14 September 2012

Când demnitatea este mai importantă decât viaţa


Sigur, se vor fi găsind şi dintre cei care vor spune că filmuleţul în cauză a fost făcut în mod special pentru ca musulmanii să se simtă provocaţi... Se prea poate, important este că musulmanii se revoltă pentru că demnitatea lor a fost provocată.

Priviţi cum bărbaţi, femei şi copii, tineri şi bătrâni umăr lângă umăr, se luptă pentru respectul faţă de credinţa lor milenară. Este tulburător să vezi o astfel de forţă născută chiar din credinţa în Divinitate. Oricât aş fi împotriva violenţei, nu pot să nu remarc dorinţa de demnitate a acestor oameni care duc o viaţă înmiit mai chinuită decât cei care îi insultă.




















(http://news.sky.com/story/984913/million-man-protest-over-anti-islam-film)


UPDATE:

Domnul Zev îmi spune:
Biblio
Încet încet, vin...toți munţii la Mahomed.
Nu e nevoie să mergeți dvs la ei.


Creştin fiind fac primul semn de respect faţă de o altă religie a lumii.



Readuc aminte un mic "amănunt" din Constituţia României:

ARTICOLUL 4 - Unitatea poporului si egalitatea intre cetateni
(2) Romania este patria comuna si indivizibila a tuturor cetatenilor sai, fara deosebire de rasa, de nationalitate, de origine etnica, de limba, de religie, de sex, de opinie, de apartenenta politica, de avere sau de origine sociala.

ARTICOLUL 6 - Dreptul la identitate
(1) Statul recunoaste si garanteaza persoanelor apartinand minoritatilor nationale dreptul la pastrarea, la dezvoltarea si la exprimarea identitatii lor etnice, culturale, lingvistice si religioase.

ARTICOLUL 7 - Romanii din strainatate
Statul sprijina intarirea legaturilor cu romanii din afara frontierelor tarii si actioneaza pentru pastrarea, dezvoltarea si exprimarea identitatii lor etnice, culturale, lingvistice si religioase, cu respectarea legislatiei statului ai carui cetateni sunt.

ARTICOLUL 29 - Libertatea constiintei
(1) Libertatea gandirii si a opiniilor, precum si libertatea credintelor religioase nu pot fi ingradite sub nici o forma. Nimeni nu poate fi constrans sa adopte o opinie ori sa adere la o credinta religioasa, contrare convingerilor sale.
(2) Libertatea constiintei este garantata; ea trebuie sa se manifeste in spirit de toleranta si de respect reciproc.
(3) Cultele religioase sunt libere si se organizeaza potrivit statutelor proprii, in conditiile legii.
(4) In relatiile dintre culte sunt interzise orice forme, mijloace, acte sau actiuni de invrajbire religioasa.
(5) Cultele religioase sunt autonome fata de stat si se bucura de sprijinul acestuia, inclusiv prin inlesnirea asistentei religioase in armata, in spitale, in penitenciare, in azile si in orfelinate.
(6) Parintii sau tutorii au dreptul de a asigura, potrivit propriilor convingeri, educatia copiilor minori a caror raspundere le revine.

ARTICOLUL 30 - Libertatea de exprimare
(7) Sunt interzise de lege defaimarea tarii si a natiunii, indemnul la razboi de agresiune, la ura nationala, rasiala, de clasa sau religioasa, incitarea la discriminare, la separatism teritorial sau la violenta publica, precum si manifestarile obscene, contrare bunelor moravuri.

ARTICOLUL 32 - Dreptul la invatatura
(7) Statul asigura libertatea invatamantului religios, potrivit cerintelor specifice fiecarui cult. In scolile de stat, invatamantul religios este organizat si garantat prin lege.

ARTICOLUL 44 - Dreptul de proprietate privata
(4) Sunt interzise nationalizarea sau orice alte masuri de trecere silita in proprietate publica a unor bunuri pe baza apartenentei sociale, etnice, religioase, politice sau de alta natura discriminatorie a titularilor.

Eu unul nu o să fac diferenţe între creştini şi musulmani. Repet, ORICÂT MI-AR DISPLACE VIOLENŢA, nu pot să neg că înţeleg jignirile permanente la care musulmani sunt supuşi de decenii. Eu vreau deci să vă întreb... dacă v-ar fi jignit cineva natura dumneavoastră creştină... ce aţi fi făcut? Aţi fi ridicat nepăsători din umeri? Dacă da... atunci înţeleg... vă înţeleg.
© Gheorghe Florescu, 2008 Acest site este un pamflet politic şi, uneori, cultural, trebuie deci tratat ca atare.