14 July 2011

De unde ştiu că România nu va adera la Spaţiul Schengen


Mi-o spune chiar planificarea pentru viitor a României.

Proiect de lege: Autoturismele înmatriculate în Bulgaria vor putea circula numai 90 de zile pe an în România

Proiectul a fost formulat astfel încât să nu îngrădească dreptul la libera circulaţie. Şi dacă se va transforma în lege, ar putea reglementa crearea unei evidenţe a autoturismelor înmatriculate în alte ţări şi care circulă în România.

(sursa: http://www.antena3.ro/auto/proiect-de-lege-autoturismele-inmatriculate-in-bulgaria-vor-putea-circula-numai-90-de-zile-pe-an-in-romania-130743.html)


(http://videonews.antena3.ro/action/viewvideo/812145/proiect-de-lege-masinile-inmatriculate-in-bulgaria-vor-putea-circula-in-romania-doar-90-de-zile-pe-an)

Ei bine, ambasada Germaniei la Bucureşti deja şi-a avertizat cetăţenii despre acest aspect.

http://www.bukarest.diplo.de/contentblob/3119228/Daten/1237238/ddatei_ummeldungkfz2011.pdf


Ce legătură are cu spaţiul Schengen?

Păi 90 de zile scurse din ce moment?

Germanii spun şi asta, "Termenul de 90 de zile începe de regulă la data intrării autovehiculului în România sau la data stabilirii domiciliului sau a reşedinţei obişnuite în ţară."

Evident că românii care înmatriculează maşini în Bulgaria au domiciliu şi reşedinţa în România... rămâne 90 de zile de la data intrării autovehiculului în România. Şi acum întreb eu, dacă România şi Bulgaria aderă în Spaţiul Schengen... dacă nu mai există efectiv o graniţă între România şi Bulgaria unde să opreşti, să primeşti o viză de intrare, unde să ţi se înregistreze că ai intrat cu autoturismul dintr-o ţară în alta... de unde, de la ce moment, se scurg cele 90 de zile.

Cine propune şi vorbeşte, în mod serios, de un astfel de proiect... probabil că nu consideră că România are o şansă, cât de mică, să adere la Spaţiul Schengen. Eu altfel nu-mi explic... Or asta, or după aderarea la Spaţiul Schengen nu se va schimba nimic la graniţele României cu ţările Spaţiului Schengen, va fi prezent acolo şi poliţistul de frontieră şi vameşul... la datorie!

http://www.adevarul.ro/bbtcontent/clipping/ADVIMA20110427_0272/4.jpg
(sursa foto: http://www.adevarul.ro/locale/giurgiu/Ambuteiaje_in_Vama_Ruse_0_470353169.html#)

29 comments:

Vasile, said...

Biblio,

Exista raspunsuri simple la intrebarile dumitale.
Rovinieta electronica anuala "citita" la trecerea frontierelor ar fi un raspuns!

ADRIAN said...

Corect, daca ar exista cu adevarat controlul asupra taxei de drum prin citirea numarului autovehiculului s-ar putea constata ca o masina cu numar bulgar haladuie prin Romania de mia mult de 90 de zile. Sau s-ar putea urmari piulitele si tablele cazute prin diverse segmente ale drumului parcurs de o astfel de masina :))

Bibliotecaru said...

@ Vasile,
Eu nu am maşină, nu mă prea pricep...

Ce legătură este între rovinietă şi data intrării pe teritoriul României?

Dar vin şi eu şi întreb... nu ar fi mai normal scăderea taxei la nivelul Bulgariei?

Marian din...Berceni said...

Tare-mi e ca iar iau astia plasa...Adica vor " da " o lege care va fi contestata la Bruxeles , ca doar suntem membrii si noi si bulgarii ai UE. Si ma gindesc...oare o astfel de lege...n-ar fi una care sa ingradeasca dreptul la libera circulatie pe teritoriul UE ? Intreb si eu...Mai toate legile pe care le-au dat ca sa mai stoarca ceva biruri de la romani, cel putin cele din domeniul auto....cam se vede clar ca se ia plasa deoarece propietarii de auto conteste la Curtea de Justitie a UE si ...castiga iar " statu " adica noi...platim daune . Oare n-ar fi mai bine sa plateasca cel ce gandeste o astfel de lege si o gandeste cu...popoul ?

