17 January 2013

Dezbinări în Europa Unită


În timp ce Uniunea Europeană unelteşte la un guvern european care să asimileze naţiunile cu un fel de unităţi administrativ-europene mai mari, dihonia separatismului a intrat în statele UE. Ardoarea acestui separatism în condiţiile în care toate regulile UE conduc spre un sistem unitar, sunt, pentru mine, de neînţeles.

Iată UDMR-ul recunoaşte pe faţă că nici nu concep regiuni care să nu-i decupeze ca "Ţinut Secuiesc" de restul ţării. Singura explicaţie posibilă este că nu vor români în regiunea lor... că altfel nu-mi explic. Deci domniile lor aşteaptă o discriminare pozitivă din partea României doar pentru simplul fapt că sunt cetăţeni de origine maghiară şi nu română, vor o guvernare locală adaptată limbii maghiare... dar altfel nu vor români în "gubernia" lor. Doar mie mi se pare ciudat acest lucru?
Liderul deputaților UDMR, Mate Andras Levente, a declarat că formațiunea din care face parte nu este de acord cu împărțirea în opt regiuni a României. Mai mult, UDMR nu este de acord cu alegerea șefilor regiunilor de către consilerii locali și județeni. 

UDMR, împotriva împărțirii în opt regiuni și a alegerilor indirecte 
“Nu acceptăm aceste regiuni”, a spus Mate Andras Levente. El a precizat că așteaptă să vadă proiectul cu care va veni Guvernul Ponta, potrivit ziare.com. Liderul deputaților UDMR a spus că dacă se va ajunge la împărțire, nu este de acord nici cu alegeri indirecte. ”Dacă facem regiuni și vor avea competențe, șefii lor trebuie aleși direct”.
Premierul Victor Ponta a spus că preferă ca șefii viitoarelor regiuni de dezvoltare să fie aleși de consilieri județeni, locali și de de primarii din zona respectivă. Astfel, vor fi alegeri fără campanie electorală și fără cheltuieli.
(http://www.dcnews.ro/2013/01/udmr-impotriva-impartirii-in-opt-regiuni-si-a-alegerilor-indirecte/)
Nu este România singura ţară cu probleme, probleme sunt şi mai avansată în Marea Britanie. Pe lângă mişcările de stradă ce privesc separatismul Irlandei, acum există o problemă şi cu Scoţia.
O schimbare majoră ar putea avea loc pe harta Europei în viitor. O țară dorește organizarea unui referendum pentru obținerea independenței.

Schimbare majoră pe harta Europei. Scoția vrea independența
Camera Comunelor (camera inferioară a parlamentului Regatului Unit) a aprobat un document ce permite Scoţiei să organizeze un referendum privind independenţa regiunii. Pentru a fi pus în practică, documentul mai trebuie să fie aprobat şi de Camera Lorzilor (camera superioară), unde votarea acestuia este prevăzută pentru anul 2014, relatează RT, conform realitatea.net.
Referendumul privind independenţa Scoţiei ar putea să se desfăşoare anul viitor. La baza acestei consultări populare se află principii prevăzute în acordul semnat anul trecut de premierul britanic David Cameron şi premierul scoţian Alex Salmond.
„Determinarea viitorului Scoţiei în componenţa Marii Britanii va fi cea mai importantă decizie în viaţă pe care o vor lua scoţienii”, a declarat ministrul de stat pentru Scoţia din guvernul britanic, Michael Moore.
În pofida faptului că Scoţia este partea care beneficiază de cea mai mare autonomie din Marea Britanie – are propriul parlament, sistem juridic şi biserică de stat – regiunea vizează de sute de ani independenţa. Ea a fost anexată la Anglia în 1707, după ani de rezistenţă armată.
Un referendum similar a avut loc în capitala scoţiană Edinburgh în 1979. În ciuda faptului că cei mai mulţi scoţieni care s-au prezentat la urne au spus ‘da’ independenţei, Londra nu a acceptat rezultatele referendumului din cauza participării reduse.
(http://www.dcnews.ro/2013/01/schimbare-majora-pe-harta-europei-scotia-vrea-independenta/)

Mirona Pascu - Separat împreună

11 comments:

ZeV said...

Buna dimineata
Foarte stringenta tema abordata, dar, dupa parerea mea, domnule Biblio, n-ati dus-o pana la capat.
Mie nu mi se pare relevant ca ungurii au obiectii la structura regionala viitoare a Romaniei.
Este o sub-tema, care, intr-adevar, are o similitudine cu ceea ce se intampla in Scotia.
Da ceea ce, cred eu, ca este important si semnificativ, deriva , in mod natural, chiar din titlul temei dvs.
Citez:
,,Un apropiat al Angelei Merkel, Gunther Krichbaum, l-a avertizat pe premierul britanic, David Cameron, să nu se joace cu ideea de Brixit, pentru că nu poate crea un viitor politic pentru țara sa amenințând alte țări. Încercarea premierului de a șantaja cu o posibilă ieșire a Marii Britanii din Uniunea Europeană ar putea duce la paralizarea întregii economii.

