03 August 2012

Norma metodologica din 4 octombrie 2006 de aplicare unitara a dispozitiilor legale privind evidenta, domiciliul, resedinta si actele de identitate ale


Este un scandal care spune că cei care stau în străinătate nu trebuie să apară şi pe acea listă a evidenţei populaţiei.

Eu o iau logic. Dacă mă mut de la Craiova la Ploieşti cu domiciliul... am două carduri de identitate, unul de unde am locuit şi unul unde voi locui? Evident că nu, am un singur card de identitate, acolo unde locuiesc. Deci dacă mă duc în străinătate, să locuiesc în străinătate, fără să renunţ la cetăţenie... voi mai figura undeva cu locuinţa mea din ţară dacă nu o am? Evident că nu, din moment ce nu mai am o locuinţă în ţară, cardul de identitate nu mai are rost pentru că nu mai locuiesc la acea adresă. Are rost, desigur, paşaportul care dovedeşte că sunt cetăţean român cu domiciliul în străinătate.

Deci, pe lista aceea de la Evidenţa Populaţiei figurează NUMAI ŞI NUMAI posesorii de acte de identitate cu domiciliul în România.

Iată şi cadrul normativ:
Hotararea 1375 din 4 octombrie 2006 pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare unitara a dispozitiilor legale privind evidenta, domiciliul, resedinta si actele de identitate ale cetatenilor romani

De interes sunt anexele:

CAPITOLUL I
Dispozitii generale

Art. 1. - Activitatea de evidenta a persoanelor reprezinta ansamblul operatiunilor realizate pentru inregistrarea si actualizarea datelor cu caracter personal ale cetatenilor romani, necesara cunoasterii populatiei, miscarii acesteia, comunicarii de date si informatii institutiilor publice, persoanelor fizice si juridice interesate, precum si pentru eliberarea documentelor necesare cetatenilor romani in relatiile cu statul, cu persoanele fizice si juridice.
Art. 2. - Evidenta persoanelor si activitatile de eliberare a actelor de identitate se realizeaza de catre Inspectoratul National pentru Evidenta Persoanelor din cadrul Ministerului Administratiei si Internelor, denumit in continuare I.N.E.P., si de catre serviciile publice comunitare de evidenta a persoanelor.
Art. 3. - I.N.E.P. si serviciile publice comunitare de evidenta a persoanelor raspund de organizarea, functionarea, pastrarea si exploatarea evidentelor pe care le detin, organizate in cadrul Registrului national de evidenta a persoanelor, denumit in continuare R.N.E.P., din cadrul Sistemului national informatic de evidenta a populatiei, in conformitate cu prevederile legale in vigoare.

CAPITOLUL II
Organizarea evidentei persoanelor

SECTIUNEA 1
Sistemul general de organizare a evidentei persoanelor

Art. 4. - Evidenta persoanelor se realizeaza la nivel central de catre I.N.E.P., iar la nivel local de catre serviciile publice comunitare de evidenta a persoanelor, pentru cetatenii romani care au domiciliul sau resedinta in raza proprie de competenta teritoriala.
Art. 5. - Pentru unitatile administrativ-teritoriale in care nu functioneaza servicii publice comunitare de profil, activitatea de evidenta si de eliberare a actelor de identitate este asigurata de serviciile publice comunitare la care sunt arondate aceste localitati.
Art. 6. - Din punct de vedere structural, activitatea de evidenta a persoanelor este organizata astfel:
a) I.N.E.P. gestioneaza, in sistem informatizat, evidenta cetatenilor romani cu domiciliul sau resedinta in Romania, in cadrul R.N.E.P., asigurand organizarea, coordonarea si controlul metodologic al activitatii serviciilor publice comunitare de evidenta a persoanelor, judetene, locale, al municipiului Bucuresti, respectiv ale sectoarelor municipiului Bucuresti, in conditiile legii;
b) serviciile publice comunitare judetene si al municipiului Bucuresti de evidenta a persoanelor, gestioneaza, in sistem informatizat, evidenta cetatenilor romani cu domiciliul sau resedinta in unitatile administrativ-teritoriale respective, in cadrul componentei judetene a R.N.E.P., asigurand organizarea, coordonarea si controlul metodologic al activitatii serviciilor publice comunitare locale de evidenta a persoanelor, respectiv ale sectoarelor municipiului Bucuresti;
c) serviciile publice comunitare locale de evidenta a persoanelor, organizate la nivelul municipiilor, al sectoarelor municipiului Bucuresti, al unor orase si al unor comune, gestioneaza, in sistem informatizat, evidenta cetatenilor romani cu domiciliul sau resedinta pe raza lor de competenta, in cadrul componentei locale a R.N.E.P.

SECTIUNEA a 2-a
Structura R.N.E.P.

