29 September 2012

Atacuri Banditeşti ale Anti-românilor pe Blogurile Bibliotecarului


Din cauza atacurilor cele mai de prost-gust şi mai lipsite de bun simţ de când sunt eu pe net, în frunte cu neobositul Robert Horvath (pe care l-am "avansat" pe lista blamului în cadrul românilor de toată jena). Sunt nevoit să întrerup, pe termen nedefinit, acest blog, poate pentru totdeauna, pentru a începe un alt capitol al vieţii mele, un alt tip de politică activă a cetăţeanului, un alt tip de înţelegere.

Bibliotecaru însă va continua să existe, nesimţiţii şi cretinii activi în viaţa publică românească, fie că sunt ei fugiţi din patrie fie că sunt cârtiţe în patrie, pseudo-intelectuali aserviţii unui pupincurinsm politic... să nu răsufle uşuraţi... nu scapă de mine, doar vor fi combătuţi pe un altfel de plan, mai general, mai didactic. Cetăţenii au început să înţeleagă că nu trebuie să fie sclavii celor care se auto-cocoaţă în fruntea ţării.

La început am intrat în blogosferă cu termenii de "stimată doamnă" şi "stimat domn". Eram privit (citit) ca o arătare... Iată acum aceşti termeni s-au generalizat în viaţa publică, îi întâlnesc peste tot... s-au răspândit în toate zonele mass-media. Tot am reuşit ceva, nu-i aşa? Am aruncat seminţele neatârnării şi democraţie... este timpul ca toţi cei ce vrem să fim patrioţi să îngrijim astfel de seminţe pentru ca ele să încolţească, să crească şi să dea rod. Am tot vorbit în aceşti ani despre pervertirea înţelesurilor democratice. Informaţia există, cetăţenii nu trebuie decât să o acceseze şi, pe mai departe, să-şi dezvolte ei înşişi înţelesurile acţiunilor lumii înconjurătoare. Asta dacă cetăţenii vor democraţie şi nu dictatură dublată de un stat totalitar.

Am eşuat însă, cel puţin aşa îmi pare acum, în ceea ce priveşte patima. Oamenii sunt la fel de xenofobi, la fel de intoleranţi, la fel de egoişti.

Cu ce pot să închei? Îmi cer scuze că nu am fost mai puternic, dar nu sunt adeptul violenţei de nici un fel, chiar şi violenţa verbală, la care am apelat în anumite momente, nu-mi aparţine în mod natural, a fost jucată. Vă sugerez să strângeţi în liste pe toţi cei care sunt anti-români şi anti-democratici pentru ca peste 50 de ani să nu mai fi învinuit întreg poporul român de instaurarea unei dictaturi şi a noii ordini mondiale... să ştim exact, cu nume, prenume şi fapte cine sunt aceştia... pentru ca numele lor să rămână în istorie alături de Hitler, Stalin, Ceauşescu...

PS.
De la bun început v-am oferit un blog unde mă puteţi înjura absolut cât doriţi, tocmai pentru a nu polua acest blog. Folosiţi-l
http://injuratbibliotecaru.blogspot.ro/

27 September 2012

Lovitura de stat se fâsâie... cine plăteşte?


Referendumul a eşuat în principal pentru că nişte politicieni au tot ţipat că vine lovitura de stat. Unul dintre argumente a fost că CCR nu se poate exprima pe schimbarea şefilor Senatului şi al Camerei Deputaţilor pentru că domnul Ponta a interzis CCR să se exprime de ceea ce se întâmplă în Parlament.

Cu mult zgomot, PDL a retrimis problema schimbării şefului Senatului la CCR. Vă reamintiţi că mulţi din PDL spuneau că moral ar fi ca domnul Blaga să revină la conducerea Senatului. Ei bine... CCR are altă părere.
27 septembrie 2012

COMUNICAT DE PRESĂ

În ziua de 27 septembrie 2012, Plenul Curţii Constituţionale, învestit în temeiul art.146 lit.c) şi lit.l) din Constituţia României şi al art.27 din Legea nr.47/1992 privind organizarea şi funcţionarea Curţii Constituţionale, a discutat sesizarea referitoare la neconstituţionalitatea dispoziţiilor art.30 alin.(3) şi (4) din Regulamentul Senatului, precum şi ale Hotărârilor Plenului Senatului nr.24/2012 şi nr.25/2012, sesizare formulată de un număr de 28 senatori aparţinând Grupului parlamentar al Partidului Democrat Liberal din Senat.

În urma deliberărilor, Curtea Constituţională, cu majoritate de voturi, a decis :

1. Respinge, ca inadmisibilă, sesizarea formulată de Grupul parlamentar al Partidului Democrat-Liberal din Senat cu privire la dispoziţiile art.30 alin.(3) şi (4) din Regulamentul Senatului.
2. Respinge, ca neîntemeiată, sesizarea formulată de Grupul parlamentar al Partidului Democrat-Liberal din Senat referitoare la Hotărârea Senatului nr.24 din 3 iulie 2012 privind revocarea din funcţia de preşedinte al Senatului a domnului senator Vasile Blaga, precum şi a Hotărârii Senatului nr.25 din 3 iulie 2012 pentru alegerea preşedintelui Senatului.

Decizia este definitivă şi general obligatorie şi se comunică Senatului.

Argumentaţiile reţinute în motivarea soluţiilor pronunţate de Plenul Curţii Constituţionale vor fi prezentate în cuprinsul deciziei, care se va publica în Monitorul Oficial al României, Partea I.

Compartimentul relaţii externe, relaţii cu presa şi protocol al Curţii Constituţionale
(http://www.ccr.ro/default.aspx?page=press/2012/27septembrie)
Păi şi de aici ce facem? Cine plăteşte pentru deranjul internaţional cu lovitura de stat. Cine îşi dă demisia? Dacă nu era problema cu CCR, cu siguranţă că nu ar fi existat pragul la referendum şi acum domnul Băsescu nu mai făcea megaministere pe culoarele Palatului Cotroceni. Nu ar trebui să facem o listă cu cei care au pronunţat "lovitură de stat" pentru ca ei să-şi dea demisia?

Cineva spunea că noul şef al ICR vrea să facă din el un fel de Cântarea României


Mi s-a părut că a reveni la conceptul Cântarea României în 2012 nu poate fi decât o injurie adusă de nişte pedelişti unor uselişti. După această ştire nu ştiu ce să mai cred. Nu ştiu ce să mai cred pentru că, dacă m-ar întreba cineva şi m-ar sili să dau un răspund... probabil aş spune că aceşti oameni au luat-o rău de tot pe arătură. Domnilor doctori, se pare că medicamentele nu-şi mai fac efectul, avem nevoie de multe, foarte multe, cămăşi de forţă.

(http://filonous.blogspot.ro/2012/01/creativitate-si-anormalitate.html)

(http://www.acasatv.ro/stiri-despre/rbd/pagina/7)

Iată ştirea care mi-a provocat reacţia:
Premierul Victor Ponta a declarat că a părăsit şedinţa de joi a CSAT deoarece nu a acceptat ca pe ordinea de zi, care i-a fost transmisă cu doar o zi înainte, să fie trecute documente prin care, de exemplu, era înfiinţat "un Megaminister de Externe al Administraţiei Prezidenţiale".

Acest "Megaminister" ar fi urmat să funcţioneze sub forma unui oficiu din structura Administraţiei Prezidenţiale care să coordoneze Ministerul Afacerilor Externe, Ministerul Afacerilor Europene, serviciile publice de radio şi televiziune, Regia Patrimoniului Protocolului de Stat pentru refacerea imaginii României în străinătate.

În opinia premierului, preşedintele intenţiona să subordoneze Guvernul printr-un astfel de oficiu.

"Nu cred totuşi că preşedintele a văzut materialul, probabil unii dintre consilierii săi vor să fie supraminiştri", a spus Ponta la RTV.

Premierul a declarat totodată că nu a acceptat nici propunerea preşedintelui Traian Băsescu privind adoptarea unei decizii a CSAT prin care să fie stabilit bugetul pentru 2013-2016 destinat înzestrării Armatei, motivând că o astfel de decizie aparţine Parlamentului la aprobarea bugetului de stat şi că actualul Guvern are un mandat limitat, până la alegerile parlamentare.
(http://www.mediafax.ro/politic/ponta-am-parasit-csat-din-cauza-unor-propuneri-anormale-precum-un-megaminister-al-presedintiei-10130091)
Mai pe larg puteţi să urmăriţi evenimentele, la nivelul orei la care scriu, pe...
http://www.romanialibera.ro/actualitate/politica/video-ponta-a-parasit-sedinta-csat-s-ar-fi-certat-cu-traian-basescu-surse-update-sedinta-csat-s-a-incheiat-vezi-motivul-pentru-care-a-parasit-ponta-sedinta-278703.html


26 September 2012

Antipozii culturali ai României


OK, titlul este forţat... dar asta numai ca să vă atrag atenţia.

Ce spune cultura română? Spune...

"TIPĂTESCU: Zoe! Zoe! fii bărbată..."

Prefectul Tipătescu spune consoartei lui Zaharia Trahanache, prezidentul Comitetului permanent, Comitetului electoral, Comitetului Şcolar, Comiţiului agricol şi al altor comitete şi comiţii... spune că soarta potrivnică trebuie privită în faţă cu demnitate, în speranţa că lucrurile se vor rezolva cumva de la sine, în ultimul moment.

Antipozii acestui moment de literatură aplicată din Scrisoarea Pierdută a lui Caragiale îi regăsim la Anatole France în capodopera, de mici dimensiuni, Putois.

"Zoe, tot ce trăieşte pe lume este sortit suferinţei!"

Simţiţi antipozii? Renunţarea la luptă? Renunţarea la speranţă? Renunţarea la demnitatea spartă a celui înfrânt?

Putois este despre cel mai închipuit dintre grădinarii lumii. Doamna Bergeret spusese doamnei Cornouiller o mică minciună, anume că-şi aştepta grădinarul, pe domnul Putois. Acest grădinar, o dată inventat, născut la maturitate din neant, a căpătat formă, personalitate, oraşul a început să povestească despre el, ba tăia lemne cuiva, ba tocmai ce trecuse pe stradă.

Unde vreau să ajung? Răbdare, vă spun imediat.

