08 January 2013

O stare de slăbiciune pentru poporul român


Personalităţile poporului român au început să se stingă pe capete. Lucrurile au culminat prin faptul că au ajuns la spital două personalităţi care cu câteva ore înainte se aflau la aceiaşi petrecere (domnii Mircea Albulescu şi Nelu Ploieşteanu)... Recunosc că nici eu nu mă simt mai bine, deşi nu am fost la nici un fel de petrecere.

Uneori lucrurile se încheie cu un avertisment lăsat în fişa medicală, alteori se încheie cu linia izoelectrică.

Aproape neştiut de mass-media, un eveniment izoelectric a avut loc, Arhiepiscopul Buzăului şi Vrancei, Epifanie Norocel, a murit.

(http://acvila30.ro/a-trecut-la-domnul-ips-epifanie-arhiepiscopul-buzaului-si-vrancei-dumnezeu-sa-l-odihneasca-cu-dreptii/)

Arhiepiscopul Buzăului și Vrancei, Înalt Preasfințitul Epifanie Norocel, a murit, luni seara, la vârsta de 80 de ani. Decesul a survenit în timp ce ce deplasa spre Mănăstirea Brazi, din orașul vrâncean Panciu, potrivit Mediafax.
Arhiepiscopul Buzăului și Vrancei, Epifanie Norocel, a murit 
Primele informații arată că  înaltului ierarh i s-a făcut rău în drum spre Panciu, în timp ce se deplasa la Mănăstirea Brazi.
Imediat, la faţa locului a fost chemată ambulanţa, prin intermediul Serviciului Unic de urgenţă 112, iar arhiepiscopul Epifanie Norocel a fost transportat la spitalul din Panciu. Acolo, medicii au încercat resuscitarea acestuia, însă înaltul ierarh a murit, decesul fiind constatat în jurul orei 19.45, potrivit reprezentanţilor Serviciului Judeţean de Ambulanţă Vrancea şi Poliţiei locale.
(http://www.dcnews.ro/2013/01/arhiepiscopul-buzaului-si-vrancei-epifanie-norocel-a-murit/)

Înalt Prea Sfinţia sa Epifanie nu a avut o viaţă tocmai obişnuită.

Nascut la 14 decembrie 1932, in localitatea Malini, judetul Suceava, IPS Epifanie, Episcopul Buzaului si Vrancei, a studiat la Seminariile Teologice de la Manastirea Neamt si Curtea de Arges si apoi la Institutul Teologic Universitar din Bucuresi si la Academia Teologica din Sofia, unde a obtinut licenta. Prea Sfintia Sa a urmat cursuri de doctorat la Institutul Teologic Universitar din Bucuresti si la Academia Duhovniceasca din Moscova-Zagorsk.


La 16 octombrie 1975, Sfantul Sinod al Bisericii Ortodoxe Romane l-a ales Episcop-Vicar al Arhiepiscopiei Tomisului si Dunarii de Jos, iar la 25 aprilie 1982 a fost ales Episcop al Buzaului, unde pastoreste si in prezent. "Inalt Prea Sfintia Sa a manifestat mereu o grija deosebita fata de manastirile eparhiei, mai ales pentru acele manastiri reactivate si cele nou infiintate dupa 1990, in amandoua judetele eparhiei, Buzau si Vrancea. Aproape zilnic este prezent in manastiri si schituri, in cadrul vizitelor sale canonice, foarte multe la numar, pe care le face atat in sfintele lacasuri monahale, cat si la parohii si protoierii, indeosebi acolo unde sunt si santiere in constructie, de restaurare ori santiere de pictura", a declarat pentru Radio Trinitas exarhul Arhiepiscopiei Buzaului si Vrancei, pr. Paisie Fantaziu. Pe 8 noiembrie 2009 a fost ridicat la rangul de Arhiepiscop al Buzaului si Vrancei.
(http://www.crestinortodox.ro/biserica-ortodoxa/organizare-b-o-r/ps-epifanie-episcopul-buzaului-vrancei-71028.html)

Sper ca măcar în acest caz să fie uitate controversele... care fac deliciul televiziunilor şi spectatorilor de un anumit tip.

