19 June 2012

Românii mai mult daci decât romani?


Un viral interesant. Este adevărat că se constituie mai mult întru-un exerciţiu intelectual decât într-un sistem istorie cu izvoade istorice, dar sunt elemente pe care le-am intuit din copilărie fără nici un fel de dovadă sau ştire de undeva... deci pot crede într-un astfel de adevăr.

4 comments:

nimrod said...

:)

Am mai scris despre asta: un prieten de-al meu, mult mai tânăr, dezamăgit, ca să nu zic mai mult, de condiţia românilor a observat că el însuşi are tendinţa, în spiritul urii faţă de sine, de a se considera orice altceva decât român. Mă bucur să-l ştiu liniştit fiindcă i-am atras atenţia că el de fapt e cuman.
Deci, Biblio, filmul ăsta e capiştea spoielii efortului neolegionarilor de a scoate România din zona democraţiilor occidentale şi e făcut în linii mari pe principiul "n-am fost, n-am văzut, da' îmi imaginez". Nu mai departe busturile dacilor. (Apropo: un dac "întreg" e la Viena, nu spun unde. De ăla nu se spune nimic.) Busturile alea, care pe deasupra mai sunt şi copii, nu se află la Ermitaj ci într-un alt muzeu rusesc, iarăşi nu spun unde. Eu le-am văzut, nu mi le imaginez copy/paste.
Da', cum spuneaţi, de un exerciţiu intelectual, merge...

Bibliotecaru said...

Se pare că este prima parte dintr-o serie... :D

Vasile, said...

Despre dl. M.Chelaru as spune ca dansul este un paradox in sine.

Produs cazon pur sange ceausist, inteligent ,rasat, producea mai de graba impresia unui ofiter provenit din structurile nobile antebelice... ce sa spun ...in ciuda eruditiei si a inteligentei native sau acumulate in timp , as spune ca nationalismul exacerbat din el la dus cam mult cu pluta ...!

Bibliotecaru said...

Eu nu aş râde aşa mult... Anii ce vor urma vor aduce multe schimbări în istoria aşa cum o cunoaştem astăzi.

© Gheorghe Florescu, 2008 Acest site este un pamflet politic şi, uneori, cultural, trebuie deci tratat ca atare.