce ai patit ...dar unul ca mine care a fost atat de naiv incat sa creada ca este posibil sa fie ...ascultat ?"Zoe fi barbata " aia n-a avut nimic de comentat ? Aia ce are [ zice ea ] un IQ cat hotel Intercontinental ?Am spus-o si o repet cu riscul de a ma face iremediabil de ras: Ponta , nu-i de capul lui acolo la partid. Faptul ca s-a aliat cu liberalii n-a fost si nu este privit cu ochi buni de nimeni din " greii" PSD-ului chiar daca ..."se jura" ca nu-i asa !

Bibliotecaru said...

Eu sunt convins că sunt citit după anumite reacţii de la TV.

Nu sunt specialist dor ce m-a învăţat nevoia.

Nu admiratorii domnului Ponta mi-au stricat mie PC-ul...

© Gheorghe Florescu, 2008 Acest site este un pamflet politic şi, uneori, cultural, trebuie deci tratat ca atare.