La începutul vremurilor instituţia demisiei înseamna un şut în spate şi ostracizare. Când însă lucrurile s-au complicat şi a apărut politica, demisia coincidea şi cu o tăiere de căpăţână, un spânzurat, un tras în ţeapă... ca regele să fie sigur că nu vei trece de partea duşmanilor. Astăzi însă noi vectori sociali nu se mai lasă demişi. Referendum cu 80% împotriva ta... o bagatelă...
Ştire:
Curtea de Apel Cluj a sesizat, miercuri, CSM să ia act că judecatoarea Alina Ghica a fost revocată din Consiliu de 424 de judecatori de la 13 curti. Curtea de Apel Cluj este instanța care a inițiat procedura de suspendare a judecătorului Alina Ghica din CSM. De asemenea Judecatoria Râmnicu Vâlcea a sesizat CSM să ia act de voința celor peste 1200 de judecători care au votat pentru Cristi Vasilică Danileț să fie revocat din CSM.
Oare oamenii în ziua de astăzi chiar nu au nici un pic de demnitate? Vezi că nu te vrea lumea, pleacă domnule, că nu e un capăt de ţară, ai o meserie pe care o poţi face cu demnitate.Potrivit Curții de Apel Cluj, dintr-un număr total de 514 de judecători cu drept de vot, la adunarile generale au luat parte 475. Dintre aceștia, 424 de judecători au votat pentru revocarea Alinei Ghica din CSM, 39 împotrivă, 2 s-au abținut, iar 10 voturi au fost declarate nule. Practic, 89,26 dintre judecători au votat pentru revocarea Alinei Ghica din CSM, scrie Lumea Justiției.De menționat că la nivelul Curților de Apel din București, Bacău și Suceava nu s-a votat. La Bacău, de unde provine Oana Hăineala, actualul președinte al CSM, judecătorii au refuzat să supună la vot revocarea pe motiv că procedura este viciată. La București și Suceava, adunările generale nu s-au putut ține din cauza lipsei de cvorumReferitor la revocarea lui Cristi Danileț, Judecătoria Râmnicu Vâlcea a transmis Consiliului Superior al Magistraturii sesizarea privind cererea majorității adunărilor generale ale judecatoriilor, reprezentand în prezent 107 de judecătorii care au votat pentru revocarea lui Cristi Vasilica Danilet din funcția de membru ales în CSM. Cererea Judecatoriei Ramnicu Valcea, însoțită de hotărârile adunărilor generale constituite la nivelul judecătoriilor, a fost trimisă prin poșta militară la Consiliul Superior al Magistraturii, în data de 23 ianuarie 2013.Conform procedurii, Consiliul Superior al Magistraturii trebuie, ca în termen de 15 zile de la data primirii sesizării, să ia act de dorința exprimată de cei peste 1200 de judecători care au votat pentru ca judecătorul Danileț să fie revocat din CSM.(http://www.dcnews.ro/2013/01/alina-ghica-si-cristi-danilet-mai-aproape-de-revocarea-din-csm/)
No comments:
Post a Comment