David Cameron va stabili, în luna ianuarie, data unui referendum cu privire la rămânerea Marii Britanii în UE. Referendumul nu ar urma să aibă loc după alegerile generale din 2015. Dincolo de această inițiativă, premierului britanic nu-și dorește Brixit-ul.

Pe de o parte, și politicienii britanici pro europeni susțin că un vot negativ din partea populației ar duce la ieșirea Regatului Unit din comunitate, potrivit The Independent.

“Există riscul ca un referendum să paralizeze eforturile pentru o Europă mai bună și o mai bună integrare. Marea Britanie riscă să rămână izolată. Asta nu poate fi în interesul britanicilor”, a spus Gunther Krichbaum, șeful Comitetului pentru Afaceri Europene din Germania.

Krichbaum a declarat că Brixit-ul ar reprezenta un dezastru atât pentru Marea Britanie, cât și pentru Europa. Mai mult, o încercare de a renegocia statutul de membru al UE ar însemna deschiderea “Cutiei Pandorei”, a adăugat Krichbaum, care este și un apropiat al cancelarului Angela Merkel.

“Nu poți crea un viitor politic pentru țara ta amenințând alte țări. Asta nu va ajuta Marea Britanie. Este nevoie de o Europă stabilă. Este nevoie de piețe care să meargă”, a susținut Krichbaum."
COMENTEZ:
Este interesant de contrapus...disperarea colegilor basisti, de a se agata de perspectiva dizolvarii Romaniei in UE, in speranta ca institutiile romanesti vor depinde MAI MULT de ...comisarii europeni, decat de votul romanilor, deci, de a contrapune starea lor de spirit negativa, cu..REALITATEA din UE.
Aceasta realitate pune in evidenta, fara multe dubii, ca proiectul european nu a fost NICIODATA gandit in interesul popoarelor si cetatenilor. O imensa piata pe care poate migra si ,,juca", neingradit, CAPITALUL MULTINATIONAL, cred ca este o motivatie cu mult mai plauzibila.
;)

ZeV said...

..De fapt, ungurii ISI DORESC, mult mai mult decat romanii, Statele Unite al Europei.
Desigur, aglutinati intr-o...mare comunitate maghiara, bine conexată, PESTE granitele actuale ale statelor europene, devenite, in acceptiunea lor, PUR FORMALE SI EMINAMENTE FACULTATIVE.
;)

ZeV said...

Biblio
Daca dvs aveti dificultati in a comunica cu Victor Ponta, eu am dorit sa verific, ieri si azi, care este limita de toleranta a intelectualului cu vederi de dreapta, recte, domnul Cristian Preda.
Astazi, se pare ca am depasit aceasta limita, cu un comentariu dedicat temei distinsului politolog , febril preocupat sa intocmeasca portretul-robot al viitorului catindat PDL la prezidentiale. Dar, dupa cum observ, ei se gandesc la criterii si constata ca nu au ..CANDIDATUL concret, in carne si oase.
;)))
Cu prmisiunea dvs, iata ce am incercat sa postez la domnia sa:
,,Există cineva capabil să îndplinească cerinţele domniei voastre…el se numeşte THEODOR PALEOLOGU.
Fie şi pentru motivul că a fost SINGURUL care şi-a păstrat culoarea, fără a deveni….mecanică.
Distinsul intelectual a fost UNICUL pedelist care a declarat că îi este ruşine că a intrat în Parlamentul României (organul reprezentativ suprem al poporului român şi unica autoritate legiuitoare a ţării-cf.art.61 din Constituţie) pe uşa din dos. Am fost, o clipă, tentat să spun ,,geamul de la baie”, dar nu vreau să-l supăr, acum, pe domnul Neamţu.
În altă ordine de idei, vorba domnului Preda, care, a demonstrat că este onest, putem face tot ce-i trece prin cap doamnei Macovei, că olandezii tot o vor ţine morţiş , aproape din reflex: nee, niet, tegenstem, van niet.
Poate ne vor primi, doar dacă vom deveni cu toţii blonzi şi ne vom ataşa la globurile oculare lentile de contact…albastre.
Oricum, din câte ştie toată lumea ( dar nu o spune, trăind, cu mic şi mare, în epoca de glorie a discriminării pozitive), cetăţenii români, NATIV bruneţi, ORICUM, nu se împiedică de Schengen.
Le reamintesc stimabililor colegi rămaşi cu fixul băsescian, că România avea, ca termen extins de a intra în Schengen , luna martie 2011.
,,“Este un act de discriminare. Este un abuz!”, a spus Preşedintele României Traian Băsescu prin 2010, afirmând că România a îndeplinit TOATE criteriile Schengen prevăzute în acorduri şi tratate.
Dar domnul Presedinte nu ne spune care este impactul încercării de a introduce Basarabia, în UE, pe uşa din dos…acordând dublă cetăţenie celor care, din considerente de migraţie spre Vest, se dau mari patrioţi…români la est de Prut.
În paranteză, constat, acum, că foştii mei amici/idoli politici s-au specializat în a urca /intra discret, pe scări şi uşi de serviciu.
Îmi reamintesc, de asemeni, o scrisoare a ministrilor de interne ai Franţei şi Germaniei, trimisă oficialilor comunitari în decembrie 2010. Printre altele, se spune (citez):
,,”Nu sunt reunite toate conditiile pentru aderarea celor doua tari la Spatiul Schengen”, scriu cei doi ministri, fracnez si german. “Nu ar fi realist si nici responsabil sa nu tinem cont de defectele identificate: absenta unui mediu juridic si administrativ satisfacator in domeniile sigurantei si justitiei, fenomenele de coruptie la diferite niveluri si persistenta unei criminalitati organizate preocupante”.
Daca Romania si Bulgaria ar intra in Schengen, exista riscul unor “consecinte grave pentru securitatea interna a Uniunii Europene si pentru fiecare stat membru cu incidenta asupra supravegherii frontierelor intr-o regiune strategica si asupra accesului deplin la datele Schengen. Estimam ca decizia ar trebui luata cand principalele subiecte de preocupare vor fi rezolvate si cand cele doua state vor incepe progrese ireversibile in lupta impotriva coruptiei, a criminalitatii organizate si a reformei sistemului judiciar”, potrivit Mediafax.”