Art. 7. -
(1) R.N.E.P. reprezinta ansamblul datelor cu caracter personal ale cetatenilor romani, rezultate in urma procesarii automate, intr-o conceptie unitara, in scopul cunoasterii numarului, structurii si miscarii populatiei pe teritoriul Romaniei.
(2) R.N.E.P. este organizat pe principiul locului de domiciliu al cetatenilor si este structurat pe 3 niveluri: local, judetean si central.
(3) La nivel local, R.N.E.P. este constituit din ansamblul datelor personale ale cetatenilor romani domiciliati ori care au resedinta in raza teritoriala de competenta a serviciului public comunitar local de evidenta a persoanelor si in localitatile arondate la acesta.
(4) La nivel judetean, R.N.E.P. este constituit din ansamblul datelor personale ale cetatenilor romani cu domiciliul ori resedinta pe raza judetului respectiv sau a municipiului Bucuresti.
(5) La nivel central, R.N.E.P. este constituit din ansamblul datelor personale ale tuturor cetatenilor romani cu domiciliul in Romania sau cu domiciliul in strainatate, precum si din fotografiile cetatenilor romani cu domiciliul in tara, carora li s-au eliberat acte de identitate.
Art. 8. -
(1) Constituie evidenta activa urmatoarele date referitoare la persoana fizica, inregistrate in R.N.E.P.:
a) datele personale principale: numele si prenumele, sexul, data nasterii, localitatea de nastere, prenumele parintilor, codul numeric personal, sot/sotie si copii in intretinere, statutul civil;
b) datele personale generale: studiile, ocupatia si, dupa caz, situatia militara;
c) datele despre domiciliu si resedinta: judetul, localitatea/sectorul, strada, numarul, blocul, scara, etajul, apartamentul, data stabilirii domiciliului sau a resedintei;
d) datele privind documentele de identitate eliberate persoanelor de catre serviciile publice comunitare de evidenta a persoanelor: tipul actului de identitate, seria, numarul, institutia emitenta, data eliberarii, termenul de valabilitate, datele privind certificatele de nastere, de casatorie, referitoare la seria, numarul, data si locul eliberarii, emitentul, numarul actului de stare civila, anul, localitatea, judetul, precum si alte documente;
e) fotografia color a persoanei posesoare a cartii de identitate sau a cartii de identitate provizorii.
(2) Constituie evidenta pasiva urmatoarele date referitoare la persoana fizica, inregistrate in R.N.E.P.:
a) datele privind certificatele de deces, referitoare la seria, numarul, data si locul eliberarii, emitentul, numarul actului de stare civila, anul, localitatea, judetul, precum si data decesului;
b) datele referitoare la pierderea cetateniei romane;
c) datele privind stabilirea domiciliului in strainatate: data stabilirii, statul.


(mai multe pe http://www.blogger.com/post-create.g?blogID=7198702111683410441)

Este evident că această instituţie, care are caracter local, nu are cum să aibă înscrişi cetăţenii români care nu mai stau în România dar stau în străinătate.

Domnul Băsescu trebuie să înţeleagă că nu împiedică nimeni un român să voteze dacă stă în străinătate, numai că nu este pe listele electorale permanente ci pe lista suplimentară. Votul contează, dar nu este înregistrat la cvorum.


Ponta: Românii din străinătate trebuie scoşi de pe listele electorale din România(http://www.rtv.net/ponta-romanii-din-strainatate-trebuie-scosi-de-pe-listele-electorale-din-romania_38700.html#ixzz22U8z37TX)

Ponta: CCR va decide dacă românii din străinătate sunt incluşi în cvorumul de la referendum
(www.rtv.net/ponta-ccr-va-decide-daca-romanii-din-strainatate-sunt-inclusi-in-cvorumul-de-la-referendum_38723.html)


(http://livenews.rtv.net/#7373)


(http://www.echipadeimagine.ro/otpdl/traian-basescu-la-cluj-partenerul-meu-in-reformarea-si-modernizarea-romaniei-va-fi-emil-boc.html)


(http://www.andycarvin.com/?p=1315)

71 comments:

Anonymous said...

Îţi repet Biblio.
FACI O MARE GREŞEALĂ CĂ NU-L BANEZI PE ACEST VAI ŞI AMAR DE CAPUL LUI DE SCLUGOI AL VAMPIROAICEI DEPRAVATE!
:))))))

Anonymous said...

Conţacilor le trebuie pus pumnul în gură!
:))))))))

Bibliotecaru said...

Nu pot... Convingerile mele democratice mă silesc practic să fac orice pentru a-i lăsa dreptul de exprimare, chiar şi când această exprimare...

Oricum s-ar putea ca în curând lumea să scape de mine şi atunci libertatea ba fi deplină...

Anonymous said...

Din păcate asta nu este democraţie!
A accepta ca tu să fii jignit la tine în casă fără a da oaspetele afară este prostie!
:)))))))

Beiiiii conţăchestianule i-a întreabo pe tuta aia de fostă procuroare comunistă dată afară din procuratură pentru grave abateri disciplinare dacă a învăţat să folosească o toaletă?

TOT AŞA ÎL LASĂ MURDAR CÂND SE CACĂ?
TAMPOANELE TOT AŞA LE LASĂ PLUTIND ÎN WC? (sau a intrat la menopauză şi nu mai foloseşte tampoane?)
:)))))))
Vai mama voastră de 'tele-ctuali că nici la cur nu ştiţi să vă ştergeţi îngălaţilor!
:)))))))

Anonymous said...

nah că am uitat o liniuţă!
Dar nu de aia de care trage pe nas ......hihihi, să spuuuuuun să nu spuuuuun?
:))))))))

Auzi bă Conţachescule, voi nu puteţi fi 'tele-ctuali fără să fiţi homesexuali, beţivi sau consumatori de droguri?
Ia spune măi nasolule?
:)))))))

ZeV said...

Biblio
Despre care lume spuneti ca doreste sa scape de dvs ?
In afara partii virtuale de lume, incluzand aici contemporanii lui Decebal, Stefan cel Mare si...Traian, va asigur ca lumea reala a celor 8,5 milioane de cetateni cu drept de vot, este de partea domniei voastre. ;)
Nu va temeti...altii se tem mult mai mult decat dvs si acest lucru este evidentiat de multiplicarea amenintarilor la adresa statului de drept si a institutiilor sale.
Este sindromul fiarei ranite care, cu ultimele puteri (ale statului n.r.) incearca sa muste in dreapta si in stanga...dar mai ales, in esenta materiala a democratiei, numita generic ,,poporul roman".

ZeV said...

Exista documente care atesta ca Autoritatea Centrala a impus primariilor listele electorale la nivel local, nepermitand acestora, printre altele, sa le curete de cei plecati in lumea celor drepti.
Acum intelegeti de ce Traian Basescu si PDL au decis sa boicoteze referendumul ? In lumea moderna, cine detine informatia, detine controlul... ;))
Singura entitate care nu poate fi controlata la infint, se numeste, generic, ,,poporul roman".