Am citit acum câteva zile recenzia domnului Vladimir Tismăneanu Comunismul ca ispita globala: In cautarea Paradisului terestru apărută în “Times Literary Supplement” (8 iunie 2012) la cartea lui Michael David-Fox, Showcasing the Great Experiment: Cultural Diplomacy and Western Visitors to the Soviet Union. 1921-1941. Oxford and New York: Oxford University Press, 2012.
Domnia sa vorbeşte despre capacitatea comunismului de a convinge intelectuali prin propagandă (mă rog, asta am sintetizat eu).

I-am "răspuns" aşa:
Bibliotecaru spune:
@ Vladimir Tismăneanu

În general “paradisul” este concluzia unui serviciu de propagandă. În timp ce am trăit cu toţii nişte “alimentare pline numai când se făcea poza” şi “propaganda raţionalului în economica centralizată”… din vest ne invada un sistem cu mult mai perfid de propagandă indus în filme cu “americani fericiţi că trăiesc în ca mai puternică ţară a lumii”. Cine spune că substratul “luptei de clasă” este legat de conştiinţa ideologică, nu ştie ce vorbeşte. Românul privea serialul Dallas mai ales ca să vadă luxul de acolo şi să se imagineze şi el făcând nişte afaceri de câteva milioane pentru a putea exista într-o vilă, un fotoliu de piele, un Mercedes decapotabil, un trabuc între două telefoane de maximă importanţă, şi neveste/soţi precum personajele din serial… Comunismul spunea că imperialismul, societatea cosmopolită, internaţională, şi supraconsumul, sunt entităţi decadente. Criza economică mondială provocată de SUA stă mărturie că au avut dreptate. Pe de altă parte, raţionalismul sărăciei este etern, România a plecat de la stadiul de sărăcie şi, după 20 de ani de iluzii, a ajuns la stadiul de sărăcie lucie… iată că şi “occidentalii” au avut dreptate.

Până la urmă avem un război între o ideologie legată de societatea de consum, care exploatează natura imorală a omului, şi o ideologie care pleacă de la transformarea peste noapte a omului în arhetipul “Omul Nou” cuprins de un fel de moralitate proletară atotcuprinzătoare, prin această incapabil de atingere a idealului ideologic, deci utopic (şi, până la urmă, la fel de imoral, căci natura umană nu este efemeră, nu se schimbă cu ideologia şi sistemul social).

Până la urmă marea minciună ar putea fi faptul că omenirea are cu adevărat nevoie de un concept politic pentru a exista, respectiv că are nevoie şi de politicieni şi nu doar de un corp de specialişti în guvernare (cu o programă şi un examen prin care pregătirea poate fi cuantificată). Până la urmă conceptul politic nu face altceva decât să permită anumitor “oameni de partid” accesul la nişte funcţii pentru care nu sunt cu adevărat pregătiţi (şcoliţi) în numele unui inefabil scop politic.
Avem o lume într-o formă coerentă... de cât timp?... să spunem 200 de ani. Ca şi Putois-mul lui Anatole France, cineva a inventat nevoia de politică şi politicieni.

Sunt zeci de mii de dovezi că politica este dăunătoare societăţii. Nu vorbim numai despre corupţie şi lucruri minore la nivelul istoriei mondiale, se ajunge până la zecile războaie mai mari sau mai mici. Miliarde de morţi, sute de mii de miliarde în valută forte, poate milioane de miliarde? Şi asta pentru ce? Nu am identificat în istorie nici măcar un lucru cert care să fie benefic omenirii. Nimic din beneficiile politicii nu s-a manifestat până acum, începând cu predictibilitatea dezvoltării sociale. Te pune pe gânduri, nu-i aşa?

V-a relatat Bibliotecaru.

20 September 2012

Blogul http://www.gossipaz.com ia posturile mele de pe acest blog (http://bibliotecarul.blogspot.ro/) fără nici o trimitere spre blogul meu


Imaginaţi-vă mirarea mea când am văzut acest post...

http://www.gossipaz.com/?p=33447#comment-1334

Care conţinea exact postul meu http://bibliotecarul.blogspot.ro/2012/09/tehnica-discursului.html fără nici un fel de specificare a faptului că postul este preluat după blogul meu şi nici că este scris de mine.

Nu am nici o problemă cu faptul că cineva preia ce postez eu, doar şi eu iau din ziare... dar cred că este necesară indicarea unei surse. Nu aş vrea să mă trezesc că lumea spune că aş fi acelaşi personaj cu ROGossipAZ.

Ceea ce nu ştie domnia sa este că duşmanii mei sunt destul de agresivi, ameninţările au curs întotdeauna din toate părţile şi, la o adică, dacă este confundat cu mine... Pe această cale spun că este o altă persoană... să nu existe confuzii. Sfatul meu este ca totuşi să specifice blogul meu pe viitor, să nu încapă confuzii.

În altă ordine de idei... Mie mi-au cam cedat nervii, nu mai pot să urmăresc ştirile, nu mai pot nici să deschid uşa când sună cineva şi nici să ridic telefonul... aşa că voi lua o pauză mai lungă cu blogul. Realitatea aceasta este din ce în ce mai nesimţită, mai aberantă, mai contorsionistă... Tare mi-e teamă că voi muri înainte de sfârşitul lumii.

19 September 2012

Tehnica Discursului


Citeam un text al domnului Lucian Negrea despre motivaţia scandalurilor în studiourile TV. Ştiu, nici mie nu-mi vine să cred că cei ce apar la televizor sunt nişte oameni cu minţile pierdute în cele patru zări care mai au puţin şi-şi dau cu lavalierele în cap. Mai mult, chiar aici pe blog am avut şi eu nişte comentatori cu acelaşi stil de care nu pot scăpa decât oprind comentariile de tot. Iată că domnul Lucian Negrea are o informaţie care luminează un pic agresivitatea fără precedent din politicosfera românească (sau mai bine spus, agresivosfera).
Unii lideri ai sateliților PDL folosesc un stil agresiv în dezbaterile televizate. Fie întrerup brutal vorbitorul, fie lansează acuzații sau chiar înjură partenerii de platou. Aurelian Pavelescu, de pildă, i-a spus ”hai sictir” lui Mihai Voicu, la RTV. Explicația pare să fie o strategie de comunicare și nu nervozitatea acestor politicieni.

Criza de timp până la alegerile parlamentare i-a determinat să apeleze la o tehnică de comunicare clasică. Antonio Momoc, specialist în comunicarea politică, a explicat pentru DeCe News că strategia aplicată în această perioadă este cea a atacului la un lider important şi cea a scandalului permanent. Radicalizarea discursului poate să fi urmărit și poziționarea în negocierile din ARD. Vasile Blaga a comandat un sondaj CSOP, pentru împărțirea locurilor eligibile, iar disputele puteau crește notorietatea candidaților.



”Strategia pentru cel care este în Opoziţie este atacul la un lider important, aflat la Putere. Scopul scandalului este de a-l creşte pe cel cu o notorietate mai scăzută. Dacă liderul politic important îi va răspunde, intră în acest joc şi se face un transfer de notorietate în mentalul colectiv”, ne-a declarat Momoc. Aceste atacuri aduc vizibilitate în mass-media. O declaraţie care conţine un sâmbure de scandal este preluată de presă, iar promovarea este practic asigurată.

Aurelian Pavelescu a lansat un atac dur la adresa ministrului pentru mediul de Afaceri, Mihai Voicu. Invitat în emisiunea “Ultima oră” de la România Tv, Pavelescu, l-a înjurat şi jignit pe Voicu, dar şi pe ceilalţi invitaţi. Pavelescu i-a spus lui Voicu “hai sictir”.

Un alt episod este legat de Adrian Papahagi, liderul fundaţiei Creştin-Democrate. Acesta s-a certat în direct cu directorul Institutului Diplomatic Român, Vlad Nistor. Scandalul s-a lăsat cu vorbe grele, iar Vlad Nistor a plecat din studio. Papahagi i-a spus lui Nistor: “Nu accept să fiu pus la punct de orice nulitate”.

Mihail Neamţu lansează atacuri periodice la lideri politici importanţi. Victor Ponnta, Crin Antonescu sau chiar Mihai Răzvan Ungureanu au trecut prin tirul declaraţiilor lui Neamţu.
Eu urmăresc comunicarea non-verbală. Ia priviţi un pic la poziţia picioarelor celor cinci politicieni...

Directorul SRI reuşeşte iar un un aviz favorabil pentru un raport care nu spune absolut nimic despre activitatea reală a SRI


Eu personal aş citi cu interes despre câte dintre înregistrările şi interceptările SRI au fost făcute fără mandat. SRI a pierdut un proces prin care s-a demonstrat că face înregistrări ilegale (Omul de afaceri Dinu Patriciu a câştigat procesul cu SRI pentru interceptări ilegale), eu aş vrea să ştiu cam care este nivelul înregistrărilor ilegale. Sigur, înţeleg că nu se poate spune CINE a fost înregistrat ilegal (deşi, din presă, cam putem să ne prindem), dar care este nivelul înregistrărilor ilegale cred că ar trebui să fim informaţi.

Ceva nu se leagă cu serviciile secrete din România, ni se tot spune că suntem apăraţi de ele dar niciodată nu ni se dă nici cel mai mic amănunt. Lucian Negrea ne relatează "de la faţa locului" (de fapt şi audierile acestea sunt secrete)


George Maior, SRI: Ameninţarea teroristă este în creştere

Directorul SRI, George Maior a fost audiat în în comisia parlamentară de specialitate, în legătură cu activitatea Serviciului pe 2011. În timpul audierilor Maior a lansat un avertisment că ameninţarea teroristă este în creştere. Lumea arabă, principalul focar al terorismului, este în fierbere în această perioadă. Zeci de mii de musulmani protestează împotriva SUA, din cauza unei parodii despre profetul Mahomed.

“Din punct de vedere al ameninţării teroriste, am menţionat către Comisie că această ameninţare este în creştere datorită unor factori pe care i-am explicitat în cadrul Comisiei şi că ne concentrăm mai mult decât în alţi ani pe acest fenomen. Nu e vorba despre o ameninţare directă sau iminentă, dar este o ameninţare în creştere şi aţi văzut evoluţii în Europa şi chiar în ţări vecine legate de fenomenul terorist care ne îngrijorează şi pe noi”, a spus Maior.