ZeV said...

continuare...
COMENTEZ: Prin urmare, dragi colegi, ni se transmitea că România are mari carenţe la capitolul justiţie…asta, în plină guvernare PDL şi la apogeul regimului Traian Băsescu.
Mă întreb atunci, pe cale de consecinţă, dacă justiţia Macovei a fost, vreodată, percepută drept INDEPENDENTĂ, de către oficialii (vest)europeni. Dacă, aşa cum rezultă din declaraţiile acestora, pare-se că nu a atins acest palier de exigenţă, înseamnă că ea, justiţia, a fost, de fapt, ARMA POLITICĂ a domnului Traian Băsescu. Doar aşa se explică agresivitatea unora din spectrul politic de a se agăţa, cu disperare, de..domnii Danileţ, Morar, sau doamnele Hăineală şi Macovei. Nu mai vorbesc de pulpana comisarilor europeni, mai ales, distinsa doamnă Viviane Reding. Agresivitatea şi LAŞITATEA, în distonanţă evidentă cu principiul respectului votului, sau al voinţei cetăţeanului român suveran, considerat de către domnul Danileţ, drept…needucat. Cel puţin, în materie juridică.
Ce dacă, în 2005, legea Macovei , promulgată de presedinte, a permis ministrului justitiei să propună candidaţii de procuror general şi şef al DNA ? Aceea, a fost , probabil, doar o etapă , istoriceşte necesară, de a epura, politic, institutiile fundamentale de scursurile comunistoide, iar procurorul, în accepţiunea actuală a opoziţiei, este singurul abilitat să facă propuneri, ba chiar, să conducă CSM.
Judecătorul ? Vax albina…este magistrat de mâna a doua, eminamente manipulabil de către politicieni şi care, are proasta şi ineficienta deprindere de a-i considera pe cetăţeni, PREZUMAT NEVINOVAŢI. Iată că, în numele instaurării democraţiei de tip occidental, chiar şi..inversiunea acestui principiu este permisă şi legitimă. Inclusiv, jurământul pe Biblie pe uliţele satelor patriei.
Vom vedea dacă, distinsii parteneri, externi ai României, după viitoarele alegeri pentru Comisia şi Parlamentul european, îşi vor menţine mentalitatea de a impune şi controla, chiar şi prin intermediul unor găselniţe, evident politicianiste, gen MCV, state considerate ,,de mâna a doua”.
România ESTE în această postură, desigur, doar întâmplător, cu domnul Traian Băsescu la ,,butoanele” din biroul secret. Şi din garaj.
După părerea mea, până la urmă, cineva va trebui să răspundă pentru acte de trădare a interesului naţional. Cine sunt aceştia ? Pedelistii (macovisti n.r.) ? Uselistii (pontisti n.r.) ? Timpul si istoria vor decide.
Eu, doar spun ce gândesc. Sper ca acest lucru să rămână posibil şi în viitoarele State Unite ale Europei."

Anonymous said...

