12 July 2011

UDMR s-a împotrivt judeţelor mari, iată că vine nota de plată


Încă nu sunt convins că acest comunicat este adevărat. În ziua de astăzi siguranţa informaţiei este ceva foarte nesigur. Dar dacă e ceva fals, asta este... pentru că trebui să întreb...

Începe operaţiunea ţeapa UDMR?

Eu nu ştiut cine şi de ce este vinovat, dar coincidenţa este prea mare. Ne-am obişnuit ca cei care îi supără pe preşedintele Băsescu să plătească rapid prin ieşirea la lumină a unui mic dosărel iritant. Prea mari sunt coincidenţele, nu se poate să nu fie măcar probabilă această ipoteză.

7 Iunie 201 -> Argument pro-regionalizarea lui Basescu: dispare UDMR

24 iunie 2011 -> UDMR refuza oferta lui Traian Basescu. Kelemen Hunor, presedintele UDMR, despre regionalizare: 8+2 nu merge, 8 nu merge

26 iunie 2011 -> UDMR „îngroapă“ regionalizarea propusă de Băsescu

12 iulie 2011 -> Numele ministrul Mediului, Laszlo Borbely apare într-un dosar de trafic de influenţă instrumentat de DNA Oradea. Două persoane au fost puse deja sub acuzare.

Nu vreau să par panicard, dar prea seamănă două picături acest caz cu termopanele domnului Năstase.

Ce spun cei de la realitatea?
Procurorii anticorupţie au pus sub acuzare două persoane pentru cumpărare de influenţă şi complicitate la cumpărare de influenţă. Este vorba despre ginerele unui deputat PSD Maramureş - Ioan Ciocan, care ar fi apelat la consilierul personal al ministrului Mediului ca să obţină influenţa acestuia din urmă.

Conform unui răspuns oficial al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, persoana care face obiectul acestei anchete este chiar Laszlo Borbely, căruia firma unui om de afaceri maramureşean i-ar fi amenajat un apartament - lucrări evaluate la 20 de mii de euro, făcute pe cheltuiala firmei.

http://media.realitatea.ro/multimedia/image/201107/full/borbely_48094700_74311700_56858600.jpeg

În schimbul acestui beneficiu, Laszlo Borbely ar fi trebuit, spun cei de la DNA, să intervină la Direcţia Apele Române (instituţie aflată sub coordonarea ministrului mediului) astfel încât firma lui Ioan Ciocan să primească şi alte contracte, dar să aibă şi prioritate la plăţile lucrărilor deja încheiate. Conform siteurilor de profil, firma lui Ioan Ciocan din Satu Mare, ar fi câştigat din 2007 şi până acum 48 de lucrări cu statul, de la reabilitarea falezelor din Tuzla şi Eforie, până la amenajarea unor albii de rău contra inundaţiilor. Legea răspunderii ministeriale nu permite anchetarea unui ministru care este şi parlamentar decât după un aviz al Camerei din care face parte.
(sursa: http://www.realitatea.net/laszlo-borbely-suspectat-ca-ar-fi-facut-trafic-de-influenta_852443.html)
Eu întreb direct, că aşa este felul meu de a fi... Pentru pădurile chelite ale Ardealului există nişte dosărele puse la păstrare? Astea cu "metoda termopanul" nu prea duce nicăieri... dar nişte dovezi că multe, multe hectare de pădure s-au dus, iremediabil, pentru a produce nişte bănuţi pentru buzunarele unei minorităţi naţionale... ar fi altceva. Mă gândesc că nu de pomană a vrut UDMR-ul tocmai ministerul mediului.
Salutare neică, şi sok szerencsét!

10 comments:

Vasile, said...

Sa le fie invatare de minte!

Bibliotecaru said...

:)
Idee este însă că atunci când cineva îşi permite să ţină dosărele "la păstrare"... societatea românească are o problemă gravă, mai gravă decât dacă aceste dosărele ar fi muşamalizate.
Nu va fi, probabil, nimeni condamnat, dar acest "fă ce zic eu sau te termin politic" este prea prezent pentru a nu fi, până la urmă, sancţionat în mod public.

Vasile, said...

Biblio,

Problema grava pe care o amintesti a fost semnalata de unii inca din 2004.
Spuneam atunci ca va fi mai rau ca la apocalipsa.
Adica apocalipsa pe alese!
Intre timp pusculitele din teritoriu lucreaza si pentru partid si pentru sefi,dar si pentru propriile buzunare!

dictaturajustitiei said...

Sper ca de data aceasta ancheta să se finalizeze.

Am citit comentariul dvs. despre solidaritate și mi-a plăcut.

Bibliotecaru said...

@ Vasile,
Probabil se aşteaptă legea ilicitului, ca să le confişte şi averile. :D

Bibliotecaru said...

@ dictaturajustitiei
Vă mulţumesc pentru cuvintele frumoase.

Vasile, said...

Biblio,

Dupa cum vezi ma\i de graba se pregateste trecerea prin parlament a votului electronic pentru romanii din strainatate.
Cu aceasta ocazie vor afla si romanii din teritoriu ca "ragatenii" sunt in jur de 6-7 milioane si ca peste 80% voteaza vu PDLeul!

Bibliotecaru said...

Ceea ce nu ştiu domniile lor este că votul electronic lasă urme... :D

Cei care manipulează astfel de voturi pot fi demascaţi relativ uşor. Bineînţeles, cineva cu "acces" în zona de control ar trebui să dorească acest lucru.

Vasile, said...

Biblio,

In mod sigur DA si NU! Daca descarci informatia prin doua,trei
softuri diferite cred ca se pot sterge urmele.
Si apoi ramane valabila strategia lui Stalin nu conteaza cum se voteaza ci.....Sau cu alte cuvinte daca cistiga alegerile cine-i mai controleaza?

Bibliotecaru said...

Se poate, dar atunci este evidentă ascunderea urmelor, nu-i aşa?

Oricum, nu ştiu dacă este vorba de votul electronic, ci de votul prin corespondenţă, mult mai rău.

http://www.venice.coe.int/docs/2011/CDL-AD%282011%29022-e.pdf

© Gheorghe Florescu, 2008 Acest site este un pamflet politic şi, uneori, cultural, trebuie deci tratat ca atare.