18 August 2012

Traian Băsescu a fost atât de clar... încât în maghiară s-a înţeles mai bine


Când ai o piatră în mână şi eşti în mijlocul unul lac... unde poţi arunca piatra? Dar de ce să o mai arunci, o lasă să cadă pe fundul lacului. Propaganda are o caracteristică interesantă, cei care fac propaganda se fac că oamenii nu cunosc că ceea ce văd este mincinos, cei care văd însă se fac că nu ştiu că propaganda este mincinoasă, dar ajut să creadă în ea.

Noi practic ştim cu toţii că tot ce auzim despre acest recensământ este propagandă. Şi USL-ul bate câmpii cu talent, încercând să ne convingă că rezultatul votului ar trebui să conducă la concluzia că cei de la CCR ar trebui să valideze cumva demiterea preşedintelui Băsescu ignorând de fapt cvorumul, cei de la PDL bat şi domniile lor câmpul cu florile ca să pască oile... pentru că vor să ne convingă că toţi cei care nu au ieşit la vot de fapt nu au făcut-o pentru că au luat atitudine vis-a-vis de lovitura de stat.

Eu o iau personal, pentru că am impresia că cineva mă vede cu faţă de cretin şi crede că mă poate manipula cu falsitatea atât de evidentă. Vrei să mă minţi, atunci măcar trebuie să mă minţi frumos încât să nu mă prind. De ce să mă minţi anunţându-mă că spui o minciună de la bun început.

Domnul Băsescu a considerat necesar că trebuie să ofere un semnal populaţiei maghiare care nu a ieşit la vot. Dar ce a ieşit din asta... eheeeee...
Judeţul este unul dintre cele cu prezenţă slabă la referendumul din 29 iulie. Aproape 19% dintre votanţi au ieşit atunci la urne, iar 78% dintre aceştia au votat pentru demiterea lui Traian Băsescu.

Prezenţa slabă la urne poate fi pusă şi pe seama declaraţiilor anterioare făcute de premierul Ungariei, Orban Viktor. Acesta le-a recomandat cetăţenilor români de etnie maghiară să nu meargă la votul pentru referendum.
(http://www.antena3.ro/romania/vizita-surpriza-unde-a-ales-presedintele-suspendat-sa-mearga-in-concendiu-180601.html)

"Nu pot să nu observ reacţia ungurimii faţă de referendum şi n-am decât să le mulţumesc", a spus el.

Întrebat cum explică prezenţa redusă a maghiarilor la referendum, Traian Băsescu a răspuns că ei au înţeles "foarte bine modul ilegal în care a fost decapitată conducerea statului".

"Au înţeles foarte bine şi modul ilegal cum a fost decapitată conducerea statului şi că nu pot fi atraşi în jocuri politicianiste. Iar maghiarii se pare că au înţeles nevoia de stabilitate a ţării în perioada aceasta", a spus Băsescu.

(http://www.mediafax.ro/social/basescu-la-covasna-maghiarii-au-inteles-modul-ilegal-cum-a-fost-decapitata-conducerea-statului-9955848)

Liderul UDMR, Kelemen Hunor, afirmă, referitor la vizita lui Traian Băsescu în Covasna şi Harghita, că orice om politic care vine în secuime e binevenit şi trebuie să vadă că maghiarii "nu sunt duşmanii României", ci oameni care îi respectă pe ceilalţi şi care aşteaptă respect din partea celorlalţi.

(http://www.mediafax.ro/politic/kelemen-e-bine-ca-politicienii-vizitand-secuimea-sa-vada-ca-maghiarii-nu-sunt-dusmanii-romaniei-9957974)

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, susţine că autonomia Ţinutului Secuiesc nu este împotriva statului român şi a statului unitar, ci este o doleanţă a comunităţii maghiare, care la un moment dat se va realiza.

(http://www.mediafax.ro/politic/kelemen-autonomia-dorita-de-maghiari-nu-e-impotriva-statului-roman-si-la-un-moment-dat-se-va-realiza-9958064)

Nemeth Zsolt a fost întrebat, sâmbătă, într-o conferinţă de presă, cum comentează declaraţia lui Kelemen Hunor potrivit căreia autonomia Ţinutului Secuiesc se va realiza.

