06 August 2012

De ce trebuie să acceptăm dictatura comunistoidă a lui Traian Ceauşistul Băsescu?


Din ultimul discurs domnul Băsescu a reiterat o problemă a domniei sale, anume "problema Rusia".


(http://www.kishtpc.com/global_romania.htm)

Domnia sa, ca simplu cetăţean, poate fi rusofob, deşi xenofobia, chiar şi în dimensiunile reduse la o singură ţară, nu face bine psihicului. Ca preşedinte însă, Traian Băsescu nu are dreptul să transmită părerile sale personale în raport cu un alt stat, mai ales dacă aceste păreri, fără nici un fel de suport politic, aduc dezavantaje României. Este evident că orice astfel de declaraţii au ecouri şi în Rusia şi declaraţiile rusofobe nu aduc nici un beneficiu României dar aduc, cu siguranţă, deservicii.

Iată deci un semn al ceauşismului băsescianist, nu contează ţara mai mult decât părerile personale ale domniei sale şi interesele personale şi ale camarilei.

Mai mult, domnul Băsescu are nişte puternice "păreri prezidenţiale" în toate domeniile vieţii. Este asemenea lui Aristotel sau Socrate, ştie şi cu legile, ştie şi cu societatea, ştie şi cu statistica, ştie cum stă treaba cu demografia, ştie ce trebuie să facă judecătorii, ştie ce trebuie să facă şi procurorii, chestorii, ceilalţi politicieni, dă indicaţii tuturor, pune condiţii tuturor... toţi trebuie să-i dea ascultare, toţi trebuie să i se închine, altfel se încruntă, ameninţă cu puşcăria...

Eu nu am uitat încă cultul personalităţii dezvoltat de cei doi Ceauşescu, nu am uitat slugărnicia celor care îl înconjurau pe Ceauşescu, nu am uitat totalulul dezinteres faţă de greutăţile pe care le întâmpină în viaţa de zi cu zi cetăţenii României, nu am uitat sărăcia jignitoare, nu am uitat nici privirile în pământ care se plimbau de colo-colo pe străzi spre nicăieri... Eu nu mai am nevoie în România de alt Ceauşescu, de data asta supus occidental şi cu ură faţă de ruşi.


Ceauşescu s-a grefat pe un nou preşedinte al României

39 comments:

Vasile, said...

Biblio,
Sa cred ca dumneata ai cazut in plasa patriotarda a lui Traian?

Inseamna ca sunteti superficial atunci cind insusi presedintele marturiseste la o ora de varf in confruntarea cu Geoana.."hahaha pai firmele serioase fac bani si aduc venituri , uite o firma romaneasca tocmai a terminat un gasoduct la Yalta contra 1/2 miliard USD" citez din memorie.

Firma este de fapt o pusculita a lui Traian ,si daca doriti dovezi urmariti oamenii din actionariatul firmei, Comanescu amicul presedintelui sau parintele spiritual ,salvatorul presedintelui ,altruistul CCL Marinescu zis sjpogunul , un individ pina la urma in regula!

Bibliotecaru said...

:D
Stimate domn,
Asta spuneam şi eu, că domnul Băsescu are o mască a "binelui naţional", în realitate nu dă doi bani pe altceva decât propria persoană.

Asterisc said...

@Bibliotecaru
1) Nu înțeleg de ce îl tot domniți pe Traian Băsescu. Dacă ați avea o discuție directă cu el, da, ar trebui să vă adresați cu formula de domnul Băsescu, dar aici nu cred că e cazul. De altfel, într-un articol de blog nu cred că trebuie să-i domnim pe politicienii aduși în discuție.
2) Pe fond, vă dau perfectă dreptate. Eu am avut demult senzația că Traian Băsescu are apucători de conducător comunist, gata să dea indicații (care să fie ascultate) în orice domeniu. El ar fi fost, cu siguranță, un demn urmaș al lui Ceaușescu. Măcar Ceaușescu ducea o politică externă corectă și națională, dar Băsescu dimpotrivă!
În general nu sunt de acord ca un conducător de stat să se ia, ca un băiat de cartier, de un alt stat! Nu pot accepta nici măcar sintagma țară bananieră în gura unui diplomat. Pentru că nu se cade ca un diplomat să ia în batjocură o altă țară, chiar mai puțin democratică. Dar Traian Băsescu nu este diplomat, este un marinar și atît.

