12 September 2012

Nu-mi răspunzi la SMS...


M-am obişnuit ca pe Contributors să nu-mi fie publicate comentariile, dar nu mă las. Ultimul comentariu a fost pe...

http://www.contributors.ro/cultura/cultura-de-partid-si-de-stat/#comment-98943


Dacă daţi click pe link şi nu se va deschide pe comentariul meu, deşi sunt şi alte comentarii... este probabil că al meu să fi fost binişor "deleted by the administrator".

Ce spune domnul Ioan Stanomir... Spune că inevitabil în România a început să revină...

Mutilarea ICR, realizată legislativ prin adoptarea ordonanţei de urgenţă şi consfinţită prin tăierea bugetară operată de guvern, este dusă până la capăt, prin alegerea de către Senat a noii conduceri. “Depolitizarea” ICR este un obiectiv atins acum prin acţiunea noii majorităţi parlamentare. Locul celor recrutaţi pe criterii partizane este luat de adevăraţi profesionişti,iar arbitrariul desemnării prezidenţiale este înlocuit cu transparenţa selecţiei parlamentare.

Dincolo de sarcasm şi de tristeţea momentului ce marchează un regres instituţional dramatic, procedura aplicată în Senatul României indică, fără ambiguitate, tipul de misiune pe care ICR îl va fi chemat să îl îndeplinească în viitor. Trecerea de la un institut ce exportă, pe bază ecumenică, cultura României, fără a impune logica naţionalismului autist, la un organism ce deserveşte o cultură de partid şi de stat s-a a produs, în data de 11 septembrie 2011. Disputa dintre partidele parlamentare, negocierea în vederea ocupării unor poziţii relevă efectele secundare ale plasării ICR în subordinea Senatului. Întreaga acţiune a ICR va sta, de acum înainte, sub zodia acestei împărţiri de partid. Va sta sub semnul distribuirii ce evocă tratativele dintre partide în vederea ocupării poziţiilor înalte din administraţia de stat.

Cultura de partid şi de stat, pe care ICR va fi chemat să o gestioneze, este oglinda acestei modificări de substanţă intervenite o dată cu adoptarea Ordonanţei de Urgenţă. Modificarea de optică din norma de organizare nu poate fi subestimată. ICR este adus sub controlul rigid şi partinic al statului . Cel ales în fruntea sa în această manieră, indiferent de identitatea sa, nu poate fi altceva decât un exponent al majorităţii din Senat care a votat în favoarea sa. Mandatul său devine unul politic, în accepţiunea cea mai brutală şi îngustă a sintagmei. Politica de export cultural va fi evaluată în funcţie de grila de oportunitate şi de agenda partidului care îl propulsează în funcţie.

O dată cu 11 septembrie 2012, un ciclul istoric ajunge la final. ICR încetează să mai existe în formula său iniţială,formulă care îşi datorează eficienţa şi echilibrul intelectual echipei din jurul lui Horia- Roman Patapievici. Reuşita ICR a fost hrănită de vitalitatea unui întreg mediu cultural românesc, după cum s-a datorat capacităţii Institutelor Culturale din străinătate de a fi actori influenţi în spaţiile în care au fost implantate. Cultura de partid şi de stat, pentru care a optat Ordonanţa de urgenţă, nu poate înlocui vitalitatea unui proiect hrănit din creativitate şi deschidere. Ceea ce poate aduce este lichidarea patrimoniului de realizări şi debutul unei epoci de glaciaţiune intelectuală.

(http://www.contributors.ro/cultura/cultura-de-partid-si-de-stat)

Ce am spus eu...
Bibliotecaru spune: Comentariul tău e în așteptare.

@ Ioan Stanomir

Deşi m-am obişnuit ca pe acest portal să nu mi se publice comentariile, fac efortul de a le scrie în speranţa că le veţi citi măcar domnia voastră.

1. Spuneţi… “îşi datorează eficienţa şi echilibrul intelectual echipei din jurul lui Horia-Roman Patapievici”. Sunt de acord că domnul Patapievici practic s-a identificat cu acest instituţie a ICR-ului în tot acest timp. Din păcate identificarea unei instituţii cu cel care o conduce este un semn de anormalitate şi nu unul de normalitate. O instituţie funcţională nu trebuie să depindă de nimeni din “organigrama instituţiei”… altfel nu mai vorbim despre o instituţie a statului ci o instituţie a conducătorului. Statul şi toate instituţiile descrise în sistemul instituţional trebuie să fi o entitate sumă de entităţi independente de natura umană a populării organigramelor, este o consecinţă a democraţiei şi statului de drept.

2. Spuneţi “Mutilarea ICR”. Deşi am urmărit activitatea ICR de la înfiinţare, ba am şi promovat la început activitatea ICR… recunosc că nu cunosc “subtilităţi” de natură legislativă. Aş vrea să explicaţi ce anume înseamnă “Mutilarea ICR”, concret, textul care mutilează şi ce anume mutilează… Sper că nu spuneţi că fără domnul Patapievici ICR-ul este mutilat.

3. Spuneţi “Trecerea de la un institut ce exportă, pe bază ecumenică, cultura României, fără a impune logica naţionalismului autist, la un organism ce deserveşte o cultură de partid şi de stat s-a a produs, în data de 11 septembrie 2011″. Bănuiesc că doreaţi să spuneţi 2012 şi nu 2011… Ce anume, sau unde anume, se stabileşte că ICR este un organism ce deserveşte o cultură de partid?

Vă rog să-mi explicaţi cele trei puncte şi, dacă mă convingeţi, voi lupta împotriva mutilării ICR. Dar sper să folosiţi argumente şi nu… Mulţumesc.

Observaţi cât sunt de civilizat, nici măcar nu-l contrazic fundamental, doar pe alocuri... Vreau doar nişte explicaţii, nu pentru astea sunt comentariile?

Ioan Stanomir
Ioan Stanomir Profesor de drept constituţional la Facultatea de Ştiinţe Politice a Universităţii din Bucureşti, specializat în domeniul dreptului constituţional.
(http://www.contributors.ro/author/ioan-stanomir/?bio)

91 comments:

ADRIAN said...