"Pentru minorităţile maghiare din afara graniţelor Ungariei este un lucru benefic ceea ce ele îşi definesc ca un lucru benefic şi care este în concordanţă cu reglementările internaţionale în vigoare. Noi nu dorim să spunem de la noi ceea ce este bun şi ce este bine pentru aceste comunităţi, dar susţinem toate aceste obiective pe care singure şi le definesc", a spus diplomatul ungar.

(http://www.mediafax.ro/social/nemeth-despre-autonomia-tinutului-secuiesc-sustinem-toate-obiectivele-pe-care-si-le-definesc-comunitatile-maghiare-din-afara-ungariei-9958657)

Preşedintele suspendat, Traian Băsescu, afirmă că în Harghita şi Covasna "dezvoltarea economică este slabă", întrucât "aici unii au promovat ideea să vină numai investitori unguri, alţii au spus să vină numai investitori români", rezultatul fiind că au venit "firme cu potenţial foarte redus".

"Cred că bătălia aici trebuie să fie în primul rând pentru dezvoltare, pentru că asta îi afectează şi pe unguri şi pe români. Sigur că s-au făcut progrese în dezvoltarea zonei şi asta a fost una din priorităţile pe care cabinetele anterioare le-au avut, însă Covasna şi Harghita vor fi bine ancorate în realităţile româneşti atunci când vor fi tratate ca zone care trebuie să fie sprijinite pentru crearea locurilor de muncă, pentru creare de facilităţi culturale, educaţionale, de cel mai înalt nivel. Trebuie să recunoaştem că în cele două judeţe dezvoltarea economică este slabă", a declarat, sâmbătă, la Izvoru Mureşului, Traian Băsescu, citat de Mediafax. În opinia preşedintelui suspendat, acest lucru se datorează "naţionalismului".

(http://www.antena3.ro/romania/basescu-in-harghita-si-covasna-dezvoltarea-economica-este-slaba-din-cauza-nationalismului-180692.html)
Bine domnule Băsescu, eu le înţeleg pe toate... mai puţin cum au înţeles mai bine maghiarii decât românii?

Népszavazás?

Nem szavazhat!


PS.
Sper că am scris corect...

6 comments:

Dragos B said...

Cel mai clar a fost Basescu aici:

<< Întrebat de jurnalişti ce părere are despre autonomia pe care o vor secuii, preşedintele suspendat, Traian Băsescu, a menţionat că "aici o să fie cinstit" deoarece "Constituţia are tot ceea ce trebuie să inţelegem din ce se poate în România". >>

http://www.realitatea.net/kelemen-autonomia-dorita-de-maghiari-se-va-realiza_990492.html

Bibliotecaru said...

@ Dragos B

Domnul Băsescu tot spune... "aici o să fiu cinstit", "sincer?"... şi aşa mai departe, dar nu ştiu cum se face că tocmai atunci îl bănuiesc eu de ceva...

Replica maghiară a fost simplă, vom modifica Constituţia. Cum maghiarii nu au destui oameni în Parlament să iniţieze măcar modificarea Constituţiei, oare cine îi va ajuta?

Dragos B said...

Nu cred ca o sa aiba nimeni curajul sa-i ajute la modificare Constitutiei in sensul dorit de UDMR si altii... Cat despre "Basescu sincer" da, este oximoron...

Bibliotecaru said...

Stimate domn,
Eu nu aş paria pe acest "nimeni". Cine şi-ar fi imaginat anul trecut să se poate întâmpla ce s-a întâmplat în acest an?

Dragos B said...

Intr-adevar, nici eu nu mi-as fi imaginat ca se poate ajunge aici. Dar abia acum am aflat de la Adrian Nastase cati procurori a numit TB prin decrete prezidentiale.

Bibliotecaru said...

Simpla numire a procurorilor nu înseamnă automat că ei sunt aserviţi preşedintelui. Nu înseamnă nici că ei sunt mai mulţi. Vorbim însă cu siguranţă de foarte multe schimbări.

© Gheorghe Florescu, 2008 Acest site este un pamflet politic şi, uneori, cultural, trebuie deci tratat ca atare.