Directorul SRI a precizat că România a început să fie afectată în 2011 de ameninţări “de tipul celor cibernetice”.

“SRI a elaborat şi un document strategic în 2011, «SRI în era informaţională», prin care încercăm să ne adaptăm la aceste provocări noi ale dezvoltării tehnologice şi să facem faţă unor noi ameninţări de tipul celor cibernetice, cu care am început să fim afectaţi şi în 2011″, a spus Maior.

George Maior a fost audiat la Comisia de control a activităţii SRI privind raportul activităţii Serviciului pe 2011, iar raportul său a primit aviz favorabil.

(http://www.dcnews.ro/2012/09/george-maior-sri-amenintarea-terorista-este-in-crestere/)

Nu ştiu alţii cum sunt dar pe mine mă cam sperie că informaţiile de la SRI sunt practic "nu mai mult" decât ce putem citi din ziare.

18 September 2012

Incredibil, Grecia o ia pe urmele României


Vă aduceţi aminte cum un anumit ministru al finanţelor, dublat de un premier al României, spunea să păstrăm bonurile fiscale pentru că vom primi nu ştiu ce bani pe ele? Ei bine... grecii au preluat ideea.
Ministerul de Finanţe din Grecia vrea să reducă evaziunea fiscală prin deducerea din venitul taxabil a bonurilor şi chitanţelor pe care populaţia le primeşte de la doctori, instalatori şi alte categorii de liber-profesionişti, însă lista ar putea include şi barurile şi cluburile de noapte.
Grecii nu se gândesc la bonurile de supermarket, unde de regulă se oferă bonuri şi totul e fiscalizat. Grecii se gândesc la prestări de servicii.
Cu cât un contribuabil adună mai multe chitanţe, cu atât va fi mai mare beneficiul. Astfel, un contribuabil cu un venit anual de 25.000 de euro plăteşte în prezent impozit de 3.670 euro. Dacă anul următor strânge bonuri de la liber-profesionişti în valoare de 2.091 euro, venitul taxabil coboară la 22.909 euro, iar impozitul la 3.147,25 euro, scrie Kathimerini.
(mai multe pe http://www.mediafax.ro/economic/cum-vrea-grecia-sa-reduca-evaziunea-fiscala-10085082)
Deci în exemplu vorbim deja de "500 şi" de euro, nu e foarte puţin. Dar dacă strângi bonuri de 26 mii de euro? În România s-ar pune şi o astfel de problemă.

Mai multe amănunte, pe site-ul ministerului de finanţe elen.



Eu recunosc că nu am avut răbdare să caut această ştire acolo.

Doamna Pivniceru intră în acţiune...


A tot circulat zvonul că doamna Laura Codruţa Kövesi va fi numită şef al DNA. Recunosc că m-am supărat rău de tot citind această ştire, nu pentru că am ceva cu doamna Laura Codruţa Kövesi, dar mi se pare anormal ca după ce USL a lovit din toate părţile în viitorul fost procuror general al României, după ce USL a tot insinuat mai pe faţă sau mai "pe ascuns" că DNA este plin de oamenii preşedintelui... acum aşa ceva "în numele aprecierii europene"... Mai mult, premierul Ponta a promis că-i lasă mână liberă doamnei Pivniceru.

Cineva mi-a spus apoi că "Nu se poate, poate fără doamna Pivniceru. Ministresa e tare, pleacă, îşi dă demisia dacă fac asta...".

Poate că "cineva" a avut dreptate...
Mona Pivniceru, ministrul Justiţiei, a declarat, după şedinţa CSM că ar putea amenda procedura prin care se aleg procurorul General şi procurorul şef al DNA. Pivniceru a precizat că o să prelungească termenul de depunere a candidaturilor, dar “nu va fi 100 de ani”.



Ministrul Pivniceru a spus că au fost critici privind constituirea comisiei de examinare, propusă de ea în procedura de selecţie, arătând că membrii acesteia ar fi fost aleşi din rândul formatorilor de la Institutul Naţional al Magistraturii.

Ea a adăugat că un al motiv de reproş a fost durata termenului de depunere a candidaturilor şi a proiectelor de management, arătând că termenul de 60 de zile similar cu alte proceduri ar implica şi organizarea unui examen, ceea ce în cazul procurorilor nu e cazul.

Întrebată dacă s-ar putea recurge la procedura privind instanţa supremă, Mona Pivniceru a precizat că acolo e vorba de promovare, nu de numire.
(http://www.dcnews.ro/2012/09/pivniceru-s-ar-putea-sa-amendez-procedura-de-selectie-a-procurorilor/)
Nu-mi pare că doamna Pivniceru are chef de glume...

După ce am citit "lista lui Ungureanu", domnul Becali îmi pare un politician din ce în ce mai de bun simţ


- Deodorant stick sans alcool - Armani Code by Giorgio Armani (75g) - 1 buc.
- Lip Care - with propolis organic beeswax and olive oil - 1 buc.
- Deodorant roll-on Neo by Givenchy (75ml) - 1 buc.
- Eau florale - Petale de rose lotion naturelle (100ml) - 1 buc.
- Antiperspirant deodorant roll-on - Clinique skin supplies for men (75ml) . 1 buc.
- Cremă Apivita - Men's care - Antiwrinkle anti-fatigue (50ml) - 1 buc.
- Parfum - Givenchy pour homme blue label aftershave (100ml) - 1 buc.
- Aftershave - Apivita Men's care balm moisture and soothes (100ml) - 1 buc.
- Şampon - Head&Shoulders anti dandruff for men hair endurance - 1 buc.
- Cremă de faţă - Clinique - skin supplies for men maximum hydrator - 1 buc.
- Ser fiziologic - 9mg/ml - 10 fiole de la antibiotice a+1buc.
- Plasturi - Neosheer (mici) - 3 buc.
- Medicomp de la Hartmann - comprese sterile - 1 cutie
- Netildex - picături oftalmologice, soluţie unidoză - ptr. uz oftalmologic - 20 flacoane a 0,3 ml - 1 buc.
- Seringi - 10 ml Parasel - 3 buc.
- Faşă sterilă - 1 buc.
- Şerveţele Puff - 1 cutie
- Prosoape de hârtie - o rolă
- Hârtie igienică - 2 suluri (albă)
- Cremă Bepanthene Plus - 50mg/g (50g) - 1 buc.
- Baneocin unguent de la Sandoz - 1 buc.
- Alcon Tobrex - 3 mg/g - unguent oftalmologic - 1 buc.
- BioRepair - Zahncreme (2 ml) - 1 buc.
- Pahar (2 buc.)
- Pieptene cu dinţi scurţi şi mărunţi - 1 buc.
- Prosoape faţă - 4 buc.
- Prosoape corp - 3 buc.
- Papuci de casă - mărimea 43 (albi, 1 pereche)
- Spray Forest Essentials - Stress Reliever (10 ml) - 2 buc
- Spray Forest Essentials - Sound Sleep (10ml) - 2 buc
- Coş de gunoi - 1 buc
- Periuţă de dinţi - Colgate 360, Deep clean, medium - 1 buc.
- Trusă - unghieră, pensetă, set pile unghii, forfecuţă (mică şi mare) - 2 buc.
- Plasturi mici tratament pentru băşici - Urgo - 1 buc.
- Pasta de dinţi - Colgate Total Advanced Whitening - 1 buc.
- Săpun Dove Fresh touch (verde) - 2 buc.
- Beţişoare de urechi - Septona Cotton Care - 1 cutie
- Apă de urechi Odol Extra Fresh - 150 ml - 1 buc.
- Deodorant pour homme . Armani Code bz Giorgio Armani - 1 buc.
- Parfum Lolita Lempika au masculin - 1 buc.
- Deodorant - Neo - by Givency - 1 buc.
- Deodorant roll-on - Neo - by Givency - 1 buc.
- Spumă de ras Gillette series Protecting Koruyucu - 1 buc.
- Şerveţele dezinfectante - Mikrozid Tucher (150 buc.) - 1 buc.
- Voltaren Emulgel 1% - 50g - 1 buc.
- Parfum Lalique White, eau de toilette pour homme (75ml) - 1 buc.
- Givenchy pour homme - blue label, eau de toilette vaporisateur spray (100ml) - 1 buc.
- Aparat de ras - Gillette Fusion 5 lame - 1 buc + rezerve - 4 buc.
- Parfum Roadster by Cartier - 1 buc.
- Parfum Givenchy Play - 1 buc.
- Şampon Hair & Body Hzdro Basics (60 ml) - 1 buc.
- Parfum Fahrenheit by Dior (de 50 ml şi 100 ml) - 1 buc.
- Loţiune de corp - L'Occitane - Lait corporele Verveine (250 ml) - 1 buc
- Gel de duş - L'Occitane - Gel douche Verveine (250 ml) - 1 buc.
- Spray antibacterial Touch instant sanitizer (59 ml) - 1 buc.
- Cremă de mâini - Apivita - Hand Care (50 ml)
- Cremă de mâini Clinique . Stop sign Hand repair (75 ml)
- Aftershave - Collistar - Linea Uomo - Dopobarba Pelli Sensibili (100 ml) - 1 buc.
- Parfum - Mont Blanc Hommo Exceptionnel eau de toilette (75 ml) - 1 buc.
- Hugo Boss . eau de toilette (100 ml) - 1 buc.
(http://www.antena3.ro/romania/s-a-parfumat-pe-banii-statului-dar-nu-da-explicatii-ungureanu-despre-cumparaturile-din-banii-publici-184420.html)

Cât de natural este aici Gigi Becali! Între două fapte bune, ba o casă, ba o şcoală (ca eu îmi aduc aminte şi de vremea când domnul Becali vroia să-şi cedeze o parte din avere la Bugetul de stat în măsura în care fac acelaşi lucru toţi bogaţii... NUMAI LA CEREREA PREŞEDINTELUI, fără să fie nevoie de o lege care să-l oblige), domnul Becali mai aruncă câte o "lovi-dură" către vorbitori de politică de cafenea. Eu unul bănuiesc că "proasta-n p.." se referă la p de la politică.