Anonymous said...

Băi vaisamar nenică, mie mi-ar fi ruşine dacă aş fi timişorean să fiu susţinător al unei individe care urăşte poporul sârb şi a contribuit din plin, ca şi escroaca aia slăninoasă de Alina Mungiu la dezmembrarea Jugoslaviei.
ASTA VREA SĂ FACĂ ŢIGANACA ASTA BULGĂROAICĂ ACUM?
SĂ DEZMEMBREZE ŞI ROMÂNIA?
:)))))))))

vaisamar said...

miticule ai ramas frustrat de cand te puneau astia sa scoti tampoanele cu manutele cand spalai wc-urile =)))

Bibliotecaru said...

@ ZeV

Nu spuneam că-şi doresc să scape de mine, ci doar că vor scăpa... Toţi ne ducem odată şi odată, unii mai devreme, alţii mai târziu...

Bibliotecaru said...

@ ZeV

Poate că ar trebui să apăsăm şi noi tasta trei a telefonului STS şi să întrebăm care ce mânării a făcut.

ZeV said...

..Nu putem avea acces la tasta trei, decat dupa ce apasam, in numar relativ suficient de mare, pe tasta EJECT.
Pentru aceasta, mi se pare perfect firesc ca raportul n/m sa ia valori in multimea numerelor reale, atat la numarator cat si la...numitor. Un raport n/im nu prea are sens, nu-i asa ? ;)
De aceea, salut decizia Curtii Constitutionale.
;)

ZeV said...

Biblio
Foarte corect, toti ne ducem odata si odata...se pare, totusi, ca doi oameni ne vor ingropa pe toti : Ion Iliescu si Traian Basescu...doua fete ale aceleiasi monezi, sau doua fețe de zaruri : impreuna , dau sase-sase-.... Mai Ramane Unul.
;))

ZeV said...

Autoritatea Electorala Permanenta este controlata de oamenii pedeleului, la fel cum parcul de consilieri cotrocenisti este controlat de Traian Basescu.
Domnilor Ponta si Antonescu, daca tot e sa fiti acuzati de toate relele din lume, dati-le, naibii, cate un sut in cur la fiecare.
Exista o vorba batraneasca: pe cine nu lasi sa moara... ;)
Nu-mi vine sa cred ca Sebastian Lazaroiu zis si ,,nostradamus din Carpati", mai este (inca)pe ștatul de plata al...statului roman.
;)
Atentie, sa nu va imaginati, domnilor uselisti-sefi ca veti putea face orice in viitor, fara a fi criticati. Deocamdata, va lasam in pace pentru a va face treaba. Daca nu o puteti face suficient de mare, mai bine, lasati-ne in plata Domnului.
;)

Anonymous said...

Re vaisiamar:

Nicidecum măi fraiere!
Aveam un caporal unitate care de câte ori o vedea pe târfă, răcnea de vibrau geamurile unităţii:
- Dom coloneeeel, dom coloneeel, dă telefon să ne trimită vidanja că iar ne-nfundă asta buda cu tampoane.
Noroc că tuta dracului nu ştia ruseşte că ar fi fost în stare să ne pârască la americani că facem mişto de ea!
:)))))))

Caporalul de felu' lui era băiat de treabă doar că era un pic lovit de schijă la mansardă.
Lovit la propriu nu la figurat!
:))))))))

Bă băieţică, când escroaca asta făcea trafic de armament, tu încă te mai dădeai cu trotineta!
:))))))))

Anonymous said...

Dacă-ţi spun că a fost amică la cataramă cu Voicu Cătălin mă crezi?
:))))))

vaisamar said...

miticule iati adio de ka pensie =))))

Anonymous said...

Lasă bă n-avea tu grijă de pensia mea!

TU RĂSPUNDE LA CE TE-AM ÎNTREBAT:
PANARAMA ASTA DIN CARE AŢI FĂCUT UN SUPER REPER MORAL AL SOCIETĂŢII, MĂ CREZI SAU NU MĂ CREZI CĂ A FOST AMICĂ CU CĂTĂLIN VOICU?
:))))))))))

Da pe aia cu Gregorian Bivolaru o ştii?
:))))))))))

Anonymous said...

Ţi-am spus că dacă nu te potoleşti şi mai împingi vagoane aiurea prin ograda asta, mă vărs!
:))))))))

Anonymous said...

Auzi bă?
Dar care-i treaba cu pensia?
Îmi iei gradele?
:)))))))
Păi n-ai cum ă le iei măi trâmbiţă pedelacă!
Ştii de ce?
Că nu vorbeşti limba franceză!
:)))))))

Nici prostălauca aia a ta n-o prea vorbeşte!
O vorbeşte Cacăcrinu!
:))))))))

Blahhhhh, nărozi postaci mai are PDL-ul!
Adânci şi cifundaţi în întuneric precum ciutura!
:)))))))))

vaisamar said...

vezi sa nu te versi de tot.
problema principala a slugoiului este ca are comentatori minori sau retardati.

Anonymous said...

Bă cum vă suportă pe voi creştinii Dumnezeu atât de farisei şi ipocriţi?
Cum puteţi mă să vă faceţi reper moral dintr-o securistă împuţită care a schingiuit demonstarnţii din Piaţa Universităţii în unitatea militară de la Măgurele?
:)))))))))

Anonymous said...

Ptiuuuuuu să nu vă fie de deochi voi tele-ctualii ăştia care sunteţi în jurul lui Băsescu!
Cacu-m-aş în calea voastră de giugudele!
Cu de-al de voi panaramelor a ajuns PDL-ul în corzi şi Preşedintele pus pe coji de nucă la colţ!
Nu vă este ruţine aşa un pic mă neputincioşilor!
ÎN LOC SĂ IEŞIŢI LA VOT AŢI STAT PITIŢI PRIN CASE!

