06 January 2013

Şi eu vreau să fiu ars


Vreau să fiu ars, nu pentru a merge în iad, ci pentru a fi o ofrandă a arderii de tot.

Am tot aşteptat să vină cineva cu un argument pertinent asupra incinerării sau împotriva incinerării. Societatea română însă suferă şi în acest context de amatorism.

"În sudoarea feţei tale să-ţi mănânci pâinea, până te vei întoarce în pământ, căci din el ai fost luat; căci ţărână eşti şi în ţărână te vei întoarce." (Geneza-Facerea, 3:19)

S-a gândit cineva că cenuşa obţinută după incinerare este exact ţărână? Eliminând materia organică, care evident arde, şi apa, care se evaporă... rămâne numai cenuşa minerală... adică ţărâna.

Genesa (Facerea) 22
1. Dupa aceste lucruri, Dumnezeu a pus la incercare pe Avraam si i-a zis: "Avraame!" "Iata-ma!", a raspuns el.
2. Dumnezeu i-a zis: "Ia pe fiul tau, pe singurul tau fiu, pe care-l iubesti, pe Isaac; du-te in tara Moria si adu-l ardere de tot acolo, pe un munte pe care ti-l voi spune."


Am să întreb şi eu de ce oare Avraam nu i-a dat o replică lui Dumnezeu...
Vezi-Ti de treabă Doamne, habar nu ai de religie... ştiţi că noi nu incinerăm... noi îi îngropăm.

Eu înţeleg că ortodoxismul românesc are ceva împotriva arderii trupului, înţeleg că apar şi nişte argumente... nimeni nu-mi va demonstra însă că Mântuitorul a întors vorba lui Dumnezeu. Noul Legământ nu încalcă Vechiul Legământ, doar îl nuanţează prin iubire. Şi omul să nu desfacă ceea ce Dumnezeu a legat.

7 comments:

Robert Horvath said...

PLECAREA DUREROASA SPRE CREMATORIUL VITAN !
Sper sa fi ars cu barba cu tot ! Impreuna cu tine sau
dumneata vor fi incinerate mai idei creatoare de stanga si de extrema stanga. La locul stiut te vei intalni
cu bunicuta rosie si toti pucistii uselisti cu care vei discuta la infinit si eternitate despre un marinar chior.
Plecarea ta dintre noi va indurera pe toti anti americanii depe acest glob. Veti arde de trei patru ori pe zi steagul american si vei face pipi pe prosperitatatea si incultura europeana. Inchei urandu-ti o incinerare usoara si fara dureri. Sper ca multi altii ,a dorinta ta de afi ars si incinerat sa se indeplineasca cat de curand, Stiu ca vei reinvia mereu si mereu ca un adevarat martir al blogului romanesc intru eternitate si chiar mai mult. Tovarasul Iliescu va tine un discurs post mortem spunand printre lacrimi celor cateva mii de persoane prezente.
“Eu cred că cea mai bună apreciere au avut-o oamenii, pentru că a fost o mulţime de oameni şi ieri şi astăzi, care au vrut să îşi ia adio de la blogherul Florescu Pentru un om public, un om de artă, un mare creator, nu există o mulţumire mai mare decît aceasta, să ştie că a slujit o cauză, apreciată de cei mulţi, pentru că el a făcut postari extrem de numeroase si extrem de lungi ...............adresate oamenilor, adresate poporului român”,

Robert Horvath said...

Doresc sa multumesc pe aceasta cale domnului @Burebista si @Vaisamar. Ei dovedesc ca in aceasta tara
elita nu a murit si in viitor se va produce o noua revolutie sociala .....Valorile sus .....Neamul prost sau retrograd jos. Viitorul Romaniei va veni de la cei plecati
....La ora actuala ei trimet bani...in curand vor trimita acasa idei si oameni noi....Va doresc bine si la multi ani !

Robert Horvath said...


Precizare
Aceste doua persoane nu au facut nici o remarca
pozitiva la adresa mea. Insa-si prezenta unor oameni
cultivati cu gandire moderna europeana...ma face sa incep acest an cu optimism. Ce-i drept temperat de realitatile zilei.

Robert Horvath said...


GATA INCEPE SUCARU ! DEMONSTRATII ANTI USL
LA CLUJ ! ISTORIA SE REPETA. NASOL DE TOT ! PUCISTII VOR FI INCINERATI ! LA VITAN CU EI !
Stimate Bibliotecar
Va rog insistent sa sariti in ajutorul lui Ponta.
Presa ataca guvernul.......
Premierul a declarat că nu se teme de eventuale proteste de strada, dar că nici nu și le dorește. Ponta nu exclude o asemenea posibilitate în contextul unor masuri de austeritate pe care guvernul ar putea sa le adopte. Declaratiile au fost facute sâmbătă, la Digi 24.

"Nu mă tem. Nu îmi doresc, Doamne ferește! Dar nu mă tem. (...) Sigur ca vor fi și tensiuni sociale, dar de-aia am un ministru pentru Dialog Social, de-aia eu sunt un social-democrat.

vaisamar said...

La multi ani Robert =)

Vasile, said...

Spune-mi cu cine te aduni sa sa-ti spun cine esti....canalii de trei lei si un ban!
Mai dementule despre aceste demonstratii este vorba ?
Ai grija doi si 15 te-a dezinformat!
A patra zi de demonstraţii la Cluj (VIDEO)
Categorie: Bani Autor: SABĂU Monica Data: 17.01.2012 Ora: 01:44 Citiri: 1595




Fotografii (0) Video (0)
Voteaza articolul:
12345

Nota 4/5 (4 voturi)Acompaniind demonstraţiile din marile oraşe, clujenii au protestat pentru a patra zi consecutiv. După ce ieri seară la Cluj Napoca s-au adunat câteva sute de protestatari, luni, aproximativ o mie clujeni au fost prezenţi în Piaţa Unirii. Ei au scandat lozinci antiguvernamentale şi antiprezidenţiale. Demonstranţii s-au plimbat între Piaţa Unirii - Piaţa Avram Iancu şi Casa de Cultură a Studenţilor, scandând "Jos Băsescu", "Anticipate, nu comasate", "Vrem să fim demni", "PDL şi USL, aceeaşi mizerie", "Ultima soluţie, încă o revoluţie", “Iarna nu-i ca vara, nu te mai vrea ţara", "Nu staţi pe balocane, că muriţi de foame", "Pleacă Băsescu, pleacă şi lasă-ne", Piticu' şi cu chioru' au minţit poporu'!"
Demonstranţii au împărţit garoafe albe jandarmilor. Demonstraţiile de la Cluj s-au încheiat fără nici un fel de violenţe, în jurul orei 22.00, scandându-se „Ne vedem mâine la şase!”.

Bibliotecaru said...

@ Vasile,

După slogan recunosc activiştii PP-DD. :D

© Gheorghe Florescu, 2008 Acest site este un pamflet politic şi, uneori, cultural, trebuie deci tratat ca atare.