Iata ca minunea a tinut un pic peste 3 zile,si dl.Biblotecaru,nu a rezistat prea mult fara a se alimenta cu ineptiile unui alt domn,moldovean,am inteles care traieste o adevarata voluptate a minciunii,pervertind in asa hal realitatea incxit cred ca dupa ce termina de scris texte ca cel de la ora 12,36 traieste aceleasi senzatii tari ,ca si ultimul violator care isi priveste victima intre boscheti,cum isi face curatenie la locul de munca.
Ce importanta mai are pt acest domn ZE.V. faptul ca atunci,in 2004 la insistentele GUVERNULUI PESEDIST CONDUS DE DL. ADRIAN NASTASE CU MINISTRU LA JUSTITIE O DOAMNA CARE A FACUT IN REGIMUL CRIMINAL COMUNIST POLITIE POLITICA,DOAMNA RODICA STANOIU,au cerut ca pe capiltolul J.A.I.sa fie crezuti pe cuvint ca vor FACE CURATENIE IN JUSTITIE SI VOR DEPOLITIZA JUSTITIA.
In ianuarie 2005,CAPITOLUL justitie era intesat de stegulete rosii,care trebuiau eliminate pina la sfirstul lui 2006 pt a putea fi acceptati in U.E.-AI UITAT TOV ZEV??
Ai uitat ca in justia lui ADRIAN NASTASE,erau peste 80% magistrati care:
Au sprijinit regimul criminal comunist,in frunte cu ministrul de la aceea ora-criminala rodica stanoiu.
Erau magistratii care au instrumentat in anii 70-89 dosare politice,dosare cu femei care avortasera,dosare la comanda politica.
Erau,magistrati care la dosarele:
revolutiei ,mineriadelor au gasit drept vinovati extraterestri.
Asadar TOV.ZEV,te citesc si-mi dau seama de drama pe care a traiesti.
Invelit precum trintorul in stupul de albine in ceara,dumneta in minciuna,risti sa te asficsiezi in propia productie literara-o SAGA MINCINOASA SI OTRAVITA-dealtfel destinul majoritatii comunistilor romani,inca in viata.
Sigur dle.ZEV,ca refuzi sa vezi si sa accepti,ca asaltul asupra justitiei,pe care VOICULESCU SI SLEAHTA DE NELEGIUITI DIN USL,a aplica acum,transformind CSM intr-un cimp de lupta,este explicabila in ce te priveste.
In ce-i priveste pe cei din tarile civlizate,care,fac o paranteza-PRIMUL ZIAR A APARUT IN SCOTIA IN SEC 17,semn ca populatia era alfabetizata.
IN 1947 IN MOLDOVA 90% DINTRE MOLDOVENI ERAU ANALFABETI-CINE SUNT INAITASII TAI DLE.ZEV DIN SEC 20????????????NISTE ZDRENTAROSI ANALFABETI SI PRIMITIVI?????
Revin,in ce-i priveste pe cei din tarile civilizate,inteleg perfect ce se petrece in Rom. si stiu si care-i antidotul-CEI CA ADRIAN NASTASE DUPA GRATII.

Anticomunistul,Nero

ZeV said...

Ce mai faci, Frank ?
Un an bun, cu sanatate, impliniri si dever mare la butic, iti doresc.
;)

ZeV said...

...sper ca valul urmator de criza, sa nu ne prinda in...zona euro. Spre binele micilor afaceristi de provincie. ;)
Stie, dom'Cameron ce stie...Marea Britanie a trecut prin doua razboaie mondiale..intre timp, inamic traditional a devenit mult mai sofisticat. Din pacate, pentru inamic, James Bond chiar exista.
;))

ZeV said...

..In anii 40 am luat plasa, marsand pe mana Germaniei...sper, acum, ca domnul Traian Basescu sa ramana consecvent, cu el insusi, si sa mentina Romania pe axa ,,Bucuresti-Londra-Washington".
Din pacate, avem precedentul (proaspat) cu propunerile de procurori. Si nu e singurul caz de inconsecventa la dom' prezident.
;))

Bibliotecaru said...

@ ZeV

Eu nu spuneam că problema regiunii este cheia, eu spuneam că este DOVADA.

Bibliotecaru said...

Maghiarii doresc Statele Unite ale Europei... dar să fie sub suveranitate maghiară... :D Glumesc.

Vasile, said...

Sa corectam si pentru canalii inca o data...!

Cind esti dus, canalie si etc. nu citezi corect nici chiar istoria
tarii in ultimii ani!

Ministrul justitiei din martie pina in decembrie 2004 a fost totusi .....actualul consilier al dl. actual presedinte,adica acela care s-a opus printre altele si.......neinceperii urmariri penale in dosarul flota!

© Gheorghe Florescu, 2008 Acest site este un pamflet politic şi, uneori, cultural, trebuie deci tratat ca atare.