VAI ŞI-AMAR DE VOI!
:))))))))

Îşi bate joc USL-ul de voi cum vrea el!
Cred că Voiculescu dimineaţa când se scoală, le dă telefon la plici-pocii ăia doi şi le spune:

- Bă, vedeţi că astă-noapte am visat că-i făceam cutare şi cutare chestie lu' Base! I-a daţi o ordonanţă de urgenţă şi făceţi-i ce am visat eu!
ŞI "PAC!" ORDONAŢA!
....şi voi laşilor scălălăiţi ca nişte potăi bisexuale!
:))))))))

Voi l-aţi distrus pe marinar neputincioşilor!
:)))))))))

Anonymous said...

Băăăăăăăăăăăăă:

TU RĂSPUNDE LA CE TE-AM ÎNTREBAT:
PANARAMA ASTA DIN CARE AŢI FĂCUT UN SUPER REPER MORAL AL SOCIETĂŢII, MĂ CREZI SAU NU MĂ CREZI CĂ A FOST AMICĂ CU CĂTĂLIN VOICU?
:))))))))))

vaisamar said...

pe mine ma distreaza cum te zvanti pe aici doar doar poate poate te pune si pe tine slugoiul intr-un articol =)))

Anonymous said...

Sunt de mult în articole fraiericule!
:))))))))

Anonymous said...

În articolele mele!
:))))))))

Anonymous said...

Doar că acolo tu nu ai acces!
E d-alea grele!
Ori tu eşti la categoria pană-n vânt!
:)))))))))

vaisamar said...

frustrarea mare daca ai nevoie de 3 comentarii justificative =)))

Anonymous said...

De-al de 'tele-ctuali ca tine care atunci când se întâlnesc cu cineva prima lor grijă e s-o bage p-aia de din reclamă cu:

- Ştii, tocmai m-am apucat să recitesc Steinhardt (acum se poartă asta cu Steinhardt că aia cu Levantu' e veche)

am vreo 10 puşi la afumat după coş!
:))))))))))


De-al de Tapalagă fostul furac al prostăloaicei penmtru mine nu valorează nici cât un şiret.
Că dacă aveau valoare rămâneau la scris nu-şi dădeau cu părerea în ale politicii!

Pârţuri!
Bieţi ponei cu zvastici pe buci!
:))))))))

Anonymous said...

Văd că tot îi dai cu frustrarea.
Dă-i că-i dai bine!
:)))))))
Drept este că nu prea înţeleg eu de ce ar trebui să fiu frustrat, dar nu contează!
:)))))))))
Până la alegeri mai este un pic deci grăbeşte-te bagă mare acum!
:)))))))))
Că după alegeri cred că o să vă curgă mucii pe la uşile DD-ului ca să vă bage pe ici pe colo pe vreo listă!
:)))))))))

vaisamar said...

@slugoiule sti sa citesti ?

http://www.ccr.ro/default.aspx?page=press/2012/2august

"Având în vedere datele contradictorii care au fost transmise Curţii Constituţionale în legătură cu numărul persoanelor aflate pe listele electorale permanente de către autorităţile publice implicate, Curtea Constituţională a solicitat Guvernului României ca, pâna la data de 31 august 2012, să transmită listele electorale permanente actualizate în baza cărora s-a desfăşurat referendumul din 29 iulie 2012."

pierre said...

@Bibliotecaru,

vad ca preluati temele oficiale cu o promptitudine admirabila...Acum,eu nu zic ca nu aveti dreptate,dar analiza dvs mi se pare de un simplism neobisnuit la dvs. in primul rand,acceptati senin ca votul cetatenilor romani din afara tarii sunt voturi infirme,de mana a 2-a.Daca la un referendum vin 8 mil din tara si 1,5 mil de afara,referendumul nu se valideaza,desi au votat cetateni romani cu drept de vot in numar de 9,5,adica peste cvorum.Este o discriminare evidenta,dupa parerea mea.
In al doilea rand,situatia romanilor cu domiciliul afara este reglementat de legea 35/2008 si OUG ulterioare.Poate ar fi fost interesant de consultat aceasta materie inainte de un verdict.In forma initiala a legii,la art 26,rezidentii in strainatate faceau parte din listele permanente.Ulterior,prin OUG 97 emisa de guvernul Tariceanu,respectivii cetateni trec pe listele suplimentare,dar ramane valid art 76 din legea 35/2008,care spune ca prevederile art 26 se aplica incepand cu alegerile parlamentare 2012.
Poate gresesc eu,oricum,situatia nu este atat de clara pe cat o vedeti dvs.Oricum,validarea referendumului nu se poate face pe liste modificate a posteriori,cel mult se poate anula.Si poate ar trebui ,de la noi toti,mai multa exigenta fata de manevrele dubioase pe care un guvern iresponsabil le ticluieste in aceste zile.Astia ar fi in stare sa micsoreze listele in functie de interesul lor punctual,iar consecintele pe termen lung cad in capul nostru.

pierre said...