3) Nu înțeleg de ce PDL, care are oameni ce par valoroși, se subjugă acestui om care i-a tras și continuă să-i tragă în jos. Comportamentul unora din PDL este aidoma celor care-l proslăveau pe Ceaușescu. De mult l-am asemuit pe Emil Boc cu Emil Bobu! Dar pe Traian Ungureanu cu cine-l putem asemui? Dar pe Neamțu? Dar pe Raluca Țurcanu? Tuturor le putem găsi un echivalent din epoca de aur! Și lista nu se oprește aici. E păcat că un partid important trăiește sub dogma conducătorului iubit!

Robert Horvath said...

CONSOMOLSTI SI PATRIOTI SOVIETICI !
Comparat cu piticimea USL scursura de port pare un gigant. Vocea Rusiei postul guvernamental este vocea lui Marga si a echipei pro rusofile comdusa de tovarasul Zev. Un comsomolust pentru eternitate.

Robert Horvath said...

@
Intrebare
Intre ciocul lui Lenin, mustata lui Stalin si barba bibliotecarului vadeti vre-o legatura ?
Sa fie vorba de filo rusism
Primul evreu, al doilea georgian.....al treilea doar mioritic ?

Anonymous said...

Mona Pivniceru la Justiţie!
Uraaaaaaaaaaaaa a velit-o Macovei-Ghergheasca!

Bibliotecaru said...

@ Asterisc

Pe timpuri exista un normativ care stabilea forma de adresare "tovarăşe". Astăzi ne adresăm cu "domnule". Mă conformez tuturor regulilor.

Asterisc said...

@Bibliotecaru
Nu prea sunt de acord! Eu, dacă am să scriu ceva despre Obama n-am să scriu domnul Obama, ci pur și simplu Obama.

Povestesc o întîmplare de pe vremuri.
Eram la o ședință de sindicat cînd cineva, în cuvîntul său, face niște propuneri, nu are importanță pentru ce anume și zice cam așa: Îi propun pe tovarășul X, pe tovarășul Y și pe domnul Z! Toată lumea a pufnit în rîs.

Bibliotecaru said...

@ Robert Horvath

Dar Mihai Viteazu a avut barbă? Mircea cel Bătrân? Basarab I? Dar Decebal şi Burebista?

Domnule Robert Horvath, eu aveam barbă şi pe timpul lui Ceauşescu, când te mai lua după stradă pentru un astfel de "amănunt".

Îmi onorez propriul popor, Îl onorez şi pe Iisus, tot un purtător de barbă, îmi onorez şi libertatea într-un moment în care istoria României este în cumpănă.

Eu ştiu că plecarea din ţară v-a cam făcut să uitaţi istoria României, dar asta nu este totuşi o scuză a porcismelor băsiste de mai sus. Sunteţi şi dumneavoastră împotriva lui Băsescu precum şi "echidistantul" Naşu Moraru. Poate mai mă scutiţi de comentariile astea, că nu mă păcăliţi nici o secundă. Folosiţi la înjurături exact băsismul oficial. Îl primiţi pe email, aveţi normă? Recunoaşteţi că dormiţi cu poza marinarului sub pernă şi pe urmă mai vorbim. Ieşiţi din minciună.

Bibliotecaru said...

@ Asterisc

:D
Se poate şi aşa, se poate şi aşa...

FRANK ZAPA[KING] said...

Bey ,S-A DUS DREAKULUI TOATA SANDRAMAUA-V-AU LUAT ASTIA PIINEA DE LA GURA,VOI ASTIA DE PE ACEST BLOG,ERATI CEI MAI BUNI RECENZORI DUPA CAPUL VOSTRU TUGUIAT,IN ROMANIA IN AFARA DE VOI NU MAI TRAIA DECIT GUVERNUL PONTA SI ANTONESCU.
iN CE-O PRIVESTE PE MONA PIVNICERU-OHOOOOOOOOOOOOO,SPECTACOLUL VA FI TOTAL,TOTAL,ARE FRAOERA ASTA UN DOSAR...............TE DOARE MINTEA-SINDICALISTA PLINA DE BOTULINA SI SILICOANE E TARE,AULEO,UITAM SI-A BAGAT SILICOANE SI IN BUCI............HAAAAAA,HII
Asta-i NOUA FEBLETE A LUI EUSEBIU................HAAAAAAAAA HIIIIIIIIII

FRANK ZAPA[KING] said...

