Cum poate fi considerat domnul Boc un cucernic? Să aibă legătură cu faptul că Guvernul Boc a avut o atitudine binevoitoare faţă de lăcaşurile de cult... pe banii noştri, "care va să zică".
Mitropolitul IPS Andrei i-a acordat, duminică, premierului Emil Boc cea mai înaltă distincţie a Mitropoliei Clujului, "Crucea Transilvană", pentru "ataşamentul" acestuia faţă de Biserică, distincţia fiind acordată în cadrul sărbătorii "Fiii satului" de la Răchiţele, localitatea natală a lui Boc.Acum ce să mai zic, să-i facă şi statuie, dacă tot s-a pornit pe panta asta a "recunoaşterii valorii umane".
IPS Andrei a anunţat, duminică, la finalul slujbei de liturghie, pe care a oficiat-o la biserica din satul Răchiţele, judeţul Cluj, că distincţia i-a fost acordată premierului Emil Boc în semn de recunoştinţă pentru "ataşamentul faţă de Biserica Ortodoxă şi sprijinul acordat Mitropoliei Clujului".(http://www.mediafax.ro/social/premierul-emil-boc-decorat-cu-crucea-transilvana-de-catre-mitropolitul-ips-andrei-8549452/)Mitropolitul Clujului a spus că deoarece premierul nu a fost prezent distincţia îi va fi înmânată ulterior, probabil la Bucureşti.
"Am acordat domnului prim-ministru Emil Boc distincţia «Crucea Transilvană», cea mai înaltă distincţie a Mitropoliei Clujului, în semn de recunoştinţă pentru ataşamentul faţă de Biserica Ortodoxă Română şi pentru sprijinul oferit Mitropoliei Clujului. Distincţia îi va fi înmânată ulterior, mai repede îi înmânăm «Crucea Transilvană» la Bucureşti, decât la Răchiţele", a spus ISP Andrei, adăugând că acordarea distincţiei lui Emil Boc nu are nicio conotaţie politică.
IPS Andrei a mai acordat "Crucea Arhiepiscopală" preotului paroh din Răchiţele, Teodor Boc (fratele premierului), şi mai multe diplome de "aleasă cinstire" unor locuitori sau fii ai satului, printre care primarul comunei Mărgău, Sorin Suciu, Mihaela Boc, nepoata premierului, şi Ioan Boc, fratele premierului.
Diplomele au fost acordate ca mulţumire pentru sprijinul oferit lucrărilor de restaurare a bisericii din sat.
Premierul Emil Boc (Imagine: Bogdan Stamatin/Mediafax Foto)
IPS Andrei a participat şi a oficiat, în fruntea unui sobor de preoţi, slujba de liturghie la biserica din Răchiţele, manifestarea făcând parte din sărbătoarea "Fiii satului", aflată la prima ediţie.
În cadrul manifestării vor fi înmânate mai multe diplome din partea Primăriei Mărgău unor locuitori şi fii ai satului care au plecat din comună şi va avea loc un spectacol folcloric pe o scenă amplasată în faţa Căminului Cultural.
Motto-ul sărbătorii "Fiii satului Răchiţele" este "cunoaşte-ţi şi iubeşte-ţi locul natal, iar la vremea ta adaugă-i ceva la înflorire".
La manifestare sunt prezente peste 800 de persoane, printre care parlamentari, primari de alte comune, consilieri judeţeni şi prefectul de Cluj, Florin Stamatian.
Premierul Emil Boc era aşteptat să participe la sărbătoare, dar acesta a rămas la Bucureşti pentru negocieri cu membrii delegaţiei Fondului Monetar Internaţional, Comisiei Europene şi Băncii Mondiale.
9 comments:
Daca tot a intrat in "papucii" sinistrei, eu sunt pentru "academizarea"/"sanctificarea" piticului cu conditia sa ii urmeze pasii chimistei pana la capat.
Nici macar nu pot spune ca glumesc. Vorbesc serios. Daca acest "sacrificiu" opreste prabusirea tarii guvernata prin asumarile penale de raspundere, pai atunci sacrificiu sa fie!
Intr-o tara in care se moare de foame si de boli curabile la mana unor semidocti, preotii nu mai au frica de Dumnezeu.
Deci ideea mea cu statuia nu vă surâde... :(
Chestiunea s-ar putea sa fie legata de comentariile lui Cozmin Gusa, cum ca Boc ar fi penticostal.E mai veche. Boc declarase atunci ca e ortodox din tata in fiu.
