04 January 2013

Am vrut să comentez şedinţa CSM...


... dar m-a apucat greaţa. Am asistat, cu intermitenţe (pentru că la un moment dat chiar mi-a fost greaţă), exact la o şedinţă a "organizaţiei de bază PCR cu colectivul unităţii". Vă mai amintiţi acele şedinţe PCR? Acolo era prezidiul care se exprima că ordinea de zi aşa şi pe dincolo... şi, "din sală", erau pregătiţi din timp anumiţi oameni care erau puşi de cei de la prezidiu să prezinte nişte luări de cuvânt pe anumite probleme (reale sau fictive). În acele şedinţe forma discursului conta infinit mai mult decât lipsa mesajului. Nu am fost membru de partid dar am asistat la câteva de astfel de şedinţe. Ei bine, am trăit un eveniment-fenomen de déjà vu. Să nu fiu înţeles greşit, nu este vorba neapărat de ce s-a spus acolo, ci chiar de modalitatea de comunicare... Deşi nu vreau să vorbesc despre asta, am să ofer nişte link-uri spre "lumea justiţiei". Practic l-am ascultat pe Preşedintele României vorbind câteva zeci de minute, după care am ascultat alţi oameni ce au mai spus câteva lucruri pe care preşedintele le dorea spuse, dar, cum ar veni, din partea lor... în frunte cu domnul Danileţ.

23 decembrie 2012
ROCADA MARE - Pe 4 ianuarie 2013, in CSM se preconizeaza o lovitura de sistem! Oana Haineala vrea sa ajunga primul procuror presedinte al CSM, iar vicepresedinte vrea sa ajunga Alina Ghica! Procurorul Haineala are specializari impresionante pe munca specifica serviciilor de informatii

28 decembrie 2012
CSM VREA SA AIBA ULTIMUL CUVANT IN FATA LUI PIVNICERU – CSM a replicat dupa analiza interviurilor pentru numirea sefilor PICCJ si DNA realizata de MJ: “Evaluarea propriei proceduri de catre Ministerul Justitiei nu contrabalanseaza intr-o maniera credibila motivarea hotararilor Sectiei pentru procurori”

4 ianuarie 2013
APEL LA TRANSPARENTA - UNJR cere amanarea alegerilor CSM pentru pentru cunoasterea candidatilor si dezbaterea proiectelor acestora: “Perpetuarea modalitatii de alegere a conducerii CSM, prin anuntarea doar in cadrul sedintei a candidaturilor si a proiectelor este inacceptabila!”

4 ianuarie 2013
ALEGERI LA CSM – Procuroarea Oana Haineala si judecatorul Mircea Aron si-au depus candidaturile pentru functia de presedinte al CSM. Iata proiectele celor doi candidati (Proiectele)

4 ianuarie 2013
ULTIMUL MESAJ AL CUPLULUI GHICA-HAINEALA – Sefele CSM Alina Ghica si Oana Schmidt-Haineala s-au laudat singure la final de mandat: “putem spune ca anul 2012 a adus Consiliului Superior al Magistraturii un plus de curaj, personalitate si fermitate”


4 ianuarie 2013
ODA PRESEDINTELUI ADUSA CSM SI DNA– Traian Basescu a ridicat in slavi CSM-ul din 2012: "Pana acum singurul campion era DNA-ul, acum a aparut si CSM". In schimb, Basescu ataca iar mass media, considerand-o "vulnerabilitate pentru securitatea nationala", ceea ce inseamna ca in 2013 vor fi multe mandate de interceptare a jurnalistilor incomozi

4 ianuarie 2013
LOVITURA DE SISTEM S-A PRODUS - Oana Schmith-Haineala a fost aleasa contra naturii presedinte al CSM. La plecarea sa din CSM, la usa liftului, inaintea votului pentru alegerea sefului CSM, Traian Basescu a dat mana cu Haineala, in stil militaresc, razandu-si ca doi buni prieteni (Foto)

Părerea mea este că am asistat la o mascaradă. I-am văzut cu mască... îi vom vedea şi fără mască.