Aloooooooo,bey berbecilor,astept reactia de la VOCEA RUSIEI,si abia apoi mai trec pe aici,sa vedem cum v-ati conformat si cum respectati dispozitiile stapinilor vostrii.

FRANK ZAPA[KING] said...

Asta-i pt DIACONU EUSEBIU,SI TINE ,DI MOLDOVEANCA MONA PIVNICERU-
Doamna ,MONA[HAAAAA CE NUME.NU-I ASA EUSEBIULE-MONA SE MARITA-E NUNTA;CARTIER..] e mare prietena cu...............EXARESTATUL MIHAI VLASOV............CINE-I VLASOV?????????????OHOOOOOOOOOOOOOO UN ALT TICALOS MOLDOVEAN SOCRUL LUI CRISTIAN DAVID TRAOCA-FOST TRAFICANT DE DROGURI SI..............FOST MINISTRU DE INTERNE.......

CE ZICI EUSEBIULE-II MAI TREMURA CHILOTII LUI MACOVEADCA??????????????????
HAAAAAAAAAAAAA,HIIIIIIIIIIIIIIIIIIII

ADRIAN said...

http://3.bp.blogspot.com/-ERqUUrd9zBI/UAxJU6QBFrI/AAAAAAAACRY/9azVgbk1cKw/s1600/uneltele%2Brusiei%2B1886.jpg

FRANK ZAPA[KING] said...

E liniste,e liniste si la VOCEA RUSIEI-DAR SE PARE CA VOICULESCU, a reusit sa inhate justitia-MONA PIVNICERU SE STIE ESTE OMUL LUI VOICULESCU..........

Bibliotecaru said...

@ ADRIAN

Şi eu am descoperit că urmărind vechile scrieri este imposibil să nu găseşti asemănări cu timpurile moderne. De aceea tot insist ca astfel de surse să fie procesate digital.

Bibliotecaru said...

@ FRANK ZAPA[KING]

Până acum constat doi ascultători siguri ai Vocea Rusiei (un post de care până ieri nici nu auzisem şi până astăzi mă îndoiam că există), domnia voastră şi domnul Traian Băsescu. Uşor, uşor vă decons-piraţi întreaga agentură.

ZeV said...

Bibliotecaru
Știti, stimate coleg, ce mi se pare extrem de amuzant ?
Faptul ca unii preopinenti, care, de fapt, nu sunt chiar atât de mulți, încearcă a acredita ideea ca Rusia este o națiune anacronică și nostalgic-comunistă.
,,Nostalgic", în anumite segmente sociale, se prea poate.
Dar ,,comunistă", este în așa hal, încât au adus la patrimoniul comun al Mamei Rusia, un celebru club de fotbal britanic și o sumedenie de mine, fabrici si uzine care pufăiau din greu pe meleagurile democrațiilor consacrate din vestul Europei. Ba mai mult, petrolul rusesc și banii cu miros de petrol întorși în Europa sub formă de investiții sau oxigen pentru sistemul bancar sunt la mare căutare peste tot în spațiul geografic al bătrânului continent, iar doamna Merkel, important lider al PPE, nu a îndrăznit niciodată să notifice public caracterul prezumtiv comnistoid al unui partener tradițional de afaceri derulate în cel mai pur stil capitalist.
Desigur că Rusia are un Putin, pe care, România nu-l are. Doamna Merkel, fie zâmbește, fie o apucă tremuriciulntă, în sincron cu starea de spirit a domnului Putin.
În Rusia, oligarhii fac afaceri de succes, de multe miliarde de euro, dar cineva veghează ca acțiunile lor să nu altereze stabilitatea statului și puterea de cumpărare a cetățeanului.
Am spus ,,veghează"? Terminologia corectă este ,,bate cu pumnul în masă" de le sar măselele celor care se simt tentați de practici monopoliste și le trece prin minte ideea de a mări, concertat, prețul la cârnați, pâine și combustibil.
O astel de idee le trece prin cap o singură dată...a doua oară, pe aceeași traiectorie, sosește cu promptitudine un glonț.
:))

ZeV said...

