09 December 2010

Prea multe explicaţii pentru a fi justificată încăpăţânarea neprezentării stenogramei... Părerea mea.


Mi-o aduc aminte pe Elena Ceauşescu bătând nervos în masă... Dovada! Dovada!

Ca cetăţean nu-mi pot face o părere şi asta este numai vina politicii româneşti. Cum am mai spus, eu nu cred că România ar trebui să intre, în acest moment, în Spaţiul Schengen, deci nu mă cramponez de acest lucru. Mi se pare însă o lipsă de respect din partea politicii româneşti ca, după atâta timp, să nu se clarifice ceva atât de banal ca o declaraţie politică.

Iată încă o cărămidă la lipsa stenogramei acelui discurs al domnului Ponta în faţa Socialiştilor Europeni (PES).

Conferinţa de presă susţinută de Victor Ponta, preşedintele PSD, şi Titus Corlăţean, vicepreşedinte al PSD – 06 decembrie 2010
Postat la 2010-12-08

Victor Ponta: În primul rând, vreau să reiterez faptul că Guvernul Boc nu a dat înapoi cu modificarea concediului maternal din convingere, ci numai pentru că a existat un efort comun. Vreau să laud şi să spun că, iată, există şi o speranţă: atunci când întreaga societate, mass-media, partidele de opoziţie se mobilizează împotriva unei măsuri aberante a guvernului, guvernul se mai sperie sau domnul Băsescu şi au dat înapoi. Este foarte grav că este nevoie de asemenea reacţii şi este foarte grav că guvernul actual s-a învăţat că toate măsurile pe care le ia le ia în forţă, fără să se gândească, fără să facă o analiză şi fără să ia în considerare ceea ce este mai bine pentru români, ci doar ceea ce este mai bine pentru guvernanţi. Este un succes al societăţii româneşti împotriva unui guvern care acţionează constant împotriva României şi a românilor şi, încă o dată spun, e o rază de speranţă între nenumăratele măsuri anti-naţionale, anti-sociale luate de Guvernul Boc. Este încă un semn de incompetenţă şi probabil că este inutil să vorbim despre răspunderea pe care ar trebui să şi-o asume miniştrii şi primul-ministru care au propus asemenea măsuri aberante.

Vizavi de Legea Pensiilor, care va intra astăzi în dezbatere la Camera Deputaţilor, deputaţii noştri vor susţine amendamentele, aşa cum ne-am luat obligaţia faţă de pensionari, şi vom încerca, de data aceasta nu prin fraudă, aşa cum a făcut Roberta Anastase data trecută, ci printr-un vot corect, să adoptăm o Lege a Pensiilor care să asigure un trai decent pentru pensionari şi mai ales o speranţă corectă pentru cei care urmează să se apropie de vârsta de pensie.

Faţă de Legea Bugetului de Stat şi a Bugetului Asigurărilor Sociale, aşteptăm să vedem acest proiect şi, pe baza datelor macro-economice pe care s-a construit acest buget, vom veni cu propria viziune şi cu amendamentele necesare, în aşa fel încât să reliefăm că un buget care este construit doar pentru interesul personal al doamnei Elena Udrea şi al clientelei PDL nu este un buget al României, nu este un buget care să asigure o speranţă de ieşire din criză. Datoria noastră este să arătăm ce este de făcut şi ceea ce vom face în momentul în care vom veni la guvernare.

În ceea ce priveşte Ordonanţa 50 privind contractele de credit, este o surpriză pentru întreaga societate să aflăm că Guvernul s-a angajat faţă de Fondul Monetar Internaţional la o anumită formă a Ordonanţei, alta decât cea promovată public şi este foarte clar că Guvernul Boc vinde interesele cetăţenilor români, ale debitorilor, ale celor care au credite pentru a-şi asigura o supravieţuire politică, indiferent de durata acesteia.

