24 August 2012

Iacă aşa!



(http://documente.bcucluj.ro/web/bibdigit/periodice/gurasatului/1870/BCUCLUJ_FP_280073_1870_008_009.pdf)

21 comments:

ZeV said...

Biblio
Cred ca a venit timpul ca onor guvernantii romani sa se trezească la realitate si sa se opună cu mult mai multă demnitate si fermitate la amestecul strain in problemele interne ale statului si poporului roman.
Am avut, pana recent, respect si admiratie pentru Germania, o tara model pentru felul in care o natiune stie sa-si gestioneze resursele si sa eficientizeze munca propriilor cetateni.
Îi transmit, desigur retoric, doamnei Merkel, un singur lucru: inainte de a da lectii de democratie poporului roman, ar trebui sa-si puna cenușă in cap că nu a fost in stare sa-și invețe abeceul democratiei, discipolii politici din Romania.
Si mai e ceva...distribuitorii germani si austrieci de energie si combustibil sunt aidoma oricărui afacerist preocupat de profit, recte, fac singurul lucru pentru care fraierii admiră și invidiază managementul privat : cresc preturile. Oare nu ne puteam lipsi de o astfel de...,,competență" ? ;)
Poate că poporul român, în toamnă, se va gândi serios dacă își dorește, sau poate nu, ca țara în care își duce zilele să se redenumească ,,Republica Colonială România".
Dacă da, să fie sănătos...că George Soros nu are nevoie de urari. El se descurcă singur.
Ei, nu chiar...are abilitatea de a identifica verigile slabe.
;)

Bibliotecaru said...

Le este frică pentru că poziţia internaţională este precum turma de oi, este îndeajuns o voce importantă şi începe un întreg cor de critici. Reţeaua doamnei Macovei este foarte importantă în Europa, domnul Ungureanu are şi el ungurenii lui peste hotare, Traian Băsescu a lăsat şi domnia sa loc de bună-ziua pe ici şi pe colo. USL nu prea are nimic, ei s-au concentrat pe intern, iar "pe intern" se pare că nu controlează decât la suprafaţă, aparent.

ADRIAN said...

si iar asa ... si pe stanga si pe dreapta ca asa se joaca ... vorba cantecului.
Cum ati putut comenta la Roxana Iordache? prin word press, twiter sau fb?

Bibliotecaru said...

Prin wordpress.

La domnia sa nu am probleme... dar la domnul Ponta am. :D

Nu ştiu care este problema, dar merg direct în Spam şi acolo rămân. :D

Robert Horvath said...

UMBRA LUI LENIN LA COZIA !
Lefurile si pensile sunt platite din banii germani si americani. Daca aceste tari nu se vor mai amesteca
in treburile interne....cerand apararea institutilor democratice...... Romania va disparea sau va fi inghitita
de spatiul rus. Se pare ca se urmareste asa ceva,
Lenin vorbea de " tovarasi de drum " si "idioti necesari"
Este usor de dat din gura cand ai ce manca si ce inbraca. Dar ce veti face dupa aceia....lasati de capul vostru.....?

Vasile, said...

Biblio,

Ar trebui sa intelegi ca efebul a ajuns sub-imparat si ca........
tot o lichea dar incomparabil mai mica decit Capo....

ADRIAN said...

atunci poate-i spuneti ca unii nu comenteza doar pentru ca n-au cont de wordpres, twiter sau fb si nici nu intentioneaza sa-si faca doar pentru un amarat de comentariu :)
Nu stiu de ce si-a introdus limitarea aia

Asterisc said...

Moi aussi.

ZeV said...

