19 January 2013

Ce bine ar fi să fie adevărat


Dacia Renault a ajuns un brand cunoscut peste tot în lume dintr-un singur motiv, raportul preţ/calitate performant. Iată că se aude că în România va veni "cea mai ieftină maşină". Asta ar însemna să apară şi în România condiţiile de concurenţă (între Dacia şi Ford nu există concurenţă pentru că Fordul produce în România Fordul Tranzit).

Se pare că ca indienii ar vrea să transforme România într-o rampă de lansare pentru produsele lor în UE, de la automobile, la camioane și autobuze, citează jurnalul.ro.
Investița s-ar ridica la un miliard de euro, ceea ce presupune o linie de producție în toată regula, întinsă pe 28 de hectare, cu 5.000 de angajați, în fosta locației a fabricii Nokia.

Tata Motors a devenit cunoscută la nivel internațional, mai ales după ce a lansat celebra Nano, cea mai ieftină mașină din lume, de 2.500 dolari. Dar producția acestui model la Jucu nu va fi posibilă fără o adaptare la standardele de calitate și siguranță europene, ceea ce va presupune costuri mai ridicate.

Indienii nu au o prezență foarte pregnantă pe piața românească, deocamdată Tata Motors vânzând modelele Safari Dicor și Telcoline, la prețuri între 9.000 și 18.000 euro.


Tata Motors este al patrulea producător mondial de camioane și al doilea de autobuze. Compania a fost fondată în anul 1945. Abia în anii 2000, au început să se dezvolte spectaculos, preluând mărci cunoscute, precum Daewoo automobile comerciale, Jaguar și Land Rover.

Se pare că România a devenit pământ fertil pentru investitori, după ce statul a semnat cu China Huadian Engineering memorandumul de înţelegere pentru construcţia unui nou grup energetic la Rovinari. Investiția se pare că va fi, de asemenea, de un miliard de euro.
(http://www.dcnews.ro/2013/01/indienii-de-la-tata-motors-vor-sa-investeasca-in-romania-cat-chinezii/)
Se pare că modelul dorit să fie produs în România este noua generaţie Nano într-un orizont de timp de aproximativ trei ani.

Tata Motors speră că noua generaţie Nano să revigoreze vânzările acestui model.

Karl Slym, managing director:
"În următorii trei ani vom fi gata cu noua generaţie a maşinii Nano"
"Noua Generaţie a maşinii Nano va fi iniţial vândură în Europa, America de Sud şi Asia"
"Nano este mai mult decât o maşină, el este un brand recunoscut în întreaga lume"

Motorizarea iniţială va fi cu un motor pe benzină de 635 centimetri cubi urmând a fi lansat ulterior şi un model diesel.

(http://www.inautonews.com/tata-motors-plans-to-invest-1-million-euro-to-build-romanian-plant#.UPqIkFIz1Eo)

(http://www.carpriceinindia.in/blog/latest-cars-india/next-generation-tata-nano-to-arrive-in-2015-16/)

2 comments:

Vasile, said...

Am urmarit si eu "juraciunea"! Americanii ca natie sau cel putin cei peste 800 de mii care au aplaudat masscarada sunt tot asa de tampiti precum tampitii lui Traian, ai lui Adrian , A lui Stefan, ai lui Mazare ..ai Udrei..si Flutur!

Obama a repetat textul in zeflemea ,batandu-si pur simnplu joc de aceasta traditie americana!

Bibliotecaru said...

Au cumpărat şi 800 de mii de steguleţe...

© Gheorghe Florescu, 2008 Acest site este un pamflet politic şi, uneori, cultural, trebuie deci tratat ca atare.