21 September 2008

Doi în Unu


Creaţia artistică dance/hip-hop este mai mult decât un banal fusion, doar că trebuie un pic adaptată. Ascultaţi următoarea melodie înlocuind pe "el" cu clasa politică, parlamentul în particular, înlocuind pe "ea" cu instituţia românească, de exemplu Constituţia, stelele cu fosta securitate, pe Cupidon cu acele personaje care fac jocurile între partide şi care uneori sunt numite... ştiţi voi.

RACLA - 2 in 1
Oricat ai incerca nu imi poate fi la fel
Spui mereu 'E de vina el'
Oricat ai incerca nu poate fi cum era
Spui mereu, mereu, 'E de vina ea'.

I:
Ce faci cand trebuie sa pleci de langa el cand totul era la start
De ce te prefaci ca nu-l placi cand lacrimile nu ti s-au uscat pe fard ?
De ce te ascunzi, ca mai rau te afunzi intre 4 pereti sa inveti
Crezi ca-ti imaginezi, ca pe lume nu mai sunt deloc baieti
Dar mai sunt, seara mai cant, ca stai degeaba in casa
Crezand ca e valabil la toti, ca numai de sex le pasa
Si plangi dar daca poti lasa-l cand sunt atatea stele
(Si cand te uiti prin geam il vezi pe el in ele...)
Cere prea mult acela care vrea ca 2 in 1 sa fii cu acela care tii
Dar fii in fatza ta, iar v-ati privi in ochii mintii
Iar daca n-ai mai gresi, daca n-ai mai lua totul in gluma
Poate candva veti ajunge ca Ying si Yang, mana de mana
Ca poate sa-l mai auzi o data ai vrea, te-ndrepti spre telefon
Si vocea lui cand iti spune 'Alo' te lasa fara de ton
La ceasul cand altii dorm tu revii si memorii-s inca vii
Stiu, impaca-te cu el cat inca nu e prea tarziu.

Refren(x2):..

II:
In oras mi-ai spus, 'te iubesc' primul (?)
Dupa care sigur ti s-a rupt filmul
A fost prematur, (regreti acum)
Nu-i nimic, fii tu, oferi totul
Dar fii sigur ca mereu va fi un altul
Oricum fara ea nu mai e nici un atu
Hai sun-o tu, spune-i ca ti-e gol sufletu'
Ca atunci cand a plecat a luat cu ea totu'
Si ca ai incercat sa-ti umpli viata cu ceva tot tu
Nu te mai gandi cine, cum a gresit
Nu te mai gandi cine a plans cand celalalt a zambit
Cine a avut credit, cine a avut merit mai mult, mai mult,
Evita, ezita sa crezi ca viata e trista
Sunt lucruri frumoase intre voi ce stau inca pe lista
Persista, rezista si insista sa crezi (sa crezi...)
Ca are suflet pentru tine si asta nu poti sa o vezi
Poate luceafarul din ea nu are scara sa coboare
Dar sageata lui Cupidon inca doare
Separarea in departare, lasa sufletul pustiu, stiu
Impaca-te cu ea cat inca nu e prea tarziu.

Iată însă că şi clasa politică îşi permite să viseze la 2 în 1.

Emil Boc: "PD-L sustine revizuirea Constitutiei pentru instituirea unui Parlament unicameral" (21 septembrie 2008)

PD-L va demara o campanie de strângere de semnături pentru susţinerea modificării Constituţiei astfel încât, din 2012, România să aibă un Parlament unicameral

Preşedintele Emil Boc a anunţat că Partidul Democrat Liberal va începe o campanie de strângere de semnături în sensul susţinerii unui sistem parlamentar cu o singură cameră şi cu un număr mai mic de parlamentari, începând cu alegerile din anul 2012.

Potrivit Constituţiei, iniţiativa de modificare a Constituţiei aparţine fie Preşedintelui la cererea Guvernului, fie unui sfert dintre parlamentari sau cetăţenilor. “Noi vrem să oferim preşdintelui României, după câştigarea alegerilor, ocazia de a iniţia reforma constituţională, având la bază cel puţin 5 milioane de semnături din partea cetăţenilor români”, a declarat liderul PD-L Emil Boc.

