08 June 2012

I-a luat pe nepregătite


Problema unei propagande judicios făcute este că ia pe nepregătite atât cetăţenii cât şi propagandiştii. Cetăţenii sunt luaţi pe nepregătite pentru că văd că democraţia mult trâmbiţată, "statul de drept", legea dură dar dreaptă... sunt sloganuri fără acoperire, propagandiştii sunt şi ei disperaţi de faptul că cetăţenii nu stau cuminţi la casele lor şi se împotrivesc politicii guvernamentale.

Iată însă că în Canada situaţia este la un nivel de surpriză extatică (încerc să descriu acea gură căscată a mirare cu un zâmbet în colţul gurii)... dar treptat cetăţenii încep să "se prindă" că democraţia nu prea mai este ce ştiau ei odată, iată că jubileul "plus zece" al reginei nu provoacă manifestaţii de entuziasm şi valuri de "God Save the Queen" ci "tulburări ale liniştii publice". Soluţia canadienilor? Cam ca pe la noi, adică o încercare de a controla manifestările punând nişte furci caudine organizării lor în neorganizarea lor (pentru că par a fi spontane). Cică ar fi legea anticonstituţională... Vedeţi, până şi canadienii, cât sunt ei de canadieni, au impresia că politicienii chiar fac legi ca să protejeze cetăţenii şi societatea de disfuncţionalitate...
Students in Montreal are gearing up for a massive rally on Tuesday to mark the 100th day of their protests against tuition hikes. It will follow a turbulent weekend, marked by clashes with the police and hundreds of arrests.

Over 300 people were detained and more than 20 were injured in the protests that took place on Sunday night, during which students clashed with police.

http://www.rt.com/files/news/montreal-student-protests-arrests-837/policemen-aim-teargas-gun.jpg

http://www.rt.com/files/news/montreal-student-protests-arrests-837/policemen-restrain-student-protester-814.jpg

http://www.rt.com/files/news/montreal-student-protests-arrests-837/policemen-restrain-student-protester.jpg

http://www.rt.com/files/news/montreal-student-protests-arrests-837/students-protest-downtown-streets.jpg
(AFP Photo/Rogerio Barbosa)


(Reuters / Christinne Muschi) Video courtesy Youtube channels: multitude2009, pcouvrette, jazmin010





(http://www.rt.com/news/montreal-student-protests-arrests-837/)



AFP Photo/Samuel Chambaud
(AFP Photo/Samuel Chambaud)

Protesters wear masks as they demonstrate against student tuition hikes in downtown Montreal, Quebec, May 22, 2012 (Reuters/Christinne Muschi)
(Reuters/Christinne Muschi)

Thousands of demonstrators march against student tuition hikes in downtown Montreal, Quebec, May 22, 2012 (Reuters/Olivier Jean)

Thousands of demonstrators march against student tuition hikes in downtown Montreal, Quebec, May 22, 2012 (Reuters/Olivier Jean)
(Reuters/Olivier Jean)

Solidarity protests were held in New York, Paris, Calgary and Vancouver, though the scale was incomparable to the Montreal rally. In New York, the Occupy Wall Street movement took part in organizing two events aimed to raise awareness about the Quebec student protests and to deride anti-protest legislation throughout the world.
(http://www.rt.com/news/montreal-mark-new-law-942/)


(http://www.rt.com/news/canada-student-arrests-protests-088/)
OK, după cum observaţi ştirile şi faptul că "acolo" seamănă cu aici, respectiv cu manifestaţiile din România... Desigur, vorbim despre un nivel mai ridicat al participării. Observaţi că şi acţiunile "forţelor de ordine" sunt similare cu ceea ce se întâmplă în România. Vestea proastă pentru canadieni este că au Constituţia mult mai slabă decât cea românească şi sunt mult mai puţin protejaţi de ea.

12 comments:

FRANK ZAPA[KING] said...