Acela, fiind un domn basist, nu poate sa reactioneze la un parcurs logic pentru ca basistii sunt de fapt niste impresionisti. Niste "artisti" ai adevarului. Ei nu reproduc elemente ale adevarului citandu-le ci le interpreteaza in functie de impresia matinala pe care le-o lasa dimensiunea vezicii ... Prin urmare, un asemenea comentariu "subversiv" ca al dvs nu numai ca nu va primi raspuns dar nici nu va fi publicat caci l-ar expune pe artist asa cum este, in fundul gol.

Asterisc said...

Acest profesor este un vizionar! El știe dinainte ce va face ICR în viitor. Oare, cum arată o cultură de partid? Eu știam că avem o cultură națională, nu una de partid! Probabil că manelismul băsist și antinaționalismul patapievician nu erau o cultură de partid!

Bibliotecaru said...

Dincolo de orice, eu nu solicitam decât un lucru menit să completeze, absolut în favoarea şi interesul său.

Katrina said...

@ Adrian
Apreciez initiativa ta de "lupta" impotriva mutilarii limbii romane...(Ma'ta.....)dar comentariile la articolele ziarelor romanesti sau esemesurile nu pot fi considerate sursa raului, mai degraba ar trebui sa analizam articolele asazisilor jurnalisti, unde vom constata ca in Ro. au disparut vanzatorii, dar au aparut retaileri, brokeri, care fac fitness ( gimnastica faceau "comunistii" si Nadia)....
Termeni precum "kkt", "coae", "mue sau mooye" ( al carui parinte ma consider, de pe vremea forumului EVZ, Vasile fiind martor,) au aparut datorita cenzurii si pentru ca elita a stabilit ca este urat sa spui "cacat" sau "poola" (nu vreau sa fiu cenzurat)chiar daca 99% din populatie le folosesc zilnic...Pentru elitisti e preferabili sa spui "scaun", adica sa spui ca mergi la "veceu" sa te inscaunezi.....Hahahahahaha!!!

vaisamar said...

foarte bine ca nu permit gunoielor sa strice atmosfera acolo
ai blogul personal la dispozitie pentru linsul in cur a bolsevicului imputit groparul culturii
abia astept sa il vad pe dobitoc cum umple toate sediile icr cu tablourile proprii ca doar cultul prostului cu propaganda comunista se intretine

john said...

am remarcat cat esti de civilizat.
in locul tau, il luam de ciuf de nu se vedea...

Vasile, said...

Biblio,

Nu am inteles subiectul asestei contraverse, dumneavoastra si vaisamar sustineti ca ICRul prin Horia Patap[ievici a deplasat Romania inaintea prestatillor culturale ale Bulgariei sau invers?

Hai domnule sa fim seriosii Parapievici un sinecurist de timp si tip tismanean a fost alaturi de Robert , produsul exponentuial pur romanesc peste hotare, de aici si dragostera popoarelor lumii catre arta si cultura romaneasca .....

Personal cred ca HRP a fost si a ramas o mare deziluzie pseudo-romaneasca!

Bibliotecaru said...

@ Vasile,

Diferendul meu cu domnul vaisamar este simplu. În timp ce eu nu-l bag în seamă, domnia sa se bagă în seamă singur... :D

În rest nu avem nici un fel de legătură, nu vorbim aceiaşi limbă, nu numai despre lucruri diferite.

ZeV said...

Biblio
Sincer să fiu, mi se fâlfâie de americani, mai ales, că nu intenționez să călătoresc vreodată acolo. În primul rând, nu suport zborurile lungi. ;)
Grav este altceva, acești mafioți ordinari cu patalama,descendenți ai bandiților din Vestul Sălbatic, au contaminat de năravuri dictatoriale și o bună (sau rea ?) parte din Europa.
Bine a spus astăzi Renate Weber: ,,europarlamentarii să nu uite niciodată că sunt în funcții bine de tot remunerate, DATORITĂ VOTULUI CETĂȚENILOR, NU ABSENTEISMULUI".
Am mai retușat puțin mesajul, pe ici pe colo, ca să semene perfect cu ce as fi spus eu. ;)
Mi-au plăcut, desigur și mesajele domnilor Graham Watson și Hannes Svoboda.
Din fericire, poporul român nu este singur în Europa.
Nu acelasi lucru se poate spune despre clica totalitară avându-l în centru-dreapta pe cel mai mare dictator pe care l-a avut , vreodată, națiunea română.
Piei, Satano !
;))

ZeV said...

Israelienii sunt exasperati că orătania de Casa Albă nu intervine în Iran și bat șeaua ca să priceapă...gloaba afroamericană.
Băi, evreime fraieră, voi de la Obama vă așteptați la o reacție belicoasă ? Până la reacție, Barak ar nevoie de o ...erecție.
Deh, ce să-i faci dacă Bill Cinton a luat de la Casa Alba (la finalul mandatului său n.r.) toate lucrurile personale, inclusiv...pe Monica (lor) ?
Oferă cineva pe Monica noastră, domnului Obama ? Eu o dau cu ambele mâini. Și Casa Alba are un chior, așa că nu se văd cu claritate optimă toate detaliile...
;)))

ZeV said...

LA VOT, NEAMULE !
Nu s-a nascut un ...Giurgea care sa intimideze, cu succesuri, poporul român !
VOTATI CU CINE DORITI, DAR NU STATI IN CASE.
Asta vor, d-NU Daniel Morar , d-NANA Codruta si d-NANA Macovei.
:)

Anonymous said...

Hahaha, domnul vaisiamar nu este domn ci este o gaură blondă care o suge ca şi Macovei!
Ţinându-se de ea zdravăn cu amândouă mâinile!
:)))))))

ZeV said...