Vizavi de alegerile de la Colegiul Haţeg, vreau să o felicit pe doamna Câmpeanu. Este un om competent şi un om pe care îl respectăm şi ne bucurăm că în rândurile opoziţiei mai există un vot. În acelaşi timp, trebuie să ne uităm la faptul că, ori de câte ori opoziţia nu este unită, PDL-ul, printr-o fraudă masivă, prin cumpărări de voturi, prin bani enorm de mulţi investiţi – probabil că ştiţi că la Haţeg au stat toţi şefii Consiliului Judeţean Arad, de la Falcă, şi au venit bani şi de la doamna Udrea, şi de la Videanu, şi de la toţi ceilalţi –, există un pericol ca acest sistem care înseamnă bani şi corupţie a PDL-ului să aibă uneori şanse de câştig. Am prezentat colegilor o situaţie în acest moment vizavi de colaborarea politică la nivel judeţean, o să v-o punem şi dumneavoastră la dispoziţie. În baza acestei situaţii, într-un judeţ din ţară, la Bacău, PSD şi PDL formează împreună majoritatea, iar discuţia noastră cu Organizaţia Bacău este foarte clară: suntem gata să renunţăm la această alianţă şi să facem alianţă cu Partidul Naţional Liberal. În alte şapte judeţe, PNL asigură majoritatea împreună cu PDL, din păcate în judeţele unor baroni celebri: la Arad la Falcă, la Bistriţa la Oltean, la Dâmboviţa la Florin Popescu, la Caraş la Sorin Frunzăverde. Apelul nostru este către partenerii din opoziţie, către cei de la PNL, să începem un dialog prin secretarii generali ca şi în aceste opt judeţe opoziţia să fie unită împotriva abuzurilor PDL-ului. Nu poţi la Bucureşti, la sediul central, să lupţi cu Guvernul Boc şi cu PDL, iar în teritoriu să asiguri majoritate pentru oameni ca Falcă, Oltean sau Florin Popescu. Este un apel de unire a forţelor noastre în opoziţie şi cei doi secretari generali, secretarul general Liviu Dragnea are acest mandat din partea noastră, să discute o opoziţie şi la nivel local unită faţă de un guvern şi de un partid mafiot care ne conduce în acest moment.

Vizavi de perpetuarea minciunilor euro-parlamentarului Cristian Preda sau de declaraţiile absolut delirante ale euro-parlamentarului Ungureanu, care a spus că tot Grupul Socialist din Europa vrea să vândă Europa Rusiei sau ruşilor – domnul Ungureanu nu e clar nici în ce gândeşte, nici în ce spune, dar am văzut asemenea declaraţii – există o scrisoare a tuturor euro-parlamentarilor români care au participat la întâlnirea mea cu Grupul Socialist, o scrisoare în care se explică foarte clar ceea ce s-a discutat acolo şi se demască minciunile şi responsabilitatea şi ale lui Cristian Preda, şi ale consilierului prezidenţial Lăzăroiu, oameni care, fără să participe la o întâlnire, aruncă pe piaţă zvonuri mincinoase. Am susţinut şi susţinem noi, ca partid, integrarea României în Uniunea Europeană şi în Spaţiul Schengen. Principalele discuţii şi principalii paşi s-au făcut exact în guvernarea PSD, iar faptul că astăzi ne aflăm în pericol de a nu îndeplini toate criteriile tehnice este din cauza incompetenţei şi a corupţiei Guvernului Boc, dar tot ceea ce ţine de noi vom face, iar perpetuarea unor calomnii şi minciuni de către domnul Preda, cel care la Bucureşti se luptă cu corupţia şi la Bruxelles încasează miile de euro din funcţia pe care a obţinut-o cu voturile corupţilor din PDL, genul acesta de oameni cu două feţe, cu trei feţe, care nu se sfiiesc niciodată să mintă şi să aducă acuzaţii absurde, a fost reliefat foarte clar de cei unsprezece euro-parlamentari social-democraţi.

Vizavi de Republica Moldova şi de celelalte probleme externe, îl rog pe Titus să prezinte.

Întrebare: Când vă întâlniţi cu liberalii pentru bugetul alternativ?