UPDATE:
Pentru că şi eu am spus că domnul Danileţ are alură de propagandist PDL, mă simt obligat, moral, să public şi dreptul său la replică (desigur, replică dată domnului Ponta) .

“Premierul Ponta la A3: mă face propagandist. Păi dacă susțin independența justiției în mod frecvent și nu accept încălcări ale ei de niciun fel, cred că nu exagerează că mă face propagandist. Doar nu oi fi afacerist, căci mie nu îmi iese nimic din asta. Poate doar atenția unor politicieni care au început să își controleze discursul public față de justiție, și a unei părți mass-media care a început să aprecieze justiția.”
“PS Pls, nu îmi mai dați ponturi din astea. Am și eu posturi TVi care nu mă interesează”, a fost replica magistratului.
(http://www.dcnews.ro/2013/01/danilet-ironii-cu-ponta-sunt-propagandist-doar-n-oi-fi-afacerist/)

Dar şi când vor apărea stenogramele... hi hi hi...

14 comments:

Robert Horvath said...

@ Bibliotecaru
Se pare ca ai revenit la normal . Ai lasat sarmana America in pace ....si te ocupi de tara natala. Editorialul
este interesant si la obiect. Am privit din nou fotografia cu barba...pare mai ingrijita si mai putin rosie,
Totusi faci o confuzie intre o medie normala si o medie finantata din banii lui Ceausescu de o grupare a securitatii din jurul lui Dan Voculescu . Acesta conduce tara natala din umbra. Nu o spun eu ci celebrul Le Monde in articolul de pomina Rasputinul de la Bucuresti pe care L-am reprodus in noul blog " Intanire cu Dan Voiculescu la puscarie ".
.........pe Robert Horvath Deva blog. Pana una alta lucrurile sunt mai complicate odata cu sosirea
inspectorilor Interpol la Bucuresti. Nervozitatea motanului cangrenat este evidenta si zilele de glorie a antenei 3 numarate. Cu respectul cuvenit si nu mai mult.

Burebista said...

@Bibliotecaru,

Ce anume va deranjeaza? Procedura s-a derulat conform legii din 2004, promovata de guvernul Nastase. Atata vreme cat legea nu interzice ca un procuror sa fie ales presedinte al CSM, atata vreme cat legea nu interzice vicepresedintelui in functie sa candideze pentru functia de presedinte in mandatul viitor, ce anume aveti sa reprosati acestei sedinte?
A incalcat presedintele Basescu legea prin participarea la sedinta?
Eu zic ca nu.
A fost exagerat raportul prezentat de Ghica si Haineala, referitor la 2012?
Eu zic ca nu, avand in vedere miscarea turbionara impusa de pucistii de la usl in iulie-august 2012.
Ar fi trebuit ca CSM sa renunte la atributiile sale, conferite prin lege, si sa se incline in fata usl, care nu-si doreste cu nici un chip o justitie independenta?
In nici un caz, spun eu si ca mine trebuie sa spuna toti cei care vor binele Romnaniei
Ce fel de democratie ati vrea sa fie realizata in Romania? Una, inspirata de teoria marxist-leninista, ceausist-iliesciana ori europeana?
Mie mi se pare ca alegerea lui Oana Haineala este cat se poate de inspirata, daca avem in vedere evenimentele din 2013: sper ca usl sa nu-si poata impune o constitutie dupa chipul si asemanarea lui voiculescu, antonescu si ponta;
Sper ca voiculescu sa fie tratat in justitie dupa fapte si nu dupa prietenia cu liderii usl
Sper sa avem cu adevarat o justitie si nu o cenusareasa ca pe vremea comunismului si post comunismului iliescian
Asa sa ne ajute Dumnezeu!

Robert Horvath said...


Cand apare editorialul dedicat decesului camaradului
Zev ? Presedintele Putin este de acord cu acordarea
de cetateniei ruse numai cu conditia unor analize medicale post mortem. Motivele nu sunt greu de ghicit
tinand seama de starea mentala precara a individului bolsevic. Se pare ca trupul lui Zev nu va fi expus in Mausoleu ci alaturi de trupul lui Stalin ingropat adanc
...................

Bibliotecaru said...