Fiți atenți ce înseamnă, de fapt, așazisa democrație americană. Și la ei, e ca la noi (la Referendum). Adică, cetățenii fraieri și prosti ca noaptea (in sensul de naivi) votează un candidat, spre exemplu contracandidatul lui Barak, într-un fulminant entuziasm poleit/îmbibat cu fleșcăraie celulozică de campanie, portrete mincinoase retușate cu Adobe Photoshop, lumini colorate năucitoare și presărat cu tone de confetti, iar în final, DECID ...ELECTORII!
Adică, o mână de ,,aleși" pe sprânceană, care POT INVERSA VOTUL CETĂȚENILOR ÎN CIFRE ABSOLUTE.
Mai precis, se poate întâmpla ca O MINORITATE a populației SUA să-l înțepenească pe Obama pe scaunul de la Casa Albă, încă 4 ani.
Cu asemenea ,,democratie" de saloon, le transmit americanilor de la Kogalniceanu si Deveselu: GO HOME, maimuțoilor.
Romania nu este portavionul vostru in Europa !
Am scris cele de mai sus, incurajat si de manifestatia celor 100.000 de japonezi din Okinawa, indignati că Unchiul Sam intenționează să cadoneze poporului japonez încă 12 avioane de tip Osprey.
Toate bune și frumoase cu aceste ciudățenii zburătoare,în afara faptului că obișnuiesc să mai (și) cadă prin zone populate.
:)))

Robert Horvath said...

Lasati ICR pe mana mea.
Cum ma eliberez de filmari triste politia pe capul
lor. Ma imtreb cine va prelua postul suicidal de la
New York ?

ZeV said...

Evreilor, dacă vreti ca America să redevină o forță credibilă, nu-l lăsați pe Obama, la Casa Albă, încă 4 ani.
Decât doar dacă se eliberează vreun post la bucătărie.
;)

ZeV said...

horvath
Du-te mă în.......mea cu ICR-ul tău cu tot.
Dacă ar depinde de mine, l-aș desființa. Prefer ca taxele și impozitele mele să ajungă la părinții și bunicii noștri din România !
De asemenea, nici un cent pentru UE !
Până acum, România a dat mai mult decât a primit. Ce a primit din abundență ? Sfaturi prețioase și șuturi în fund de la birocrații paraziți ai instituțiilor europene plătiți de să ajungă și urmașilor, urmașilor lor ! Hahalerelor !
Vorba Miticului: pana si cel mai prost horv.., pardon, politician national, este mai destept decat un europarlamentar.
;))

Anonymous said...

Hahaha unde-i Horvath să ne vază, Să-i dăm pula să ne-o roază?
(Un grup de mitici)

Lesbianca Viviana şi muista Luiza au fost astăzi futute în cur!

Bibliotecaru said...

@ Miticul Popescu

Deloc nu mă respectaţi. :(

Anonymous said...

Nici prima oară şi nici pentru ultima oară!
:))))))))))

În sfârşit românii au văzut ce se întâmplă u adevărat în Parlamentul European!
:))))))))))
Este o ţigănie mai mare ca la noi şi gaşca lui Băsescu, de fapt curva beţivă Monica Macovei fiica securistului Gherghescu nu prea este o vedetă acolo!
Eu v-am spus asta de acum vreo doi ani când madama îi sugea pula lu' Fratini de-i trosnea proteza dentară!
Ştiaţi că baborniţa nu mai are dinţi nu?
:)))))))))

Un mare mafiot din Kosovo îi sponsorizează studiile copilului lui Macovei!
Ghiciţi care mafiot!

ZeV said...

..Sper ca filmul erotic la care lucrezi nu e cu Monica, că mă împușc în cap.
;)
Avem una în România mai telegenică...una care seamănă (dar nu răsare) cu Cleopatra.
;)

Anonymous said...

Pe tine te respect Biblio dar asta nu înseamnă că trebuie să-l respect şi pe Horvath poponarul!
Şi nici pe curva blondă vaisiamamr care atunci când o suge o ţine zdravăn cu ambele mâini!
TOATE SECURISTELE AU ACELAŞI STIL DE SUPT!
CREDE-MĂ!
:)))))))))

ZeV said...

Biblio
Lăsați-l asa, dacă vreți să vă respecte.
:)))
Are dreptate, JOS TIRANIA LESBIENELEOR SI..MISELOR !
Vrem femei adevărate, nu surogate !
;)))

Robert Horvath said...

@Mitica si grupul lui de mitici
Limbajul dumneavostra da sare si piper blogului
Manelismul de buna calitate, prospat creiat la marginea canalui
este pretuit de bibliotecar......... un intelectual care dispretuieste cultura europeana si urmarile ei pentru
votantul roman clasic.

Anonymous said...

HUOOOOOOOOOOOOOOOOOO
DICTATORULEEEEEEEEEE!
DE CE MODEREZI?
Că am spus despre vaisiamar ca este o curva blonda care-o suge cu două mâini?
HUOOOOOOOOOOOOOOOOOO
DICTATORULEEEEEEEEEE!
DE CE MODEREZI?

Anonymous said...

Băi poponarule tu fă ciocu' mic şi vorbeşte atunci când te băgăm noi în seamă!
(pentru Horvath)

Anonymous said...

Huoooooooooo dictatoruleeee!
DE CE MODEREZI?
VAISIAMAR ESTE O CURVĂ BLONDĂ ŞI SECURISTĂ CARE O SUGE ŢINÂND-O CU AMBELE MÂINI!
Huoooooooooo dictatoruleeee!
DE CE MODEREZI?

ZeV said...

..Dacă Băsescu ar avea ȘI ÎN EUROPA curajul din România și ae spune:
Băi confrați europeni, ia mai luați-vă voi, spațiul SCHENGEN, făceți-l sul și băgați-vi-l în găoz.
Iar cu țiganii, spălați-vă cu ei pe cap !
Nu voi, mama voastră de ipocriți, ne-ați vânturat pe sub nas ,,valorile europene ale drepturilor omului", între care, la loc de cinste, se poziționează ,,libertatea de circulație a persoanelor" ?
Gata, afară cu toti DeFonsecii vostri din Romania !
Ei, dacă Băsescu ar face asa ceva, eu persona, mă urc pe un stâlp si strig:
Băsescu ne-a salvgardat
Vrem al treilea mandat !
:))))))

Robert Horvath said...

Zev
@ Un comunist in plina erectie.
Un fapt interesant il reprezinta erectia post-mortem survenita in cazul unor decese prin spanzurare, in care victimele aveau o erectie dupa incident. Acest lucru era datorat presiunii adusa la nivelul cerebelului sau traumei la nivelul maduvei spinarii. La o astfel de conditie bizara, realizez incheierea printr-un citat al lui Ali, conform lui Abulfelda, presupusa a fi fost rostita la moartea lui Mohamed ”O propheta, certe penis tuus cælum versus erectus est” (O profet, al carui penis este erect la ceruri).
Concluzia se inpune de la sine. Un comunist mort este frumos.....sau fara

ZeV said...