Victor Ponta: Rămâne să discutăm. Vreau să precizez un lucru foarte clar, mi-e teamă că nu a fost foarte bine spus din punct de vedere tehnic – noi nu putem face un buget, fie noi PSD, PNL, fie împreună, bazat pe alte date decât cele actuale. Datele actuale vor fi conţinute – şi aici observaţia domnului Vosganian era foarte corectă – atunci când vom avea bugetul de stat, deocamdată nu îl avem. În secunda în care vine proiectul de buget al Guvernului, pe acele date macroeconomice putem să arătăm că, decât să dăm 2 miliarde de euro la doamna Udrea ca să îşi câştige alegerile interne în partid, putem să le dăm, de exemplu, la educaţie şi la sănătate, spunem noi, liberalii pot să spună pentru încurajarea micilor întreprinzători. Aici nu se pune problema de a avea alte date, tot pe datele Guvernului actual, ci de a reliefa foarte clar că proiectul de buget care va veni – nu ştim când, sperăm să vină zilele acestea – este un buget făcut pe criteriu strict clientelar şi strict pentru a da mai multă putere Ministerului Dezvoltării, respectiv doamnei Udrea, iar noi ca opoziţie trebuie să arătăm ce lucruri sunt rele în acel buget şi mai trebuie să arătăm un lucru: vorbim de moţiuni de cenzură, vorbim de dorinţa reală de a da jos Guvernul Boc. Evident că orice întrebare a oricărui economist, a oricărui om de afaceri, a oricărui întreprinzător, este: „Bun, îl daţi jos pe Boc”, cred că toată lumea îşi doreşte deja lucrul ăsta, „dacă voi veniţi, pe ce buget veţi lucra?” Noi trebuie să arătăm lucrul ăsta, pentru că, la modul cel mai sincer, chiar dacă nu am reuşit în această sesiune, sperăm şi trebuie să facem tot ceea ce ţine de noi, de PSD, PNL, PC, ca în sesiunea următoare să răsturnăm prin moţiune de cenzură acest guvern incompetent.

Întrebare: Domnul Antonescu spunea, vizavi de acest buget alternativ, că nu crede într-o construcţie comună cu PSD-ul, pentru că din start există viziuni fundamental diferite.

Victor Ponta: Din punct de vedere economic este o neînţelegere. Nu se pune problema de viziuni decât atunci când eşti tu la putere şi urmează să construieşti pentru anul următor. Noi o să lucrăm cu cifrele Guvernului. Am ascultat foarte clar ce a spus domnul Antonescu şi a spus că nu avem aceste cifre. În momentul în care avem acele cifre – desigur, dacă Guvernul iarăşi ne va vorbi de creştere economică, aşa cum ne-a vorbit şi anul ăsta, şi de fapt a fost scădere economică, nu poţi să te bazezi pe aşa ceva – vom discuta, în rest, cred că avem o viziune comună cu liberalii, că miliardele de euro pe care vrea să le cheltuiască doamna Udrea sunt o greşeală. Aici avem o viziune comună şi noi şi liberalii: pentru educaţie este absolut anormal să tai din bugetul de anul viitor. Avem o viziune comună cu liberalii: la sănătate, anul viitor, cu bugetul propus, în luna iulie spitalele se vor închide. Avem viziuni absolut comune, dar este o chestiune tehnică, economică şi de aceea este bine să o discutăm cu domnul Vosganian, cu cei din PNL care au aceste date economice. Strict politic, încă o dată spun, avem viziuni generale social-democrate şi liberale, dar acum vorbim de nişte cifre şi de nişte lucruri foarte clare pentru ianuarie, nu pentru 2012 sau pentru 2014.

Întrebare: Guvernul a revenit asupra deciziei în ceea ce priveşte perioada de acordare a concediului maternal.

Victor Ponta: Daţi-mi voie să nu mai comentez aşa ceva, iar faptul că nimeni din această ţară şi, din păcate, nici din afara ţării nu mai poate să aibă o predictibilitate şi să anticipeze ceva raţional din partea Guvernului Boc e un lucru foarte rău! Nu cred că greşim toţi ceilalţi care aşteptăm raţiune de la Guvernul Boc, cred că Guvernul Boc greşeşte dând dovadă de lipsă de raţiune. De ce au tăiat salariile şi acum vor să spună că le dau la loc? N-o să le dea, probabil că mint! De ce spui că nu măreşti TVA-ul şi a doua zi îl măreşti? Astea sunt cauzele reale, alături de corupţie, ale crizei economice şi sociale în care România se află şi din care, din păcate, nu va ieşi niciodată cu acest guvern.

Întrebare: Ne puteţi spune dacă aţi primit ceva de Moş Nicolae?

Victor Ponta: Nu. Copiii mei au primit de Moş Nicolae.

Întrebare: Astăzi se împlineşte un an de când preşedintele Băsescu a fost reales. S-a schimbat ceva faţă de mandatul trecut?