"Dumnezeu m-a trimis aici. Nu este vorba despre o biserica, este vorba despre o scoala. Vine frigul, copii nu au unde invata, este necesar sa incepem treaba", aşa a spus Gigi Becali venit cu 100 de mii de euro în buzunar pentru a începe treaba la renovarea şcolii. Aş fi vrut să o văd şi eu pe doamna Tatoiu, care e departe de a fi un om sărac, că merge şi dă nu 100 de mii, nu 10 mii... o mie de euro într-o cauză menită aproapelui domniei sale.

Nu încurajez limbajul dur al domnului Becali, dar recunosc că m-am săturat să deschid televizorul şi să aud numai de pedofili, criminali, privatizări cu cântec, jafuri, violuri, scumpiri... Un "domn Becali" devine reconfortant şi pentru români atunci când dă nişte "euroi" pentru o şcoală, pentru o deszăpezire, pentru un puşti care are grijă de bunic, pentru o biserică... dincolo de binele făcut cuiva anume, parcă şi mie îmi este mai uşor să trăiesc într-o lume a violenţei şi mizeriei. Astfel că o punere la punct a doamnei Tatoiu (care a mai trecut şi prin grosolănia domnului Ciuvică, şi el exasperat de prezenţa fostei profesoare de matematică)... parcă "se mai spală" cu refacerea şcolii.

Dar ce îl spală pe domnul MRU o dată ce a fost dată publicităţi acea listă de mai sus? Domnia sa fură din banii cetăţenilor pentru a-şi lua deodorante... şi încă nu fură pentru un deodorant scump, ia 10 bucăţi.

Aş putea întreba deci, cine este mai onest politician, Becali sau Ungureanu...? Dar mai bine nu întreb, că cine ştie cine răspunde...

Spre totalitarism şi democraţie


Ieri am văzut un filmuleţ care ne arăta un organ de ordine din Rusia cum lovea violent o doamnă participantă la o manifestaţie. Cu casca de protecţie căzută, faţa atacatorului părea totuşi mai mult speriată decât agresivă. Am stat în cumpănă gândindu-mă că poate este o întâmplare. Ştirile de astăzi nu mai lasă loc de interpretare, Administraţia Rusă strânge şurubul non-democraţiei şi devine din ce în ce mai strict spre totalitarism. La fel se întâmplă şi în "sfera rusă". Este perioada protestelor la nivel mondial, este deci momentul în care să poate constata cu adevărat democraţia.

În timpul unei acţiuni de protest a opoziţiei, în capitala bielorusă au fost reţinuţi ziarişti străini. Se menţionează că printre persoanele arestate se află un operator al unui canal german de televiziune şi corespondenţi ai agenţiilor Associated Press şi Reuters.

белоруссия протест белоруссия митинг белоруссия оппозиция

Foto: EPA

Activiştii aripii de tineret al campaniei „Spune adevărul” au încercat să organizeze astăzi la Minsk un pichet electoral.

(http://romanian.ruvr.ru/2012_09_18/88589863/)

Ruşii pot să fie privaţi de accesul la site-ul YouTube după ce pe 1 noiembrie în ţară va intra în vigoare o serie de norme ale legii privind „listele negre” ale site-urilor, care permit blocarea resurselor web cu informaţii interzise în Rusia.

Cu o zi în urmă, Procuratura Generală a Rusiei şi-a exprimat intenţia de a obţine interdicţia răspândirii în Federaţia Rusă a filmului „Inocenţa musulmanilor”, care a stârnit proteste în masă în lumea musulmană. Dacă un material video va fi declarat de instanţă extremist, iar proprietarul site-ului nu va restricţiona accesul internauţilor ruşi, acest lucru îl vor face autorităţile ruse.

„Din cauza acestui film, în perioada 3-5 noiembrie, pe teritoriul Rusiei poate fi blocat în totalitate YouTube”, a scris pe Twitter ministrul Telecomunicaţiilor, Nikolai Nikiforov.

(http://romanian.ruvr.ru/2012_09_18/88576710/)

După ce spuneam că pe la americani se tot vehiculează dreptul preşedintelui de a trage "heblu" peste întreg internetul, în Rusia încep acţiuni asupra internetului ce seamănă foarte bine cu firewall-ul chinezesc. Iată însă că un semn de democraţie se aude de unde nici nu gândeşti... din Pakistan. Interesant, nu-i aşa?
Президент Пакистан Асиф Али Зардари
Asif Ali Zardari. Foto: EPA

Guvernul pakistanez a aprobat Curţii Supreme să înceapă din nou investigarea cazului de corupţie în care este implicat preşedintele ţării, Asif Ali Zardari.

În decurs de aproape doi ani, miniştrii au blocat orice încercări de a deschide o nouă anchetă, explicând refuzul începerii investigaţiei prin faptul că atât timp cât Zardari este preşedinte, Constituţia îi garantează imunitate împotriva urmăririi penale. Preşedintele declară că acuzaţiile împotriva lui au un context politic.

Zardari şi defuncta sa soţie, ex-premierul Pakistanul, Benazir Bhutto, au fost declaraţi în absenţă de un tribunal elveţian vinovaţi de spălarea a milioane de dolari sub formă de mită din partea unor firme elveţiene, în timpul în care cei doi au lucrat în Guvern.

Lumea începe să-şi întunece judecată. Treptat mizeria în oameni se generalizează, violenţa este la tot pasul, regulile gândite timp de mii de ani de cei mai inteligenţi reprezentanţi ai omenirii sunt pervertite de doritorii de putere. Societatea se eliberează de cele sfinte pentru a ajunge exponenta anticristului. Cât de greu de îndurat este apocalipsul lui Ioan.

17 September 2012

"Insula Şerpilor" varianta japonezo-chineză


Toată lumea ştie că bătălia juridică pentru "teritoriul" Insula Şerpilor nu avea nimic de-a face cu stânca respectivă ci cu teritoriul "pe unda apelor" pe care îl reprezenta proprietatea asupra insulei. Aceiaşi divergenţă o au astăzi şi "vecinele" Japonia şi China. Dacă ucrainenii au mimat că Insula Şerpilor ar fi locuită, chinezii au găsit soluţia trimiterii unor nave pe lângă insule... Iată ştirile prezentate de MEDIAFAX.
Guvernul japonez a decis să achiziţioneze de la particulari japonezi un grup de insule care sunt energic revendicate de China, au scris miercuri două dintre principalele cotidiene japoneze.



Într-un briefing, purtătorul de cuvânt al Guvernului, Osamu Fujimura, nu a confirmat clar, dar nici nu a dezminţit informaţia, limitându-se să anunţe că negocierile erau în curs.

Potrivit Yomiuri Shimbun, care citează surse guvernamentale neidentificate, Guvernul trebuie în curând să semneze cu o familie japoneză contractul de achiziţionare, care se ridică la 2,05 miliarde yeni (aproximativ 21 milioane de euro) pentru insulele Senkaku, numite Diaoyu de către Beijing.

Acest grup de insule, aflat la 2.000 de kilometri sud-vest de Tokyo şi la 200 de kilometri nord-est de Taiwan, care, de asemenea, le reclamă, sunt la originea actualei deteriorări a relaţiilor între cele două ţări.

Yomiuri afirmă că secretarul general adjunct al Guvernului a încheiat luni un acord cu familia proprietară pentru a achiziţiona trei insule, dintre care ce mai mare, Uotsurijima.

La rândul său, Asahi Shimbun a anunţat despre probabilitatea cabinetului premierului Yoshihiko Noda de a confirma în curând naţionalizarea acestui mic arhipelag.

"Facem schimb de opinii cu proprietarii. Vom face un anunţ clar când vom termina cu acest proces", a comentat Fujimura.

În această afacere, Guvernul japonez a fost oarecum forţat de către guvernatorul naţionalist al prefecturii Tokyo, Shintaro Ishihara.

Cunoscut pentru provocările sale şi ieşirile antichineze, el a luat toată lumea prin surprindere în urmă cu câteva luni, anunţându-şi intenţia de a cumpăra insulele mulţumită unei subscripţii, în contul prefecturii.

El a acuzat atunci Guvernul japonez că nu face nimic pentru a proteja acest "teritoriu japonez" vizat de chinezi.

Weekendul trecut a trimis o echipă la faţa locului pentru a cerceta insulele.

Intervievat miercuri, Ishihara a anunţat că veniturile colectării ar putea fi remise Guvernului şi că proprietarii insulelor i-au zis că un acord referitor la vânzare nu a fost încă încheiat.

Relaţiile între China şi Japonia s-au deteriorat în august după ce activişti pro-Beijing au debarcat pe una dintre insulele disputate, controlate de către Japonia. Ei au fost arestaţi şi expulzaţi de către autorităţi.

Câteva zile mai târziu, zeci de naţionalişti japonezi au arborat drapelul nipon pe insulă, pentru a reafirma apartenenţa la Japonia. Acest lucru a declanşat manifestaţii antijaponeze a mii de persoane în peste 20 de oraşe din China. Magazinele, restaurantele şi vehiculele japoneze au fost atacate în unele oraşe.

Săptămâna trecută, Tokyo l-a trimis de urgenţă pe viceministrul Afacerilor Externe, Tsuyoshi Yamaguchi, pentru a înmâna autorităţilor chineze o scrisoare din partea premierului nipon, al cărei scop era să evite o escaladare a diferendului teritorial dintre cele două ţări.

Cu câteva zile în urmă, autoturismul ambasadorului Japoniei în China a fost atacat la Beijing de către un bărbat neidentificat care a rupt steagul japonez de pe vehiculul diplomatic.

În opinia lui Yoshinobu Yamamoto, profesor de politică internaţională la Universitatea din Tokyo, achiziţionarea nu va schimba mare lucru în situaţia actuală, dar cu siguranţă va irita Beijingul.

"În realitate, asta nu va schimba apartenenţa naţională a acestor insule, este o modalitate (achiziţionarea) a Guvernului de a arăta că exercită un control efectiv, chiar şi aşa nu cred să fie o decizie înţeleaptă", apreciază el.
(http://www.mediafax.ro/externe/guvernul-japonez-va-cumpara-insulele-senkaku-revendicate-de-china-10025166)

Beijingul a trimis două nave de patrulă în Marea Chinei de Est, în apropierea insulelor a căror suveranitate japoneză o contestă, a anunţat marţi agenţia China Nouă.



