Întrebarea este retorică... şi totuşi de ce cetăţenii nu ar putea să rezolve prin justiţie probleme pe care le are cu instituţiile româneşti?
Egiptenii merg sâmbătă şi duminică la urne în plină criză politică pentru al doilea tur al primelor alegeri prezidenţiale de la înlăturarea de la putere a lui Hosni Mubarak, în care se vor confrunta fostul militar Ahmad Shafiq cu Mohammed Morsi, din partea Fraţilor Musulmani.Cum aş putea să dau eu în judecată politicienii pentru că nu-şi fac treaba prin posturile pe care le ocupă? Ştie cineva?
Cozi de aşteptare lungi s-au format la Cairo în faţa unor birouri de vot chiar înainte de deschiderea lor, la ora locală 08.00 (09.00 ora României).Sute de persoane nerăbdătoare să voteze aşteptau în faţa unei şcoli transformate în birou de vot în cartierul Shobra, din Cairo, unde locuiesc numeroşi copţi (creştini din Egipt).
"Voi vota pentru cel care va garanta securitatea şi siguranţa comunităţii noastre şi a ţării", a afirmat Makram, un tânăr egiptean în vârstă de 30 de ani.
proximativ 150.000 de militari şi numeroşi poliţişti au fost mobilizaţi pentru a asigura securitatea birourilor de vot care se vor închide la ora 20.00 (21.00 ora României).
Aproximativ 50 de milioane de alegători sunt chemaţi la urne sâmbătă şi duminică pentru a-i departaja pe cei doi candidaţi. Rezultatele oficiale sunt aşteptate la 21 iunie.
Cursa prezidenţială a divizat ţara între cei care se tem de o revenire a fostului regim dacă va fi ales Shafiq şi cei care resping intrarea religiei în politică în cazul victoriei Fraţilor Musulmani.
Morsi a câştigat primul tur al alegerilor prezidenţiale cu 24,7 la sută din voturi. Shafiq a obţinut 23,6 la sută.
Cel de-al doilea tur are loc pe fondul unor turbulenţe politice care ar putea antrena menţinerea la conducerea Egiptului a Consiliului suprem al forţelor armate (CSFA), căruia Mubarak i-a predat puterea după ce a demisionat.
Militarii au promis să predea conducerea ţării civililor după alegerea preşedintelui.
Dar joi, Înalta Curte Constituţională a invalidat rezultatele scrutinului legislativ pentru un viciu în legea electorală, declarând astfel Parlamentul dominat de islamişti "ilegal". Ea i-a permis, de asemenea, lui Shafiq să rămână în cursă în pofida unei legi care interzice prezentarea la alegeri a unor oficiali ai fostului regim.
Puterea legislativă ar putea, prin urmare, să revină armatei pentru o perioadă nedeterminată.
(http://www.mediafax.ro/externe/egiptenii-isi-aleg-presedintele-in-plina-criza-politica-9752117)
Parlamentul egiptean, dominat de islamişti, a fost dizolvat, prin aplicarea hotărârii justiţiei care l-a declarat ilegal din cauza unui viciu juridic din legea electorală, a anunţat sâmbătă agenţia oficială Mena.
Şeful Consiliului Suprem al Forţelor Armate (CFSA), mareşalul Hussein Tantawi, aflat la putere în Egipt, a anunţat Parlamentului sâmbătă, în mod oficial, în scris, hotărârea justiţiei care "îl consideră dizolvat începând de vineri".
(http://www.mediafax.ro/externe/parlamentul-din-egipt-dizolvat-prin-aplicarea-hotararii-justitiei-9752986/)
(http://www.libertatea.ro/detalii/articol/egipt-haos-parlamet-dizolvat-399387.html)
4 comments:
Biblio,
Dumneata tintesti prea sus , sau cu alte cuvinte iti doresti prea mult pentru romani sau Romania.
Eu am doleante mai mici si tot nu le pot rezolva!
Eu locuiesc in centru orasului, nu am semnal cablu de peste sapte zile, plata am facuto anticipat pina la finele anului 2012.
Am reclamat la RCS/RDS Constanta,
la RCS/RDS Bucuresti, la OPC Constanta, la OPC Bucuresti fara nici un rezultat .