...am spus ,,curajul din Romania" ?
Bineinteles, am exagerat.
De fapt, îi tremură chiloții în fața poporului român.
;)

ZeV said...

horvath
Constat că nu ai nimerit locul în care te-am trimis. Să știi că mă pricep la tehnologia ghidării cu laser. Te ajut, fără nici o plată.
;)

Robert Horvath said...

Erata
Am vrut sa spun ca Zev este un mort frumos cu erectie sau fara. Un cominist mort este frumos .....mai ales acum cand se face de toamna.....Zev acoperit de frunze rosii......

Anonymous said...

Dă-i coordonatele:

X = 0
Y = 0
Y = 0
(abscisa, depărtarea şi cota)

Anonymous said...

JOS COMISARUL EUROPEAN TRAIAN BĂSESCU!
ROMÂNIA ARE NEVOIE DE UN PREŞEDINTE ROMÂN!

ZeV said...

...Si cand ajungi, îmi imaginez ce-o să-i spui babuinului Obama:
Hî hî hî..(sughiț) hî hâ hî (sughiț)...tăticule, m-au bătuuut copiii răi...vino afară să le dai cu bombardeaua-n cap !
La care eu răspund, laolaltă cu iranienii:
HAHAHA !
;))

Robert Horvath said...

Zev
@ Un comunist semimort
Cu ocazia decesului tar prematur..... dar asteptat de atata lume....voi reveni ..... Sper sa te vad mai tacut,la fel ca si Lenin. Comunistii morti si impaiati au o frumusete deosebita. Sa tot privesti la ei .....si sa-ti bucuri sufletul.

Anonymous said...

JOS MAFIA MONICĂI MACOVEI GHERGHESCU, JOS DANIEL MORAR, JOS CODRUŢA KOVESI DEOARECE ARESTEAZĂ OAMENI CARE AU VOTAT ÎMPOTRIVA LUI TRAIA BĂSESCU!

ZeV said...

Băi horvath
Să revii exact atunci când te-oi chema eu !
Vezi că am activat portalul iar Lucifer te asteapta !
Ia aminte că Băse are locul lui rezervat ! Este loc pentru toată lumea...adică, pentru toți trădătorii poporului român !
;)

Robert Horvath said...

Mitica : Vreau un presedinte roman
Caz real.
Crin Antonescu a facand un turneu electoral in secuime
a declarat.
"Vizez in viitor.....un presedinte ungur sau tigan."
Tinand seama ca nu sunt interesat .....nu ramane decat candidatura sa.

ZeV said...

horvath
Eu te votez !
Cu o conditie, însă !
Să mă......în.......
Live, pe CNN, la o oră de maximă audiență !
;)

Robert Horvath said...


Romanii dau copiilor nume de sfinti sau eroii ai patriei..... Tiganii ce vad imptrejur sau ce mananca
: Paltonas rosu, salam, si nume de flori....crin

Robert Horvath said...

Zev
@ GIGOLO COLHOZNIC !!!!

Refuz relatii erotice cu comunisti morti sau inca in viata. Nu refuz comuniste....

ZeV said...

Gata, mă duc la televizor, că azi n-am avut timp de nimic, în afară de muncă.
Noi mai și muncim, în România, horvathe.
Nu frecăm lula ca să ne crească....prin suburbiile newyorkeze vetuste, pline cu șobolani patrupezi și bipezi, cu mîinile/labele deasupra unui butoi arzând...
;)
Sunt multumit că Biblio si Miticul încă există.
;)

Robert Horvath said...

Zev
@ Comunist mort la figurat cat si la propriu
Am auzit lozinca asta veche....o cantau de zor si ortacii tai adusi in capitala
NOI NU GANDIM.....NOI MUNCIM !
acompaniat de strigatul tau patriotard
NOI NU NE VINDEM TARA !

Robert Horvath said...


Zev
@ Mauzoleu ambulant.
Pentru tine exista si.........Stalin si Lenin.
Toti in pantheonul marxismului din Piata Rosie.
Sa nu uitam ca trupul georgianului a fost scos de langa trupul evreului si bagat in pamant pe sest.
Deci este un loc liber......

Anonymous said...

Mitica : Vreau un presedinte roman

Hahaha vezi de ce eu sunt un Mitic şi tu eşti un homosexual băi Horvat?

DEOARECE TU VREI UN PREŞEDINTE ROMÂN ŞI EU VREAU UN REGE!

Hihihihahahahuhuhu!

PS Băăăăăă, am spus "UN REGE" nu "O DUDĂ"!
:))))))))

Robert Horvath said...

Zev
@ Copilul lui Mao !
Spui cu deosebita mandrie patriotica "
"Noi mai și muncim, în România, horvathe."
Am calatorit mult si am auzit de toate....dar nici chiar asa.

Anonymous said...
This comment has been removed by the author.
Anonymous said...

Din rahatul în care se află România acum, nu poate fi scoasă decât de o monarhie sau o teribilă dictatură militară!

Dictatură militară nu avem cu cine şi cu ce deoarece tocmai din această cauză a fost distrusă Armata Română!

Deci mai rămâne doar o şansă:
MONARHIA!
sau dispărem de pe hartă.


MONARHIA ŞI ŢĂRĂNIA (ADICĂ AGRICULTURA) SALVEAZĂ ROMÂNIA!

ZeV said...

..Muncesc cu capu' , boule, că mi-s
engener. Nu parpalac fără diplomă ca pozeorii bozgori de curve niuiorcheze.
:)))

ZeV said...

..Bey, de la mine ai să auzi multe că mi-s român ștept !
Păi ai mai intra, tu, altfel, pe blogul Bilbiotecarului, mă bolovan băsist dă dreapta ?....pardon, alba neagra...
:))

ZeV said...

Repet:
CE MAI AȘTEPTAȚI, DOAMNĂ ELENA UDREA, ÎN PDL ? SĂ ȘTERGEȚI PAPUCII (altora n.r.) LA MODROGAN ?
PLECAȚI, NAIBII, ODATĂ ! AȚI UITAT CĂ SUNTEȚI LEBERALĂ ?
Luați-o și pe Turcanca, că-i simpatică.
Vass, NU ! Tot școlăriță credulă a rămas.
:)

Robert Horvath said...