Paiața afroamericană si pepeista arogantă numita Merkel dau bani cu toptanul câtre Grecia, desi poporului grec i se falfaie de ,,recomandarile" distinsilor depozitari ai ,,adevarului absolut" cu privire la democrație.
Cum iese in stradă poporul grec, doamna Merkel mai pompează niște părăluțe.. deh...oare cine are mai mult de pierdut dacă Grecia intră in faliment ? Va spun eu: bancherii germani, moneda euro și...viitorul politic al popularilor de (aproape)extremă dreaptă din Grermania & Co. ;)
La noi, deoarece romanii cam stau prin case, singura ,,pompare" se efectueaza in sens invers: de resurse si euroi spre Austria , Germania, marele licurici, UE , paradisurile fiscale si tot neamul lor de sorosi, orbani, banditi specializati in specula de monedă, traficanti, teroristi, etc, etc.
In tot acest timp, tradatori de neam se agata de Inalte Porti, iar no name-uri din diaspora cu nume de maghiari ne dau lectii de democratie : adica, dormiti linistiti, frați vitregi, FNI vegheaza. Sau...FMI ? Adică, masonieria care a generat criza mondială pentru a mai drena ceva din supraproducție ?
:D
Sunt multe probabilităti, dar o certitudine, totuși, există:
ROMANII DIN ROMÂNIA NU MAI AU ȚARĂ.
TREZIȚI-VĂ ROMÂNI ! LUAȚI EXEMPLUL GRECILOR !
PS
Democrația occidentală este foarte ...,,solidă". Domnul Breivik a fost condamnat la ..fabuloasa" pedeapsă de 21 de ani si depozitat intr-o inchisoare de maxima securitate DOAR PENTRU PERSOANE FIZICE. In schimb, megabiții internauților se comportă aidoma neutrinilor: penetreză zidurile inchisorii, fără ca merkelii si barak obamii adepți înfocați ai corectitudinii politice să bage de seamă.
Nu-i nimic, stimabilul nationalist norvegian va iesi bine merci după 10 ani si va mai mitralia vreo sută de concetățeni, ajutat, evident, si de adepții creați prin Internet. Va fi un sacrificiu necesar pentru ca occidentul decadent si putred să-și...conserve ,,valorile" multiculturale. Chiar asa ? Oare horvații nu realizează că noi ne dăm seama că în tot acest amalgam livrat consumatorilor robotizați prezumat drept proști, cineva conduce ? În ce direcție ? Nimeni nu ne spune.
De aceea , adaug: națiunile nu și-au pierdut sensul, iar până la urmă, sforarii capitalismului mondial de consum inutil, vor fi nimiciți de tăvălugul popoarelor suverane. Este inevitabil ca obsesia către profit si acumularea inechitabilă să fie înlocuite de responsabilitate și solidaritate. Mai devreme, sau mai târziu, declicul se va produce.

ZeV said...

...Cineva, cu ceva probleme de percepție (având în vedere distanța fizică n.r.) , ne vorbeste trâmbițat de ,,instituții democratice".
Evident că nu ne spune definiția acestor instituții.
Încerc eu să completez:
DEX personal: ,,instituție democratică" = CC+CSM+Parchetul general,garantate...Barroso & Merkel. ;)
...Să nu uit: Și doamna Aspazia Cojocaru este o instituție democratică cu vechime: a fost creată tocmai înainte de 1989, ca de altfel și ,,instituția" numită Monica Macovei. Cu o mică diferență: Monica Macovei are în CV-ul domniei sale de dinainte de 1989, o imensă pată albă. Poate că de aceea este asimilată Albei ca Zăpada.
:D
ATENTIE: Nu mă refer și la servicii...am încredere că aceste instituții nu pot fi politizate. Acolo este crema intelighenției românești.

ZeV said...

Pe unul din canalele de stiri, ni se spune, cam ,,el fugitivo", că vreo trei mii de egipteni au ieșit in stradă împotriva presedintelui Mursi.
Păi cum se poate așa ceva, stimați colegi ?
Din câte îmi amintesc , o întreagă cruciadă a politicienilor, militarilor și...jurnaliștilor de breaking news din Mărețul Occident a efectuat cu succes un transfer de democrație în Egipt. Cum ? Ce spuneți ? Transplant reușit dar pacientul... ?
Exagerați, stimabililor, dacă gândiți așa. În fond, dacă vă amintiți, renumitul cardiolog Christiaan Barnard a efectuat la Spitalul Groote Schuur din Cape Town o premiera istorică, chiar dacă Louis Washkansky nu a supravietuit operatiei. Orice, are un inceput. ;)
Revenind la Egipt, se pare că și acolo există o Curte Constituțională care a luat anumite decizii controversate.
Poate domnul Bibliotecar va face o analiză a componenței CC din Egipt, evident, dacă va avea acces la datele necesare. ;)
În fine, egiptenii s-au trezit, se pare, asa cum am prevăzut cândva, în brațele Frăției musulmane.
A mai văzut cineva vreun ziarist din vest dornic doar de propria-i imagine si implicit premiul Pulitzer relatând foc cu foc evenimentele din Cairo ?
Obiectivul a fost îndeplinit, iar ,,după noi, democrații occidentali, potopul", nu-i așe ?
:D
Apropo, poate se gândeste vreun ziarist român să meargă prin Libia ca să aflăm ce se mai întâmplă cu cetățeanul simplu libian, că din partea CNN, NBS, CBC, BBS, si tot neamul lor de inițiale, nici o speranță.
Domnul Sarkozy a comis-o , după care...si-a văzut de treabă. Carla Bruni are de crescut un nou si marcant politician al viitorului, clonat după chipul și asemănarea democrației. ;)

