18 September 2012

Spre totalitarism şi democraţie


Ieri am văzut un filmuleţ care ne arăta un organ de ordine din Rusia cum lovea violent o doamnă participantă la o manifestaţie. Cu casca de protecţie căzută, faţa atacatorului părea totuşi mai mult speriată decât agresivă. Am stat în cumpănă gândindu-mă că poate este o întâmplare. Ştirile de astăzi nu mai lasă loc de interpretare, Administraţia Rusă strânge şurubul non-democraţiei şi devine din ce în ce mai strict spre totalitarism. La fel se întâmplă şi în "sfera rusă". Este perioada protestelor la nivel mondial, este deci momentul în care să poate constata cu adevărat democraţia.

În timpul unei acţiuni de protest a opoziţiei, în capitala bielorusă au fost reţinuţi ziarişti străini. Se menţionează că printre persoanele arestate se află un operator al unui canal german de televiziune şi corespondenţi ai agenţiilor Associated Press şi Reuters.

белоруссия протест белоруссия митинг белоруссия оппозиция

Foto: EPA

Activiştii aripii de tineret al campaniei „Spune adevărul” au încercat să organizeze astăzi la Minsk un pichet electoral.

(http://romanian.ruvr.ru/2012_09_18/88589863/)

Ruşii pot să fie privaţi de accesul la site-ul YouTube după ce pe 1 noiembrie în ţară va intra în vigoare o serie de norme ale legii privind „listele negre” ale site-urilor, care permit blocarea resurselor web cu informaţii interzise în Rusia.

Cu o zi în urmă, Procuratura Generală a Rusiei şi-a exprimat intenţia de a obţine interdicţia răspândirii în Federaţia Rusă a filmului „Inocenţa musulmanilor”, care a stârnit proteste în masă în lumea musulmană. Dacă un material video va fi declarat de instanţă extremist, iar proprietarul site-ului nu va restricţiona accesul internauţilor ruşi, acest lucru îl vor face autorităţile ruse.

„Din cauza acestui film, în perioada 3-5 noiembrie, pe teritoriul Rusiei poate fi blocat în totalitate YouTube”, a scris pe Twitter ministrul Telecomunicaţiilor, Nikolai Nikiforov.

(http://romanian.ruvr.ru/2012_09_18/88576710/)

După ce spuneam că pe la americani se tot vehiculează dreptul preşedintelui de a trage "heblu" peste întreg internetul, în Rusia încep acţiuni asupra internetului ce seamănă foarte bine cu firewall-ul chinezesc. Iată însă că un semn de democraţie se aude de unde nici nu gândeşti... din Pakistan. Interesant, nu-i aşa?
Президент Пакистан Асиф Али Зардари
Asif Ali Zardari. Foto: EPA

Guvernul pakistanez a aprobat Curţii Supreme să înceapă din nou investigarea cazului de corupţie în care este implicat preşedintele ţării, Asif Ali Zardari.

În decurs de aproape doi ani, miniştrii au blocat orice încercări de a deschide o nouă anchetă, explicând refuzul începerii investigaţiei prin faptul că atât timp cât Zardari este preşedinte, Constituţia îi garantează imunitate împotriva urmăririi penale. Preşedintele declară că acuzaţiile împotriva lui au un context politic.

Zardari şi defuncta sa soţie, ex-premierul Pakistanul, Benazir Bhutto, au fost declaraţi în absenţă de un tribunal elveţian vinovaţi de spălarea a milioane de dolari sub formă de mită din partea unor firme elveţiene, în timpul în care cei doi au lucrat în Guvern.

Lumea începe să-şi întunece judecată. Treptat mizeria în oameni se generalizează, violenţa este la tot pasul, regulile gândite timp de mii de ani de cei mai inteligenţi reprezentanţi ai omenirii sunt pervertite de doritorii de putere. Societatea se eliberează de cele sfinte pentru a ajunge exponenta anticristului. Cât de greu de îndurat este apocalipsul lui Ioan.

No comments:

© Gheorghe Florescu, 2008 Acest site este un pamflet politic şi, uneori, cultural, trebuie deci tratat ca atare.