Victor Ponta: Da! Este mult mai rău decât a fost în primul mandat. Din păcate, Traian Băsescu nici măcar nu mai are motivaţia că va mai veni un vot şi măcar să joace un rol cât de cât de om care crede în democraţie, de om care sancţionează corupţii. Uitaţi-vă: corupţia este în jurul lui Traian Băsescu, măsurile anti-democratice sunt susţinute de Traian Băsescu când stă în braţe cu cineva care a fraudat. Probabil că anul trecut, dacă Roberta Anastase frauda un vot, Traian Băsescu, nu din convingere, dar de frica votului, ar fi dat-o afară. Acum nu îl mai interesează! Din păcate, Traian Băsescu îşi arată cu totul faţa rea.

Mai vreau să spun un lucru, iniţiind subiectul pe care îl va explica Titus mult mai bine, pentru că e domeniul lui. Sunt absolut convins, nu cu dorinţă, nu din intenţie, ci din incompetenţă şi din lipsă de înţelepciune, poziţia lui Traian Băsescu faţă de Republica Moldova a îndepărtat, de fapt, Republica Moldova de România şi de Uniunea Europeană. Poziţia absurdă, nediplomatică şi lipsită de gândire a lui Traian Băsescu a încurajat sentimentele anti-europene şi anti-româneşti. O spun, nu cu intenţie, probabil şi-a dorit să fie bine, ci din lipsă de competenţă, declaraţia domnului preşedinte Traian Băsescu şi răspunsul imediat al lui Vlad Filat au arătat foarte clar că pe preşedinte îl ia gura pe dinainte, vorbeşte ce nu trebuie şi că politica externă a României este un uriaş eşec, alături de ceea ce s-a întâmplat pe plan naţional. Dacă Traian Băsescu ar fi tăcut din gură, Moldova avea şanse mult mai mari să se apropie de Europa şi de România. Îl rog pe Titus să vă prezinte mai în detaliu celelalte lucruri.


Titus Corlăţean: Două subiecte aş dori să abordez pe scurt, unul în completarea celor declarate de domnul preşedinte Victor Ponta în legătură cu tematica Schengen. Este un obiectiv strategic al României pentru care Partidul Social Democrat s-a angajat, având instrumentele opoziţiei, nu cele ale puterii, pentru a contribui la atingerea acestui obiectiv extrem, extrem de important în martie 2011 pentru România.

Aş vrea să fac câteva comentarii publice, pentru că este bine să fie cunoscute anumite lucruri de către presă şi de către opinia publică. Afirmaţiile mincinoase, calomnioase lansate în ultimele zile de reprezentanţii PDL nu îşi au altă explicaţie decât dorinţa de a-şi acoperi propria neputinţă, de a acoperi un potenţial eşec al actualei puteri din România în atingerea unui obiectiv strategic. Vreau să fie un lucru extrem de clar spus: PSD-ul s-a angajat foarte ferm, cu pârghiile pe care le avem noi în situaţia de partid de opoziţie, pentru a contribui la atingerea acestui obiectiv esenţial. Trebuie să o spun public: am avut şi eu mandatul din partea conducerii partidului, din partea preşedintelui Victor Ponta, de a întreprinde o serie de demersuri externe, e adevărat, în calitatea mea de preşedinte al Comisiei de Politică Externă de la Senat, efectiv în direcţia atingerii acestui obiectiv. Sunt lucruri pe care le-am comunicat într-o anumită măsură public, vizita pe care am făcut-o recent la Paris, contactele la nivel înalt cu oficiali francezi, având mandatul explicit al conducerii partidului şi, pentru informarea opiniei publice, ceea ce s-a discutat acolo şi a fost transmis de la Paris la Bucureşti a ajuns pe masa liderilor actuali ai României. Au fost o serie de miniştri din actualul Guvern care mi-au mulţumit personal pentru demersurile pe care PSD-ul, ca partid de opoziţie, şi noi, la Comisia de Politică Externă, le-am întreprins. Sunt lucruri care au venit în ajutorul demersurilor României pe un fundal de incapacitate politică a actualilor lideri de la Bucureşti în a promova acest obiectiv. Mâine voi face, de asemenea, o deplasare în calitatea de preşedinte al Comisiei de Politică Externă la Haga, în Olanda, pe care o fac, de asemenea, având un mandat şi o solicitare din partea conducerii PSD. Nu mai departe de zilele trecute, împreună cu preşedintele Victor Ponta şi cu ceilalţi colegi din delegaţia PSD la Varşovia, la consiliul liderilor Partidului Socialiştilor Europeni, am continuat aceste demersuri. Deci vorbim despre o continuitate a acţiunii noastre, nu aşa cum s-a afirmat, de o manieră mincinoasă şi descalificantă pentru reprezentanţii PDL, apariţia unor aşa-zise obstacole din partea PSD-ului, dimpotrivă!