@Biblitecaru,

ma cuzati,am uitat:poate va numarati printre cei care considera demiterea lui Basescu un tel atat de inalt incat orice siluire si fortare a legii devin ingaduite.

vaisamar said...

slugoiu nu vede padurea de copaci =)))

ZeV said...

pierre
Mie personal mi se pare cu mult mai imoral sa invalidezi un referendum in care un numar semnificativ de cetateni reali au votat, in pofida sabotajului indus de un partid politic care a incitat la boicot in mod execrabil de nedemocratic, decat sa validezi acelasi referendum, actualizand si apropiind de realitate listele elctorale permanente.
Conservarea de facto si cu buna stiinta a unei minciuni, a fost de fapt temeiul care a determinat gestul las al presedintelui si actul descalificant al PDL, nemaintalnit in lumea democratica civizata.
Micsoarea , eventuala a listelor electorale nu reprezinta ,,manevrele dubioase pe care un guvern iresponsabil le ticluieste in aceste zile", ci, punerea in practica a dispozitiilor Curtii Constitutionale care a cerut actualizarea, la data de 29.07.2012, a acestor liste. Este un demers legat si constitutional menit a sparge cercul vicios al minciunii care a permis intregii clase politice, ani de zile, sa fraudeze alegerile si sa fure efectiv banul public prin amplificarea costurilor de intretinere ale demnitarilor publici si institutiilor publice rezultate prin alegeri. Vi se pare firesc ca si....mortii sa aiba un cuvant de spus ? Vi se pare firesc ca suporterii portocalii sau albi sa fie asimilati necuvantatoarelor intoarse in pamantul din care suntem cu totii plamaditi ? Nu va este, chiar de loc rusine, (cu greu) stimabili colegi de etnie ?
Se prea poate ca referendumul, asa cum spuneti dvs, in urma constatarii unor diferente semnificative, sa fie anulat. Foarte bine, poate ca la o noua confruntare cu electoratul real, nemistificat prin liste derivate din legi si hotarari tendentioase si caduce, atat presedintele suspendat cat si PDL vor renunta, fortati de imprejurari , la tactica ilegala a parjolirii prin boicot, permisa anterior de impunerea artificiala, de catre prieteni politici din PPE, a unui cvorum, pe care doar in Lituania il mai intalnim, dar pe care Comisia de la Venetia il dezavueaza in mod explicit.
Comisia de la Venetia explica de ce: nu este firesc ca un vot negativ, adica de respingere prin neparticipare, sa fie transformat in vot de sustinere.
De aceea apreciez fara ezitare ca presedintele si partidul prezidential s-au descalificat, cu greu remediabil, in fata poporului roman, care, la toamna, va sanctiona drastic dispretul neconstitutional al politicienilor care se cred mai presus decat 8,5 milioane de cetateni suverani care se exprima prin vot direct, nemijlocit si absolut democratic .
In confruntare directa, de aceasta data, politicienii vor veni sa ne ceara imperativ si ipocrit votul.
Cum credeti ca vor reactiona votantii de pe 29.07.2012 ? ;)
Eu, cel putin, stiu bine ce am de facut.
;)

ZeV said...

ps
Da, demiterea (sau demisia, perfect posibila) a Presedintelui suspendat este un pas esential catre normalitate si reconiliere nationala. Nu prin siluirea legii ci prin respectarea legislatiei europene in materie de referendum, cu care si legislatia romaneasca ar trebui pusa in acord. Doar astfel se va putea respecta sin incuraja dreptul elementar si fundamental al cetateanului: CEL DE A SE EXPRIMA PRIN VOT. Nu prin vorbe, inclusiv pe bloguri.
Sincer, ma intreb retoric, de unde atata tupeu de a crede ca ai dreptul sa faci si sa desfaci, doar stand acasa, in fata televizorului ?
Sa va fie rusine, (ne)stimati concetateni care..nici nu existati, de fapt. Sa va vad cati veti fi in toamna la vot. Nu veti mai putea sa va atarnati, atunci, de turul nădragilor prezidentiali rupti in ....
;)

pierre said...

@ZeV

stimate domn,
nu stiu ce va face sa credeti ca sunt persoana potrivita pentru exersarea pornirilor dvs politic-electorale.
Nu am a discuta asa ceva cu dvs,nu ma intereseaza catusi de putin parerile dvs politice,va rog ca in discutiile viitoare cu mine sa ma scutiti de asa ceva.Si in general,incercati sa va abtineti de la lectii de morala in discutiile cu mine,nu aveti caderea.
Daca totusi sunteti interesat de altceva decat clampaneala politica anti Basescu,cititi va rog cu atentie decizia CC din 2 august si spuneti-mi unde scrie acolo "actualizarea listelor la 29 iulie".Eu am citit "listele electorale in vaza carora S-A DESFASURAT referendumul".Din punctul de vedere al CC,mie toata zbaterea asta penibila a lui Ponta de a numara la viteza romanii cu drept de vot,mi se pare ridicola.

ZeV said...

Domnule pierre, cine spune ,,senin ca votul cetatenilor romani din afara tarii (nu trebuie sa fie) voturi infirme" ?
O spuneti dvs, care, probabil, nici nu ati votat ? Chiar atat de mare sa fie nemernicia domniei voastre ?
Nu se pune problema sa nu fie luat in calcul vreun vot valid , liber exprimat, de catre orice individ cu cetatenie romana, ci, eventual, de neincluderea in listele electorale permanente a cetatenilor cu domiciliul in strainatate. Pentru ei, se pot intocmi liste suplimentare, care se adauga atat la numarul romanilor care au votat efectiv, cat SI LA BAZA DE CALCUL. Ce nu este logic aici ? Adaugam X si la numarator si la numitor.
Luati si cititi, cu burta pe carte, pentru a stii despre ce este vorba, mah, creaturi ectoplasmatice...pentru a putea tine pasul pe un blog de elita.
;)

ZeV said...

pierre
Ma lasa rece respingerea cu aer superior, de catre dvs, a interventiilor mele, care sunt punctuale, si care se refera STRICT la ideile exprimate public pe blog.
Daca va doriti doar un duplex cu bibliotecarul, va recomand messenger sau e-mailul.
Pricipisi, stimate domn ? Persoana domniei voastre nu ma preocupa catusi de putin, eu nu sunt din categoria de postaci pedelisti care sondeaza virtualul pentru a depista, pe baza de IP, identitati si biografii. Nu ma intereseaza.
Aici dezbatem idei, principii, pareri liber exprimate, in mod liber si neingradit.
Daca va doriti parteneriate cu cei de aceeasi speta, virtualul abunda de bloguri politice, multe, apartinand chiar politicienilor cu notorietate.
Prin urmare, citind un comentariu accesibil in mod public, nu exersez nimic, ci spun ceea ce cred, ceea ce gandesc efectiv, despre o idee, sau alta. Este exact ce faceti (si) dvs, mentionarea adresantului fiind, dupa parerea mea, nerelevanta in contextul unui blog.
Voi continua sa fac acest lucru, indiferent de reactiile umorale si iritarile dumitate de donsoara cu onoarea nereperata.
;)

ZeV said...