@ Burebista

Stimate domn,
Avem impresia că asist la o piesă de teatru angajată pentru prezenţa media.

Ţineţi minte că deseori comuniştii vorbeau despre nivelul politic al tovarăşilor. Acest nivel politic era de fapt stăpânirea unui vocabular "corespunzător", a unei morale comuniste "corespunzătoare" şi a unei colecţii de citate din activiştii de partid şi mai ales din lideri de partid sau cărţile doctrinare de partid (Marx, Engels, Stalin... toată pleiada de scriitori doctrinari români... mai târziu aproape exclusiv Nicolae Ceauşescu).

Luat unul şi altul separat, poate că nu aş fi fost foarte deranjat, ceea ce spun domniile lor sunt practic truisme, dar contextul mai ales şi faptul că se vedea cum vorbitorii, culminând cu alde domnul Danileţ, veneau să sublinieze ce spune şefu'...

Stimate domn, toată propaganda Băsescu-PDL strigat că de ce nu înaintează doamna Pivniceru mai repede nominalizările pentru DNA şi Ministerul Public. După o lipsă inexplicabilă (altfel decât prin frică) a candidaţilor pentru cele două funcţii, doamna Pivniceru a primit patru nume din care a extras două... şi le-a dat mai departe. Cât timp a trecut de atunci. Astăzi domnul Băsescu spunea că se mai gândeşte, că nu cumva CSM-ul trebuie să propună şi nu ministru (dacă vă amintiţi, când ministru era doamna Monica Macovei nu a fost nici o problemă)... că oricum va consulta şi CCR...

Un cineva de la CSM se plângea... subliniez, se plângea preşedintelui... că parlamentul nu ridică imunitatea parlamentarilor şi parlamentarilor miniştri (sau foşti miniştri). Adică exact teza preşedintelui. Mai spunea că ar trebui să se umble la constituţie pentru a exclude această "practică"... adică exact teza preşedintelui.

Cât de aberant este să constitui un fel de obligaţie a Parlamentului de a ridica imunitatea când această procedură este menită de a limita abuzurile. De ce să te gândeşti că Parlamentul abuzează şi acoperă pe cineva "de-al lor" şi să nu te gândeşti, ca CSM ce răspunzi de procurori, că nişte procurori au abuzat şi Parlamentul semnalează abuzul unor dosare politice? Aţi văzut CSM-ul să studieze, măcar o dată, dacă nu cumva dosarele respinse de parlament nu sunt dosare politice?

Stimate domn,
Eu nu mă gândesc că aceşti oameni trebuie să fie nişte sfinţi, în frunte cu preşedintele prezident de şedinţe... dar să nu mă ia, ca cetăţean, de prost. Pe mine când mă minte cineva cu un astfel de spectacol grotesc... mai bine mă scuipă în faţă, pentru că mă spăl şi-mi trece.

Bibliotecaru said...

@ Burebista

În altă ordine de idei... De ce credeţi dumneavoastră că este rolul instituţional al CSM să comenteze "miscarea turbionara impusa de pucistii de la usl in iulie-august 2012"? Ce treabă are CSM-ul cu asta?

Rolul CSM-ul este să-mi ofere mie, ca cetăţean (şi nimănui altcuiva) că Justiţia este ferită de ingerinţa politică şi a corupţiei (de orice fel). Cu ochiul liber se vede că politicienii au mai multe drepturi în Justiţie decât simplul cetăţean, cu ochiul liber se observă că cei ce-şi permit avocaţi cu renume sunt preferaţi cumva de organele de anchetă şi control şi au alte condiţii de anchetă, cu ochiul liber se observă că Justiţia se poartă cu mănuşi faţă de oamenii cu bani. Cu ochiul liber se vede că un ştiu ce poliţist prins beat mort la volan, nu numai că nu ajunge în puşcărie, dar este la scurt timp avansat.

Stimate domn,
În acest moment în România nu există o democraţie funcţională pentru că românii nu se exprimă asupra sistemul instituţional. Am trecut prin alegerile legislative şi nici un cetăţean nu a ales dintre proiectele de legi. Când cetăţeanul va vota legi şi nu partide, nu personaje... nu va conta câţi sunt în parlament de la USL şi câţi de la ARD.