Încă o dată, să fim foarte clari, obstacole de natură politică şi posibil tehnice legate de scandalul de corupţie de la Ministerul de Interne ţin de incapacitatea politică a liderilor statului român în clipa de faţă şi vă aduc aminte de faptul că aceste obstacole de natură politică au apărut din capitale europene care sunt conduse politic de colegii din Partidul Popular European ai domnului Băsescu şi ai domnului Boc; atât la Paris, cât şi la Haga, cei aflaţi la putere fac parte din Partidul Popularilor Europeni, deci cei care au responsabilitatea pentru ceea ce fac sunt liderii PDL, liderul statului român aflaţi aici, la Bucureşti.

Vreau să vă spun, pentru a încheia acest subiect, faptul că noi ca opoziţie puteam avea două opţiuni: una de a critica cu argumente, de a politiza acest subiect, de a critica incapacitatea politică a liderilor de la Bucureşti de a atinge acest obiectiv, iar cea de-a doua opţiune, pe care am ales-o fără niciun fel de şovăire, de a contribui ca partid de opoziţie la atingerea acestui obiectiv. Or, responsabilitatea aparţine în primul rând guvernanţilor, opoziţia are datoria, pentru atingerea unui obiectiv strategic, să facă tot ceea ce poate şi facem acest lucru, inclusiv în acţiunea politico-diplomatică şi de lobby parlamentar de mâine şi poimâine din Olanda, dar responsabilitatea pentru atingerea obiectivului „27 martie 2011 – Spaţiul Schengen” aparţine guvernanţilor. Nu dorim să politizăm acest subiect şi recomandăm – şi cu asta închei – celor care dau prea mult din gură de la PDL şi riscă să creeze probleme politice României în atingerea acestui obiectiv să tacă şi să facă mult mai mult decât să îşi permită să critice şi să inventeze şi să aducă tot felul de minciuni la adresa opoziţiei şi a PSD-ului.

Acesta era primul subiect, cel de-al doilea este legat de situaţia electorală şi post-electorală din Republica Moldova. Sunteţi la curent cu faptul că alegerile desfăşurate recent, alegerile anticipate legislative din Republica Moldova, au dat şi au concretizat un semnal foarte clar majoritar privind orientarea europeană a Republicii Moldova şi a societăţii moldoveneşti. Este vorba despre un vot majoritar la care tinerii au avut o contribuţie importantă în favoarea orientării către Uniunea Europeană şi, pe de altă parte, un vot majoritar necomunist, ceea ce este un lucru extrem de important. Situaţia post-electorală, însă, rămâne complicată: sunt discuţii în curs şi, contrar celor apărute pe unele agenţii de presă, nu există niciun fel de concluzie, niciun fel de acord vizavi de viitoarea structură de putere de la Chişinău. Sunt discuţii care au loc şi, din acest punct de vedere, vreau să vă spun că noi, ca partid social-democrat, avem o poziţie extrem de clară, ea a fost exprimată şi zilele trecute la Varşovia în contactele pe care le-am avut cu liderii socialişti şi social-democraţi europeni care au aceeaşi poziţie ca cea pe care v-o exprim în clipa de faţă: este esenţial pentru viitorul european al Republicii Moldova, pentru apropierea de Uniunea Europeană, ca proiectul european care a fost construit de un an şi ceva încoace pe structura Alianţei pentru Integrare Europeană, la guvernare şi în clipa de faţă, să meargă mai departe. Este o performanţă a actualului guvern, dincolo de anumite tensiuni între unii dintre liderii din această alianţă, este o performanţă deosebită în ultimul an de zile care a fost apreciată de marile cancelarii europene. Este un guvern care a permis o normalizare a relaţiei cu România, promovarea unor proiecte deosebite între Uniunea Europeană, inclusiv România, şi Republica Moldova. Or, interesul european este ca acest proiect şi acest partener să continue şi să îşi continue activitatea la Chişinău.

