01 September 2008

Conferinţă de presă PD-L


A observat cineva că singura soluţie pe care politica o poate aplica cu coerenţă în a rezolva o problemă economică sau socială este de a o arunca în spatele celuilalt. Cum românii sunt specialişti în aruncarea pisicii în curtea celuilalt, politica face din asta o artă fără cusur. Pe mine mă miră că în asemenea condiţii ceva merge bine şi de aceea privesc cu circumspecţie veştile bune venite de la reprezentanţii partidului aflat la putere.

PD-L - Conferinţă de presă Emil Boc: Luni, 01 Septembrie 2008 14:15

Emil Boc: Împreună cu domnul vicepreşedinte Gheorghe Fluture o să vă prezentăm concluziile întâlnirii noastre. Sunt două părţi. O parte politică, legată de agenda politică a grupurilor parlamentare ale PD-L în perioada următoare. Şi cea de-a doua componentă, prezentată de domnul Flutur, legată de strategia de campanie electorală la nivelul colegiilor uninominale şi termenele pe care le-am stabilit. Cu privire la primul subiect. PD-L a decis să iniţieze în perioada următoare 5 moţiuni simple la nivel parlamentar pe următoarele teme. Prima temă: populaţia României va rămâne fără căldură la iarnă. Criza serviciului public de termoficare. A doua temă: Educaţia.
Emil Boc (sursa: Ultima Oră)
A treia: infrastructura. A patra: sănătatea. A cincia: absorbţia fondurilor comunitare. Pe toate cele 5 teme enunţate vor fi depuse moţiuni simple la Camera Deputaţilor sau la Senat în luna septembrie şi în luna octombrie. Prima moţiune simplă va fi depusă în această săptămână la Camera Deputaţilor. Conţinutul moţiunii vizează faptul că populaţia României va rămâne fără căldură la iarnă şi de aici criza sistemului public de termoficare pentru că Guvernul nu îşi onorează obligaţiile stabilite de lege de a achita către administraţiile locale cota de 45% din valoarea combustibilului utilizat pentru energia termică. Datorită acestui fapt foarte multe primării vor fi în imposibilitatea de a asigura serviciul de termoficare pentru populaţie. Mai mult decât atât, vom avea o creştere explozivă a facturii la întreţinere datorită incapacităţii Guvernului de a-şi achita aceste obligaţii. Pentru că în bugetele locale nu erau prevăzute aceste sume. Şi repet, este vorba de peste 2 mii de miliarde de lei vechi la nivelul întregii ţări, sume pe care Guvernul nu le-a achitat administraţiilor locale. Şi aceste sume se vor regăsi în factura la întreţinere mai scumpă a cetăţeanului, la căldura din această iarnă, mergând până la sistarea furnizării agentului termic către populaţie datorită faptului, că ştiţi, cei de la gaze nu discută, închid robinetul în prima secundă când nu s-au achitat obligaţiile pe care Regia de Termoficare le-ar avea. Iar Regia de Termoficare şi primăriile nu au aceste resurse financiare pentru că Guvernul nu îşi onorează aceste obligaţii. Deci această moţiune simplă doreşte ca Guvernul să fie obligat ca în termen foarte scurt să-şi achite obligaţiile în valoare de peste 2 mii de miliarde de lei vechi către administraţiile locale pentru a împiedica ceea ce se preconizează a se întâmpla, stoparea furnizării de energie termică către populaţie la iarnă şi implicit, creşterea explozivă a facturii. Sunt primari şi administraţii locale de la toate formaţiunile politice. De aceea demersul nostru este unul în primul rând în interesul oamenilor, în interesul cetăţenilor şi mai puţin este un demers de natură politică, de natură politică în sensul că Guvernul trebuie să dea aceşti bani, dar vizează un interes general. Sperăm ca Guvernul să înţeleagă că dacă face această alocare de fonduri către administraţiile locale putem renunţa la această moţiune simplă. Dar dacă până joi când intenţionăm să depunem această moţiune şi după şedinţa de miercuri, vom observa că Guvernul persistă în sfidarea cetăţenilor, vom fi nevoiţi să fim vocea lor şi să depunem o moţiune simplă în Parlamentul României. Celelalte moţiuni vor fi anunţate pe un calendar al BPN pe parcursul lunilor septembrie şi octombrie. Pentru cea de-a doua componentă legată de campania electorală, domnul Fluture, unul dintre coordonatorii campaniei vă va prezenta datele care le-am stabilit astăzi. Domnule Fluture.
Gheorghe Flutur (sursa: România Liberă)

Gheorghe Flutur: Mulţumesc domnule preşedinte. Aşadar suntem la începutul lunii septembrie. Vreau să vă spun că astăzi în BPN am stabilit câteva lucruri extrem de clare. Mai întâi termenul limită pentru a finaliza colegiile şi nominalizarea oamenilor pe colegii: 11 septembrie. La Colegiul director naţional este termenul limită. Peste 70% din colegii sunt ocupate cu oameni nominalizaţi. Însă mai avem în câteva locuri de rezolvat problema. Termenul limită este 11 septembrie. A doua problemă. Echipa naţională de campanie, deci coordonator, şeful echipei de campanie este preşedintele partidului, domnul Emil Boc, este un staff central de campanie, echipa care s-a ocupat de unificare care o ştiţi şi dumneavoastră. La nivelul judeţelor am stabilit echipe de campanie conduse de preşedinţii de organizaţii judeţene care să aibă un staff de încă 4 membri în fiecare echipă judeţeană. Iar pe colegii candidatul şi două persoane în staff-ul propriu de campanie. Dorim o campanie bine coordonată, cu o componentă naţională puternică. După cum ştiţi suntem cu programul de ....

Emil Boc: Vă stăm la dispoziţie pentru întrebări.

Reporter: De ce nu v-aţi gândit la una sau mai multe dintre aceste moţiuni să fie moţiuni de cenzură? Din start spuneţi că vor fi moţiuni simple.

Emil Boc: Pentru că pentru moţiuni simple avem semnăturile necesare. Pentru cele de cenzură nu avem semnăturile necesare.

Reporter: V-aţi gândit să negociaţi?

Emil Boc: Nu. Până în acest moment nu ne-am gândit. O rezolvăm prin mijloacele instituţionale pe care le avem ca partid politic de opoziţie la dispoziţie. În acest moment, adică semnăturile pentru susţinerea unei moţiuni simple în Parlamentul României.

Reporter: Domnul Theodor Stolojan a rămas candidatul dumneavoastră unic pentru o eventuală funcţie de prim ministru? S-a declanşat o competiţie în partid?

Emil Boc: În 12 septembrie veţi afla candidatul PD-L pentru funcţia de prim ministru. Domnul Theodor Stolojan este una dintre soluţiile PD-L. Dar varianta oficială va fi cunoscută pe 12 septembrie o dată cu anunţarea în cadrul reuniunii extraordinare pe care o avem la Bucureşti.

Reporter: Şi-a mai manifestat cineva dorinţa de a candida?

Emil Boc: Repet, suntem în proceduri până în 12 septembrie. În 12 septembrie vă anunţăm oficial candidatul nostru pentru funcţia de prim ministru. Subliniez încă o dată că domnul Stolojan este una dintre soluţiile PD-L.

(Prin Monitoring Media: Antena 3, Ora: 13:44)
Transcript preluat de pe www.monitoring.ro

No comments:

© Gheorghe Florescu, 2008 Acest site este un pamflet politic şi, uneori, cultural, trebuie deci tratat ca atare.