Vasile, said...

In State de exemplu poti circula cu doua trei rovignete electronice, functie de traseele pe care le parcurgi.
Rovigneta continte toate datele de inregistrare ale masinii si preia
data si numarul trecerilor prin punctul respectiv , si iti scade automat suma conform tarifului pe autostrada respectiva din creditul inmagazinat de rovinieta.
Sunt benzi de trecere pentru rovigneta si benzi pentru bariera unde opresti si platesti ca la Romania si nu numai!
In spiritul Constitutiei americane , rovigneta nu este obligatorie , adica daca vrei sa circuli fara sa fi inregistrat si prin rovigneta poti sa circuli, oricum este "vazut " .
Cu rovigneta este mai ieftin ,mai lejer si mai rapid!

as spune si un PS.
Toti amicii mei romani nu aveau rovignete ,invers la cei americani si in general masinile pe firma!

Bibliotecaru said...

@ Marian din...Berceni
Exact asta spun şi eu, dacă şi cel care îşi asumă răspunderea, prin semnătură, pentru lege ar fi "în solidar", atunci ar fi şi mai prevăzător cu locul unde îşi aşează semnătura. Din nefericire politicienii pot să facă orice fel de prostie şi nu păţesc nimic.

Bibliotecaru said...

@ Vasile,
Deci dumneavoastră spuneţi aşa:
1. Cine intră în România are nevoie rovinietă pentru a putea circula pe drumurile naţionale, europene şi autostrăzi..
2. Rovinieta este "văzută" pe drumul public şi înregistrată de un senzor într-o bază de date de fiecare dată când maşina trece prin dreptul unui astfel de senzor.
3. Prin acest sistem poliţia are într-o bază de date nu numai data intrării în ţară, dar şi pe unde anume s-a plimbat individul cu maşina.
4. Folosind baza de date se poate identifica când o anumită maşină a intrat de mai mult de 90 de zile şi nu a ieşit (pentru că ar fi trebuit să fie înregistrată pe drumul de ieşire).
5. Se dă maşina în urmărire generală, poliţia prinde maşina şi îi dă o amendă sau ce sancţiune se prevede pentru o atare infracţiune de la codul rutier (bănuiesc că nu vorbim totuşi de puşcărie aici).

Am înţeles eu bine?

Vasile, said...

Asta cu taxa si accizele sunt pina la urma masuri nationale , interne, nu au nimic in comun cu Europa ,daca nu cumva "represaliile" pot fi anti-europene , asa cum spuneai de fapt anti schenghen!
De fapt ce inseamna aceasta tara fiscala , ca avem un guvern ipotent sa administereze tara cu masuri economice solide altele decit curbele de sacrificiu fiscale!

Bibliotecaru said...

Dacă este impotent... să se ducă la vrăjitoare să-i dezlege cununiile... :D

Vasile, said...

Biblio,

Imi dau seama ca ai inteles spilul chiar daca nu ai masina ,sau inainte sa imi ceri confirmarea , nu mai era nevoie sa-mi dezvolti pe puncte o idee care poate fi buna sau nebuna!
Daca doresti sa urmaresti pe cineva chestiunea este forte simpla mai greu este sa-l educi!

Vasile, said...

Pai au fost la vrajitoarea
Violeta!

Bibliotecaru said...

În timp ce în America acest sistem este funcţional din motive de secret service, pentru a cunoaşte FBI unde anume merge omul cu maşina, la noi acest sistem nu poate fi folosit sub nici o formă. Măcar pentru că poliţiştii nu au acel computer cu acces la baza de date, dacă nu faptul că o astfel de bază de date, în condiţiile României, ar însemna o oră de căutare pentru un singur număr.

Sistemul nu poate fi aplicat, cel puţin nu încă. Ca să fie aplicat, ar trebui investiţii care ar depăşi cu mult valoarea înscrierilor autoturismelor, deci ar fi neeconomic.

Continui să cred că micşorarea taxei este singura cale de rezolvare a problemei.

ADRIAN said...