Aș propune colegilor drept MOTTO al săptămânii, următoarea formulare..CITEZ:
,,La ora aceasta sunt 12 milioane de romani in afara
granitelor. A plecat cu unele exceptii creierul si forta de munca. Cine a ramas ? 6 milioane de pensionari , doua milioane de bugetari si un milion de someri...."
COMENTEZ:
Domnilor colegi, nu ne mai rămân decât două alternative:
1. Donăm ungurilor teritoriile pe care le revendică, iar noi, ceilalți afișăm la fiecare colț de stradă mesajul FOR SALE. Poate că, dacă vindem România bucată cu bucată , domnului George Soroș, putem strânge câte un bănuț pentru fiecare, care să ne permită emigrarea en gros, a celor care am mai rămas, pe o insulă neocupată a Pacificului ;
2. Fie impunem tuturor (ex)românilor care și-au luat zborul după fetele morgana si caninii cu cozi inelate, spre cele patru zări, inclusiv estul îndepărtat, să-și plătească impozitele în România, dacă vor să voteze, sau, cel puțin să dea lecții de democrație, pensionarilor ;i bugetarilor, pe blogurile patriei de origine;
;)
PS
Dacă nu găsim insula lui Robinspn Crusoe, poate plecăm în Spania. Acolo nu există bugetari și nici șomeri.
;)

ZeV said...

....Acolo avem doar un partid de dreapta la putere...oare, pentru cât timp....domnule Barroso ?
:)

Bibliotecaru said...

@ ZeV

Dincolo de Rusia, şi Barroso, astăzi am avut încă o dovadă pa poliţiei politice, prin ameninţarea acelui chestor... şi nimeni nu reacţionează. Eu sunt uluit, pur şi simplu. Chiar aşa, un singur om ţine în şah întreaga Românie?

pierre said...

@ZeV,

la un post precedent imi tineati lectii e logica legat de formularea din decizia CC referitoare la "listele electorale actualizate".O faceati cu un aer de superioritate deplasat...in fine,am trecut peste asta,cu atat mai mult cu cat peste week-end am petrecut departe de febra politica.
Acum,insa,dupa clarificarile de azi ale CC,ma vad nevoit ca va informez ca nu ati inteles nimic din speta respectiva,mai mult,s-a dovedit ca interpretarea mea a fost cea corecta.Spre deosebire de dvs,eu n-am sa va intreb arogant ce studii aveti,este o obraznicie pe care o consider inutila.Indiferent de studiile mele si de studiile dvs,pe tema "listelor actualizate" am avut dreptate.Daca veti recunoaste aceasta evidenta,poate fi o buna premisa pentru continuarea dialogului.Daca nu,nu.

ZeV said...

Domnule Bibliotecar
Chiar in urma cu cateva minute am aflat ceea ce spuneti dvs.
In Romania, deja functioneaza LA VEDERE, politia politica.
Este trist ca s-a ajuns aici, nu am crezut ca situtia in care se afla Romania este atat de grava, desi, domnia voastra ati anticipat/sesizat de mult timp premisele aceastei realitati nefaste. Pe moment, nu pot spune decat un singur lucru:
Le cer scuze romanilor ca am votat, de doua ori, cu entuziasm juvenil, un monstru politic cum Romania nu a avut niciodata in toata istoria ei moderna.
Ma simt, prin urmare, partial raspunzator pentru cele ce se intampla astazi in Romania.

ZeV said...

Domnule pierre, guvernul actioneaza deja in sensul actualizarii listelor electorale. Maine, se va dezbate si aproba, de catre guvern, a cadrului legislativ si metofologic necesar.
Listele electorale permanente,asa cum au fost ele aprobate pe data de 16 aprilie 2012, nu satisfac exigentele Curtii Constitutionale.
PS
In ceea ce priveste dialogul cu orice partener virtual, respect cu fermitate urmatorul principiu : nu pun conditii si nu accept conditii a priori.

ZeV said...

reiau:
Maine, se va dezbate si aproba, de catre guvern, cadrul legislativ si metodologic necesar.

Robert Horvath said...

