18 April 2011

Viral şi anticorpi


Aş vrea să vă împărtăşesc un gând. De fapt este prea pretenţios numit gând, mai mult o legătură de idei...

Am primit acum câteva zile, pe e-mail, următorul viral:
4 Legi ale spiritualitatii…in India

- prima lege zice: “Persoanele pe care le intalnesti sunt persoanele potrivite”.Cu alte cuvinte, nimeni nu intra in viata noastra din intamplare; toate persoanele cu care interactionam se afla alaturi de noi cu un motiv, acela de a ne ajuta sa invatam lectiile de viata care apar si sa continuam drumul personal;
- a doua lege zice: “Ceea ce ni se intampla este singurul lucru care ni se putea intampla”. Nimic, absolut nimic din ceea ce se produce in viata noastra nu ar fi putut sa se intample in alt mod (nici macar detaliul cel mai nesemnificativ)… Nu exista: “daca as fi facut cutare lucru….s-ar fi produs alt cutare lucru….” NU. Toate si fiecare in parte dintre situatiile care se produc sunt perfecte, cu toate ca mintea si egoul nostru nu le accepta …
- a treia lege zice: “Orice moment in care se incepe este momentul corect”. Totul incepe in momentul potrivit, nici inainte, nici dupa; cand suntem pregatiti pentru ca ceva nou sa apara in viata noastra, exact atunci apare (incepe);
- a patra lege zice: “Cand ceva se termina, se termina”. Daca ceva a luat sfarsit in viata noastra, este pentru propria noastra evolutie, deci cel mai bine este sa inchizi capitolul si sa mergi inainte imbogatit cu acea experienta.
Cred ca nu este intamplator ca citesti aceste randuri acum; acest text ajunge la tine azi pentru ca esti pregatit(a) sa intelegi ca “nici un fulg de zapada nu cade niciodata in locul gresit”…
Ei bine, nu am putut să nu mă gândesc că dacă orice întâmplare, cât de mică, are o menire, atunci, la nivelul istoriei, poate că tot ceea ce ni se întâmplă nouă, românilor, are o menire. Brusc am simţit o umbră de optimism pentru că m-am gândit că, poate, şi subliniez acest poate, românii suferă de pe urma unor politicieni atât de slabi care duc, în mod constant, România în groapa de gunoi a istoriei, pentru a se pregăti spre un viitor măreţ, superior, cum ar fi prima democraţie reală a lumii. Nu este un gând care face mai suportabilă lipsa de calitate a celor care ne guvernează viaţa?

So 14 billion years of the universe have conspired for you to read this alt-text? Bit of a let down. There isn't even a joke.
(sursa: http://www.lukesurl.com/archives/1243)

2 comments:

N. Raducanu said...

Comentariul de la sfarsit ma lasa sa banuiesc ca dvs. d-le "bibliotecaru" sunteti de acord cu panseurile venite din India (oare ale carui filozof?). Dar ele sunt vicioase, caci indeamna la resemnare, la pasivitate, la acceptarea opresiunii si abuzurilor ca venind din partea unei forte imanente. Este o atitudine care a dus sute de milioane de indieni la o saracie crunta, iar cateva mii - la o bogatie nerusinata.
Dar, off topic, de ce nu comentati dvs. aprobarea in Ungaria a unei noi Constitutii reactionare, care probabil il va inspira, la Covasna, si pe presedintele nostru?

Bibliotecaru said...

@ N. Raducanu
Stimate domn,
Dumneavoastră amestecaţi religia cu politica şi societatea disfuncţională care duce spre sărăcire.

România (şi ţările occidentale, în general) sunt ţări preponderent creştine. Dumneavoastră cunoaşteţi o prevedere a doctrinei creştine care să îndemne la îmbogăţire?

18. Şi L-a întrebat un dregător, zicând: Bunule Învăţător, ce să fac ca să moştenesc viaţa de veci?
19. Iar Iisus i-a zis: Pentru ce Mă numeşti bun? Nimeni nu este bun, decât unul Dumnezeu.
20. Ştii poruncile: Să nu săvârşeşti adulter, să nu ucizi, să nu furi, să nu mărturiseşti strâmb, cinsteşte pe tatăl tău şi pe mama ta.
21. Iar el a zis: Toate acestea le-am păzit din tinereţile mele.
22. Auzind Iisus i-a zis: Încă una îţi lipseşte: Vinde toate câte ai şi le împarte săracilor şi vei avea comoară în ceruri; şi vino de urmează Mie.
23. Iar el, auzind acestea, s-a întristat, căci era foarte bogat.
24. Şi văzându-l întristat, Iisus a zis: Cât de greu vor intra cei ce au averi în împărăţia lui Dumnezeu!
25. Că mai lesne este a trece cămila prin urechile acului decât să intre bogatul în împărăţia lui Dumnezeu.

(Sfânta Evanghelie după Luca, Capitolul 18)

Nici în doctrina creştină nu există un imperativ al îmbogăţirii... dimpotrivă. Faptul că occidentul este bogat şi orientul nu se bazează exclusiv pe baza faptul că orientul este ceva mai profund în sistemul lor filosofic iar occidentul mai superficial.

Relativ la comentarea asupra "Constituţiei Reacţionare din Ungaria"... recunosc că nu ştiu despre ce este vorba şi, în plus, nu am cunoştinţele necesar în ceea ce priveşte acea constituţie pentru a mă exprima în cunoştinţă de cauză. Statul maghiar are un sistem instituţional sensibil diferite de al nostru iar neînţelegerea limbii maghiare chiar este o piedică de netrecut. Pentru a reuşi un comentariu onorabil pe probleme constituţionale maghiare mi-ar trebui, probabil, mai mult de 4 ani de studiu asiduu, dacă nu mult mai mult.

© Gheorghe Florescu, 2008 Acest site este un pamflet politic şi, uneori, cultural, trebuie deci tratat ca atare.