@ Mitica felicitari !

SALVATI ROMANIA SI VIITORUL COPIILOR VOSTRI !

PRINTUL NICOLAE VIITORUL REGE AL ROMANIEI !
ESTE NEVOIE DE UN NOU INCEPUT. NU VREAU SA CONVING PE NIMENI.
ROMANII AU DE ALES INTRE O RELATIVA PROSPERITATE SI CERTITUDINEA DE A MURI DE FOAME. SINGURA SPERANTA ESTE :
REVENIREA LA MONARHIE PRINTR-UN REGE TANAR PRINTUL NICOLAE.  
ACESTA AR PUTEA ASIGURA NEUTRALITATEA POLITICA SI SPRIJIN INTERNATIONAL. EL VA ALEGE UN PRIM MINISTRU COMPETENT IN IN ECONOMIE....... FARA LEGATURA CU MAFIA REPREZENTATA DE CLASA POLITICA ACTUALA. ESTE O ULTIMA SANSA SI O ULTIMA SPERANTA PENTRU ROMANIA !
Pentru a testa propunerea am adresat o scrisoare PRINTULUI CHARLES urmas la
coroana britanica. : In cursul acestei zile am primis urmatorul raspuns. "Propunerea de revenire la monarhie prin varul meu Nicolae este valoroasa si o studiem cu atentie. Chiar daca aceasta are sprijinul Curtilor Europene in ultima istanta totul depinde de optiunea si vointa cetatenilor Romaniei."

VITORUL REGE AL ROMANIEI PRINTUL NICOLAE !
Constitutia din 1923 
 Art. 77. - Puterile constitutionale ale Regelui sunt ereditare in linie coboritoare directa si legitima a Majestatii Sale Regelui Carol I de Hohenzollern Sigmaringen, din barbat in barbat prin ordinul de primogenitura si cu exclusiunea perpetua a femeilor si coboritorilor lor. 
Regele Mihai si principesa Anne de Bourbon-Parma au cinci fiice, dar conform legii salice ele nu pot urma la tron. 
 
 PRINTUL NICOLAE este singura imaculata demna de a ocupa tronul Romaniei,ca urmas al M.S REGELUI. 
VIITORUL REGE NICOLAE, este nascut in 1985 si este Varul Printului CHARLES si nepotul cel mai inantat in varsta a Majestatii Sale Mihai. El este descendent a Reginei Victoria si a monarhiilor Europene incluzand Tarii Rusiei. Pe linia maternala prin bunica, Printul Nicolae este deasemenea descendent al Printului Ieremia Movila. 
Printul Nicolae ne spune tuturor celor care mai speram “Daca tara, romanii ma vor chema, sint pregatit sa raspund chemarii lor.”
“Sunt pregatit sa fiu Regele Romaniei”

IN CESTE ZILE SE FORMEAZA LA NEW YORK O GRUPARE POLITICA CARE VREA SA SALVEZE ROMANIA PRINTR-UN NOU REGE . CEI INTERESATI POT CONTACTA ;
ROBERT HORVATH DEVA
http://devanewyork.blogspot.com/
http://www.devagallery.com/

ZeV said...

Jurnalistii romani etalau aproape zilnic, cu nemarginită admirație, sintagma ,,animal politic", cu referire la un anumit politician român.
Dacă, însă, vom reface formularea fără cuvântul ,,politic", pare că entuziasmul nu este chiar atât de justificat.
De ce ? Simplu. Poporul român este un carnivor mult mai mare.
;)

ZeV said...

...Băi frate parcă ești fachir...cum te dai tu după curent...așa este normal pentru un bufon.
;)

Anonymous said...

Ce te bagi bă ce te bagi?
EŞTI MECANIC?

Mai bine recunoaşte aici în faţa tuturor că acum vr'o 2-3 săptămâni am spus că niscaiva oameni de la PE vor fi informaţi despre adevărata stare a lucrurilor din România şi Monica Macovei, FIICA COLONELULUI DE SECURITATE VASILE GHERGHESCU, o va beli pe Sfânta Pulă!
Hai, ai puţin bun simţ şi recunoaşte asta!

De lunea viitoare "o lucrăm la CV"!
I SE VA CERE SĂ-ŞI CLARIFICE CV-ul!
:)))))))
---------------

Horvath bou bătrân, din partea mea poate să-l pună rege şi pe Cioabă!
PE MINE NU MĂ INTERESEAZĂ PERSOANA!
MĂ INTERESEAZĂ INSTITUŢIA!

Robert Horvath said...

Mult stimate domn
Duda ..........
Aristocratia romana nu accepta nume de fructe.
Prefar linia britanica
Printul Charles recomanda pe varul lui Printul Nicolae
ca viitor Rege al Romaniei.

Anonymous said...

Re ZeV.

Hahaha!
Vass împreună cu prietena sa vor sta după alegeri ca ţigăncile pe marginea drumului şi uitându-se în traista goală vor mormăi nervoase:
- Cum pizda Floarei? Noi iar nu ne-am ales cu nimic?
Hahahaha!

Care aveţi curaj să faceţi pariu că aşa se va întâmpla?

Anonymous said...

Aristocratia romana nu accepta nume de fructe.
Prefar linia britanica
Printul Charles recomanda pe varul lui Printul Nicolae
ca viitor Rege al Romaniei.

Hahaha băi Horvath în sfârşit te-au prins ăia cu halate albe şi ţi-au băgat pe orificiu ceva de calmare?

NU DE ALTA DAR ĂSTA ESTE PRIMUL COMENTARIU RAŢIONAL PE CARE-L POSTEZI P-ACI!

Robert Horvath said...


NU ACCEPTATI LA CONDUCEREA ROMANIEI MINORITARI CU NUME DE FRUCTE SI FLORI !
EX DUDA.....CRIN

Robert Horvath said...

Mitica
Cioaba este regele tau. Cand veti deveni majoritari
.....mai discutam. De alfel familiile monarhice europene ar avea anumite rezerve fata de propunerea ta.

