06 August 2012

Domnul Băsescu mi-a recomandat, indirect, să caut Vocea Rusiei


Ia uitaţi ceva interesant legat de referendum... Atât de interesant încât nici nu mă aşteptam să găsesc ceva aşa de interesant. Este vorba de un articol scris de Valentin Mândrăşescu, uşor plictisitor la început, dar extrem de interesant la final.

11.03.2011 Виктор Орбан Траян Бэсеску\n
Viktor Orban, Traian Băsescu. Foto: EPA


Situaţia în care premierul maghiar, Viktor Orban s-a implicat în mod direct şi grosolan în bătălia politică de la Bucureşti poate avea mai multe explicaţii. Să le analizăm din punct de vedere logic. Probabil, se vor găsi persoane care vor crede în următoarea explicaţie: Orban, fiind un adept convins al valorilor democratice şi un fin cunoscător al dreptului constituţional român, nu a dorit ca maghiarii din România să valideze „lovitura de stat dată prin referendum”.
Această explicaţie nu poate să provoace altceva decât un zâmbet. Relaţia între Viktor Orban şi democraţia este una destul de complicată, fapt certificat de multiplele sancţiuni aplicate de forurile europene guvernului de la Budapesta. O explicaţie alternativă şi mult mai credibilă este că Viktor Orban a obţinut de la Traian Băsescu nişte promisiuni atât de importante, încât liderul maghiar a considerat necesar să-i ofere tot sprijinul posibil. Cine nu crede în posibilitatea unui asemenea aranjament cinic, ar trebui să-şi amintească întreaga biografie politică a UDMR care întotdeauna s-a ghidat după principii extrem de pragmatice în relaţie cu politicienii de la Bucureşti şi a sprijinit orice putere politică dispusă să ofere „ceva în schimb”.

(...)

„Le transmitem prietenilor români că nu este nimic special în asta, maghiarii nu au cerut niciodată nimic din ceea ce nu este în UE. Dacă alţii pot, şi noi putem. Nu putem accepta să fim cetăţeni, naţiuni de categoria a doua. Dacă alte persoane şi naţiuni au drepturile acestea, dacă alţii pot, şi noi putem. Prietenii români trebuie să vadă că nu vom renunţa niciodată la asta - dar asta nu înseamnă un lucru neauzit, ci este un lucru prezent în UE. Nu vom renunţa niciodată la acest scop.”

După declaraţiile lui Semjen Zsolt, era imposibil ca echipa lui Traian Băsescu să nu înţeleagă semnalul venit de la Budapesta. Faptul că la câteva zile după aceste declaraţii, care nu au primit nici un fel de răspuns oficial din partea structurilor statului român, premierul Viktor Orban s-a afişat personal la lucrările Universităţii de Vară de la Băile Tuşnad pentru a-i îndemna pe maghiari să boicoteze referendumul de duminică poate fi considerat drept o confirmare indirectă a existenţei unui acord între Traian Băsescu şi premierul Ungariei în privinţa autonomiei teritoriale a Ţinutului Secuiesc. Atât preşedintele suspendat al României cât şi premierul maghiar fac parte din Partidul Popular European, ceea ce înseamnă că Viktor Orban are la cine apela pentru a-l forţa pe Traian Băsescu să se ţină de cuvânt.

Experienţa referendumului arată că electoratul român nu va avea nici un cuvânt de spus în privinţa acestui proces de atomizare a statului în care trăieşte.
(http://romanian.ruvr.ru/2012_07_31/83492768/)
Aici căpătăm nişte inteligenţă adăugată. Dacă astfel de scandaluri merg de fapt cu altă miză decât dărâmarea sistemului dictatorial Băsescu, dacă de fapt nişte "servicii" fac o mişcare prin care România să fie divizată şi vândută apoi la bucată? Dacă după o astfel de participare la vot nu se poate ajunge la o soluţie democratică, înseamnă că oricare ar fi problema nu se poate ajunge la o soluţie.

6 comments:

vaisamar said...

slugoiule atata poti ? subiecte expirate ? stie toata lumea ca cacarau =)) vrea sa gaseasca motive sa schimbe serviciile =)))

Robert Horvath said...

STIMATE DOMN SMECHER SI DIVERSIONIST
Tot Ardealul a stat acasa. Au stat pe la casele lor alaturi de unguri majoritatea romanilor si tiganilor.
Trebuie sa fi foarte smecherit incat sa convingi pe cineva ca tiganii asculta de Victor Orban.
Romanii din Ardeal ca si conationalii lor sau saturat de politicienii hoti din Bucuresti. Se produce o reorientare istorica cu consecinte extrem de pozitive.
Ardealul devine motorul si singura speranta a tarii jefuite de clicile politice aflate la putere.
Diversiunea cu ungurii e subtire si nu va onoreaza.
Inotati ca de obicei la marginea unei politici filtrate de ratiune. Singura ratiune ....puterea si ura fata de Basescu .

ZeV said...

Domnule Biblio
Colegul Vasile v-a sfatuit sa scoateti moderarea, dar chiar domnia sa pare-se ca a abandonat comentariul pe acest blog si v-a lasat ...in plata Domnului.
Si eu, ca si domnia voastra, cred in libertate si in dreptul la exprimare. Dar daca in curtea mea, ar intra doi derbedei de pe strada care observa portita intredeschisa si mai au si tupeul sa ceara a le fi respectate naravurile si culmea, sa fie gazduiti in conditii decente, nu cred ca as actiona altfel decat Adrian Iovan.
;)

Robert Horvath said...

RADIOUL GUVERNULUI MOSCOVIT DEVINE
VOCEA BIBLIOTECARULUI !
Urechile bibliotecarului si a pucistilor sunt orientate, să capteze mesajele si indicaţiile lansate în eter de Vocea Rusiei, post de radio finanţat de Guvernul de la Moscova. De exemplu: „Echipa de la USL mai are şanse reale să-l demită pe Traian Băsescu, dar pentru a reuşi trebuie să acţioneze în forţă şi să renunţe la comportamentul defetist" (luni, 30 iulie).
Acesta este postul sprecare se orienteaza tot cuibul
rusofil condus de prea slavonul Zev. Toata propaganda soseste de la acest blog . De altfel rusofilul a anuntat tafnos ca ocoleste media romaneasca.

Bibliotecaru said...

@ Robert Horvath

Cлушать станция Голос России!

Vasile, said...

Si totusi dupa gestica surprinsa de foto, mentorul este Victor. Asculator Basescu baga la cap si imparte tara cu Or ba....

Zev.

Nu aveti dreptate sunt prezent atit cit pot. Replicile mele trecute sau viitoare nespuse sunt aceleasi, doar nu crezi ca am sa intru in dispute sau schimb de replici cu mitomani,sinecuristi sau altfel de ...isti!

Te rog sa urmaresti ca v-am replicat dumneavoastra, bibliotecarului si in subsidiar si altor colegi. chiar daca acestia nu meritau un raspuns!

© Gheorghe Florescu, 2008 Acest site este un pamflet politic şi, uneori, cultural, trebuie deci tratat ca atare.