24 August 2012

Pe cine a speriat doamna Pivniceru mai întâi şi mai întâi


Hmmmm... Lumea ar spune că pe Traian Băsescu, ei bine nu. Prima cutremurare a lovit centrul propagandei PDL-Băsescu şi mă întreb... de ce?

Monica Macovei: Este suspectă graba numirii lui Pivniceru la Justiție

"E foarte suspectă această grabă de a numi un ministru al Justiției în perioada interimatului. Nicolăescu spune că Băsescu nu se întoarce până Pivniceru nu vine la justiție. Doamna Pivniceru trebuie să clarifice pentru propria imagine, public și în detaliu, acuzele aduse în presă, pentru că nu au fost aduse explicații, relațiile cu unii deputați de la PSd și PNL", a declarat Macovei.

"Tot timpul judecătorii au spus că ministrul Justiției trebuie să facă numai administrație. Mă întreb de ce nu aduc un om care să aibă experiență de manager. Numirea în sine a unui judecător nu o văd ca pe o schimbare benefică. Ce te determină să vii pentru câteva luni, pentru că în toamnă avem alegeri, nu? Mi-e teamă să nu pregătească cine știe ce ilegalități. Vor să ne scoată din UE, ne-au marginalizat", a mai spus Macovei.

Preşedintele interimar Crin Antonescu a semnat joi decretul privind eli­berarea din functia de judecător la Înalta Curte de Justiţie şi Casaţie a Monei Pivniceru, respectiv pe cel de numire a lui Pivniceru „în functia de membru al Guvernului, mi­nistru al Justitiei”, după cum a informat Administraţia pre­zidenţială. Decretul vine după ce cu câteva ore înainte preşe­dintele CSM, Alina Ghica, a pus problema în plenul CSM ca după ce se ia act de demisie Mona Pivniceru să mai rămână 30 de zile judecător la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie pentru a rezolva alte chestiuni administrative. Demersul lui Ghica a părut cel puţin ciudat în condiţiile în care preşedintele Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie – Livia Doina Stanciu, a spus foarte clar în şedinţă că nu este nevoie de aşa ceva.

(http://www.dcnews.ro/2012/08/monica-macovei-este-suspecta-graba-numirii-lui-pivniceru-la-justitie/)
Doamna Macovei a mai avut două intervenţii absolut deplasate (eu am crezut că citesc scrierea unui blogger propagandist pedelist, de care blogosfera este plină)...
Monica Macovei: "Mona Pivniceru este un personaj exotic"

"Reamintesc doamnei Pivniceru că nu trebuie să facă nicio propunere de numire sau revocare a procurorilor cu funcţii de conducere de la Parchetul General, DNA şi DIICOT, cât timp există un preşedinte interimar, potrivit cerinţelor Comisiei Europene din 11 iulie 2012", a declarat, luni, pentru MEDIAFAX Monica Macovei, fost ministru al Justiţiei.
Macovei a mai spus că Mona Pivniceru "este un personaj exotic" şi că "este prietenă cu familia Costiniu, judecătorul condamnat pentru fapte de corupţie".

"Este un personaj exotic, este prietenă cu familia Costiniu, judecătorul condamnat pentru fapte de corupţie. Am remarcat că Mona Pivniceru are un discurs asemănător cu discursul politicienilor. Vă amintiţi ce spunea despre dosarul "Trofeul Calităţii", că e proces politic şi justiţia e folosită ca monedă politică? Asta am auzit numai din partea politicienilor inculpaţi şi a prietenilor lor. Un judecător n-ar trebui să facă astfel de aprecieri, rolul lui este tocmai să se ţină departe de influenţele politice, să le respingă, să nu cedeze", a mai spus Monica Macovei.

Ea a precizat că Mona Pivniceru trebuie să-şi dea demisia din funcţia de judecător, întrucât, potrivit Constituţiei, aceasta este incompatibilă cu "orice altă funcţie publică, deci şi cu cea de ministru".

"Dincolo de personajul în sine, doamna Pivniceru trebuie să-şi dea demisia din funcţia de judecător pentru că această funcţie de judecător este incompatibilă, potrivit art. 125 alin. 3 din Constituţie, cu orice altă funcţie publică, deci şi cu cea de ministru", a adăugat Macovei.
(http://ro.stiri.yahoo.com/monica-macovei-mona-pivniceru-este-un-personaj-exotic-131206020.html)

Europarlamentarul PDL Monica Macovei spune că imaginile cu judecătoarea Mona Pivniceru în maşina fiului lui Adrian Năstase, Andrei, jignesc Ministerul Justiţiei, potrivit Rtv.net.

"Aceste imagini arată legătura dintre politicieni şi Justiţie. Acest judecător de la Înalta Curte (Mona Pivniceru - n.r.) nu poate să mai fie propunerea pentru postul de ministru al Justiţiei. Aceste fapte jignesc Ministerul Justiţiei", a declarat Monica Macovei.



Europarlamentarul a reamintit că una dintre cerinţele UE a fost ca la Ministerul Justiţiei să fie numite numai persoane care nu au probleme de integritate sau moralitate.

"Acest fapt trebuie verificat penal. Astfel de relaţii nu sunt fireşti şi trebuie anchetate. Există aspecte care pot fi de natură penală", a conchis Macovei.(http://www.romanialibera.ro/actualitate/justitie/monica-macovei-mona-pivniceru-nu-mai-poate-fi-propunerea-pentru-ministerul-justitiei-273936.html)
Eu mă întreb cât mai poate răbda societatea românească un astfel de mod de a face politică.

4 comments:

ZeV said...

Pana cand se gaseste un binevoitor dispus sa se sacrifice aplicand un cap in gura acestei tradatoare nenorocite de neam, fosta adepta a lui pipi-guru, fosta procuroare comunista si actuala admiratoare a speculatorului de destine numit Soros, de sa-i sara maselele de palidor din fleanca spurcata in toate directiile Uniunii Europene.
PS
Poate se sacrifica Miticul.
:D

Bibliotecaru said...

@ ZeV

Vă înţeleg indignarea... dar limbajul este totuşi prea violent.

ZeV said...

.Asa este..scuze...dar m-ati scos din pepeni reproducand otrava scoasa pe gura de aceasta neoamă.
Eram linistit pana la acest articol, deoarece nu mai ascult/citesc de mult ce spune aceasta doamna, nu mai intru pe blogul ei de 6 luni, exact asa cum nu mai accesez nici blogul celeilalte facaturi politice cu numele de Elena Udrea. Incerc sa uit pur si simplu că aceste experimente esuate ale naturii, există în realitate.

Anonymous said...

Cu care cap să-i dau în gură?
:))))))))

© Gheorghe Florescu, 2008 Acest site este un pamflet politic şi, uneori, cultural, trebuie deci tratat ca atare.