24 July 2011

Terifiant, politica produce dereglaţi sociali


Citind articolul http://news.yahoo.com/norwhttp://www.blogger.com/img/blank.gifay-suspect-deems-killings-atrocious-needed-013354792.html am avut, din ce în ce mai clar, senzaţia că domnul Anders Behring Breivik este o victimă a partidelor politice. Terifiant este că oameni precum Anders Behring Breivik sunt cu miile în România, ba chiar zeci de astfel persoane am cunoscut, de-a lungul timpului, pe internet, multe dintre ele m-au şi atacat, cu violenţă de limbaj, pe diferite spaţii de comunicare. Politica, în lupta de a câştiga locuri în oligarhia naţională sau mondială, cultivă ura şi intoleranţa şi nici nu acceptă că ceilalţi nu iau parte la acest război al urii şi intoleranţei. Mulţi cetăţeni reacţionează mai exagerat ca alţii... Dacă din mii de cetăţeni români surescitaţi de declaraţiile politice ajunge să fie un terorist, politica ce va avea de câştigat? Amatorismul politicii naşte monştrii, este o realitate.

Breivik hated "cultural http://www.blogger.com/img/blank.gifmarxists," wanted a "crusade" against the spread of Islam and liked guns and weightlifting, web postings, acquaintances and officials said.

Este, cred eu, un mesaj şi pentru politicienii români. Cine seamănă ură... poate obţine un masacru. Se pare că, din păcate, propaganda politică a produs aşa ceva... Lupta împotriva terorismului capătă, nu-i aşa, un nou sens, diferite de aruncare de bombe şi aducerea trupelor. Să vedem cine plăteşte ca autor moral pentru acest masacru.

Norvegianul Anders Behring Breivik îl menţionează pe domnitorul român Vlad Ţepeş, la categoria Eroi europeni care au luptat împotriva islamizării, în manifestul său publicat pe Internet în ziua în care a comis atacurile de la Oslo, soldate cu cel puţin 93 de morţi.

No comments:

© Gheorghe Florescu, 2008 Acest site este un pamflet politic şi, uneori, cultural, trebuie deci tratat ca atare.