Instituţiile statului ar trebui să fie depolitizate în afara membrilor guvernului, asta înseamnă în viziune mea democraţia.

Bibliotecaru said...

@ Burebista

Doamna Oana Haineală poate fi cel mai bun preşedinte CSM din toate timpurile, habar nu am. Cât timp membrii CSM nu sunt votaţi de populaţie, cât timp eu, ca cetăţean, nu am nici un cuvânt de spus... NU MĂ INTERESEAZĂ, nu are de ce să mă intereseze. Ceea ce mă interesează este ca Justiţia să denote DREPTATE SOCIALĂ. Stimate domn, personal îmi este frică de reacţia actului de justiţie mai mult decât de boală. De boală mai scapi, dar dacă i se pune pata unuia din justiţie pe tine... s-a terminat... nu mai ai nici un fel de instrument de logică, drept, adevăr, el are dreptate întotdeauna şi este inamovibil... nu ai cum să câştigi

Faceţi domnia voastră un sondaj printre apropiaţi relativ la încrederea în justiţie. Dacă observaţi că nu au încredere în justiţie, scuzaţi, nu am alt vinovat... decât CSM.

Percepţia mea este că cel puţin 90% dintre români au senzaţia (atenţie, nu vorbesc aici despre adevăr sau neadevăr... vorbesc despre senzaţia) că DNA, prin domnul Moraru, era subordonat informal domnului Băsescu, că Ministerul Public, prin doamna Kovesi, era subordonat informal domnului Băsescu, că relaţia pe linie de justiţie cu Europa era şi este dominată de doamna Macovei... deci subordonată intereselor domnului Băsescu, percepţia este că există dosare politice, că domnul Băsescu primeşte informaţii din dosarele în cercetare... şi aşa mai departe.

Poate nu e aşa, poate este exact pe dos... dar cât timp percepţia există înseamnă că CSM nu şi-a făcut corect treaba, fie şi că nu oferă clar un răspuns... "am cercetat, nici vorbă".

Pe lângă asta există şi nişte reacţii directe ale CSM, faptul că unii membrii CSM, precum domnul Danileţ, face în mod vădit o propagandă de natură politică (asta nu înseamnă că domnia sa este membru de partid sau aşa ceva... ci doar că ceea ce scrie domnia sa are implicaţie politică, critică activităţi politice... ceea ce îi este interzis ca magistrat)... fără a face din domnia sa un fel de ciuca bătăii (celorlalţi membrii nu le-am dat atenţie pentru că nu m-au deranjat atât de mult).

Repet, în consecinţă, mi-aş dori depolitizarea totală, nu numai a CSM, a magistraţilor... dar a tuturor instituţiilor. Organigramele ar trebui să fie pline de oameni de meserie, de specialişti... ce să caute politicienii acolo? Ce să caute acolo oameni care se schimbă când se schimbă premierul? Ce să caute acolo oameni care fac propagandă politică la locul de muncă? CSM-ul este o instituţie cu atât mai necesar a fi depolitizată.

Robert Horvath said...


Pentru ca vorbiti de atacul impotriva asa numitei prese independente va servesc comentariul Antenele lui Voiculescu, un minister al propagandei - Deutsche Welle. Faptul ca nu reusiti de vreo doi anisori sa postati o virgula sau macar un sfert de punct la adresa cancerului cangrenat al democratiei romanesti dovedeste subiectivitate si servilism nelimitat pentru acest criminal securist. Dumneavoastra nu sunteti imbecil si realizati despre ce este vorba si uneori tradati
inteligenta fapt care va face de milioane de ori vinovat
de tembelizarea la cap a populatiei de " monisterul propagandei USL.
"Conotaţiile exclusiv negative ale termenului "propagandă" vin desigur din regimul comunist, dar acestea şi-au păstrat actualitatea şi după 1990. Regimul Iliescu a folosit din plin tehnicile de manipulare, dezinformare, minciună, populism, punerea la zid a adversarilor politici.
Propaganda comunistă a fost unul din instrumentele cele mai malefice care a îmbolnăvit minţile a milioane de oameni, începînd chiar cu copiii. Promisiunea "viitorului luminos" sprijinită pe cadavrele din temniţele comuniste, minciuna planurilor cincinale realizate "în patru ani şi jumătate", producţiile record la hectar ce se regăseau doar pe hîrtie, toate acestea şi multe altele ne par acum foarte îndepărtate în timp.
Similitudinea cea mai evidentă dintre regimul apus şi vremurile de azi ne-o oferă însă presa, prin statutul degradant de instrument de propagandă: al partidului-stat în regimul trecut, al actualei puteri politice USL în zilele noastre. Este incredibil cît de mulţi oameni au reuşit să îndoctrineze şi să otrăvească unele trusturi de presă, cap de listă fiind Antenele lui Voiculescu."