In fine, domnule pierre, desi nu sunt convins ca merita sa va ajut, fie :
,,Curtea Constituţională a solicitat Guvernului României ca până la 31 august 2012 să transmită listele electorale ACTUALIZATE în baza cărora s-a desfăşurat refendumul din 29 iulie 2012",
Judecatorii nu putea cere listele electorale in baza carora s-a desfasurat referendumul, din simplul si elementarul motiv ca acestea..EXISTA si SUNT deja in posesia completului de judecatori.
Domnule, am apucat sa spun ca nu mai intereseaza persoana dvs...dar nu mai pot abtine sa va intreb, ce facultate ati absolvit ?
De regula, studiile superioare confera absolventului, cel putin, un minim de logica si abilitatea de a sintetiza si ordona coerent informatia.. ;)
Si inca ceva..as fi putut spune că, un anume ascendent din familia dumitale ,,claămpănește", dar, din respect pentru Bibliotecar, mă abțin, pe moment.
;)

pierre said...

@ZeV

vedeti cat de usor se face trecerea de la spoiala de civilizatie catre injurie si badaranie?
Eu v-am spus ca nu discut cu dvs in termeni de cine pe cine a votat,nu ma intereseaza,asa cum nici pe dvs nu ar trebui sa nu va intereseze votul meu.De altfel,nu-mi amintesc sa va fi facut destainuiri de acest tip.
Eu discutam cu Bibliotecaru,ma rog,deocamdata fara raspuns,despre votul din diaspora,iar dvs ma bateti la cap cu moralitatea lui Basescu si a boicotului sau.Va raspund inca o data,nu sunt interesat sa discut cu dvs asa ceva.
Dvs considerati ca asta este o nemernicie din partea mea.Sa fiti sanatos.Eu comnsider ca acest mod de adresare este o ghiolbanie din partea dvs.Din nou,sa fiti sanatos.

pierre said...

@ZeV,

erata:sa va intereseze

Bibliotecaru said...

@ pierre

Ştiţi că într-un moment al votului există nişte "chestii", circumscripţii, colegii...
:D
S-ar putea să descoperiţi că "lista electorală permanentă pentru românii stabiliţi în străinătate" este diferită de cea pentru România.

Dumneavoastră îmi indicaţi o lege care are colegii diaspora fără să ţineţi seama de acest concept al colegiului uninominal.

Va trebui să o luăm pas cu pas.

ZeV said...

Romanii REALI care au votat, au dreptul CONSTITUTIONAL sa fie raportati la UN TOTAL DE ROMANI REALI compus din votanti si nevotanti, la fel de reali ca primii.
A contesta acest drept al romanilor care doresc sa voteze, ca votul lor sa fie corect interpretat si apreciat, in consonanta cu standardele democratice occidentale, mi se pare o atitudine specifica totalitarismului si trebuie respinsa cu toata fermitatea.
Indiferent de amenintarile si tacticile diversioniste de ducere in derizoriu, promovate de adversarii democratiei, IN FRUNTE CU PENIBILUL PRESEDINTE SUSPENDAT (o clona a ,,Mihaelei dragostea mea"), adica, a celor care SE TEM DE POPOR ! LASILOR !
Rusinica !
;)

Bibliotecaru said...

În primul rând am luat varianta de lege găsită pe consiliul legislativ şi nu-mi dau seama dacă este actualizată sau nu... sper că este.

http://www.clr.ro/rep_htm/L35_2008.htm

Art. 22. – (1) Registrul electoral reprezintă o bază de date centralizată în care sunt înscrişi toţi cetăţenii români, inclusiv cei cu domiciliul în străinătate, care au împlinit vârsta de 18 ani, cu drept de vot. Înregistrarea cetăţenilor cu domiciliul în străinătate se va face pe baza evidenţei existente la Direcţia generală de paşapoarte din cadrul Ministerului Internelor şi Reformei Administrative, utilizate la eliberarea paşapoartelor de tip CRDS.

(2) Registrul electoral pentru cetăţenii români cu domiciliul în România este structurat pe judeţe, municipii, oraşe, comune, iar pentru cei cu domiciliul în străinătate, pe ţări şi localităţi.

(3) Autoritatea Electorală Permanentă întocmeşte, păstrează şi actualizează în permanenţă, până la data de 31 martie a fiecărui an, Registrul electoral. La nivelul fiecărui judeţ şi sector al municipiului Bucureşti, Registrul electoral care cuprinde alegătorii cu domiciliul sau reşedinţa pe teritoriului unităţii administrativ-teritoriale este păstrat şi actualizat de către biroul teritorial al Autorităţii Electorale Permanente.


Sesizaţi că se face o diferenţă între cetăţenii din diaspora şi cetăţenii din România.

Mai departe articolul continuă:
(6) Odată înscris în Registrul electoral cu adresa de domiciliu, alegătorul poate să adreseze Autorităţii Electorale Permanente o cerere pentru înscrierea sa cu adresa de reşedinţă.

(7) Cetăţenii români cu domiciliul sau reşedinţa în străinătate, precum şi cetăţenii români cu domiciliul în ţară aflaţi temporar în străinătate, la cererea lor, se înscriu în Registrul electoral cu datele corespunzătoare ultimei adrese de domiciliu sau de reşedinţă.