Hm,din nou dragul de Ninlio o comite,si o comite coonstient pt ca nu-i asa ,stie cite ceva despre jocul democratic si cel al puterii.
In democratie,linia de demarcatie intre haos si democratie ,si libertate,este atit de fina si subtire,incit nici nu stii,cit de repede treci de la democratie la haOS,DE CELE MAI MULTE ORI,HAOSUL ROSU.
Pt ca,cunosc bine Canada,pe care in cite-va saptamini o voi vizita,pot spune cu mina pe inima,PARTEA FRANCEZA ESTE O COPIE FIDELA A STATULUI SOCIAL DE TIP FRANCEZ,CU TOT CE INSEAMNA EL.
In primul rind este o zona mult mai saraca decit partea britanica,dintr-un motiv cunoscut de toata lumea-POMENI INCREDIBILE,SOCIALE ,FACUTE IN NUMELE UNEI PRESUPUSE SOLIDARITATI,de fapt o gluma idioata ,rodul unor minti diabolice.
Dar sa revin la PERICOLELE care pindesc democratiile foarte laxe,si care in numele unei iluzorii libertati,DE TIP COMUNISTOID,AR DA DREPTUL TUTUROR SA-SI FACA DE CAP ,IN DISPRETUL ,LEGII,DAR MAI ALES INTR-UN DISPRET FATA DE CEI,CARE DAU BANUL.
De fapt ce s-a intimplat in CANADA??????
Mai putini bani pt INVATAMINTUL DE STAT GRATUIT,DE CE????????
Ohooooooooo,simplu,tinerii CANADIENII IN SPECIAL DIN QUEBEC,SI-AU PUS STRAITA IN BATA SI AU DAT O FUGA IN TARA LUUI SAM BATRINUL,UNDE SALARIILE,IN PLINA CRIZA SUNT IN MEDIA CU 40%,IMPOZITELE SI OBLIGATIILE FISCALE LA JUMATATE ,IAR PRETURILE ,ATENTIE PRETURILE CAM CU 30-40% MAI MICI.
Si uite asa,provincia Quebec,a inceput sa lucreze pe minus,SI A VENIT MOMENTUL CA STATUL FEDERAL SA SPUNA-VRETI BANI SI INVATAMINT GRATIS-MUNCITI DRAGII NOSTRI TINERI,CA CEI AMERICANI,SI O SA VEDETI CE BINE O SA FIE.
Hopaaaaaa,PAI PINA SI BATRINUL BIBLIO,A SARIT IN SUS CIND IN URMA CU 2 ANI I-AM SPUS,aloooooooooooooo,GATAAAAAAAAAA,CU POMENILE ...........
Sigur,ca el nu este unicat,si ca el gasesti milioane.
A,si apropoo de presa,BIBLIO,NU-I MUMOS,SA CITEZI PRESA CONTROLATA DE SOCIALISTII FRANCEZI DIN CANADA,NU-I MUMOS,DE LOC......
Si vinzoleala ,TINERETULUI BOVIN CANADIAN CU ORIGII FRANCEZE,MAI ARE O MOTIVATIE-PRES . FRANCEZ ESTE UN SOCIALIST,EI SI DE AICI.........
Biblio,este un mare sarpe bolsevic,punct.

FRANK ZAPA[KING] said...

P.S.-Erata-,dragul de biblio
iar te dovedesti un urechist notoriu,nu stii absolut nimik despre continetul america,iar bibliografia pe care o folosesti,inclusiv informatii media----------SUNT DE DOI BANI................
Mai bine intreaba pe cine trebuie,care stiu,aceste lucruri,DE LA NIVELUL IERBII DE PE GAZON...........

Bibliotecaru said...

@ FRANK ZAPA[KING]

E un fel de ghicitoare... "Mai bine intreaba pe cine trebuie,care stiu,aceste lucruri,DE LA NIVELUL IERBII DE PE GAZON"

Deci cine paşte iarbă şi dă răspunsuri diferite de ale mele? O capră, un ponei, un măgar, un bou? Dar poate nu e la nivelul ierbii pentru că paşte iarba, ci pentru că, beat mort fiind, nu se poate scula din iarbă?

Ce-mi plac glumele mele, domnule... şi cum vorbesc eu cu cei care îşi duc viaţa la firul ierbii şi au impresia că privesc în ansamblu!