ZeV said...

horvath
Hai să-ți spun una...când vrei, cu tot dinadinsul, să vezi un ,,comunist" mort, CINEVA (nu spui cine) te ascultă...dar îți dă CE VREA EL !
,,AMBASADORUL AMERICAN ÎN LIBIA A FOST UCIS, LA BENGHAZI, INTR-UN ATENTAT TERORIST ASUPRA CONSULATULUI AMERICAN !"
Moaaamă, ce-am să mă mai distrez...încurcă-i, DRACE !
Hai cu bombardeaua, afroamerican curajos... PUI, PUI, PUI....PUI, PUI, PUI.
:))))))))))))))

Robert Horvath said...

Problema romilor mitici........

Adevarata solutie a problemei va veni doar in momentul in care copiii rromi vor merge la scoala si vor beneficia de educatie, cand oamenii din comunitatile rrome vor avea de munca aici in Romania. Oricum domnule Mitica
pentru dumneata si grupul dumneavoastra...se pare ca este prea tarziu. Mult prea tarziu !

Robert Horvath said...

Zev
@ La Targoviste cu tine ! Bineinteles dupa un proces democratic, legal.

ZeV said...

Băi Miticule, ,,fachirul bufon" este Horvath ! La el m-am referit, că a pune botu' imediat la varianta monarhică propusă de tine.
Ție ți-a venit mintea la cap. Nu mai esti de mult, bufon. Esti pur si simplu, normal.
:)))))

ZeV said...

,,pentru că a pus botu' "

ZeV said...

horvath
Hai să-ți spun una...când vrei, cu tot dinadinsul, să vezi un ,,comunist" mort, CINEVA (nu spui cine) te ascultă...dar îți dă CE VREA EL !
,,AMBASADORUL AMERICAN ÎN LIBIA A FOST UCIS, LA BENGHAZI, INTR-UN ATENTAT TERORIST ASUPRA CONSULATULUI AMERICAN !"
Moaaamă, ce-am să mă mai distrez...încurcă-i, DRACE !
Hai cu bombardeaua, afroamerican curajos... PUI, PUI, PUI....PUI, PUI, PUI.
:))))))))))))))

ZeV said...

..BUUM..POC ! ..BUUM..POC !
:))))
ps
pui, pui, pui...
;)))

Anonymous said...

Horvath poponar bătrân, a dispărut un comentariu deci repostez replica mea la afirmaţia ta:

Prefar linia britanica
Printul Charles recomanda pe varul lui Printul Nicolae ca viitor Rege al Romaniei.


Hahaha se pare că în sfârşit ăia cu halate albe au pus mâna pe tine şi ţi-au vârât în orificiu ceva de calmare deoarece comentariul tău de mai sus este primul comentariu raţional ba chiar şi logic pe care-l postezi p-aci!
Hahahaha

Robert Horvath said...

PUCISTUL DE LINIA DOUA SAU CHIAR A TREIA !

ZeV said...
..BUUM..POC ! ..BUUM..POC !

Abia astept
La Targoviste sau in orice oras provincial
Executie cu caracter public.....dupa....proces.
Procesul pucistilor USL trebuie sa fie legal si televizat.
Zev pe banca acuzatilor .....subminarea democratiei ,statului de drept si a bunului simt elementar.

ZeV said...

Regii Romaniei au gasit in Romania politicieni responsabili si o motivație natională a poporului roman.
Nici un prinț, prințuleț, sau prințișor (nici măcar...Harry ;) ) nu va putea urni ceva în România, dacă nu o poate face poporul însuși.

Robert Horvath said...

Clarificare
Nu pot sa fiu caracterizat poponar batran .....ci curvar batran. In jurul meu super modele.....todeauna femenine. Picioare lungi....sani acceptabili....buze primitoare. Cu diploma sau fara ...sunt un celebru fotograf de moda......

ZeV said...

horvath
Eu nu subminez decât prostul și răul simț...nu bunul simț.
;)
Continuăm mâine, că acum vizionez Andre Rieu.
Noapte buna, romani.

Robert Horvath said...

Zev
@ Presedinte de colhoz desfintat !

Comunistii vor "tovarasi de drum" si inbecili necesari "
Nu mai tine lozincareala si diversiunea unui inginer facut pe puncte si cursuri absolvite inainte de inscriere la facultate. Ajunge tovarase....ajunge ......
In afara de bibliotecar nu te baga ............

Anonymous said...

Nu pot sa fiu caracterizat poponar batran .....ci curvar batran. In jurul meu super modele ..... todeauna femenine.

Băăăăăăăăăăăăă nu intra în lumea modei că te frig!(ţi-am mai spus asta!- cunosc vreo 3-4 personaje din modă care nu-s chielea pulii, aşa că mai ştiu şi io niscaiva cancanuri)

A TRAGE FOTOMODELELE ÎN PHOTO NU-I UNA ŞI ACEEAŞI CHESTIE CU A TRAGE FOTOMODELELE ÎN PHULĂ!

Să ţii minte asta de la unul care a futut la viaţa lui câte n-au futut Botezatu şi Năstase numărate la un loc.
Şi vezi că dimineaţa amândouă se scoală înaintea mea!
Şi limba şi pula!
Deci mai am de futut încă până-oi crăpa şi m-oi caza la Cernica.

PS Se confirmă faptul că te-au prins ăia în halate albe.
Văd că dai tot mai multe semne de luciditate.

Păi bine măi măgar bătrân, nu era mai corect de prima oară să spui:

- Băi Minitehnicus e-adevărat că nu am diplomă. Dar la ce mi-ar trebui? Contează diploma în artă?

Şi eu, care ţi-am mai spus că mimoza Tincuţa m-a crescut cu servitoare şi pian, aş fi răspuns:

- ÎN ARTĂ NU CONTEAZĂ BĂ NASOLULE DIPLOMA! CĂ POŢI SĂ AI ZECE DIPLOME DAR DACĂ N-AI HAR TE PIŞI PE ELE!

Şi n-aş mai fi făcut atâta mişto de tine cap de lebădă ce eşti!
:)))))))

Robert Horvath said...



Miticut prostanel....
Apoi spui
"Şi eu, care ţi-am mai spus că mimoza Tincuţa m-a crescut cu servitoare şi pian"
MIMOZA TINCUTA CITESTE INJURATURILE SI SCURSURILE VERBALE CARE CARACTERIZEAZA ....?
Apoi dece o numesti pe Tincuta....mimoza ?