Deci observaţi că aici se pune problema celor care au o locuinţă în România (adică au card de identitate pe o adresă din România) dar care locuiesc şi în străinătate, se pot muta în Registru ca figurând în străinătate.

vaisamar said...

Legea 3/2000

Art.17/2
Reactualizarea listelor electorale permanente se face de catre primari, potrivit prevederilor Legii nr. 68/1992, respectiv ale Legii nr. 70/1991, republicata, cu modificarile ulterioare, in termen de cel mult 5 zile de la data stabilirii zilei referendumului.

Art.25/1
Biroul Electoral Central vegheaza la reactualizarea listelor electorale permanente, la intocmirea copiilor de pe acestea si la transmiterea lor la birourile electorale ale sectiilor de votare, supravegheaza corecta desfasurare a referendumului, centralizeaza la nivel national rezultatele acestuia, pe care le inainteaza Curtii Constitutionale.

Comform legii Listele electorale permanente sunt deja actualizate, iar CCR nu a facut decat sa ceara le ceara.

Daca vroia alte liste nu specifica
în baza cărora s-a desfăşurat referendumul din 29 iulie 2012.

Orice altceva e vrajeala ieftina

ZeV said...

pierre
Eu nu am spus ca sunteti un nemernic iremediabil.
Am pus doar o intrebare retorica, derivata din absurdul atitudinii dvs, care frizeaza nesimtirea fata de romani.
Atentie, doar interpretez afirmatii puctuale, dar asta nu inseamna ca nu admit ca potentialul dvs are o complexitate cu mult mai mare.
;)

Bibliotecaru said...

Şi acum să trecem la listele electorale...

Interesul nostru este asupra listelor electorale permanente.

Art. 26. – (1) Listele electorale permanente pentru subdiviziunile administrativ-teritoriale de pe teritoriul naţional se întocmesc de către primarul comunei, oraşului sau municipiului ori al sectorului municipiului Bucureşti, după caz, pe baza datelor şi informaţiilor cuprinse în Registrul electoral şi comunicate primarului de către biroul teritorial al Autorităţii Electorale Permanente care funcţionează la nivelul judeţului pe teritoriul căruia se află localitatea. Listele electorale permanente ce cuprind cetăţenii români cu domiciliul sau reşedinţa în străinătate se întocmesc de către Autoritatea Electorală Permanentă şi vor sta la baza delimitării secţiilor de votare ce vor fi organizate în străinătate.

Vedeţi aici că se face diferenţă între listele electorale permanente naţionale şi listele electorale permanente ce cuprind cetăţenii români cu domiciliul sau reşedinţa în străinătate.

Şi acum să vedem dacă în cele "18 milioane 7 sute de mii nu ştiu cât" s-au calculat şi cei din străinătate...

http://www.becreferendum2012.ro/DOCUMENTE%20BEC/Situatie.pdf

Ia vedeţi, sunt sau nu sunt cei din străinătate aici?

pierre said...

@ZeV,

am inteles,stimate domn.
Nu sunt nemernic,sunt nesimtit.
Va multumesc pentru indulgenta.Este o mare usurare pentru mine.

pierre said...

@Bibliotecaru,

exact asta am vrut,sa o luam pas cu pas.Din pacate,sau din fericire,eu pot relua discutia doar maine seara.

vaisamar said...

si acum numarul alegatorilor de la locale unde clar nu participa cetatenii din strainatate si care culmea au un numar mai mare de alegatori cu drept de vot decat lista de la referendum:

http://www.beclocale2012.ro/DOCUMENTE%20BEC/Statistici/Adresa.pdf

ZeV said...

vaisamar
Cu certitudine, un numar semnificativ de cetateni a decis sa-l demita pe domnul Presedinte, cu mult mai mare decat numarul romanilor care l-au votat.
A doua certitudine consta in faptul ca in Europa civilizata nu exista cvorum, de care sa profite manipulatori abjecti si entități care incalca nonșalant prevederile Legii partidelor politice.
RESTUL e..vrajeala ieftina". ;)
Pana la urma, Presedintele nu va putea eluda votul romanilor.
Deocamdata, intr-un moment de sinceritate specific, cu intermitență, domniei sale, a recunoscut ca nu a castigat, desi, maimutoii transpirati din stafful de campanie țopaiau in jurul sau, cu entuziasm juvenil, de ca si cum cei 7,5 milioane de romani nu există...există doar cei 10 milioane care nu au votat (sic!).
Asta nu e democratia pentru care s-a murit (cam degeaba) in 1989, stimate vaisamar.
;)
Acum, dupa momentul pasager de luciditate mentionat mai sus, astept ca domnul Presedinte sa se treasca la realitate, chiar daca nu e realitatea pe care i-o susura in urechi Macovei, Neamtu, perdantul Flutur, sau cadetul ratat din fașă (sub)numit MRU.
;)

vaisamar said...

pardon am citit gresit diferenta e de 8 mii de persoane

ZeV said...

erata
..care l-au votat in 2009

vaisamar said...

zev dute in vizita la vila dante si lasa ne =))))

Bibliotecaru said...

@ vaisamar

Aici sunt de acord cu domnia voastră, cu excepţia faptul că CCR ar putea judeca faptul că este vorba despre o "fraudă" (respectiv că referendumul nu s-a desfăşurat conform procedurilor) a alegerilor.

LEGEA Nr.47/1992 privind organizarea şi funcţionarea Curţii Constituţionale spune la art. 11 lit. B, sublit. c:
"veghează la respectarea procedurii pentru organizarea şi desfăşurarea referendumului şi confirmă rezultatele acestuia"

şi la art. 47:

"Art.47. - (1) Plenul Curţii Constituţionale decide cu o majoritate de două treimi asupra valabilităţii referendumului.
(2) Hotărârea Curţii Constituţionale stabileşte dacă a fost respectată procedura pentru organizarea şi desfăşurarea referendumului şi confirmă rezultatele acestuia."

