Dar oricât ar fi avut liniştea "guvernele anterioare" pentru a câştiga alegerile locale, parlamentare sau prezidenţiale, ştiu sigur că preşedintele Traian Băsescu a fost şi este un neliniştit.
Traian Băsescu, 14 decembrie 2010:
Vor continua politicile de reducere a cheltuielilor, fie că ne referim la cheltuieli sociale sau la cheltuieli cu forţa de muncă. Dacă în 2010 s-a făcut o ajustare destul de brută a numărului de salariaţi, în 2011 trebuie să se treacă pe ajustarea fină, adică dându-se mare atenţiei sectoarelor care au nevoie de personal în plus, cum ar fi Sănătatea, şi aici sunt soluţii, şi sectoarelor care încă au rămas cu personal foarte mult, în raport cu ce au de făcut. Şi aici mă refer la două ministere, care nu şi-au început încă procesele de restructurare - Ministerul de Finanţe şi Ministerul de Interne. Sigur, sunt condiţii obiective pentru care, încă, nu s-au declanşat aceste procese la cele două ministere, dar ele trebuie declanşate încă din această lună şi implementarea să aibă loc în primele două-trei luni ale anului 2011. Aş spune că, în raport cu situaţia economică a României - dar nu numai a României, cu situaţia economică europeană - începem să construim bugetul cu orientare către eficienţă şi competitivitate. Este esenţial ca acest început să se rafineze pentru 2012 şi bugetele următoare să fie într-adevăr orientate către eficienţă şi competitivitate. O caracteristică vizibilă a bugetului anului 2011 este prudenţa, prudenţă atât în evaluarea veniturilor - care eu îmi permit să sper, printr-o modernizare a activităţii ANAF, poate creşte eficienţa în colectarea veniturilor şi, de asemenea, cred că bugetul reflectă o responsabilitate asumată de Guvern. Aş face o singură paranteză. Legat de cheltuieli, poate nu e esenţial, dar fără a vedea în bugetul de stat, în proiectul bugetului de stat, existenţa acestei intenţii, am atenţionat partidele ca nu cumva la capitolul cheltuieli materiale să se dea drumul la achiziţii de mobilier, plasme, maşini şi alte elemente de recuzită a politicianului instalat în funcii publice şi cu maşină la scară. Nu este 2011 anul în care să ne permitem astfel de achiziţii şi ele nici nu sunt justificate având în vedere că s-a produs totuşi o reducere consistentă a personalului şi în administraţia centrală, şi în administraţia locală.
De ce foloseşte domnul preşedinte Traian Băsescu un astfel de ton? "I-am atenţionat" şi "nu cumva"... Domnul preşedinte are impresia că poate să comande partidelor? Probabil că da. Dar ce să vezi?
click dreapta şi View Image pentru a o vedea mărită.
(sursa: http://www.pesurse.ro/2010/12/19/adevrul-despre-bugetul-pe-.html)
Ia te uită cine "şi-a mai tras" un pic la buget?
Administraţia Prezidenţială are un plus de buget de 4%, adică o bagatelă de un milion de lei noi, de la 28 de milioane la 29 de milioane.
No comments:
Post a Comment