9 comments:

Robert Horvath said...

@Vasile
Multumesc pentru pamflet. Dar nu trebuia sa te obosesti.
Nimeni nu a indrasnit sa afirme .....ca sunt normal.
Deschide Devagallery. Ultima mea expozitie personala De la Dali la Deva o dovedeste pe deplin. Dali este un pictor catalan cunoscut pentru mustata sa . Te asigur ca toti pictiorii surealisti sunt sariti depe fix. Pictura mea face deliciul fetelor virgine si femeilor la varsta andropauzei. Sunt
Nascut in Deva oras pe care al indragesc de si nu ma leaga
mai nimic de el. Salvador Dali este nascut in Figueras ......

Robert Horvath said...

Am auzit de mari personalitati romanesti Brancusi, Cioran, Ionescu, Florescu, Eliade dar niciodata de Ploiesteanu.
Sper sa nu fie incinerat in Vitan ca si prietenul meu cineast. Gradina lui dumnezeu este destul de incapatoare.
........Sunt ingrijorat insa de soarta blogului. Bibliotecarul declarand ca nu se simte prea bine si intr-o postare anterior
declara ca vrea sa fie ars.

Robert Horvath said...

Vasile
Deschide blogul Starea Natiunii unde postez un document incineratoriu
UDMR organizatie de spionaj ruseasca. Astept un comentariu dupa caderea depe scaun.

Robert Horvath said...


Domnule Bibliotecar
Aveti de ales. Daca sunteti roman si patriot veti publica
acest articol ......In caz contrariu ......
Cu multumiri ...
S.O.S Romania

AGENTURA MAGHIARO- RUSEASCA DIN ROMANIA
( O VECHE TRADITIE CARE CONTINUA SI AZI )
Când Dej a eliminat „Biroul Moscova” (Pauker, Luca şi Georgescu) din controlul asupra afacerilor României, conducătorul sovietic (Stalin) a „impus” Regiunea Autonomă Maghiară (RAM), instituţionalizând statutul de facto de protectorat al Moscovei.
Lajos Csupor, conducător al RAM de-a lungul întregii sale existenţe, a menţinut un contact strâns cu reprezentanţii militari şi cu consulul sovietic din Cluj (în acelaşi timp ofiţer KGB), Albert Petrovici Akulov, precum şi cu diplomaţii maghiari. De exemplu, militarii sovietici aveau comandamente în Tâgu-Mureş, Sfântu-Gheorghe, Miercurea-Ciuc, Cluj, Oradea, Satu-Mare, Baia-Mare, Sighet, Şimleul-Silvaniei şi Huedin.
UDMR continua aceasta traditie. Conform datelor serviciului america toata conducerea acestei organizatii este formata din securisti si comunisti “loiali” atat servicilor romanesti ,unguresti cat si rusesti VA URMA

Robert Horvath said...

AGENTUL RUSO MAGHIAR FRUNDA

Un raport KGB recomanda, printre altele, reactivarea agentilor mai vechi si mai noi ai Moscovei, din Romania. Urma ca ei sa pregateasca o succesiune de coloratura sovietica, in urma unei revolte populare sau a unui complot anti-Ceausescu, dirijat de sovietici. Se pare ca recomandarea privind activarea retelelor KGB din Romania a reusit continuind zi azi. In timpul revolutiei, ele au jucat un rol important, dat fiind ca Romania post comunista a fost impiedicata sa se indrepte spre tabara occidentala. Sa ne amintim ca in dimineata zilei de 23 dec. 89, in editia unica a , aparea urmatorul comunicat al lui Ion Iliescu : “Noi, romanii, nu dorim sa copiem modelul vecinilor nostri. Protestul nostru era indreptat impotriva lui Ceausescu, dar era in acelas timp (un semnal) favorabil mentinerii unei etici socialiste. Avem nevoie de diversitatea de opinie si de o ordine socialista.
Daca in 1989-1990, in Romania, se aflau circa 60.000 de agenti speciali rusi, unguri si iugoslavi, in toamna lui 1991 mai erau 29.000 de militari sovietici, care erau imbracati civil si se numeau “visautniki, (ofiteri spetznaz insarcinati cu operatiuni speciale)”. “In ’91 mai erau cam 29.000 printe care si intraga agentura UDMR…..