China trimite două nave în apropierea insulelor disputate cu Japonia (Imagine: Arhiva Mediafax Foto)

Această acţiune "urmăreşte să afirme suveranitatea (teritorială) a ţării", a adăugat agenţia de presă oficială chineză, la o zi de la anunţul Guvernului nipon potrivit căruia acesta va cumpăra insulele din acest mic arhipelag numit Senkaku de japonezi şi Diaoyu de chinezi.
(http://www.mediafax.ro/externe/china-trimite-doua-nave-in-apropierea-insulelor-disputate-cu-japonia-10050778/foto)


TENSIUNI ÎN ASIA - Panetta: Actualele dispute teritoriale ar putea declanşa un război (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Actualele conflicte teritoriale din Asia, mai ales cel dintre China şi mai multe ţări din regiune, ar putea declanşa un război, în cazul în care guvernele respective continuă "provocările", a declarat duminică seara secretarul american al Apărării, Leon Panetta.



"Sunt preocupat atunci când văd ţări angajate în diverse provocări care ar putea declanşa violenţe şi, în final, ar putea duce la un conflict", a afirmat Panetta la sosirea sa la Tokyo, răspunzând astfel unei întrebări referitoare la diferendul dintre Beijing şi Tokyo cu privire la un mic arhipelag din Marea Chinei de Est.

"Şi acest conflict s-ar putea extinde", a avertizat Leon Panetta, care se află într-un turneu în Asia, în cursul căruia va ajunge şi în China, în contextul în care tensiunile dintre Beijing şi Tokyo au fost rareori atât de puternice.

Obiectul litigiului, care a declanşat la acest sfârşit de săptămână numeroase şi violente manifestaţii antijaponeze în mai multe oraşe din China, este reprezentat de un arhipelag din Marea Chinei de Est, numit Senkaku de japonezi şi Diaoyu de chinezi. Acest arhipelag, care ar ascunde zăcăminte de hidrocarburi, este revendicat şi de Taiwan.

Decizia de săptămâna trecută a Guvernului japonez de a cumpăra aceste insule de la proprietarii lor privaţi, deci să le naţionalizeze, a provocat o reacţie puternică din partea Beijingului, care a trimis mai multe nave să patruleze timp de câteva ore în jurul arhipelagului pentru a marca apartenenţa acestuia la China.


(http://www.mediafax.ro/externe/tensiuni-in-asia-panetta-actualele-dispute-teritoriale-ar-putea-declansa-un-razboi-10083077)
Complicată situaţie.


(http://en.wikipedia.org/wiki/Senkaku_Islands)



(http://en.wikipedia.org/wiki/Senkaku_Islands_dispute)

Şi încă o frumoasă şi sugestivă fotografie cu activişti japonezi...


(Source: AP http://www.theaustralian.com.au/news/world/japan-to-buy-senkaku-diaoyu-islands-in-dispute-with-china/story-e6frg6so-1226465696624)

16 September 2012

De ce investesc Statele Unite atât de mult în armele nucleare


Ne-am obişnuit atât de mult cu faptul că armele nucleare sunt un fel de "sperietoare care doar se arată şi nu se foloseşte" încât am uitat că armele astea trebuiesc întreţinute, nu stau unele peste altele într-un depozit. Şi totuşi parcă amploarea este un pic prea mare...
Administraţia Statelor Unite va întreprinde cea mai costisitoare modernizare a arsenalului nuclear din istorie, în pofida reducerii fondurilor în domeniul apărării, scrie ziarul Washington Post, citat de AFP.
Potrivit ziarului american, autorităţile nu au anunţat încă oficial costurile modernizării celor 5.113 focoase nucleare înregistrate în inventar, însă un studiu al Institutului Stimson estimează costurile la nivelul de 352 de miliarde de dolari, pe următorii zece ani.
Alţi specialişti estimează costuri mai mari, mai ales dacă operaţiunile de modernizare vor fi îndelungate.
Conform Washington Post, modernizarea unei bombe de tip B61 ar urma să coste 10 miliarde de dolari pe cinci ani.
În plus, costurile pentru construirea a 12 submarine noi capabile să transporte arme nucleare se vor ridica la 110 miliarde de dolari.
Eu vă recomand să citiţi şi articolul original, că este ceva mai elaborat...


Modernizarea armelor are, cum spuneam, ca punt de plecare şi un motiv de întreţinere... totuşi de ce este nevoie de un număr atât de mare de submarine capabile să transporte arme nucleare?


(http://en.wikipedia.org/wiki/Ohio-class_submarine)

Nu mă pot gândi decât la faptul cu un eventual scut anti-rachetă constituit de blocul estic ar putea fi înfrânt cu un atac surpriză lansat de submarine.

Cine te-a întrebat de vorbă?


Este o poantă pe care am auzit-o prin liceu... în toiul discuţiei întrebai brusc...

- Cine?
Urma răspunsul conform discuţiei...
- Nu măi, cine te-a întrebat de vorbă...

Astăzi am văzut pe domnul Blaga, pe domnul MRU, pe domnul "ăla mic cu capu' mare", pe domnul Neamţu şi pe domnul Papahagi punând la cale o alianţă între primii trei (domnii Neamţu şi Papahagi au fost lăsaţi la tinere speranţe, luaţi ca rezerve).

Nici nu s-a uscat cerneala pe hârtii şi... ce credeţi... Hopa a venit doamna Monica Macovei să spună cine poate să candideze şi cine nu poate să candideze.
Vicepreședintele PDL, Monica Macovei, a declarat că persoanele condamnate definitiv, arestate preventiv, trimise în judecată sau care au averi disproporţionate, care au încheiat contracte netransparente cu statul, au colaborat cu Securitatea, au trecut de la un partid la altul nu vor putea candida din partea ARD, potrivit codului etic al Alianţei.

Macovei a enumerat mai multe seturi de criterii pentru viitorii candidaţi ai ARD şi care se referă la latura penală, incompatibilităţi, colaborarea cu Securitatea, morala publică şi traseismul politic. De asemenea, nu vor putea fi candidaţi din partea ARD cei care au fost condamnaţi definitiv, arestaţi preventiv sau trimişi în judecată şi cei în privinţa cărora există indicii temeinice că ar fi săvârşit infracţiuni sau ar fi fraudat votul.

Ea a arătat că nu vor putea candida din partea ARD nici cei pentru care Agenţia Naţională de Integritate (ANI) a trimis către instanţă constatări privind posesia unor averi disproporţionate în raport cu venitul sau cei pentru care există soluţii definitive în instanţe cu privire la averile disproporţionate. “Nu vom avea candidaţi aflaţi în conflicte de interese, nici candidaţi care au încheiat ilegal, netransparent contracte de afaceri cu instituţiile publice”, a spus Macovei.



Ea a precizat că ARD mai are un criteriu privind necolaborarea cu Securitatea. “Nu sunt pe listă candidaţi cu hotărâri definitive şi irevocabile de colaborare cu Securitatea. Dacă există suspiciuni, proceduri în curs în instanţe – nici aceştia nu sunt pe listă”, a spus Macovei.

Ea a arătat că un alt criteriu se referă la morala publică, ARD nepromovând candidaţi care au încălcat grav morala publică, nici candidaţi care prin imaginea lor afectează imaginea alianţei.

Un alt criteriu priveşte trasesimul politic, ARD neavând candidaţi care au practicat în mod repetat traseismul politic. Macovei a spus că acest criteriu îi are în vedere inclusiv pe cei care au trecut a doua oară de la un partid la altul şi a menţionat că se va interzice candidatura celor care au trecut de la o formaţiune din cadrul ARD la altă formaţiune din cadrul ARD.

Macovei a spus că aceste criterii vor fi trimise preşedinţilor celor trei formaţiuni care constituie ARD – PDL, FC şi PNŢCD.
(http://www.dcnews.ro/2012/09/232697/)
Bre, să ne înţelegem, că am impresia că nu ne-am înţeles... Doamna Macovei le-a trimis celor trei decizia pe care a luat-o domnia sa ca să nu candideze nimeni din partea ARD care nu este dorit de domnia sa... ca să fie clar.

Nu veţi crede, dar nici măcar MRU nu poate candida în aceste condiţii, dat fiind că a fost mai întâi membru PNL, deci e traseist. La averi... cum a spus... la "averi disproporţionate" PDL-ul se goleşte rapid de tot. La colaborări cu securitatea se şopteşte pe la colţuri, poate nu e adevărat, chiar şi despre doamna Macovei câte ceva. Interesant este că acest cod etic nu cuprinde minciuna. La câte "a citat din ziare" doamna Macovei pe la Bruxelles... nu mai candida neam de neamul domniei sale. Interesantă este partea cu arestul preventiv. Păi arestul preventiv îl poate face orice procuror fără prea multe probe, mai ales dacă judecătorul din prima "înfăţişare" este unul "prieten", care dă arestări pe bandă rulantă. Pentru că ori procurorii lucrează foarte bine şi aduc numai probe beton... ori este ceva necurat din faptul că sunt judecaţi în stare de arest cam toţi infractorii cu gulere albe la prima înfăţişare (la a doua unii mai scapă).

Ce să zic... Eu îi urez succes doamnei Macovei dacă această iniţiativă este pe bune, mai ales în privinţa averilor disproporţionate. Aici l-aş nominaliza pe... dar mai bine nu spun.
Vasile Blaga (PDL), Mihai Răzvan Ungureanu (Forţa Civică) şi Aurelian Pavelescu (PNŢCD) au semnat, duminică, protocolul Alianţei România Dreaptă, la sediul central al PDL, urmând ca documentul să fie depus în cursul zilei la Biroul Electoral Central.

Blaga, Ungureanu şi Pavelescu au semnat protocolul Alianţei România Dreaptă (Imagine: Alexandru Solomon / Arhiva MediafaxFoto)

Vineri, la Costineşti, preşedintele PDL, Vasile Blaga, menţiona că speră ca într-un termen destul de scurt Mihail Neamţu să reuşească să-şi înregistreze formaţiunea, Noua Republică. Partidul Noua Republică nu putea semna protocolul Alianţei România Dreaptă din cauza faptului că înregistrarea partidului la tribunal a fost contestată şi nu mai era timp pentru rezolvarea acestei situaţii, după cum a declarat, miercuri, liderul PNR, Mihail Neamţu. El preciza că, pentru respectarea calendarului electoral, protocolul alianţei trebuie semnat până luni.
(http://www.mediafax.ro/politic/blaga-ungureanu-si-pavelescu-au-semnat-protocolul-aliantei-romania-dreapta-10079799)

A treia parte... De ce România ar trebui să privească cu atenţie la Argentina?