Stirea este tipica jurnalismului romanesc ... o zicere despre ceva impachetata in multe chestii colaterale acelui ceva.
Si ne arunca pe noi in discutii despre europa :)). Probabil ca daca legea se refera la masinile inmatriculate in Bulgaria s-ar putea sa ne pasca sanctiuni europene. Daca este vorba despre masinile cetatenilor romani care si le inmatriculeaza acolo devine cam ca in tarile precum Germania. Acolo daca joci tenis si-ti pui banii prin alte parti esti cam evazionist nu? Si ca sa nu fii evazionist pleci pur si simplu si chiar stai unde iti tii banii.

Bibliotecaru said...

Uniunea Europeană despre asta şi vorbeşte funcţional, despre faptul că statele au o piaţă comună, sunt concurente. În mod normal, din moment ce sunt cetăţean european, ar trebui să am aceleaşi drepturi peste tot.

Eu nu cred că cineva care vine cu o maşină cu înmatriculată în New York este alergat prin Arkansas că a trecut dintr-un stat în altul şi nu a schimbat numele.

La fel şi în Germania, nu cred că dacă treci dintr-un land în altul sare cineva pe tine să schimbi numărul la maşină.

Aceste taxe şi impozite ar trebui să se armonizeze şi să fie la fel peste tot. Este firesc să difere impozitul pe locuinţă, dar taxele cu relevanţă naţională ar trebui să fie identice. Mai mult, procedurile birocratice ar trebui să fie la fel. Acquis comunitar ar trebuie să fie extins.

În momentul în care taxele vor fi peste tot la fel, nu va mai avea nici o logică să înmatriculezi maşina în Bulgaria.

marian said...

Bai fratilor ! Eu cand aud de "rovinieta " de taxa de drum sau cum dracu-i mai zice ma inbolnavesc de nervii capului!Pai platim o data cand cumparam benzina...ma rog combustibilul pe care-l folosim sa ne miscam masina de pe loc...platim si rovinieta[ parca si pe asta tot javra asta a fatat-o pe cand era ministrul transporturilor ca si pe aia cu introducerea in pretul benzinei a unei sume care sa fie folosita la constructia de drumuri , la modernizarea lor...] numai propria noastra inmormantare n-o platim anticipat ....fara sa avem parte de ea ! Pai unde-s drumurile , pentru care platim si la benzina in plus , unde-s soselele pentru care platim roviniete....unde-s toate astea ? Este mai mult decat evident ca Romania a devenit un stat mafiot iar conducatorii acestui stat nu fac altceva decat sa-si adune bani albi pentru a traii , confortabil, respectabil 1000 de ani d-aci inainte si ei si progeniturile lor!Parca imi aduc aminte ca si Adolf Hitler si chiar si Stalin spuneau ca regimurile construite de ei vor dainuii 1000 de ani....Cred ca doar venirea lui Hristos si sfarsitul acestei lumi degenerate poate sa faca ceva curatenie pe Pamantul acesta plin de rahat.

Bibliotecaru said...

Aţi uitat să spuneţi că la accizele de la combustibili se percepe şi TVA, adică taxă la taxă.

Sigur, reprezintă abuzuri, dar, dacă nu a existat împiedicarea iniţială a abuzului, abuzul o dată împlinit devine cutumă şi astfel este aplicabil. Acum deja nu se mai poate schimba nimic decât dacă se redefinesc, de la zero, principiile.

Vasile, said...

Marian, Biblio..

Se incurca niste termeni.
Rovigneta este un instrument care functioneaza in conditii normale, pe artere,autostrazi concesionate.Marian are dreptate atunci cind lucram pe proprietatea noastra a tarii!
Eu spuneam doar cum se poate rezolva tehnic cele 90 de zile!

Biblio,

Dasca masina este furata , te vad si cu rovigneta, cum tot asa te vad prin radar, daca conduci legal pe autostrada cu 140 km/ora cu trei persoane in habitat sau ilegal tot cu 140 km/ora dar numai cu conducatorul auto.
Adica ei fac pina si aceasta diferenta iti dau voie sa mergi mai repede daca faci intr-un fel economie de combustibil calculata pe fiecare persoana din masina sau lux transportindu-te doar pe tine insuti

Bibliotecaru said...

@ Vasile,
Dumnevoastră vorbiţi despre Statele Unite, noi vorbim despre România. În România rovinieta este pentru drumurile naţionale, europene şi autostrăzi "de stat". Noi nu avem încă drumuri concesionate. Noi nu avem nici drumuri, doar gropi delimitate de vopsea... de aceea şi este supărat domnul Marian.