Bibliotecaru said...

@ Burebista

Priviţi acum şi nişte chestiuni din interiorul justiţiei... Aceşti oameni se exprimă, nu ca mine, neavenit... ci chiar cunoscători, din interior.

http://www.dcnews.ro/2013/01/hotararea-csm-s-ar-putea-anula-tandemul-haineala-ghica-respins-de-judecatori/

Dacă ceea ce văd eu, din afară, pare un spectacol ieftin... iată că acelaşi lucru îl văd şi cei dinlăuntru. Pe vremuri ceea ce este relatat în ştire se numea "ţigănie ca la uşa cortului"... (nici o referire la rromi-ţigani). Acesta este CSM-ul independent.

Pot eu să nu interpretez că domnul Băsescu vroia să iasă Oana Schmidt Hăineală şi, în momentul în care s-a contestat poziţia "aleasă"... pac sare, cine altul... fostul șef al DNA, Daniel Morar. Orice procedură poate fi contestată. Dacă contestaţia nu este îndreptăţită, se pronunţă cei în cauză.

Daniel Marius MORAR este "membru de drept" al CSM... respectiv prin prisma faptului că este interimar la Ministerul Public. Domnia sa nu este ales în CSM... de regulă şi dreptul de vot îi este tăiat când se iau decizii "de judecată" (sigur, nu este cazul acum).

Vă amintiţi cine a fost cel mai inchizitorial la "interogarea" celor doi candidaţi trimişi de doamna Pivniceru (atenţie, cei doi erau aleşi din patru candidaţi... deci alegerea a fost aproape forţată, ori ăştia doi, ori ceilalţi doi, or permutări de patru luate câte doi... ca să fac o glumă...), exact acelaşi Daniel Marius MORAR.

Stimate domn,
Ştiţi cumva o singură situaţie în care Daniel Marius MORAR ar fi acţionat împotriva intereselor personale ale preşedintelui României? :D Una singură... ASTA nu vă deranjează?

Robert Horvath said...


Care vot si care populatie 4,5 milioane de pensionari si bugetari lenesi care trag ......reprezinta vreo optiune inteligenta. Unde este restul pana la 18 milioane ?
Aceasta masa al vrea inapoi pe Ceausescu .
Aceasta masa vrea o intoarcere la comunism.
Diaspora, Banatul si ardealul nu au votat puciul pe care
doriti dumneavoastra sa continue....iar barba dumneavoastra devine din nou rosie ca si drapelul rosu.
Scuzati sinceritatea si anti comunismul desantat.

Burebista said...

@Bibliotecaru,

Sper ca am inteles bine: vreti ca si membrii CSM sa fie alesi prin vot precum parlamentarii?
Nu vi se pare de ajuns ca avem un parlament obez, cu penali si puscariabili? Vreti sa semene CSM cu actualul parlament?
In cazul asta chiar nu vad ce am mai dezbate. Cand avem atatia electori analfabeti politic, nu doar analfabeti simpli, care trebuie insotiti in cabina de vot pentru a pune stampila acolo unde i se spune, chiar nu vad de ce ar trebui alesi si judecatorii CSM....
Nu incerc sa va conving, de aceea, va implor sa nu incercati sa ma convingeti ca ca sunteti echidistant si bine intentionat....
Am sa iau o pauza pe acest blog....

Bibliotecaru said...