Întâmplător mi-a căzut sub ochi un document despre care aş vrea să discut...

La historia del éxito económicoargentino y sus implicaciones
Mark Weisbrot, Rebecca Ray, Juan A. Montecino şi Sara Kozameh Diciembre 2011 (Originalmente publicado en inglés en octubre de 2011)un produs al Center for Economic and Policy Research.

vezi şi A doua parte... De ce România ar trebui să privească cu atenţie la Argentina?

Am spus deja că Argentina a atins nivelul PIB-ului din perioada de pre-recesiune după trei ani de creştere economică. Deci nu vorbim despre o creştere normală ciclurilor economice care urmează perioadei de recesiune.

Mulţi au explicat creşterea neaşteptat de rapidă a economiei argentiniene prin boom-ul de marfă şi un an bun din punct de vedere al preţurilor la mărfurile de natură agricolă, soia de exemplu... dar datele nu confirmă această ipoteză.



În tabel se observă formarea PIB-ul în sensul consumului. Se observă că exportul creşte în paralel cu scăderea importurilor. Se mai observă şi creşterea consumului privat concomitent cu temperarea sau scăderea consumului public. Între 2002 şi 2008 exporturile scad, şi scăderea se adaugă şi ea la PIB. Nu se pune problema că este o creştere a exporturilor şi scădere a importurilor care să fie echivalentă cu creşterea PIB-ului. Cheia este deci creşterea consumul privat şi asta înseamnă că economia a produs mai mult PIB pe seama unor investiţii, deci şi pe creşterea capitalului fix.

Influenţa exporturilor la creşterea PIB-ul se poate observa şi în următoarele două tabele. Iată, creşterea exporturilor în dolari (primul tabel), nu provoacă şi o creşterii a ponderii exporturilor din PIB (cel de al doilea tabel).






vezi şi A patra parte... De ce România ar trebui să privească cu atenţie la Argentina?

O ştire care, dacă este adevărată, pune USL-ul pe culmile penibilului


Am asistat deja la un referendum care, prin pragul electoral impus practic de Uniunea Europeană, s-a transformat din unul de demitere în unul de readmitere a preşedintelui. Nimeni nu prea a înţeles care a fost treaba cu cei de la Curtea Constituţională care au "recomandat" acel cvorum, dat fiind că legea deja fusese, până nu de mult, fără cvorum şi CCR nu recomandase nimic, nimeni nu a înţeles nici de ce UE a intervenit de parcă "recomandarea" CCR ar fi fost o decizie general obligatorie (iarăşi, din moment ce referendumul trecut a fost fără cvorum, pretenţia CCR la cvorum era o tâmpenie)... mai ales că "general obligatorie" este în faţa judecătorilor şi de fapt nu obligă legislativul să facă o modificare sau alta... OK, timpul nu se mai întoarce şi nici "mortul de la groapă". Iată însă o ştire bulversantă care vine tot "pe linie" europeană.
Situația de la Parchetul General și DNA a fost una dintre temele discutate de liderii USL la reuniunea din Murighiol. Tema este presantă fiindcă premierul Victor Ponta va merge luni la Bruxelles, pe agenda convorbirilor cu oficialii europeni figurând și aspecte privind independența Justiției.

Laura Codruța Kovesi ar putea fi numită șef la DNA, în locul lui Morar. În urma consultărilor dintre liderii coaliției aflate la guvernare, a prins contur ideea de a susține propunerea Laurei Codruța Kovesi în funcția de procuror șef al DNA. Mandatul lui Daniel Morar a expirat, el fiind delegat să conducă DNA timp de șase luni sau până ce o nouă propunere a ministrului Justiției trece de CSM și este aprobată de președintele Traian Băsescu.

Acordul USL pentru Kovesi ar demonstra că Uniunea nu încearcă să subordoneze Justiția și ar fi un argument pentru partenerii europeni și americani că România respectă valorile democratice. Kovesi, aflată din septembrie 2006 în funcția de procuror general, a fost apreciată atât de oficialii europeni cât și de cei americani pentru evoluția Parchetelor și reforma în domeniu. Propunerea ei ar avea mari șanse să treacă rapid de CSM, iar președintele Traian Băsescu nu ar avea motive să refuze semnarea decretului de validare în funcție. Practic, președintele Traian Băsescu și PDL ar rămâne fără muniție propagandistică în confruntările politice din țară, dar și pe plan extern. Pe de altă parte, liderii USL au apreciat că Daniel Morar este mult prea apropiat de Traian Băsescu și se vor opune unei noi numiri a acestuia, mai ales că legea nu îi permite un al treilea mandat. De aceea, Victor Ponta va insista la Bruxelles asupra necesității respectării regulilor jocului, care impun înlocuirea lui Morar de la DNA.

Mandatul lui Kovesi expiră pe 2 octombrie, 2012. După vacantarea postului de Procuror General, funcţia este preluată interimar de prim-adjunctul Marius Iacob, până la definitivarea procedurilor de numire a unui procuror general.


(http://www.dcnews.ro/2012/09/laura-codruta-kovesi-ar-putea-fi-numita-sef-la-dna-in-locul-lui-morar/)
Dacă aşa ceva se întâmplă, dacă se reinstaurează cei despre care USL au spus aproape infinit de mult că sunt "oamenii lui Băsescu" care cocoşează politic Justiţia... ce credibilitate mai poate avea USL... muuuult sub PP-DD (vezi şi în acest caz blatul cu PDL... Vasile Blaga: PDL nu exclude o colaborare cu PPDD dupa alegerile parlamentare).

"Tembelismul" ştirii, şi al USL dacă este adevărată, are încă o dimensiune. Această dimensiune este că până acum domnul Ponta a spus că nu intervine pe lângă proaspătul ministru al Justiţiei în alegerea ce o va face pentru cele două posturi, şefi de la Parchetul General și DNA. Acum ştirea spune că a existat o dezbatere la Murighiol pe tema asta... Eu ştiu că politicienii români sunt de tipul "răzgândeanu", respectiv că "doar vitele sunt consecvente"... dar parcă e prea mult.

15 September 2012

Un spectacol militar impresionant



(http://livenews.rtv.net/#8510)

Sigur, maşinile nu sunt tocmai performante, dar desfăşurarea de efort uman şi militar este impresionantă.

Eu tocmai mă gândeam zilele trecute la diferenţele dintre navele de luptă rapide pe care le au alţii şi mastodonţii gemeni pe care România îi trimite prin Libia sau pe la vânat de piraţi.

Astăzi, între 18.00-18.30, bătaie cu flori, Parcul Herăstrău


Poate vă aduceţi aminte de vremurile bune ale Bucureştilor.


(http://www.ziare.com/social/capitala/zilele-bucurestiului-2012-bataie-cu-flori-in-herastrau-si-teatru-in-strada-1190224)

Faceţi poze şi, pe cele mai reuşite, le postez.

OK.
Deci eu v-am avertizat să încetaţi...
De acum încolo nimeni nu mai comentează. Să fiţi sănătoşi.

14 September 2012

Când demnitatea este mai importantă decât viaţa


Sigur, se vor fi găsind şi dintre cei care vor spune că filmuleţul în cauză a fost făcut în mod special pentru ca musulmanii să se simtă provocaţi... Se prea poate, important este că musulmanii se revoltă pentru că demnitatea lor a fost provocată.

Priviţi cum bărbaţi, femei şi copii, tineri şi bătrâni umăr lângă umăr, se luptă pentru respectul faţă de credinţa lor milenară. Este tulburător să vezi o astfel de forţă născută chiar din credinţa în Divinitate. Oricât aş fi împotriva violenţei, nu pot să nu remarc dorinţa de demnitate a acestor oameni care duc o viaţă înmiit mai chinuită decât cei care îi insultă.




















(http://news.sky.com/story/984913/million-man-protest-over-anti-islam-film)


UPDATE:

Domnul Zev îmi spune:
Biblio
Încet încet, vin...toți munţii la Mahomed.
Nu e nevoie să mergeți dvs la ei.


Creştin fiind fac primul semn de respect faţă de o altă religie a lumii.



Readuc aminte un mic "amănunt" din Constituţia României:

ARTICOLUL 4 - Unitatea poporului si egalitatea intre cetateni
(2) Romania este patria comuna si indivizibila a tuturor cetatenilor sai, fara deosebire de rasa, de nationalitate, de origine etnica, de limba, de religie, de sex, de opinie, de apartenenta politica, de avere sau de origine sociala.

ARTICOLUL 6 - Dreptul la identitate
(1) Statul recunoaste si garanteaza persoanelor apartinand minoritatilor nationale dreptul la pastrarea, la dezvoltarea si la exprimarea identitatii lor etnice, culturale, lingvistice si religioase.

ARTICOLUL 7 - Romanii din strainatate
Statul sprijina intarirea legaturilor cu romanii din afara frontierelor tarii si actioneaza pentru pastrarea, dezvoltarea si exprimarea identitatii lor etnice, culturale, lingvistice si religioase, cu respectarea legislatiei statului ai carui cetateni sunt.

ARTICOLUL 29 - Libertatea constiintei
(1) Libertatea gandirii si a opiniilor, precum si libertatea credintelor religioase nu pot fi ingradite sub nici o forma. Nimeni nu poate fi constrans sa adopte o opinie ori sa adere la o credinta religioasa, contrare convingerilor sale.
(2) Libertatea constiintei este garantata; ea trebuie sa se manifeste in spirit de toleranta si de respect reciproc.
(3) Cultele religioase sunt libere si se organizeaza potrivit statutelor proprii, in conditiile legii.
(4) In relatiile dintre culte sunt interzise orice forme, mijloace, acte sau actiuni de invrajbire religioasa.
(5) Cultele religioase sunt autonome fata de stat si se bucura de sprijinul acestuia, inclusiv prin inlesnirea asistentei religioase in armata, in spitale, in penitenciare, in azile si in orfelinate.
(6) Parintii sau tutorii au dreptul de a asigura, potrivit propriilor convingeri, educatia copiilor minori a caror raspundere le revine.