Vasile, said...

Biblio,

Apropo de solutii legale sau solutii ilegale.

O problema a transportatorilor din toata lumea ,este sarcina maxima pe osie.
America federala ca o Europa in Schenghen are si ea aceasta problema. In zilele de lucru toate cantarele de la granitele federale lucreaza , dar nu si in zilele de sarbatoare , atunci cind lucreaza in general pe sistem de inregistrare electronic de rovigneta.
Aici intervin de obicei soferii de alta origine decit aceea nord-americana,multi rusi, polaci.....si romani!
Tirurile lor stationeaza in aceste zile numai pe linga aceste zone.Iti scoti rovigneta si contra unei sume o dai tiristului specializat in aceasta frauda, aceste trece masina pe cintar incarcata la sarina legala , si atunci intri in sistemul de trafic cu sarcina pe osie legala.
Daca te prind risti sa-ti pierzi licenta si eventual si masina ,dar cei care lucreaza dupa acest patent termina lucrarea dus-intors numai pe aceasta perioada de WE.Cistigul este de obicei dublu!

Vorbeai mai sus de abuzuri.Hai sa-ti explic un abuz fiscal impotriva unei intreprinderi care are capital majoritar de stat, cum ii spun astia acum "concentrat"!
Mai multi beneficiari privati romani sau straini au contract de servicii cu concentratul respectiv.Unul din actionarii concentratului, chiar entitate guvernamentala ,cere bordului o majorare de tarif desi contractele au deja un tarif deja negociat.
Beneficiarii dau in judecata conccentratul acesta pierde in justitie , si majorarea de tarif cade.
La controlul institutiilor fiscale se regasesc in hirtii acest amanunt, fiscul cere impozit si obliga concentratul sa plateasca impozit pe o suma pe care nu a incasato pe o suma ilegala conform hotararii judecatoresti!
Deci abuzul in Romania este ca in Schenghen, nu are granite!

Bibliotecaru said...

@ Vasile,
Recunosc că nu am auzit de acest termen "concentrat", habar nu am despre ce vorbiţi.

Am auzit despre instituţii deconcentrate, adică serviciile publice locale.

De exemplu, instituţia Ministerului Muncii are ca deconcentrate, în fiecare judeţ, Inspectoratul Teritorial de Muncă, Casa de Pensii, Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă şi Agenţia Judeţeană Pentru Prestaţii Sociale. La fel există o structură deconcentrată pentru ale 10 ministere. În plus există şi alte servicii (cam 20-30 la număr) unde pot fi şi societăţi comerciale.

Dincolo de asta, dacă fiscul cere bani aşa cum aţi spus, este o dovadă de incompetenţă.

Vasile, said...

Nu neaparat un termen rebusist ,
institutile incorect numite deconcentrate de care stiti sunt de fapt institutiile concentrate
cu oamenii puterii , si nu de....

Nu toti pot fi bibliotecari,sau harabule mai sunt si jealnici filozofi din popor ca Vasile!

Eu doar va explicam niste situatii/abuzuri care se or s-au petrecut in viata reala!

Bibliotecaru said...

Şi se vor mai petrece, pentru că cetăţenii acceptă aceste abuzuri.

Marian din...Berceni said...

Nu stiu cum se pot rezolva tehnic aceste probleme. De exemplu unul din copii mei locuieste de vreo trei ani in Grecia iar masina este inmatriculata in Italia[ ca d-acolo a cumparat-o] si dupa stiinta mea , niciodata , dar chiar niciodata,nici o autoritate greceasca nu s-a luat de el , sau de ...masina deoarece are numere de Italia...caci are inca numere de Italia.De asemenea nimeni niciodata nu s-a gandit sa-i mai puna o taxa ...de paltit pentru acest fapt sau sa plateasca in plus, deoarece polueaza Grecia in conditiile in care masina este un Alfa Romeo din '90 .Numai la noi se gaseste cate unul cu minte mai creatza sa ...mai stoarca niste bani....Daca banii acestia ar fi cu adevarat folositi la repararea sau constructia de noi drumuri , sosele sau ...[ de ce nu ?] autostrazi...cred ca nimeni nu s-ar basica, dar asa...Chiar nu pare nimanui ca aceasta viitoare noua taxa seamna intrucatva cu vechiul....fumarit ?Pai atunci mai ramane sa fim pusi sa platim, pentru numarul de ferestre sau, de ce nu pentru aerul pe care-l respiram! Cred ca oricum TOTI platim pentru PRIVILEGIUL de a traii in aceasta cloaca mafiota, numita Romania!Intreb si eu ca ala prostu'...pana cand toate astea ?Deci stimate domn Vasile...astept sa ma lamuresti ....tehnic!