TRECEREA LA BIBLIOTECA PUTIN !
Bibliotecarul
Sunt doua posibilitati. Ori esti naiv sau faci pe naivul.
Nu de alta, dar s-ar putea să descoperim că, în spatele unei aşa-zise lupte pentru putere în România, se ascunde o bătălie mult mai dură, între Est şi Vest, care ţine de geopolitica mondială.
Batalia se duce la toate nivelele in special in armata
si serviciile secrete inde in fiecare zi aunt pusi alti
prieteni ai poporului rus,
Atat cat nu clarifici optiunea ultima postare a preabunului bolsevic Zev muta acest blog in tabara opusa intereselor Romaniei.
Poate dubmneata sau tu esti naiv sau faci pe naivul dar americanii si mai ales serviciile lor ....nu.
Prin Zev blogul dumitale ajunge un fel de Voce a Rusiei post de radio guvernamental moscovit....
In aceste zile Moscova actioneaza in forta iat tu sau dumneata ai faci jocul.
Nu tin sa dramatizez dar de la distanta avand acces la informatii diferita .....Obosiţi de nesfârşitele războaie politice şi anesteziaţi de căldura verii, riscăm să nu vedem că România se află la o cotitură istorică.
Apartenenţa la UE şi la NATO nu mai pare o garanţie infailibilă, pe fondul ofensivei ruseşti de recuperare a unor zone de influenţă. Riscul de a recădea în fosta zona de influenta sovietica este major,
Când vom realiza gravitatea momentului, s-ar putea să fie prea târziu. Bibliotecarule te joci cu focul facand constient sau nu jocul rusilor. Naivitatea nu va fi o scuza. Ti se va spune ce carti sa citesti si poate chiar sa treci la un alfabetul chirilic,

ZeV said...

Curte Constitutionala actioneaza intr-un mod cat se poate de responsabil.
In momentul cand impui un cvorum, anticipand (după cum se vede, eronat) ca cetatenii vor fi motivati suplimentar sa participe la scrutin) și constați că un partid politic viciază rezultatul prin apelul nedemocratic și neconstituțional la boicot, nu poți face altceva (din perspectiva CC n.r.) decât să te asiguri că cei care au votat se raportează corect, LA O MASĂ DE ALEGATORI REALI cu domiciliul permanent în țară, formată din oamenii în viață, cu drept de vot nealterat de hotărâri judecătorești și care locuiesc efectiv la adresele de domiciliu din evidențele MI.
Personal, mi-as dori ca Referendum să fie reluat. FĂRĂ CVORUM, așa cum se practică în lumea occidentală. Numai în Romania toata lumea ,,bună" crede că are dreptul să experimenteze.
Oare nu o fac cu concursul unor trădători de țară ?
ACEȘTIA DIN URMĂ, CÂND VOR FI ANCHETAȚI, PENTRU ÎNALTĂ TRĂDARE ?
Va veni și ...timpul lor, mai devreme sau mai târziu.

Robert Horvath said...

ZEVROV
TRADATOR DE TARA ESTI CHIAR TU !!!!!
RECITESTE TIRADA PRO SOVIETICA SI
VEI REALIZA CA AM DREPTATE
"Faptul ca unii preopinenti, care, de fapt, nu sunt chiar atât de mulți, încearcă a acredita ideea ca Rusia este o națiune anacronică și nostalgic-comunistă."
COMUNISTII VORBA LUI LENIN AU NEVOIE DE "IDIOTI
FOLOSITORI " IAR TU ESTI PRIMUL PE LISTA !

Robert Horvath said...

Zew
Cand esti strans cu degetele in usa incerci diversiunea
cu ungurii.

te anunt din timp

NU AM DE GAND SA I-AU ARDEALUL ! SUNT OCUPAT CU FILMARI SI TREBURI LA STUDIO !

Robert Horvath said...

SOLUTIA ANTI ZEVIOV PENTRU ROMANIA !
PONTA = DEMISIA ,
Antonescu = moderator la Antena 3 si
Voiculescu = coleg cu Nastase.
Asta este singura varianta ca sa nu ajungem la falimentul tarii.

vaisamar said...

asteptam si niste rahaturi angajate la MO sa dea cu subsemnatul la parchet =))

Bibliotecaru said...

@ Robert Horvath

Cum spuneam, aveţi argumentele băsiste atât la îndemână încât nu se poate să nu fiţi un infiltrat a lui Traian Băsescu. Mergeţi şi spuneţi şefilor că v-am descoperit şi nu mai puteţi să manipulaţi pe nimeni aici. Să trimită pe altul. :D

Bibliotecaru said...