Bibliotecaru said...

Şi lucrurile sunt abia la început. La anul va fi o teribilă vânzoleală în întreaga lume.

Anonymous said...

Biblio, ZeV este acelasi ZeV-zec vechi? S-a trezit sau este alt ZeV?
li

Bibliotecaru said...

@ Anonymous

De ce atâta violenţă în limbaj? Vă place să provocaţi ceartă?

Bibliotecaru said...

@ Anonymous

Nu uitaţi, am instaurat o clauză a exprimării civilizate.

Robert Horvath said...


Domnule bibliotecar
Zeul nationalismului mioritizant a lansat o noua tiribomba ceausista la adresa persoanei mele.
"Va fi un sacrificiu necesar pentru ca occidentul decadent si putred să-și...conserve ,,valorile" multiculturale. Chiar asa ? Oare horvații nu realizează ...."
Sper sa-mi acordati dreptul la replica si sa nu cenzurati conform unui obicei mostenit....
@ Zev
. Nimeni nu vrea sa coloneze Romania. Nimeni in lumea capitalista nu va prelua o intreprindere adancita in faliment !
....unde raportul dintre cei in campul muncii si cei care traiesc din pensii , ajutor social sau sunt bugetari este 1 la 5. Nici macar rusii.
Visul independentei vi se va indeplinii in curand ....cu un sut in fund. Poate totusi.......

ZeV said...

Horvath Robert
Spuneti dvs urmatoarele:
,,Nimeni in lumea capitalista nu va prelua o intreprindere adancita in faliment !"
Comentez:
In acest caz, de ce, ma rog, ar trebui sa vindem strainilor complexe economice care functioneaza ?
;)
Fac urmatoarea constatare: fabrica de ulei de la Iasi, unitate fanion in domeniu, a fost cumparata de americanii de la Bunge, desi, isi desfasura activitatea PE PROFIT. Stiti ce s-a intamplat ? A fost inchisa intempestiv de noii proprietari, dupa ce cu putin timp inainte, centrala termica de abur supraincalzit, fusese reabilitata si automatizata in segmentul sistemelor de securitate montate pe instalatia de alimentare cu gaz natural. Se demarase inclusiv procedura de autorizare ISCIR a conductelor de abur din incinta, iar utilajele tehnologice erau de ultima generatie. Nu americanii au investit semnificativ in retehnologizare, ei doar au preluat intreprinderea si au stors-o de seva. Asa cum au procedat si cu INTEROIL Oradea, cu fabrica de la Bucuresti, sau cu cea de la Buzau. Acum, cumparam din supermarketuri, ulei Unisol produs in...Ungaria sau Ucraina.
Cat despre relicvele ramase, se intentiona inlocuirea lor cu ...complexe imobiliare. TERENUL de sub fabrici, i-a interesat, in ultima instanta, pe asazisii ,,investitori strategici", carora le transmit: LUATI LABELE DE PE ROMANIA, JAVRELOR !
Pe voi, cei din diaspora, de la 20.000 de leghe distanta, aceste realitati vi se par nesemnificative. Ar trebui sa tineti cont, totusi, ca v-ati nascut in Romania. Sau ati uitat, n'așa ?...presupunand ca ati stiut vreodata.
;)

ZeV said...