Vasile, said...

Mariane,

Am sa de deceptionez, sau ca sa fiu optimist , fantezist,futurist,poate intro alta viata!
Si italienii sau grecii au emigrat pe vremuri nu prea indepartate tot din cauza conditiilor sociale , multi insa au facut ceva bani si s-au intors.
Baiatul dumitale are de gand se se intoarca.....functie de raspunsul dimitale as putea optimist sa-ti prognozez in circa 15 ani!
Adica 20 de la Brucan si inca 15 de la Vasile!

Vasile, said...

Mariane,

Apropo de progonoze cum sa mai faci o prognoza cit de cit corecta,cind valorile nu mai sunt valori in ciuda unui IQ genetic sau in ciuda unei presupuse educatii.
Acum doua zile , butonind televizorul, la OTV vorbea plin de patos un academician R.Th. la Antena 3 era Vadim iar la Realitatea era Dan Diaconescu, nu am avut curaj sa trec si pe la TVR sau B1 pentru ca vazusem destul!

Marian din...Berceni said...

Prietene Vasile ! Eu personal i-am spus la plecare sa se reintoarca cind isi va vedea singur ceafa ...fara ajutorul oglinzii insa, cred ca si el a inteles acest indemn la justa valoare.Ce nu cred ca va uita vreodata este din ce cauza a fost nevoit sa plece la dracu-n praznic .In ce ma priveste eu am renuntat de mai bine de doua saptamani sa mai butonez tv-ul. Pur si simplu ma uit la niste DVD-uri [ am vreo cateva sute] cu filme vechi...{bunaoara ieri am revazut Diligenta } sau sa ascult muzica de calitate sau sa CITESC CARTI ADEVARATE .De exemplu acum citesc G. Ibraileanu..".Scriitori Romani si straini " o desfatare pentru mintea mea obosita de ce vad si aud zilnic !

Vasile, said...

Mariane,

Ai dat raspunsul, deci nu mai pune intrebari despre viitorul nostru!
Copii mei sunt aici si nu doresc sa impartasescu durerea despartirii de propriul copil, revederea facultativa a nepotilor sau cind si-o vedea ceafa etc.etc.,sincer inca daca as fi fost in asemenea ipostaza, i-as fi spus altceva, dar poate cine stie nu va uita ca cel mai bine este totusi in tara ta!

Bibliotecaru said...

:D
Eu m-am apucat să citesc cursul de Economie de la Facultatea Româno-Americană... nu de alta, dar vine revoluţia şi nu vom avea destui miniştri.
:D

Marian din...Berceni said...

Domnuuu Vasile, chiar crezi ca-i asa simplu sa-ti " sfatuiesti" copilul [ copil cu ghilimele de rigoare ca are 24 de ani]sa se duca unde si-a dus mutu iapa si sa stea acolo ca-i mai bine pentru el ?Chiar crezi ?Insa aici ce sa faca in conditiile in care avea un salariu de 800 de lei net ?Ce familie si cu cine sa-si intemeieze o familie. Da eu personal l-am sfatuit sa plece si sa uite ca-i roman. Patria...ubi bene !Si sti iar ce nu-i asa simplu ? Faptul ca a plecat si frat-su geaman !Imi este greu insa daca lor le este mai bine imi va fi si mie bine stiindu-i pe ei bine .Dupa atati ani stie si nu a uitat cine-i " vinovat" ce a fost nevoit sa-si abandoneze tara .Nu Basescu sau gasca lui . Cinci milioane de romani sunt vinovati de asta !

© Gheorghe Florescu, 2008 Acest site este un pamflet politic şi, uneori, cultural, trebuie deci tratat ca atare.