06 January 2013

Deşi nu suntem în Schengen, cu siguranţă că Schengenul lucrează pentru noi


Întotdeauna am spus că sunt un sceptic în ceea ce priveşte aderarea la spaţiul Schengen, iată însă că aşteptarea devine benefică pentru noi... şi sper să fie din ce în ce mai benefică.

Ştire:
65 de persoane şi 12 bunuri ce fac obiectul unor semnalări introduse în Sistemul Informatic Schengen au fost depistate, în primele zile ale anului 2013, de poliţiştii români, împreună cu partenerii de pe teritoriul celorlalte state membre Schengen, în urma schimbului de date şi informaţii suplimentare prin intermediul Biroului SIRENE din cadrul C.C.P.I. - I.G.P.R..

În perioada 1 – 4 ianuarie a.c., în urma schimbului suplimentar de informaţii prin intermediul Biroului SIRENE din cadrul C.C.P.I. – I.G.P.R., autorităţile de aplicare a legii din România au localizat, pe teritoriul ţării noastre, 48 de persoane ce fac obiectul unor semnalări în S.I.S. (Sistemul Informatic Schengen).

Poliţiştii români au pus în aplicare 5 mandate europene de arestare, au identificat 2 persoane ce au fost semnalate ca fiind dispărute şi au depistat 31 de persoane ce erau căutate în vederea participării la o procedură judiciară.

Totodată, pe teritoriul României, au fost identificate 10 autoturisme, dintre care 8 erau căutate de către partenerii din Spaţiul Schengen, în vederea indisponibilizării.

De asemenea, în urma schimbului de informaţii prin intermediul Biroului SIRENE din cadrul C.C.P.I. – I.G.P.R., 17 persoane, căutate de autorităţile române, au fost identificate de partenerii străini pe teritoriul lor. Dintre acestea, 11 persoane erau urmărite de Poliţia Română în baza unui mandat european de arestare, iar 2 persoane erau semnalate ca fiind dispărute.

2 autovehicule semnalate de autorităţile române în vederea indisponibilizării sau pentru a fi folosite ca probe în cursul procedurilor penale, au fost identificate în statele membre.
* * *

România, din punct de vedere al cooperării poliţieneşti, este membru de facto al Spaţiului Schengen din 5 noiembrie 2010.

Sistemul informatic SIRENE este destinat stocării informaţiilor de către autorităţile române şi schimbului de date între acestea şi sistemul comun european de urmãrire poliţieneascã transfrontalierã, respectiv SIS (Sistemul Informatic Schengen), un element determinant pentru procesul de aderare a României la spaţiul Schengen.

Acesta conţine date minime despre persoanele sau bunurile urmărite în cadrul unei proceduri judiciare, iar datele şi informaţiile suplimentare ce pot conduce la localizarea acestora sunt obţinute prin intermediul Birourilor SIRENE constituite la nivelul fiecărui stat membru Schengen.

Pentru a asigura un flux continuu de date şi informaţii Biroul Sirene funcţionează 24/7, având acces permanent la datele operative ale Poliţiei Române, Poliţiei de Frontieră Române, Oficiului Român de Imigrări etc..

Centrul de Informare și Relaţii Publice - I.G.P.R.
Postat la ora 10:28, duminică, 06 ianuarie 2013
DIRP - MAI

(http://www.comunicare.mai.gov.ro/mobile/index.php?subaction=showfull&id=1357460919&archive=&start_from=&ucat=4&)

Am mai putea rămâne în aşteptare 20 sau 30 de ani? Văd că merge bine.

4 comments:

Vasile, said...

Aaaa , Schengenul asta este mai bun ca paza vamala a frontierelor????


Hai sa fim seriosi, d'ayaia-i goala Evropa de droguri si toate cele?

Bibliotecaru said...

Nu aţi înţeles ce spun... SĂ NU INTRĂM în Schengen, dar să ne pregătim. Iată, instalaţiile sunt bune şi folositoare, cooperarea este şi ea "de bine". Evident, nu trebuie renunţat la controlul de graniţă, şi în special mi-e îmi este teamă de arme, mai ales... Drogurile văd că oricum nu pot fi stopate, dar şi aici mai am o speranţă.

Robert Horvath said...

Bibliotecarului
Sunt un prieten al tiganilor. Am facut un film pentru NHK despre tiganii din SUA. Altii nu doresc 2 milioane cu acces liber
In EU. Sper sincer ca faci pe prostu.....si nu esti prost. Sper sa nu ma insel.
Politic incepi sa te orientezi.......Occidentul forteaza arestarea lui Voiculescu. Ponta este incoltit si pregateste ultima carte.....Sinucideres
deocamdata politica.

Robert Horvath said...

Erata
SINUCIDEREA POLITIICA A LUI PONTA......
Tot ardealul stie ca Frunda a fost colonel secu si agent dublu.
Un material CIA considera toata conducerea UDMR securista si comunista.

© Gheorghe Florescu, 2008 Acest site este un pamflet politic şi, uneori, cultural, trebuie deci tratat ca atare.