PS Conform legilor nu puteam fi angajat ca operator
sef la Televiziunea Romana fara diploma.......


Robert Horvath said...

Repet
Am absolvit doua facultati de arta cu diploma si una de corectie fara.....La FIT din N.Y am fost coleg cu viitoarea mea sotie Kiyoko. Cea mai importanta scoala a fost cea
fara diploma. Nu gumes deloc. Ea m-a ajutat sa ma descurc in viata....si sa desfintez golanasi cu gura mare
ca tine. Se poate controla.....am fost un bataus de mare
clasa. Una din victime a fost un romanas pe nume Vasile Tita fost vice campion campion olimpic.
L-am recunoscut la o masa de restaurant.....Am devenit prieteni. Mi-a povestit meciul de final cu Casius Clay....

Robert Horvath said...

Domnule Bibliotecar
Este cazul ca blogul dumneavoastra sa bata la fund
intregul blog romanesc. Se discuta despre blogul de la Riad si traficul de arme. L-am cunoscut personal pe Victor Bout si specialitatea mea este.....
Publicati un editorial despre acest subiect si promit desvaluiri excitante. Respecte.

Vasile, said...

Robert,


Cu poltica m-ati convins , ati fi fost , daca ati fi ramas roman, o sosie a lui Vadim Tudor.
Aceiasi alura fizica , acelasi discurs de fanfaron mitoman.Oricum ati fi fost depasit de fratele Gigi Becali , un personaj care ,mai si face cite ceva din ce isi propune!
Eu nu va inteleg insa ce aveti cu japoneza , cu ce va gresit de ce jigniti spiritul japonez amestecind-o pe biata femeie in frauda in care va complaceti?
Observ acum o alta mare prostie Tita Vasile boxerul vicecampion la Helsinki in 1952 ,"finalul cu Cassius Clay,nu s-a intilnit nici o data cu Cassius Clay campion parca la Roma.
Tita a fost facut KO de Floys Paterson , ce dracu megaloman,mitoman, dezinformator va discreditati singur si permanent prin marea majoritate a mesajelor!

Acum ce sa spun ,nici Miticul nu face altceva , eu inteleg ca poti fi exuberant si din cind in cand sa mai versi din paharul maniei dar asta nu inseamna sa fi si porc!

ZeV said...

Vasile
Ntț!
Miticul doar se distrează.
Cum prinde un fraier care se dă cocoș, cum iar se ia de..Udrea.
:D
Bună dimineața !
Si incă ceva...dacă tot repetați, la modul încrâncenat, că cineva este prost, acesta, chiar dacă este ca noaptea de tont, va ajunge, cu siguranță, să se creadă deșteptăciunea lumii, cu, dar mai ales, fără diplomă. ;)
Mai bine, cereți-i paiaței un link către o revistă celebră de modă în care apar, POZATE DE EL, curveturi celebre de luxe din lumea paralelă a scheletelor ambulante obligate să-și chinuie articulatia tibioperoneoastragaliana în papuci cu tocuri de 15 cm.
Aceasta ar fi cea mai elocventă diplomă a distinsului domn, vorba Miticului.
;)
PS
Nu jigniți, vă rog, porcul, că vă ia imediat la frecuș madame Reding.
Asomați-l, doar.
:))

ZeV said...

Bibliotecaru
L-am auzit pe domnul presedinte, cu prilejul intalnirii cu o doamnă din Lituania, că, ,,accestul României în spațiul Schengen este blocat de problemele politice interne".
Dar, haideți să ne amintim o altă versiune a domnului Popeye, din perioada în care spanacul era fără ..EU-ri :
Presedintele Traian Basescu a criticat din nou, intr-un interviu la Radio Romania Actualitati, tarile care resping aderarea Romaniei la Spatiul Schengen, spunand ca prin frontierele noastre nu trec foarte multi imigranti ilegali.

"Romania nu va accepta un alt standard decat cel aplicabil altor sate europene. Trebuie iesit dintr-o actuala demagogie si actuala politete. Ne-am obisnuit sa se gaseasca un demnitar al oricarui stat sa dea lectii. UE are milioane de imigranti ilegali, n-au trecut prin frontierele Romaniei. N-avem de ce sa ne bagam sub masa sa spunem "Mai da, stapane", a spus seful statului.
"Cand Romania va sta la masa cu ceilalti membri, va discuta ce e de facut cu limitarea fluxurilor. Nu poti sa spui "Romania, tu ai standardul tau, diferit de al meu". Romania nu poate fi discriminata in Uniunea Europeana".
Totodata, seful statului a spus ca Romania nu va cere vamesi straini la granitele sale, precum Bulgaria, din cauza ca ar fi umilitor.
"Ar fi cel mai umilitor lucru. Noi ne vom proteja frontiera cu romani. Sigur, a fost nevoie de aceasta operatiune, cu arestarea vamesilor. Vor continua si alte operatiuni".
COMENTEZ:
Repet două fragmente esențiale:
,,Romania nu poate fi discriminata in Uniunea Europeana" și,
,,Ne-am obisnuit sa se gaseasca un demnitar al oricarui stat sa dea lectii".
Chiar așa să fie, domnule (ex)presedinte al României (devenit, între timp, cetățean european) ?
Eu spun că poate fi discriminată (România n.r.), mai ales, având un sprijin consistent chiar din Macovia...pardon, România.
:)

ZeV said...

Felicit europarlamentarii USL, în special, pe doamna Norica Nicolai.
De asemeni, felicit grupurile socialist si liberal, deși, în perioada Referendumului erau, din păcate, în bloc, pe coasta/riviera franceză sau prin insule îndepărtate.
Nu-i nimic, războiul cu dictatura extremei drepte va continua.
Stiti de ce dreapta (în actuala configurație doctrinară) va pierde peste tot, mai devreme sau mai tarziu ?
Pentru că se bazează (generic n.r.)doar pe ,,telectualii lui Băsescu" + mafia gulerelor albe și nu pe cetățenii cu drept de vot ai poparelor suverane.
Până la urmă, problema numărul 1 a lumii de azi este REPARTIZAREA INECHITABILĂ A RESURSELOR.
Unii vor spune:
,,Da, dar unii muncesc de aia au mai mult !"
Le răspund:
,,Zău ? Și mă rog, cum muncesc bancherii, benzinarii și angrosiștii ? Cu capul ? Cu mâinile ? Sau cu...prețul de cost ?" ;)
Sau: ,,Cum muncesc vedetele de la Hollywood ? Cu capul ? Cu mâinile ?
Sau cu...fundul, sticla de whisky si cu drogurile ?" ;)
Nu mai repet cazul politicienilor, care se aseamănă cu cel al actorilor (de film american n.r.).
;)

Vasile, said...