Domnule FRANK ZAPA[KING],
Eu nu comentam creşterea nivelului taxelor, eu comentam dreptul unor cetăţeni de a demonstra paşnic. Statul deserveşte cetăţenii şi nu invers. Cum să intervină într-o democraţie forţele de ordine pentru a înăbuşi dreptul la exprimare a unor cetăţeni împotriva măsurilor statului? Strigau eu împotriva statului de drept? Erau xenofobi, vroiau să scalpeze nu ştiu ce ministru? Nicidecum... Atunci? După cum vorbiţi mai sus reiese aţi fi de acord să-i trimită pe demonstraţi la un canal care să lege Alaska de graniţa de sud a Canadei. Poate începeţi să înţelegeţi că democraţia nu are legătură cu reacţiile stalinsite ale statului.

Bibliotecaru said...

*Strigau ei

FRANK ZAPA[KING] said...

In cazul tau Biblio,nu-i de mirare ca te-ai gindit CINE PASTE, CINE SE GHIFTUIESTE,PINA PLESNESTE,este chiar explicabil,pt ca GRATIS FIIND IARBA DE PE TAPSAN, trebuie halita si rumegata ,FLAMINZI CA TINE.
Nici prin minte nu ti-a putuit trece ca,virgula,GAZONUL ESTE TUNS,CU GRIJA SI PE EL CALCA OAMENI,FINI,CU INCALTARI ADECVATE NU SOSONARI CA TINE,niste taranoi a caror stramosi,de data recenta UMBLAU DESCULT PRIN PRAFUL SI COLBUL ULITELOR DIMBOVITENE,rupti de foamne si pusi pe furat,si care se recomandau HAIDUCI,ei in fond fiind niste ,LOTRI DE DRUMUL MARE.
Este mult prea vizibila,trecerea ta mult prea rapida ,DE LA GUMARI,SI FACUT CACA MIC SI MOALE PRINTRE BOSCHETI,LA APA CALDA,HIRTIE IGIENICA SI CALCULATOR.
Se vede ca esti generatia care a ars etapele ,CIVILIZARII' si din praful baraganului,ai ajuns undeva intr-o cutie de chibrituri comunista,UN SILOZ UMAN,unde alienarea e la ea acasa.

ZeV said...

Domnule Bibliotecar, inteleg ca nu agreati, in principiu, ideea de stat si ideea de politician.
Dar, in acest moment, dupa parerea mea, nu exista decat o singura alternativa la stat : ANARHIA.
In fine, daca dvs imi puteti oferi garantii ca libertatea mea va mai bine aparata si salvgardata de altcineva, sunt dispus sa merg pe mana domniei voastre.
Dar atentie...garantii credibile.
Momentan, imi este mult mai teama de idivizi obscuri grupati in organizatii subversive de tip Anonymous sau Ocuppy Wall Street, decat de stat, in actuala forma, chiar daca perfectibila. Si Robespierre a fost, la inceput, un anonim motivat de bune intentii, dar adept al libertatii neingradite in alegerea mijloacelor.
;)

Anonymous said...

"disperaţi de faptul că cetăţenii nu stau cuminţi la casele lor şi se împotrivesc politicii guvernamentale."

Aici eşti în eroare!

- Nu sunt disperaţi că cetăţenii "nu stau cuminţi la casele lor şi se împotrivesc politicii guvernamentale".

- Sunt disperaţi că cetăţenii nu stau cuminţi la casele lor şi vor ieşi la vot!

ĂSTA-I CUIUL PEPELII!

Orice formaţiune politică are o mare defecţiune dacă pe trend descendent al popularităţii sale electoratul vine masiv la vot.

Este periculos şi pentru electorat acest aspect.
Lucrurile pot degenera, echilibru poate fi stricat şi ne putem trezi cu un partid care face absolut ceea ce vrea muşchii lui fiind excesiv majoritar.

Singura şanse ale Românii sunt:

- dictatură.
sau
- guvern de uniune naţionlă.

Orice altă variantă care va ieşi din urne la aceste alegeri va fi un vax.
Dacă susţinătorii USL au speranţa că Ponta se va putea mişca liber în afara ţarcului trasat de FMI se înşeală.

