06 January 2013

Domnul Boc creşte un pic în ochii mei


Ţineţi minte, sunt convins, scandalul din decembrie cu "Ponta creşte taxe".

Să recapitulăm un pic:

12 dec 2012
Premierul Victor Ponta a declarat, miercuri, că Guvernul nu face decât să comunice rata cumulată a inflaţiei autorităţilor locale, însă nu poate decide nivelul taxelor, acesta fiind atributul consiliilor locale, care pot reduce taxele cu 4% sau le pot majora cu maximum 36%.

20 dec 2012
Guvernul va modifica din nou Codul Fiscal, în regim de urgenţă, prin introducerea unui singur articol care stabileşte că primarii sunt cei care hotărăsc cu privire la aplicarea indexării impozitelor şi taxelor locale în raport de evoluţia inflaţiei din ultimii trei ani.

27 dec 2012
Guvernul va aproba în prima şedinţă din luna ianuarie ordonanţa care va stabili că primarii sunt cei care hotărăsc cu privire la aplicarea indexării impozitelor şi taxelor locale în raport de evoluţia inflaţiei din ultimii trei ani, a anunţat ministrul Administraţiei, Liviu Dragnea.

Şedinţa de Guvern din 04.01.2013
Informaţie de presă privind actele normative care au fost incluse pe Agenda de lucru a şedinţei Guvernului României din 4 ianuarie 2013, ora 11.00

Ei bine, domnul Boc îl cam trage pe domnul Dragnea de urechi pentru că a trecut prima şedinţă din ianuarie 2013 şi... nu există ordonanţa promisă. Ei bine, este foarte civilizat...

"Cer premierului Victor Ponta să adopte, de urgenţă, ordonanţa care dă posibilitatea autorităţilor locale să nu indexeze cu 16 la sută taxele şi impozitele locale şi cer Guvernului să respecte promisiunile făcute public pentru a nu induce în eroare populaţia. Până la reglementarea situaţiei, în perioada 7 - 11 ianuarie Primăria Cluj-Napoca nu va încasa impozitele pe clădiri şi terenuri, în condiţiile în care în 3 şi 4 ianuarie aproape cinci mii de clujeni au plătit taxele şi impozitele locale la nivelul anului trecut, şi eu nu îmi permit să văd că aceştia sunt nevoiţi să mai stea o dată la coadă. Guvernul se bâlbâie şi nu are curajul să spună clar dacă aceste taxe şi impozite nu trebuie majorate. E bâlbâială, neştiinţă, ipocrizie, nu ştiu. Dacă eram prim-ministru, ardeau televiziunile de câteva zile încoace", a spus Boc.

Acesta a adăugat că, dacă nu va apărea ordonanţa solicitată, va convoca, la sfârşitul săptămânii, Consiliul Local Cluj-Napoca pentru indexarea taxelor şi impozitelor locale cu 16 la sută.

"Sper, totuşi, ca guvernanţii să se ţină de cuvânt", a afirmat Boc.

(http://www.mediafax.ro/social/boc-cer-premierului-ponta-adoptarea-ordonantei-care-permite-autoritatilor-sa-nu-majoreze-taxele-10432264)

Până la urmă se dovedeşte că domnul Boc poate să aibă şi clasă. Încep să cred că presiunea la care îl supunea domnul Băsescu şi funcţia de preşedinte al PDL l-a făcut să fie... neplăcut spiritului românesc.

Update:
A. Domnul Ponta spune că nu poate da Ordonanţă Simplă pentru că domnul Băsescu nu a semnat la timp Legea de abilitare a Guvernului de a emite Ordonanţe pe perioada vacanţei parlamentare.

B. Domnul Boc cere însă nu o Ordonanţă, despre care a vorbit premierul Ponta şi vice-premierul Dragnea (citez din domnul Dragnea... "Va fi modificat în şedinţa de Guvern din 4 ianuarie, prin ordonanţă, Codul Fiscal")... ci o Ordonanţă de Urgenţă.

Hmmmm, nu mai creşte domnul Boc în ochii mei...

3 comments:

Vasile, said...

Corect,

Primarii sunt si ei niste alesi si ar trebui sa-si tina promisiunile fata de electorat daca pot pe mina lor nu pe mana unui guvern sau altul.

Boc dupa ce a furat toata tara si a directionat spre Cluj miliarde ar trebui sa scada in ochii dumitale pina ajunge fizic asa cum este in realitate copil de tatza!

Este rusinos sa ne amintim de bine Ceausescu,Boc, Basescu..si cit de curind si de Ponta!

Bibliotecaru said...

Nu aş spune chiar "să ne amintim de bine"... :D

Bibliotecaru said...

Iată că între timp domnul Boc şi-a dat în petec... am făcut un UPDATE.

© Gheorghe Florescu, 2008 Acest site este un pamflet politic şi, uneori, cultural, trebuie deci tratat ca atare.