Deci CCR nu ar trebui să schimbe acel număr care deja este în procesele verbale, dar ar putea să spună că procedurile nu s-au respectat şi să ceară repetarea referendumului cu listele actualizate.

Bibliotecaru said...

@ ZeV

În orice ţară civilizată preşedintele şi-ar fi dat oricum demisia încă de la decizia Parlamentului (de fapt nu cred că s-ar fi ajuns nici acolo) şi nu ar fi fost nevoie de referendum de demitere. Ţara asta stă în loc de atâta timp pentru că preşedintele nu are destul de mult bun simţ pentru a ne lăsa să trăim. Stăm milioane de români şi ne certăm între noi pentru un laş.

vaisamar said...

Din nou te intreb stii sa citesti ?

Având în vedere datele contradictorii care au fost transmise Curţii Constituţionale în legătură cu numărul persoanelor aflate pe listele electorale permanente de către autorităţile publice implicate

Bibliotecaru said...

@ vaisamar

Nu m-am prins cum 18,3 milioane este mai mare decât 18,7 milioane...

ZeV said...

pierre
Regret, stimate domn, dar cineva care nu centreaza orice discutie pe o realitate democratica palpabila si incearca sa minimalizeze dreptul poporul suveran de a-si decide soarta PRIN VOT, cu greu poate evita epitete in genul celor atribuite, in coniventa punctuala, cu ideile exprimate.
Fiti linistit, in ceea ce-l priveste pe domnul Presedinte, nu am doar intrebari retorice, am, deja, certitudini.
Si nu numai eu, ci si multe alte milioane de romani.

ZeV said...

Bibliotecaru
Asa este, dar din pacate, Romania nu este o tara civilizata.
Intr-o tara civilizata, vasamarii voteaza si vorbesc.
La noi, doar vorbesc, ,,după", incercand sa ne convinga ca laptele este portocaliu.
Repet, la generale, vor trebui, totusi, sa iasa din tihna caselor din dotare.
Dupa aceea, vorm vorbi cu totii in cunostinta de cauza.
;)

ZeV said...

vaisamar
Nu uita un amanunt...dumneata ai fost, temorar, moderat si uneori sters, deoarece nu ai invatat inca sa te stergi singur in zonele specifice cavitatilor umane esentiale.
Unii dintre noi, au insistat, pe langa bibliotecar, ca moderarea sa fie ridicata, indifirent de opiniile exprimate.
Asa ca, dupa umila mea parere, ar fi bine sa emiti doar opinii si sa apreciezi libertatea. Nu prea avem altceva, sau aceeasi libertate prin alte parti. Aici nu esti pe blogul Presedintelui, sau, pe alte spatii virtuale, unde administratorii sunt mult mai putin ingaduitori.
;)

Asa ca,

ZeV said...

erata
..temporar

ZeV said...

Sincer, un fost Presedinte merita sa locuiasca intr-o casa decenta, fie ea si vial Dante.
Dar, nu un presedinte lasat fara centura si trese.
Locul unui astfel de om, este in cu totul alta parte...desigur, daca nu se va tine cont de ultima expertiza, intempestiv intocmita si depusa la dosar.
Totusi, dupa parerea mea, sunt suficiente ultimele amenintari proferate la adresa romanilor, politicienilor, primarilor, chestorilor si, in genere, institutiilor statului de drept care ,,indraznesc" sa se abata de la directivele presedintelui...mediator.
;)

vaisamar said...

daca citesti comentariile mele postate in articolul antisemit o sa iti dai seama ca insusi slugoiu a decis sa ma debaneze.

era evident dupa provocarea din comentariul 2 ca trebuia un al 3-lea comentariu pentru schimbarea radicala a starii emotionale =))

ZeV said...

vaisamar
De ce folosesti la apelativul ,,slugoi", la adresa gazdei acestui blog ?
Domnia sa nu s-a exprimat nicioodata in acesti termeni, desi, sincer sa fiu, ar fi fost perfect indrituit sa o faca.
Tu chiar nu vrei sa inveti nimic ?
Preferi sa te balacesti in mocirla de de galinacee tălâmbă care face un imens deserviciu PDL si mai ales, domnului Traian Basescu ?
Dă, fratele meu (sau, sora mea) mai mult din aripi.
;)

vaisamar said...

slugoi - strigoi > pedo , uslas , bolsevic > basist , pupinbasist

ZeV said...

reiau:
De ce folosesti apelativul ,,slugoi", la adresa gazdei acestui blog ?
În serviciul CUI, este domnul Bibliotecar, pe care, deseori, l-am auzit criticând și în stanga și în dreapta.
Desigur că acum miza nu este decât una:
A fi sau a nu fi cu Traian Băsescu, responsabil, inclusiv, de adeversitatea dintre noi doi. Multiplică totul cu cel putin 5 milioane, si vei realiza cat este de important sa ne debarasam de acest inamic al democratiei.
:)

ZeV said...

..Nu este preferabil sa bem o bere impreuna si sa radem de politicieni ?
Ei, ce spui ? Eu nu invit pe cineva de doua ori.
:)

Vasile. said...

Miticule P,

Vaisamar se lauda ca-i timisorean, nici o problema tara-i plina de tampi , fa un recensamant sau uitate la numarul bucurestenilor care au decis soarta presedintelui si o sa constati ca e 1/2 dintre ei nu sunt tampiti dar probabil ca sunt de etnie base-ungara!

Populatia de etnie maghiara din Harghita numara cira 2700000 persoane bucurestenii care au boicotat votul numara 960000 !!!!!!!

© Gheorghe Florescu, 2008 Acest site este un pamflet politic şi, uneori, cultural, trebuie deci tratat ca atare.