@ Burebista

:D Eu nu vreau să vă conving de nimic. Spuneam doar că atâta timp cât nu pot influenţa, în nici un fel, alegerea preşedintelui CSM şi nici al membrilor CSM, nici nu pot să am un cuvânt de spus în această privinţă încât să aibă şi urmări... orice aş spune ar însemna că "fac presiuni asupra justiţiei". Pot însă să mă exprim asupra percepţiei pe care o am despre calitatea actului de justiţie (în general)... dar nu am cui să cer creşterea calităţii actului de justiţie.

Stimate domn,
Nu sunteţi cumva tulburat de următorul paradox?

Toţi politicienii de la toate partidele politice, în frunte cu preşedintele României, afirmă, apăsat, că Justiţia trebuie eliberată de ingerinţa intereselor politice (prima teză), toţi politicienii de la toate partidele politice, în frunte cu preşedintele României, afirmă, apăsat, că Justiţia este politizată (teza a doua).

Dacă nici un politician nu vrea justiţia politizată... cine mama vântul turbat o politizează?

Puteţi să-mi răspundeţi la o asemenea întrebare.

Robert Horvath said...


UDMR este partidul comunistilor si securistilor maghiari care trebuie sa stea in primul rand al bancii acuzatilor alaturi de Iliescu, Nastase, Basescu etc,
Si iata prea nepatatul Ponta ai cheama pe sest la guvernare. El presimte ca serviciile occidentale se apropie de mafia Voiculescu si partidul liberal va deveni un partid de dreapta. Pentru cei ce nu cred :
Intră UDMR la guvernare, picătură cu picătură?
Ponta: Frunda va fi consilierul meu pe probleme juridice și de minorități. cititi Cotidianul.
FRUNDA SECURIST CU SERVICII :Senatorul UDMR Gyorgy Frunda a avut angajament de informator semnat cu fosta Securitate, a declarat, in exclusivitate, fostul sef al Securitatii din judetul Mures, Gheorghe Maries. Potrivit lui Maries, Gyorgy Frunda fusese recrutat sa dea informatii despre reprezentantii minoritatii maghiare, mai ales despre intelectuali.............
Romani si maghiari in internationala securista. Ei conduc si vor conduce Romania. Pana cand ? Pana cand bibliotecare ? Pana cand .


vaisamar said...

http://www.csm1909.ro/csm/linkuri/14_10_2009__27249_ro.doc

A. Membri aleşi CSM:

14 magistraţi (9 judecători şi 5 procurori) aleşi în adunările generale ale magistraţilor şi validaţi de Senatul României;

- sunt alesi de judecatorii si procurorii din sistem nu de catre retardatii mintali cu drept de vot care voteaza dupa cum dicteaza latrinele

2 reprezentanţi ai societăţii civile, aleşi de Senatul României.

- din astea 2 una si-a dat demisia la referendum, iar cealalta e celebra innotatoare de la standul ford care se visa ministresa la educatie si care dupa cum s-a laudat a fost propusa de PSD.

B. Membri de drept CSM:

3 membri de drept, respectiv: preşedintele Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, ministrul justiţiei şi procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

si tot de acolo aflam minunea :

Preşedintele ţării poate participa la orice şedinţă a Consiliului Superior al Magistraturii, situaţie în care prezidează lucrările, fără a avea însă drept de vot.

etnobotanicul minte prin omisiune si ataca justitia doar doar face felix latrina zero online si cine stie ii da si lui un post de femeie de servici =))

vaisamar said...

si ca tot vorbeam de retardatii mintali manipulati de latrine astăzi sau arătat la incinerare din plictis ca numai primesc bani pentru a urla impotriva dictatorului =))

gunoaiele astea au impresia ca totul le aparţine dupa ce au fost indobitociti cu sloganuri de genul nu ne vindem tara ca e a poporului in concluzie si incineratul le aparţine =))

oricum maine ii revedem la omorul pe apa de la robinet ca doar sunt niste cre(s)tini adevarati =))

© Gheorghe Florescu, 2008 Acest site este un pamflet politic şi, uneori, cultural, trebuie deci tratat ca atare.