18 September 2012

Incredibil, Grecia o ia pe urmele României


Vă aduceţi aminte cum un anumit ministru al finanţelor, dublat de un premier al României, spunea să păstrăm bonurile fiscale pentru că vom primi nu ştiu ce bani pe ele? Ei bine... grecii au preluat ideea.
Ministerul de Finanţe din Grecia vrea să reducă evaziunea fiscală prin deducerea din venitul taxabil a bonurilor şi chitanţelor pe care populaţia le primeşte de la doctori, instalatori şi alte categorii de liber-profesionişti, însă lista ar putea include şi barurile şi cluburile de noapte.
Grecii nu se gândesc la bonurile de supermarket, unde de regulă se oferă bonuri şi totul e fiscalizat. Grecii se gândesc la prestări de servicii.
Cu cât un contribuabil adună mai multe chitanţe, cu atât va fi mai mare beneficiul. Astfel, un contribuabil cu un venit anual de 25.000 de euro plăteşte în prezent impozit de 3.670 euro. Dacă anul următor strânge bonuri de la liber-profesionişti în valoare de 2.091 euro, venitul taxabil coboară la 22.909 euro, iar impozitul la 3.147,25 euro, scrie Kathimerini.
(mai multe pe http://www.mediafax.ro/economic/cum-vrea-grecia-sa-reduca-evaziunea-fiscala-10085082)
Deci în exemplu vorbim deja de "500 şi" de euro, nu e foarte puţin. Dar dacă strângi bonuri de 26 mii de euro? În România s-ar pune şi o astfel de problemă.

Mai multe amănunte, pe site-ul ministerului de finanţe elen.



Eu recunosc că nu am avut răbdare să caut această ştire acolo.

No comments:

© Gheorghe Florescu, 2008 Acest site este un pamflet politic şi, uneori, cultural, trebuie deci tratat ca atare.