ARTICOLUL 30 - Libertatea de exprimare
(7) Sunt interzise de lege defaimarea tarii si a natiunii, indemnul la razboi de agresiune, la ura nationala, rasiala, de clasa sau religioasa, incitarea la discriminare, la separatism teritorial sau la violenta publica, precum si manifestarile obscene, contrare bunelor moravuri.

ARTICOLUL 32 - Dreptul la invatatura
(7) Statul asigura libertatea invatamantului religios, potrivit cerintelor specifice fiecarui cult. In scolile de stat, invatamantul religios este organizat si garantat prin lege.

ARTICOLUL 44 - Dreptul de proprietate privata
(4) Sunt interzise nationalizarea sau orice alte masuri de trecere silita in proprietate publica a unor bunuri pe baza apartenentei sociale, etnice, religioase, politice sau de alta natura discriminatorie a titularilor.

Eu unul nu o să fac diferenţe între creştini şi musulmani. Repet, ORICÂT MI-AR DISPLACE VIOLENŢA, nu pot să neg că înţeleg jignirile permanente la care musulmani sunt supuşi de decenii. Eu vreau deci să vă întreb... dacă v-ar fi jignit cineva natura dumneavoastră creştină... ce aţi fi făcut? Aţi fi ridicat nepăsători din umeri? Dacă da... atunci înţeleg... vă înţeleg.

13 September 2012

Amintiri din epoca de aur


Creşterea productivităţii muncii, un subiect iubit al mandatelor de preşedinte ale domnului Traian Băsescu.

http://fs69.trilulilu.ro/imgs/Bibliotecaru/evolutia-economico-sociala-a-romaniei_a914e9f8d6c26b.jpg?size=original

12 September 2012

Nu-mi răspunzi la SMS...


M-am obişnuit ca pe Contributors să nu-mi fie publicate comentariile, dar nu mă las. Ultimul comentariu a fost pe...

http://www.contributors.ro/cultura/cultura-de-partid-si-de-stat/#comment-98943


Dacă daţi click pe link şi nu se va deschide pe comentariul meu, deşi sunt şi alte comentarii... este probabil că al meu să fi fost binişor "deleted by the administrator".

Ce spune domnul Ioan Stanomir... Spune că inevitabil în România a început să revină...

Mutilarea ICR, realizată legislativ prin adoptarea ordonanţei de urgenţă şi consfinţită prin tăierea bugetară operată de guvern, este dusă până la capăt, prin alegerea de către Senat a noii conduceri. “Depolitizarea” ICR este un obiectiv atins acum prin acţiunea noii majorităţi parlamentare. Locul celor recrutaţi pe criterii partizane este luat de adevăraţi profesionişti,iar arbitrariul desemnării prezidenţiale este înlocuit cu transparenţa selecţiei parlamentare.

Dincolo de sarcasm şi de tristeţea momentului ce marchează un regres instituţional dramatic, procedura aplicată în Senatul României indică, fără ambiguitate, tipul de misiune pe care ICR îl va fi chemat să îl îndeplinească în viitor. Trecerea de la un institut ce exportă, pe bază ecumenică, cultura României, fără a impune logica naţionalismului autist, la un organism ce deserveşte o cultură de partid şi de stat s-a a produs, în data de 11 septembrie 2011. Disputa dintre partidele parlamentare, negocierea în vederea ocupării unor poziţii relevă efectele secundare ale plasării ICR în subordinea Senatului. Întreaga acţiune a ICR va sta, de acum înainte, sub zodia acestei împărţiri de partid. Va sta sub semnul distribuirii ce evocă tratativele dintre partide în vederea ocupării poziţiilor înalte din administraţia de stat.

Cultura de partid şi de stat, pe care ICR va fi chemat să o gestioneze, este oglinda acestei modificări de substanţă intervenite o dată cu adoptarea Ordonanţei de Urgenţă. Modificarea de optică din norma de organizare nu poate fi subestimată. ICR este adus sub controlul rigid şi partinic al statului . Cel ales în fruntea sa în această manieră, indiferent de identitatea sa, nu poate fi altceva decât un exponent al majorităţii din Senat care a votat în favoarea sa. Mandatul său devine unul politic, în accepţiunea cea mai brutală şi îngustă a sintagmei. Politica de export cultural va fi evaluată în funcţie de grila de oportunitate şi de agenda partidului care îl propulsează în funcţie.

O dată cu 11 septembrie 2012, un ciclul istoric ajunge la final. ICR încetează să mai existe în formula său iniţială,formulă care îşi datorează eficienţa şi echilibrul intelectual echipei din jurul lui Horia- Roman Patapievici. Reuşita ICR a fost hrănită de vitalitatea unui întreg mediu cultural românesc, după cum s-a datorat capacităţii Institutelor Culturale din străinătate de a fi actori influenţi în spaţiile în care au fost implantate. Cultura de partid şi de stat, pentru care a optat Ordonanţa de urgenţă, nu poate înlocui vitalitatea unui proiect hrănit din creativitate şi deschidere. Ceea ce poate aduce este lichidarea patrimoniului de realizări şi debutul unei epoci de glaciaţiune intelectuală.

(http://www.contributors.ro/cultura/cultura-de-partid-si-de-stat)

Ce am spus eu...
Bibliotecaru spune: Comentariul tău e în așteptare.

@ Ioan Stanomir

Deşi m-am obişnuit ca pe acest portal să nu mi se publice comentariile, fac efortul de a le scrie în speranţa că le veţi citi măcar domnia voastră.

1. Spuneţi… “îşi datorează eficienţa şi echilibrul intelectual echipei din jurul lui Horia-Roman Patapievici”. Sunt de acord că domnul Patapievici practic s-a identificat cu acest instituţie a ICR-ului în tot acest timp. Din păcate identificarea unei instituţii cu cel care o conduce este un semn de anormalitate şi nu unul de normalitate. O instituţie funcţională nu trebuie să depindă de nimeni din “organigrama instituţiei”… altfel nu mai vorbim despre o instituţie a statului ci o instituţie a conducătorului. Statul şi toate instituţiile descrise în sistemul instituţional trebuie să fi o entitate sumă de entităţi independente de natura umană a populării organigramelor, este o consecinţă a democraţiei şi statului de drept.

2. Spuneţi “Mutilarea ICR”. Deşi am urmărit activitatea ICR de la înfiinţare, ba am şi promovat la început activitatea ICR… recunosc că nu cunosc “subtilităţi” de natură legislativă. Aş vrea să explicaţi ce anume înseamnă “Mutilarea ICR”, concret, textul care mutilează şi ce anume mutilează… Sper că nu spuneţi că fără domnul Patapievici ICR-ul este mutilat.

3. Spuneţi “Trecerea de la un institut ce exportă, pe bază ecumenică, cultura României, fără a impune logica naţionalismului autist, la un organism ce deserveşte o cultură de partid şi de stat s-a a produs, în data de 11 septembrie 2011″. Bănuiesc că doreaţi să spuneţi 2012 şi nu 2011… Ce anume, sau unde anume, se stabileşte că ICR este un organism ce deserveşte o cultură de partid?

Vă rog să-mi explicaţi cele trei puncte şi, dacă mă convingeţi, voi lupta împotriva mutilării ICR. Dar sper să folosiţi argumente şi nu… Mulţumesc.

Observaţi cât sunt de civilizat, nici măcar nu-l contrazic fundamental, doar pe alocuri... Vreau doar nişte explicaţii, nu pentru astea sunt comentariile?

Ioan Stanomir
Ioan Stanomir Profesor de drept constituţional la Facultatea de Ştiinţe Politice a Universităţii din Bucureşti, specializat în domeniul dreptului constituţional.
(http://www.contributors.ro/author/ioan-stanomir/?bio)

Trăiască, dintre toţi, cea mai babană! Obama şi poporul, ţara-americană!


Eu aşa îmi imaginez Statele Unite ale Americii peste 20 de ani.

Şi prin legile româneşti există o prevedere care permite confiscarea unor bunuri în anumite circumstanţe. De exemplu, dacă mergi la furat de porumb şi transporţi porumbul cu căruţa... statul îţi poate confisca căruţa.

Hmmm... Nu ar trebui să fie o surpriză, dar este. Mai ţineţi minte cum domnul Gordon spunea despre România că... mă rog, ştiţi dumneavoastră ce spunea. Iată ce nu prea spune domnul Gordon despre "the Obama administration". Ministerul lor de Justiţie, "Justice Department", au reuşit să ducă confiscarea căruţei cu porumb pe cele mai înalte culmi ale justiţiei. Mai precis se pot face ridicări fără ca cel în cauză să aibă parte de un proces... Mai exact Departamentul Justiţiei a acordat Bureau of Alcohol, Tobacco, Firearms and Explosives (ATF) autoritatea "seize and administratively forfeit property involved in controlled-substance abuses".

Ce credeţi că spune The Washington Times?

Such seizures are common in drug cases, which sometimes can ensnare people who have done nothing wrong. James Lieto found out about civil forfeiture the hard way when the FBI seized $392,000 from his business because the money was being carried by an armored-car firm he had hired that had fallen under a federal investigation. As the Wall Street Journal reported, Mr. Lieto was never accused of any crime, yet he spent thousands in legal fees to get his money back.
(TF's latest gun grab - Washington Times http://www.washingtontimes.com/news/2012/sep/6/atfs-latest-gun-grab/#ixzz26ErQhe8J)


Adică, cineva a transportat ceva cu un mijloc de transport pe care altcineva îl folosise la o infracţiune ce intrase în atenţia FBI. Badabim badabum maşina a fost confiscată cu tot cu bani din ea... Mai rău ca în cazul Becali şi valiza cu milioanele de euro (apropo, nu a fost condamnat... o fi primit valiza înapoi?) :D

Nu veţi crede... dar dacă americanii ar fi fost atenţi la avionul de la firma traficantului de arme... poate că ar fi arestat/confiscat aeronava cu tot cu preşedinte înlăuntrul său şi ne scutea de o grijă (Avionul traficanţilor, plătit de Administraţia Prezidenţială)... Eu glumesc, dar SUA se transformă, uşor-uşor, normativ cu normativ, în cea mai cumplită dictatură. Totul se face "din grija faţă de cetăţean", se tot aud vorbe precum "Lupta împotriva terorismului", "lupta împotriva cartelurilor de droguri", "lupta împotriva nedreptăţii", "lupta pentru democraţie", "lupta pentru pace şi securitate"... treptat însă se simte statul totalitar cum avansează, metru cu metru... şi pentru că lucrurile se întâmplă treptat, milioanele de americani înghit gogoaşă după gogoaşă.