Vreau să fac următoarea precizare: discuţiile rămân în continuare complexe, pentru că, între altele, la Bucureşti – şi a spus preşedintele Victor Ponta mai devreme – a existat o declaraţie nefericită şi aş spune de-a dreptul iresponsabilă a preşedintelui Traian Băsescu care riscă să arunce în aer şansele europene ale Republicii Moldova. Această declaraţie referitoare la viitorul Republicii Moldova a dat apă la moară şi comuniştilor, şi altora care ar dori un alt traseu pentru Republica Moldova şi nu cel european. De la acest microfon, cu toată deferenţa pentru instituţia prezidenţială, îmi voi permite să fac o recomandare domnului preşedinte Traian Băsescu, şi anume să tacă, să se abţină în a mai face comentarii, mai ales în această perioadă intensă de negocieri şi de contacte politice! Vreau să vă certific faptul că suntem într-un contact permanent cu colegii noştri din familia social-democrată europeană care împărtăşesc această poziţie. Aceasta este poziţia noastră pe care o transmitem către partenerii de la Chişinău, către cei care fac parte din familia social-democrată internaţională, mă refer la Partidul Democrat din Republica Moldova, şi faţă de celelalte partide care compun în clipa de faţă Alianţa pentru Integrare Europeană. Liderii pe care i-am menţionat trebuie să îşi asume responsabilitatea de a lua în considerare foarte clar votul majoritar al populaţiei Republicii Moldova pentru continuitatea proiectului european, pentru această formulă de guvernare şi credem că este responsabilitatea acestor lideri ai Alianţei pentru Integrare Europeană ca astăzi şi în zilele care urmează să se aşeze la masa de negocieri pentru a genera o formulă de continuitate care să permită – subliniez – ducerea mai departe a proiectelor europene importante care au fost angajate, inclusiv cele de ordin economic, inclusiv cele de ordin bugetar, inclusiv dorinţa europeană, care este extrem de importantă pentru cetăţenii Republicii Moldova, indiferent de limba în care vorbesc, de finalizare rapidă a acordului de asociere, de liberalizare a regimului de vize, deci de liberă circulaţie pentru cetăţenii moldoveni.

Aceasta este poziţia noastră, a Partidului Social Democrat, inclusiv în cadrul familiei de stânga a Uniunii Europene, şi suntem în contact permanent, aşa cum spuneam, cu colegii din Europa, cu colegii de la Chişinău. Avem speranţa că, fără a mai asista la declaraţii iresponsabile ale unor lideri de la Bucureşti şi mă refer încă o dată la preşedintele Traian Băsescu, lucrurile vor merge în direcţia cea bună, pentru că – şi cu asta închei – semnalul transmis de populaţia Republicii Moldova într-o manieră majoritară a fost extrem de clar. Pot să confirm acest lucru ca observator internaţional care a fost prezent la procesul electoral, acolo unde tinerii au fost majoritar prezenţi şi au transmis un semnal foarte clar pe care credem că în final liderii Alianţei pentru Integrare Europeană îl vor lua în considerare şi îl vor respecta.


Întrebare: Puteţi să ne spuneţi exact la ce declaraţie a preşedintelui Traian Băsescu vă referiţi?

Titus Corlăţean: Este o declaraţie cunoscută care făcea predicţii privind un viitor traseu, un parcurs al Republicii Moldova, o unificare cu România. Nu intrăm în dialectica acestei relaţii extrem de importante şi de sensibile din punct de vedere istoric, ci vorbim despre faptul că acest tip de declaraţii care vin periodic şi aruncă în aer o anumită dorinţă de stabilitate, de continuitate a procesului european în Republica Moldova, stârnind tot felul de declaraţii, fie la est, la Moscova şi la Kiev, fie chiar la vest, din partea unor partenerii occidentali, denotă incompetenţă profesională şi iresponsabilitate politică. Ceea ce este mai important decât orice este să putem ajuta consolidarea direcţiei europene a Republicii Moldova, eforturile care se fac acolo de către partidele democratice, cu profil european, şi nu să acceptăm apariţia mereu a declaraţiilor publice care aruncă şi dinamitează tot felul de procese importante şi extrem de complexe, extrem de sensibile care au loc în clipa de faţă la Chişinău.

Vă mulţumesc!

Biroul de Presă al PSD

08 decembrie 2010
(sursa: http://www.psd.ro/newsroom.php?newi_id=4254)

No comments:

© Gheorghe Florescu, 2008 Acest site este un pamflet politic şi, uneori, cultural, trebuie deci tratat ca atare.