@ vaisamar

Înţeleg că nu vă deranjează cu nimic dovada că, şi suspendat fiind, Traian Băsescu comandă procuraturii cine să fie chemat să de cu subsemnatul. :D

Bibliotecaru said...

@ vaisamar

Nu e bine domnul vaisamar, nu e bine. :D

Robert Horvath said...

NU SUNT INFILTRAT CI PE FATA ALATURI DE TRAIAN BASESCU !

Bibliotecarul
Sunteti nu numai vizionar si si foarte vigilent.
Agentura basescu m-a infiltrat pe blogul bibliotecar
cu sarcina sa-i convertesc pe cei 3-4 care semneaza si
citesc acest blog ? Convertitii principal Zev si Vasile.
Sarcina principala sa fac propaganda de masa adresata maselor care nu exista. Recunosc ca motivul principal este faptul ca Voiculescu citeste blogul dumneavoastra.
Cele cateva postari la adresa lui al fac sa viseze catuse
noi si lustruite.
Nu numai ca sunteti vizionar si foarte vigilent ci si foarte confiuz. Nu sunt infiltrat ci pe fata de partea lui Basescu. Lovitura de stat si incercarea de a duce Romania sub influenta rusa trebuie sa esuieze.
Dupa trimiterea autorilor puciului in tribunalui militar ....ma voi ocupa de trimiterea scursurii portuare spre inchisoare pe viata...si chiar mai mult.

vaisamar said...

Parchetul a fost sesizat de comunicatul CCR,iar rahatii de la MO au omis sa publice un paragraf din decizia CCR.
Dar tu slugoiule nu sti sa citesti si te informezi din latrina.
Asa ca fuga la siteurile MO si la CCR inainte sa imi livrezi niste dejecti

Robert Horvath said...

DECE CINEASTUL ROBERT HORVATH POATE SA AIBA
UN ROL IMPORTANT IN POZITIA SUA FATA DE EVENIMENTELE DIN ROMANIA !
Bibliotecare stai pe scaun. Ia cateva calmante....pot
ajuta la nevoie.
Dau cartile pe fata. Cei care citesc cu atentie postarile mele in special din servicii au nevoie de cateva precizari si informatii suplimentare. Aceasta scurta postare pune bazele unui articol mai larg care va aparea pe blogul meu personal.
SERVICIUL IMPERIAL NIPON
Totul a inceput cu cateva ore inainte de izbucnirea revolutiei. Au navalit in mijlocul sedintei .... doi agenti....Dupa 20 de minute m-am aflat in fata marelui sef. -Esti singurul cetatean japonez din tara lui Ceausescu. Te rog sa faci un pronostic. Ai 15 minute sa-mi dai un rezultat. Esti un ziarist in al carei opinii independente avem incredere .............
Dupa 15 minite am dat raspunsul .....un raspuns care a schimbat multe......
REVOLUTIA VA INCEPE INTR-UN ORAS CU O PUTERNICA CONFIGURATIE ETNICA MAGHIARA SI GERMANA.....PROBABIL TIMISOARA SAU CLUJ.
Seara in timp ce sotia mea Kiyoko pregatea de cina a sunat telefonul AI AVUT DREPTATE
Am uitat de cina mi-am facut bagajele. Dupa 9 oe de zbor eram in capitala americane ....la Departamentul de Stat. Restul este cum spun americanii istorie.
Asa am ajuns specialistul special in probleme romanesti........

Bibliotecaru said...

@ Robert Horvath

Ar trebui să faceţi comedie...

Bibliotecaru said...

@ vaisamar

Domnule vaisamar,

Spuneţi:

"Parchetul a fost sesizat de comunicatul CCR,iar rahatii de la MO au omis sa publice un paragraf din decizia CCR."

În graba domniei voastre de a folosi cuvinte de tipul "latrine" sau "dejecţii", aţi uitat să specificaţi ce comunicat, ce paragraf, ce decizie... :D

Fiţi mai atent data viitoare.

PS.
"Latrinele" din postul următor sunt cu iz băsist... sper să vă placă. :D

© Gheorghe Florescu, 2008 Acest site este un pamflet politic şi, uneori, cultural, trebuie deci tratat ca atare.