PS
Pentru ca am ceva timp, inainte de liturghia ortodoxa duminicala, hai sa va mai ofer cateva informatii, dintr-o carte apărută la editura ,,ANTET" la inceputul anului 2009 si interzisa in reteaua de librarii din 2010
CITEZ:
,,Daca o tara are deficitbugetar inseamna ca practic cheltuieste mai mult decit cistiga. Asta ce inseamna ? Ca acel poportraieste mai bine decit ar merita conform muncii lui, dar o face pe baza imprumuturilor. Nupacaleste pe nimeni – isi fura singur caciula ! Exista astazi tari in care tot poporul ar trebui samunceasca un an sau mai mult de un an fara sa primeasca nicio retributie ca sa-si poata platidatoria !!! Cum e posibil asta ? Au luat credite si au trait mai bine decit li se cuvenea, dar datoriaa ramas, trebuie platita. Cum o sa o plateasca ? De vazut... Pina una alta sint pasuiti. Cine-ipasuieste ? Cel ce i-a imprumutat. Cine i-a imprumutat ? FMI, Banca Mondiala, China, Germania...Vor sarii unii destepti sa spuna ca si SUA. FALS !!! Cind tu ma creditezi pe mine cu 10 euro, dardatorezi Chinei 100 de euro, se cheama ca in realitate China m-a creditat ! De unde au FMI, BancaMondiala, bani ? De la tarile care au mai mult decit le trebuie... in mod direct sau indirect, totde la China si Germania ! In aceste conditii, cine e in spatele acestor institutii de credit, cine detine controlul, puterea ? China si Germania, normal ! Cui da China si Germania credite, pe cinepasuieste la plata datoriilor restante ? Pe cei cuminti si ascultatori. Adica pe cei ce voteaza asacum li se cere la ONU, la Consiliul de Securitate si in alte institutii care conduc lumea la oraactuala. Cui mai da China si Germania (in mod direct sau indirect) credite si pe cine mai pasuiescele ? Pai, tarile democrate, cooperante, coruptibile, care nu se opun intrarii de capital strain,investitiilor, care nu se opun importurilor de textile si jucarii chinezesti, de autoturisme germane,care nu impoziteaza profitul repatriat al fabricilor germane, etc. Acestor tari cuminti care auinteles ca e normal ca firmele chineze si germane sa aiba dreptul de a cumpara fabrici si terenuri,de a face afaceri, de a face profit si mai ales de a putea trimite acest profit, cit mai putinimpozitat, inapoi in tarile de origine ale investitorilor care din intimplare sint chiar China siGermania. Si atunci se creeaza un cerc vicios: tarile slabe au tot mai mare nevoie de ajutorfinanciar si pe masura ce primesc acest ajutor se afunda tot mai tare si mai tare in mlastinasubjugarii."
NO COMMENT

nimrod said...


:)))

Fiindcă nu e nici urmă de exprimare civilizată la susuţinătorii puterii, chiar şi după moderare, să înţeleg că violenţele de limbaj (şi de stradă) sunt permise doar uslaşilor? Ce aproape e puterea asta de naţional-socialism...

ZeV said...

Anonymous
Cand scrieti ,,s-a trezit", este de rau sau de..bine ?
:D
ps
Va puteati limita dosr la nick-ul de ZeV. Eu personal, nu am nimic cu domnia voastra.
Evident daca tineti la ..,,ștaif".
;)
In rest, putem discuta pe orice tema. Fiind români, evident că ne pricepem la toate. Ce ? Numai Sebastian Lazaroiu are aces drept ?
;))

ZeV said...

nimrod
De a cui ,,putere" vorbiti ?
Nuantati, va rog, avand in vedere ca ,,a guverna" nu coincide intotdeauna cu ,,a detine puterea".
In rest, sa auzim numai de bine, stimate ,,domn".
Apropo, spuneti-ne cine sunt ,,uslasii" si explicitati daca acest cuvant are un sens peiorativ. Nu de alta, dar este bine sa clarificam si ce intelegem prin civilitate a limbajului, pentru a nu deruta potentialul auditoriu. Mi-as dori sa retineti ca atat eu, cat si domnul bibliotecar, credem in dreptul oricarui cetatean independent de a contesta, fara a fi , neaparat, inregimentat politic.

© Gheorghe Florescu, 2008 Acest site este un pamflet politic şi, uneori, cultural, trebuie deci tratat ca atare.