Fara sa intreb retoric stiti dumneavoastra cum as putea sau unde as putea reclama pentru rezolvarea acestui demers , pina la urma o cerere normala a consumatorului inselat,badjocorit de furnizorul de servicii.
Dar ce mai va sau ma intreb cind RCS/RDS face ce doreste cu antenele
unui puternic factor de influenta politic roman si aduc astfel maruntisul meu in marele marasm romanesc!!
Soluţia pentru acest tip de problemă nu este complicat de găsit ci greu de aplicat. Pur şi simplu daţi în judecată firma respectivă şi vă recuperaţi banii pentru perioada în care cablul nu a funcţionat.
O altă variantă ar fi să mergeţi la hipermarket şi să achiziţionaţi un sistem de recepţie satelit de două sau trei milioane vechi, nu mai ştiu exact cât costă sistemul complet, şi să vi-l montaţi pentru a recepţiona câteva mii de canale dintre care în jur de 30 sunt româneşti. Astfel, de oricâte ori pică furnizorul de semnal TV, puteţi să recepţionaţi în continuare măcar o parte din posturile preferate.
În sfârşit, puteţi trece la altă firmă de cablu... dar cu siguranţă că veţi ajunge la aceleaşi probleme, pentru că toţi au astfel de probleme.
Dacă speraţi ca dând telefoane să se rezolve ceva... asta e mai complicat. De ce? Pentru că adevărul este că cei de la firmă nu v-au tăiat probabil cablu "de plăcere" ci, zic eu, pentru că au o defecţiune pe undeva şi nu o pot remedia. Sunând pe la OPC reuşiţi să le daţi o amendă, ceva... dar dacă există o cauză obiectivă... cum ar fi că primarul le-a tăiat cablurile aeriene că arătau urât, mă îndoiesc că veţi ajunge aşa la semnal TV în Televizor.
haha,
Simplu, chiar asa, dau in judecata RCS/RDS sa-mi recuperez banii , pagubele prejudiciu moral, faptul ca in preajma / dupa alegeri nu am putut beneficia de informatie ,asta nu conteaza ?
Sau chiar asta ar fi pronlema unei reparatii in general pentru consumator.
Eu v-am sugerat insa altceva puterea in politic a unui asemenea furnizor gigant de servicii!
Alta firma e prea complicat , alte firme cind au auzit ca am contract cu RCS/RDS nu au indraznit sa ma reconecteze....alte firme de fapt in acest oras cu acordul tacit al PPVrului in al doilea oras al tarii sunt doar doua , una bineinteles doar asa ca sa falsifice o eventuala concurenta!
Exista si cauze obiective bineinteles, trecerea pe fibra optica , dar atentie eu am fost programat de o saptamana pentru o anume data si ora pina la urma este vorba de o mica spaga pe care refuz sa o platesc si fiu de acord cu intelegerea tacita intre RCS/RDS si salariatii spagari.
Aveti dreptate OPC nu-mi rezolva problem , eu raman fara semnal , dar ei primesc si o sa primeasca in continuasre amenzi...daca toti care dau spaga in loc de spaga ar face o reclamatie ei atunci cred ca vor sti sa se si orienteze corect politic sau la vot!
@ Vasile,
Nu există prejudiciu moral în România... pentru că nu a mers televizorul, eu nu am auzit de aşa ceva. Singurul lucru pe care îl puteţi cere este partea de abonament pentru zilele în care nu a mers. Într-o lume a comerţului adevărat acest proces ar fi fost o ameninţare pentru imaginea firmei... aici însă nu contează, pentru că imaginea firmelor de cabul este oricum foarte jos. Nu uitaţi că ei sunt obligaţi, prin hotărâre judecătorească, să introducă nişte posturi TV... iar ei refuză.
Nu vor primi nici măcar amenzi de la OPC. Dacă citiţi contractul pe care l-aţi semnat cu ei (ar trebui să aveţi un exemplar) veţi vede că există acolo o prevedere care spune că vă pot întrerupe furnizarea de servicii în nu ştiu ce condiţii fortuite sau programate. Nu mai verific, dar parcă aşa îmi amintesc.
Dacă cereţi la DOLCE, nu văd de ce v-ar refuza că sunt cu parabolică, nu vin cu firul până la domnia voastră.
Cât despre şpagă... vă daţi seama că şpaga nu o cere patronul ci "Omul de la cablu"...
Post a Comment