Robert Horvath said...

RAPORT AMERICAN DECLASIFICAT:
FRUNDA AGENT RUS ….UDMR o veche celula a serviciului sovietic actualizat la conitiile actuale.
Referitor la carierele politice realizate de agenţii serviciilor speciale ale Ungariei în guvernele României, este de remarcat mărturia ….. director al Departamentului Contraspionaj…………………
prezenţa la vârf în guvernul român a unui agent maghiar,Frindo carelucreaza şi cu ruşii…….
Spionajul ungar este de cele mai multe ori, conform istoriei si expertilor nostrii, doar un “front” pentru spionajul rusesc (seful serviciilor de informatii maghiare a absolvit “Scoala KGB”), UDMR este de fapt o veche celula a serviciului sovietic actualizat la conitiile actuale. Acesta a fost recrutat de spionajul Ungariei in 1988 si si-a continuat activitatea pe aceasta linie si ca agent al rusilor.
…….Apoi a urmat prima confirmare oficiala a afirmatiilor noastre: Secretele UM 0110 (III). Revista oficiala a veteranilor SRI confirma infiltrarea Budapestei la nivel inalt in Executivul de la Bucuresti: agentul de influenta G.F .
Expertul serviciilor de informatii romanesti furnizeaza si o lista neagra a 20 de agenti sovietici in UDMR pe care o publicam mai jos ……..

Robert Horvath said...

Securitate file
A controversy was sparked in summer 2006, when files kept by the Securitate (Communist Romania’s secret police) on Frunda and 28 other politicians UDMR including the UDMR’s Markó and Attila Verestóy, were declassified by the Romanian Intelligence Service.

...................
.............................


Gyorgy Frunda a avut angajament de informator semnat cu fosta Securitate, ne-a declarat, fostul sef al Securitatii din judetul Mures, Gheorghe Maries.( Securitate …serviciul secret Ceausescu ) Potrivit lui Maries, Gyorgy Frunda fusese recrutat sa dea informatii despre reprezentantii minoritatii maghiare, mai ales despre intelectuali. Desi grave aceste afirmatii par o diversiune. Frunda fiind prezentat ca un informator oarecare si nu un sef de retea . ( ruseaaca Nota aut )
Reteaua NKVD Iliescu sa format in jurul lui MARCO BELA……….Înainte de 1989, Bela Marko a fost unul dintre redactorii de bază ai revistei „Igaz Szo“, revistă a filialei scriitorilor comunişti maghiari din România, care apărea la Tg. Mureş. A luat un premiu al Uniunii Scriitorilor comunisti în 1980.

Robert Horvath said...

Lista agentilor Rusi din Romania …………….sectiunea maghiara a fost confirmata de Confirma lista lui Nocholson ( Agent sef CIA -Bucuresti arestat ca spion rus N.A)
Nicholson was station chief in Bucharest, Romania,
Nicholson was arrested at Washington Dulles International Airport was leaving to meet with Russian agents in Switzerland. He pleaded guilty in March to espionage. The 16-year CIA man told investigators he received $300,000 from the Russians. He cooperated with investigators .
In finalul materialului din intr-o nota de subsol, se mai afirma: Frunda …….member of russian intelligence service, a fact which is well documented”
Inchei citatul.
Am trimis autoritatilor informatii confidentiale. Concluzionez. Daca romanii nu vor sau nu pot sa faca nimic….o vor face altii.
Robert Horvath Deva
In premiera absoluta din New York

Vasile, said...

Pai asta stiam o spune si flasneta vadim de 20 de ani, ceace nu intelegi este ca UDMReul primeste ordinele prin curierul Traian!

Si inca ceva patriotii au alt mod de exprimare (ex.Bibliotecarul) nu spun lucruri trasnite!

© Gheorghe Florescu, 2008 Acest site este un pamflet politic şi, uneori, cultural, trebuie deci tratat ca atare.