(http://michiganmedicalmarijuana.org/topic/41097-gun-grab-obama-justice-department-ends-due-process/)

Cam atât cu "We The People"...

11 September 2012

Ceragon de România


Ceragon este un furnizor de echipamente şi servicii pentru infrastructura companiilor de telecomunicaţii. Ei s-au gândit să vină la sursa creierelor şi să nu mai care creierele până în Israel. Deci... În România Ceragon a deschis un centru de cercetare şi dezvoltare.


(http://www.zf.ro/business-hi-tech/israelienii-de-la-ceragon-deschid-un-centru-de-cercetare-dezvoltare-in-telecom-in-romania-10025339)



O fi bine pentru România? Vom vedea după rezultate. Poate ar trebui să învăţ şi eu ebraica... oricum vroiam să citesc biblia în original...

Lumea prin ochii altora

















Darius Groza aflat cu motocicleta în circuitul Africa.
(https://www.facebook.com/media/set/?set=a.426758907370001.92659.153157151396846&type=3&l=85323d3b04)

Comemorare


În data de 11 septembrie 1971 a murit Nikita Sergheevici Hruşciov.

Sigur, se vor găsi foarte mulţi să se întrebe de ce am simţit eu nevoia să aduc aminte de această dată... Acestora am să le răspund... Pentru că România s-a lansat pe un drum care repetă o istorie întunecată. Modalitatea unei propagande agresive, cum ar fi atacurile populaţiei ce a ieşit la vot cu "lovitura de stat", dar mai ales bătălia "politică" pentru fiecare colţişor al instituţiilor României... Această stare ne conduce exact spre acele vremuri ce nu se lasă deloc trecute în nefiinţă.



Nu vă aşteptaţi ca dictatură să aibă tatuat pe frunte anti-democraţia. Când preşedintele României şi "partidul său de suflet" susţin că 10 milioane de oameni nu au votat la referendum pentru că nu au vrut să valideze lovitura de stat... nu vă închipuiţi că nu este dictatură numai pentru că un Gordon, un Barosso sau o Reding... SUA sau UE... susţin că ceea ce spune Traian Băsescu are o logică. Astfel de americani şi europeni au susţinut şi Uniunea Sovietică, direct sau indirect.



Şi, la câteva luni după moartea lui Hruşciov... cine venea la Moscova să vadă noul dictator? Ia priviţi cum se înghesuie americanii să semneze una-alta...



Nimeni altcineva decât noi nu ne putem garanta democraţia... aşa că, în calitatea noastră de cetăţeni, să fim treji şi alerţi, dar mai ales să fim prezenţi în istorie.

10 September 2012

După ce Macovei-Neamţu a lovit în Elena Udrea, acum lovitura se îndreaptă spre gruparea concurentă (la inima prezidenţială) a lui MeReU


Să vedem un pic de evoluţie...
USL e nepăsător la acest subiect. Pe de altă parte, Dreapta are un electorat informat, exigent şi inteligent. Cum vei putea explica faptul că ieri erai la PSD (eventual ministru) sau PRM iar acum vrei să reformezi dreapta?

Coaliţia Dreptei are o Comisie de integritate formată din oameni care nu vor candida la alegerile parlamentare (din partea Noii Republici dl doctor Ioan Greceanu).

Mai mulţi simpatizanţi ai Noii Republici m-au întrebat dacă va exista interdicţia de a candida pentru cei care, în ultimele şase luni, au trecut de la un partid al coaliţiei la altul, tot al coaliţiei.

Comisia de Integritate condusă de Monica Macovei va oferi un răspuns. Dumneavoastră ce credeţi?
(http://www.nouarepublica.ro/noua-republica-a-combatut-mereu-traseismul-doctrinar/)
Nu mă miră, şi PDL se pare care are nişte "guri" care spun acelaşi lucru. Legătura nu poate fi decât conducerea Comisiei de Integritate, doamna Monica Macovei.

Dar nu se termină aici, tinerelul Neamţu îi dă un baltag în creştetul capului tocmai preşedintelui Băsescu...
După asasinarea lui Nicolae Ceauşescu în 25 decembrie 1989, spiritul tiranic al dictatorului s-a incubat în sufletul multora dintre liderii României post-comuniste. Baronul este rezultatul acestei metamorfoze psiho-politice.

Mitul infailibilității (născut la Scornicești) s-a transportat în fiecare reședință de județ a ţării. Baronul tranziţiei este, de fapt, o figură atavică a fostului prim-secretar de partid. Există totuşi o diferenţă majoră: principiul rotației cadrelor și atotputernicia centralismului comunist făcea din orice prim-secretar o pradă ușoară a Cabinetului 2. Astăzi, puterea din teritoriu împarte prada cu centrul, folosind eventual umbrela europeană a subsidiarității. S-a ridicat comunitatea locală? Am câştigat noi, cetăţenii de rând? Nu, s-a îmbogăţit doar clanul baronial şi minoritatea dependentă de simulacrul „asistenţei sociale”.

Poată dacă legea lustraţiei şi Punctul 8 de la Timişoara s-ar fi aplicat în primăvara anului 1990, baronul autohton şi-ar fi amânat apariţia. După Revoluţie, societatea noastră civilă a avut prea puţin timp de coagulare. Intelectualii au abandonat ambiţiile politice ale unor asociaţii sau grupuri din ţări precum Polonia, Cehia sau Unguria. Concetăţenii noștri erau prea sărăci pentru a asuma vigilența civică. Nevoia de supravieţuire materială a întârziat naşterea unor instituţii de supraveghere a Statului de tip watch-dog. Pe fondul acestei absențe, baroniada a înflorit.
(http://mihailneamtu.ro/baronul-tranzitiei-si-romania-neo-feudala/)
Bre Mihail încă copil, păi se poate să nu ştiţi că acel Punct 8 de la Timişoara ar fi făcut din domnul Băsescu muncitor necalificat prin port. Cum să mai ajungă subsecretarul de stat din Guvernul României din 1989 preşedinte al României? Of of măi măi... Mai spune domnul Neamţu...
Ca odinioară şefii de colhozuri îngrămădiţi la averile chiaburilor, baronii s-au înfipt fără sfială în ciolanul puterii. Abuzurile au curs lanţ. Neclarităţile legislative au servit cauza îmbogăţirii rapide. S-a brevetat sportul căpuşării întreprinderilor de Stat prin adormirea atentă a Justiţiei. Renta politică a baronului se obține în preajma monopolului economic.Întreprinderile din domeniul energiei sau al transporturilor (CFR, bunăoară) s-au dovedit vaci bune de muls. În schimbul acestei parazitări bugetare, baronii au strâns migălos voturi la fiecare patru ani, descurajând participarea oamenilor vrednici la viaţa cetăţii. Efectul rentelor politice obţinute cu blagoslovenia centrului? Sufocarea lentă dar sigură a economiei de piaţă. Distrugerea competiţiei prin privilegiile acordate clientelei electorale.

Baronul nu crede în democrație participativă sau reprezentativă, ci doar în rețeaua invizibilă de pile, relații și cunoștințe (vechiul PCR). Într-o organizaţie baronală, deciziile informale contează mai mult decât procedurile transparente. Totul se bazează pe frică, șantaj şi mituire a intereselor. Baronul nu are aspiraţii la posteritatea istorică. El nu cere încredere, ci doar obedienţă. Promovarea subalternilor se face în funcție de gradul de servilitate. De aici şi proasta calitate umană a acoliților, dar şi întrăinarea oamenilor instruiţi în raport cu viaţa internă a partidelor. Trei milioane de români au părăsit ţara în ultimii zece ani. Câţi dintre baronii politicii româneşti au făcut-o?
(http://mihailneamtu.ro/baronul-tranzitiei-si-romania-neo-feudala/)
L-aţi nenorocit pe preşedinte, domnul Neamţu Macovei... Deci vorbiţi nu numai despre CFR, acolo unde domnul Băsescu a tot fost ministerul transporturilor o grămadă de timp, dar mai vorbiţi şi despre energie... I-aţi băgat mortul în casa prezidențială Băsescu? Doamna Macovei v-a dictat textul?

Dar mai spune încă...
Baronul e o făptură post-ideologică. Nu are credințe, idealuri sau viziuni generoase. Baronul posedă o memorie scurtă, practică nonșalant traseismul și se poziționează, aşa cum spunea Bogdan Naumovici, doar de-a dreapta sau de-a stânga bugetului public.

Lipsit de virtuţi nobile, baronul n-are nevoie de carismă. El își extrage puterea din exploatarea fără milă a propriei feude - județul, municipiul ori comuna înţărcată cu ajutorul prietenilor de partid. Banii obţinuţi de exploatarea deconcentratelor sunt folosiţi apoi pentru cumpărarea de locuri influente în Guvern, Parlament, Procuratură sau alte instituții ale statutului. Din aceleaşi sume sunt plătiţi activiștii de partid, puii congelați sau jurnaliştii docili. Cu aceleași mijloace se cumpără găleți și voturi. Aşa cum spune un faimos dicton englezesc, in democracy it’s your vote that counts; in feudalism it’s your count that votes.
(http://mihailneamtu.ro/baronul-tranzitiei-si-romania-neo-feudala/)
Se mai răzgândesc şi alţii în politică, dar toată lumea ştie că domnul Băsescu este campion, se răzgândeşte chiar înainte să gândească. "Numai boul e consecvent" este primitiva instrucţiune băsistă, şi domnul Băsescu este preşedinte...


(http://acru.ro/smurd-arafat-geoana/)

Dacă luaţi amprentele de pe toporul din capul celui constănţean, s-ar putea să identificaţi pe cel nemţean (dar nu merchelean) şi pe cel macovean (şi european).
© Gheorghe Florescu, 2008 Acest site este un pamflet politic şi, uneori, cultural, trebuie deci tratat ca atare.