http://www.napocanews.ro/2009/09/cozmin-gusa-dezvaluie-nucleul-dur-al-pd-l-format-din-penticostali-si-adventisti.html
Probabil ca are legatura cu campania electorala de la anul. Boc ar fi putut fi atacat pe aceasta tema. Ce s-a intamplat ar contracara atacul. De observat ca spune "atasamentul" fata de Biserica Ortodoxa. Au primit distinctii si diplome si fratele, si nepoata :P
Fiul satului Rachietele. Nu al poporului si nici cel mai iubit fiu al... :D
:)
Cine face gestul de a trece la penticostali, are, cu siguranţă, credinţă în Dumnezeu, pentru că altfel de ce ar face un asemenea gest? În cazul domnului Boc, caracterul creştin se observă, cu ochiul liber, că nu e prezent, altfel nu ajungeau unde au ajuns serviciile sociale oferite de statul român. Domnia sa, domnul Băsescu, 95% dintre politicienii patriei, mimează credinţa doar pentru că dă bine la tv. Dar ca să ajungi decorat pentru că distribui banii publici pentru construcţia bisericilor, mi se pare un mic prea mitocănesc. Nu domnul Boc şi interesul domniei sale face gestul mitocănesc, caz în care ar fi un gest cu care ne-am obişnuit, dar chiar un preot face acest gest şi încă un preot care deţine şi un post politic în cadrul BOR, pentru că mitropolia Clujului nu este o instituţie chiar măruntă.
Eu cred ca sunt condamnabile atat pozitia politicienilor care subventioneaza biserica (bisericile) cat si a cultelor care lingusesc nedemn si murdar pe politicieni.
Relatia intre politic si culte este asemanatoare cu relatia intre clanurile mafiote : cand sunt aliate, cand sunt in razboi.Este cvasiimposibil sa tii corect partea cuiva.
Da, este posibil :(
Un aspect care nu e in regula...
Mi-au atras atentia doua articole din Ziua de Cluj:
http://www.ziuadecj.ro/politica/emil-boc-cotat-la-109-in-preferintele-alegatorilor-intr-un-sondaj-imas--71402.html
si
http://www.ziuadecj.ro/eveniment/deutsche-welle-despre-romania-se-inchid-spitale-se-ridica-biserici-ortodoxe--71394.html
Citez din primul:
"Astfel, preşedintele Traian Băsescu şi Theodor Stolojan (PDL) au ambii 11,7%, premierul Emil Boc (PDL) cotat cu 10,9% iar liderul PRM, Corneliu Vadim Tudor cu 10,6%. Pe ultimul loc se află vicepremierul Marko Bela (UDMR) cu doar 4,6%."
Citez din al doilea:
""Dictatorul Nicolae Ceauşescu a dărâmat multe biserici în 1980, iar acum autorităţile vor să se împrietenească iar cu Biserica Ortodoxă. Credinţa joacă un rol major în societatea românească: constituie un comfort pentru vieţile oamenilor, duse în sărăcie", arată jurnaliştii de la Deutsche Welle. Prestigiosul grup de presă arată că în timp ce Guvernul cheltuie "sute de milioane de euro pentru construirea unei catedrale gigantice", închide zilnic şcoli şi spitale, din lipsă de fonduri, conform realitatea.net."
si
"În ultimii 20 de ani peste 4.000 de biserici s-au construit în România cu sprijin de la guvern. Statistic, asta înseamnă că la fiecare două zile s-a finalizat o nouă biserică. Între timp, trei şcoli sunt închise zilnic şi din ce în ce mai multe spitale. Toate acestea nemulţumesc mulţi oameni.
Merită menţionat, în acest context, că şi autorităţile din Cluj au fost darnice cu Biserica Ortodoxă: BOR a primit un teren gratis pentru construirea unui centru misionar pe Calea Turzii de la Consiliul Judeţean, fără nicio obligaţie exceptând modificarea proiectului iniţial, pentru a include în acesta o sală de sport şi o grădiniţă, care însă vor fi amenajate pe banii Consiliului Judeţean. Totodaăt, la începutul lunii iulie Consiliul Local din Cluj-Napoca a alocat în folosinţă gratuită un teren de 220 de metri pătraţi către Arhiepiscopia Clujului, pentru ridicarea unei biserici. Biserica va fi ridicată în zona străzilor Rodnei şi Timişului şi va fi folosită de "credincioşii care locuiesc în blocurile recent construite din cartierul Oser", conform hotărârii de Consiliu Local.
Mai amintim că Mitropolia Clujului a primit în folosinţă gratuită terenul de 4.000 de metri pătraţi de pe care au fost evacuate câteva zeci de familii, de pe strada Coastei. La schimb, Mitropolia a restituit administraţiei locale un alt teren primit gratis, de aproximativ 7.000 mp, care se află pe strada Slănic."
Iata si un alt articol, tot din Ziua de Cluj, interesant de citit:
http://www.ziuadecj.ro/eveniment/o-asistenta-medicala-dezvaluie-in-ce-conditii-se-lucreaza-la-spitalul-de-recuperare--71406.html
@ Motanul_Incaltat
Ceea ce pare să uite mereu preşedintele jucător şi premierul este că serviciile pe care ar trebui să le primească cetăţeanul de la stat sunt achitate. Spitalele acelea ar trebui să funcţioneze, nu ca un lux al unei ţări bogate, ci ca un serviciu plătit. Cum ar fi să mergi la supermarket, să cumperi (achiţi) o sticlă de suc şi să ţi se dea una pe jumătate băută şi cu nişte gândaci în ea? Cu siguranţă că cel ce ar primi aşa ceva s-ar revolta. Şi totuşi, lipsa serviciilor oferite de stat nu pare să revolte pe nimeni.
Post a Comment