Argumentele prezentate de preşedintele democrat-liberal în sensul susţinerii unui sistem parlamentar unicameral sunt:

1. ambele camere ale Parlamentului sunt alese acum prin acelaşi sistem de vot, aşadar nu se diferenţiază nici prin modul de vot, nici prin atribuţiile ulterioare;
2. parlamentul bicameral se justifică doar în statele federeale, or România este un stat unitar;

1. ambele camere ale Parlamentului sunt alese acum prin acelaşi sistem de vot, aşadar nu se diferenţiază nici prin modul de vot, nici prin atribuţiile ulterioare;
2. parlamentul bicameral se justifică doar în statele federeale, or România este un stat unitar;
3. un parlament unicameral este mult mai eficient şi rapid în sistemul de adoptare a legilor. Acum o ordonanţă de urgenţă emisă de guvern ajunge să fie adoptată de Parlament în jumătate de an sau chiar un an;
4. actualul sistem, cu o cameră decizională, reduce practic atribuţiile Parlamentului la sistemul unicameral;
5. Parlamentul ia acum deciziile cele mai improtante în şedinţă comună a celor două camere, ceea ce identifică un comportament unicameral;
6. reducerea numărului parlamentarilor este o măsură care se impune întrucât Parlamentul este acum supradimensionat. De exemplu, SUA, un stat cu 300 milioane de locuitori, are un Parlament format din 535 parlamentari, iar Romnânia, cu 22 milioane de locuitori, are un Parlament cu 463 de parlamentari.
Preşedintele PD-L, Emil Boc a precizat că propunerea de modificare a Constituţiei în sensul schimbării sistemului parlamentar se regăseşte în programul de guvernare lansat de PD-L la data de 12 septembrie a.c., la capitolul reforma constituţională şi nu are niciun fel de influenţă asupra alegerilor din acest an.

Emil Boc a amintit faptul că PD-L a început deja campania de informare a cetăţenilor asupra votului uninominal, “lucru pe care ar fi trebuit să-l facă Guvernul”. Liderul PD-L a calificat drept “ipocrizie fără precedent” declaraţia premierului Călin Popescu Tăriceanu, conform căreia PD-L s-a aliat cu PRM pentru anularea votului uninominal.
“Călin Popescu Tăriceanu semnează cu mânuţa lui o hotărâre de guvern pentru desemnarea colegiilor uninominale prin care dă temei PRM să o atace în instanţă şi apoi încearcă să arunce în spinarea noastră faptul că PRM atacă în instanţă hotărârea de guvern. Dacă Tăriceanu nu dădea temei prin hotărârea vulnerabilă pe care a emis-o, atunci Vadim Tudor nu ar fi putut s-o atace în instanţă. Aşa că Tăriceanu nu are decât să se uite mai atent la ce semnează şi să nu dea vina pe noi pentru actele pe care le face cu bună ştiinţă”, a declarat liderul PD-L.

Guvernul a fost somat de către preşedintele PD-L să plătească de urgenţă datoriile către administraţiile locale pentru plata energiei termice. “Neachitarea acestor datorii va determina creşterea semnificativă a valorii facturilor la energia termică. Pensionarii pot pierde mai mult decât ceea ce au câştigat la creşterea pensiilor datorită facturilor pentru căludră, care se anunţă a fi foarte mari în această iarnă”.
PD-L a cerut Guvernului în numeroase rânduri achitarea acestor datorii, fără niciun răspuns din partea Guvernului. Săptămâna trecută a adus şi în discuţia Parlamentului această problemă, prin iniţierea unei moţiuni simple, care însă nu a întrunit numărul de voturi din partea celorlalte partide parlamentare aşa încât să determine Guvernul să achite aceste datorii către comunităţile locale.

Biroul de presa al PD-L

Când te gândeşti că trebuie să te speli pe cap şi cu şampon şi cu balsam, un efort dublu... un "hair conditioner" 2 în 1 este o binecuvântare.

No comments:

© Gheorghe Florescu, 2008 Acest site este un pamflet politic şi, uneori, cultural, trebuie deci tratat ca atare.