În rest:

Mă amuză faptul că domnul Bibliotecar, inteleg ca nu agrează, in principiu, ideea de stat si ideea de politician!

Mă amuză faptul că Moara lui Assan a luat foc!

Mă amuză faptul că am în faţa mea listingurile cu anumite convorbiri şi nu-mi vine să cred cât de ordinari pot fi unii.
(mai rar aşa ceva bibicule!)

Mă amuză că Biblio este un "şarpe bolşevic şi un urechist notoriu".

Mă amuză că mai sunt două zile până la "MAREA LIMPEZIRE".

Mă amuză chiar şi imbecilii care se căznesc de zor să-mi intre în conturi sau care trimiţându-mi cererere de accept în listă vor să verifice dacă am accesat sau nu un cont.....
Apropo:
Bă târtanilor există un pogram care poate face asta profesional, adică să vadă când au fost accesate conturile şi cu cine am comunicat.
Dar încă o dată?
La ce v-ar folosi acest program dacă eu sunt în spatele oglinzii?
Mare idioţi sunteţi!
:)))))))

Doamna ZeV ce mai faceţi?
Seszonul ăsta pe cine prea-măriţi şi pe cine înjuraţi?
:)))))))))

:)))))))))

Bibliotecaru said...

@ FRANK ZAPA[KING]
Ei lăsaţi, nu vă chinuiţi... V-aţi luat-o? V-aţi luat-o... Ce să o mai dăm cotită. :D

Bibliotecaru said...

@ ZeV

Eu agreez ideea de stat şi de politician aşa cum sunt descrise de Constituţie. Nu vreau nici un stat care să se raporteze la cetăţeni ca la o armată de sclavi făuritori de PIB şi nu vreau nici politicieni care să CÂŞTIGE alegeri pentru ei.

Mi-aş dori ca România să funcţioneze ca o democraţie şi nu ca o oligarhie. Eu nu înţeleg de ce atunci când cer să se respecte Constituţia lumea spune că vreau altceva decât este instituit. Dimpotrivă, vreau să fie EXACT aşa cum este instituit.

Bibliotecaru said...

@ demneura

Deocamdată românii nu pot vota altceva decât politicieni. Non-politicienii care se prezintă la vot sunt încă nişte caricaturi de specialişti (la fel ca şi politicienii) şi abia aşteaptă să fie "cumpăraţi" politic.

La un moment se va dezvolta însă o societate civilă puternică, cu specialişti adevăraţi, şi atunci abia politica va fi îngrijorată. De nimic nu are lumea politică mai multă frică decât de faptul că cetăţenii s-ar putea prinde că se poate şi fără politica de partid. Dacă vă aduceţi aminte, în 2008 (după alegeri) eram bucuros că se preconiza un guvern de uniune naţională care să scoată România, coalizând cei mai mari specialişti ai ţării din societatea civilă cu cei mai mari specialişti din lumea politică... care să scoată ţara din criză. Aiurea, criza cetăţenilor nu a fost o prioritate, au contat mai mult fotoliile comode ale statului.

ZeV said...

Re demneura
În primul rând, nu există doamna ZeV.
Există doar ZeV, adică, eu. ;)
În al doilea rând, am învățat de la Bibliotecar că, nici un om nu merită încredere totală, adică, devoțiune exprimată sonor sau în tăcere, la modul ABSOLUT și pe termen NEDETERMINAT.
Doar o singură Entitate merită aceasta : DUMNEZEU.
Prin urmare, cine face altfel decât promite ca politican, în sensul celor dorite de mine, va primi exact ceea ce i se cuvine unui mincinos. Adică, ouă clocite în cap. ;)
Democrația se învață, cu greu. De aceea, pot spune cu certitudine că, prezența domnului Bibliotecar pe bloguri, este, trăgând linia, una benefică.
;)
Nu același lucru se poate spune despre....
;)

ZeV said...

erata
politician

© Gheorghe Florescu, 2008 Acest site este un pamflet politic şi, uneori, cultural, trebuie deci tratat ca atare.