Zev,

Nu face parti pris cu asemenea fel indoielnic da a te distra.
Daca-ti bagi prea mult pula in ceva definit sau nedefinit ai ocazia sa te imbolnavesti sau sa creezi avortoni!

Cind uzitezi prea multe replici de acest fel de fapt dovedesti ca nu ai replica!

Vasile, said...

Zev,

Eu l-as felicita pe grec, care a spus limpede ca nu schimbi legile in functie de interesule politice de moment, si ewra vorba foarte clar de cvorumul de peste 50% din populatia tarii , adica mai mult cu inca o data decit voturile exprimate pentru alegerea pe functie a presedintelui!!!!!!

Doamna in portocaliu dovedeste foarte clar ca un parlamentar european poate fi mai mizerabil decit insasi puterea care a decimat in ultimii ani sperantele practice si teoretice ale acestuui popor!

De fapt si ea este tot un politician pina la urma , ca si Ponta de exemplu , care nu conteneste sa pupe barosul,acela care de fapt manuit de merkel pur si simplu l-a strivit ca pe un gandac de bucatarie!

Robert Horvath said...

@ Vasile
Corect, Mi-am amintit VT s-a untalnit cu Floyd Paterson.

Robert Horvath said...


@ Sotia mea Kiyoko are o parte din familie in Romania.
Iubeste cultura autentica si pe Brancusi.
Uraste politica mioritica.....si nu vrea sa auda de ea.
Restaurantul preferat este cel al securitatii numit Darie
depe Ghinza. Acolo petrecem o seara specifica romaneasca cu mamaliga, sarmale .....si microfon sub masa.

vaisamar said...

laoazelor nu va mai ridicati fustele in cap ca sa demonstrati ca sunteti mizeria europei cum zicea domnul francez de langa presul plagiator care mai avea un pic si lesina ieri la discurs

Robert Horvath said...


@ Dupa nu prea umila mea parere pe teritoriul bucurestian se duce o lupta la baioneta intre serviciile
americane si rusesti. Numirea lui Marga la ICR reprzinta o victorie a celor 900 de agenti....multi vorbitori de engleza. In disperare de cauza am trimis o scrisoare deschisa agentului pe care am postat-o in
New York Magazin acum cateva minute.

MINTITI DOMNULE MARGA ! SCRISOARE DESCHISA
Nestimate domn profesor AndreI Marga
Nu am lucrat im mediul universitar dar am ceva cunostinte despre burse si plecari in strainatate. Lucram la televiziune dupa absolvitea facultatii de film . Pentru o nenorocire de deplasare la Sofia....sau facut cateva luni de cercetari. De parca pregate-am vreo fuga la Istambul.
In acest timp Aristide Buhoiu facea " Drumuri Europene "
ar colegului Timotei Ursu i s-a dat un aparat in mana sa faca turul lumii pe un vas comercial romanesc.
Cine primea burse pentru studii in occident domnule Marga ?Ofiteri supriori acoperiti. Garantez ca numai agentii securitatii
primeau burse din strainatate.
A-ti fost numit de curand sef al ICR-ului. Cum poate fi numit in aceasta functie o persoana cunoscuta in tot Clujul ....de unde ma trag si eu ....ca un activist comunist. Studiile dumneavoastra de studiu al marxism leninismului va recomanda reprezentarea culturii si artei romanesti ?
Va recomandati ca germanofil. Nu domnule Marga....sunteti rusofil din cap pana in picioare. A-ti declarat fara reticiente ca sunteti un admirator a lui Putin si omul de legatura cu acesta este un colonel FSB.
Am atentionat autoritatile americane despre pericolul iminent........
Eu sunt cineastul care impreuna cu redactorul Culian am creiat uriasul scandal ICR New York. Am chemat politia americana la expozitia antisemita si pornografuca organizata prin Patevievici de statul roman.
Nu ramane decat sa va asigur noi vizite nocturne.

In curand veti regreta numirea.....trebuia sa stati linistit la Cluj.
Robert Horvath Deva Cineast New York Devartes Film International

Robert Horvath said...

Zev
@ Mizeria europeana
Sansele dumitale de a vizita Franta se micsoreaza...
Ati fost numit gunoiul lumii. Este o minimalizare
excesiva. Sunteti cu mult mai mult.

ZeV said...

vaisamar
,,Mizeria Europei" este compuaă din cetățeni nomazi și aventurieri dispuși să încerce marea cu deștul, făr'de rădăcini în țările de baștină.
Noi ceilalți, ne declarăm cetățeni români și nu plecăm din România.
Plecați voi, că tot vă place să vi se spună ,,cetățeni europeni".
Eventual, doar cu bilet ,,DUS".
Să nu vă mai închipuiți că mai prindeți un număr semnificativ de locuri în viitorul Parlament european, așa că, vă sugerez să luați aminte la experiența...conaționalilor nostri. Vreun portofel nesupravegheat, sau vreo fufă de pozat, se mai găsesc, chiar în perioade de instabilitate economică. ;)
Noi am reținut mesajul vostru, prim urmare, vo proceda la ..boicot. Dedicat, bineînțeles.
;))=>))

Robert Horvath said...

@ Miticut
Cine este Mimoza ? Esti copilas din flori ? Tatal tau necunoscut este mandru de cum injuri ?

ZeV said...

horvath
Azi am programat o dupa-amiaza dedicata simpaticei vaisamar.
Poate diseara tarziu, imi fac timp sa-ti ,,traduc" productiile. Era sa spun polutiile, dar m-am abtinut la timp.
Acum gata, e timpul sa ,,inchid" gandirea (de capul ei n.r.) si sa incep munca.
;)

© Gheorghe Florescu, 2008 Acest site este un pamflet politic şi, uneori, cultural, trebuie deci tratat ca atare.