09 September 2012

Pa! Pa, galilor!


Nu pot să nu surâd.

Trebuie să spun că este o emisiune pe care am văzut-o. Nu am urmărit-o cu maximă atenţie, dar am văzut-o. Oamenii lui Traian Băsescu "şi-au luat-o"... ca să spun aşa.
Comunicat de presă
(8 septembrie 2012)

Ref.: Acuzaţiile formulate în emisiunea „Exces de putere” de sâmbătă seara, 8 septembrie 2012, de la postul Antena 3

Referitor la acuzaţiile formulate în emisiunea „Exces de putere” de sâmbătă seara, 8 septembrie 2012, de la postul Antena 3, potrivit cărora preşedintele României, domnul Traian Băsescu, ar fi călătorit sau ar fi urmat să călătorească cu o aeronavă la Riad (Regatul Arabiei Saudite), în data de 3 august 2005, Administraţia Prezidenţială face următoarele precizări:

i - preşedintele României, domnul Traian Băsescu, nu a efectuat nicio vizită la Riad (Regatul Arabiei Sudite), în timpul mandatelor sale de şef al statului;
ii - postul de televiziune Antena 3 a transmis o solicitare Administraţiei Prezidenţialale sâmbătă dimineaţă, 8 septembrie 2012, referitoare la aceste acuzaţii, la care i s-a răspuns prompt că domnul preşedinte Traian Băsescu nu a efectuat vizita menţionată în solicitare;
iii - în ciuda acestui răspuns prompt, postul de televiziune Antena 3 a ales să continue campania de dezinformare publică la adresa preşedintelui României, domnul Traian Băsescu.

Bogdan Oprea
purtător de cuvânt
al preşedintelui României

Departamentul de Comunicare Publică
08 Septembrie 2012
(http://presidency.ro/?_RID=det&tb=date&id=13917&_PRID=lazi)
Emisiunea a început prezentând documentele de zbor al unei aeronave în care scria că zborul deplasează pe preşedinte şi o echipă guvernamentală în Riad. Aici a căzut în capcană domnul Oprea... În ciuda unui răspuns prompt, Antena 3 şi-a prezentat totuşi probele cu acte scrise. Prima "aroganţă" a domnului Oprea este că domnia sa practic spune că un comunicat al Departamentului de Comunicare Publică al Administraţiei Prezidenţiale ESTE MAI TARE decât documentele prezentate în acea emisiune la Antena 3. Numai că în timp ce problema domnului Oprea era legată de prezenţa domnului Băsescu la Riad, cei de la Antena 3 urmăreau cu totul altceva decât bănuia domnul Oprea la începutul emisiunii.

Cum s-a terminat emisiunea? Cei de la Antena 3 au ajuns la concluzia că preşedintele este foarte posibil să nu fi fost în acel avion, contrar documentelor de zbor... ceea ce înseamnă că este cu atât mai ciudat ca Administrația Prezidenţială să plătească un zbor pentru preşedintele României care să ducă la Riad pe altcineva sau altceva. Iată cum domnul Bogdan Oprea a servit, fără să-şi dea seama, argumente în plus celor de la Antena 3 că este ceva necurat cu zborul, ceva ilegal... Emisiunea s-a terminat în coadă de peşte, dar domnul Oprea a rămas cu o acuzaţie de dezinformare publică care se potriveşte ca nuca în perete... căci acum semnul de întrebare este cu siguranţă în curtea preşedintelui Băsescu.

Deci de ce a zburat acea aeronavă la Riad ca şi când l-ar fi transportat pe Traian Băsescu? Personal mie îmi pare o reţetă a SPP de tipul "Ţigareta"... numai că de data aceasta este cu arme. Poate nu-i aşa, dar dacă este?
Administraţia prezidenţială a comandat în 2005, de la o companie privată, un zbor misterios către Arabia Saudită. Nu există confirmări oficiale că preşedintele Traian Băsescu ar fi folosit această cursă, dar în aceea perioadă se afla la Neptun, iar zborul respectiv a decolat de pe aeroportul Kogălniceanu.

De altfel, nicio instituţie din România nu a recunoscut să fi folosit serviciile companiei private, iar zborul a fost înregistrat ca fiind contractat de Preşedinţie. Potrivit unui raport al Naţiunilor Unite, compania ar fi fost implicată în traficul de armament.

Pe 3 august 2005, Administratia Prezidenţială a contractat un avion privat pentru un zbor în Arabia Saudită, la bordul căruia , sursele spun că s-ar fi aflat Traian Băsescu. Compania care deţine aeronava a confirmat zborul dar susţine că la bord s-ar fi aflat alţi demnitari şi nu preşedintele.



Firma privata la care a apelat Administraţia Prezidenţială este Mia Airlines. Compania care initial se numea Jetline apare într-un raport al ONU despre traficul de arme şi are stransă legatura cu traficantul Viktor Bout.

Directorul firmei spune ca avionul ar fi aterizat pe aeroportul Băneasa şi nu la Kogălniceanu. Documentele de zbor arată însă altceva. Cursa nu a servit unei deplasări a vreunui membru al guvernului României.

"Prin prezenta vă informam că din evidenţele Compartimentului de protocol al Guvernului la data de 3 august 2005 nu figurează nicio deplasare a Primului Ministru sau a unei delegaţii din partea Cancelariei Primului Ministru în Arabia Saudită", se arată într-un document al Secretariatului General al Guvernului.


(http://www.antena3.ro/politica/exces-de-putere-basescu-zbor-ultrasecret-la-riad-183268.html


Nici Ministerul Apărării nu s-a folosit în perioada respectivă de vreun zbor contractat de la un operator privat.

În august 2005 a încetat din viaţă regele Arabiei Saudite. Potrivit Ministerului de Externe, timp de câteva zile, delegaţii din numeroase ţări au prezentat condoleanţe familiei regale saudite.

România a fost reprezentată la nivel de secretar de stat din MAE care a folosit un avion de linie pentru deplasare.
(http://www.antena3.ro/politica/exces-de-putere-basescu-zbor-ultrasecret-la-riad-183268.html)
Eu cred că încep problema mari pentru domnul Băsescu. Este cred a treia sau a patra acuzare de trafic de arme, în mod direct sau indirect prin fratele Mircea Băsescu. Dacă presa reuşeşte să aducă destule elemente, imunitatea nu-l mai scapă de data asta...

46 comments:

Anonymous said...

http://3.bp.blogspot.com/_HbkqRIej8_0/Sv3sg_HcJDI/AAAAAAAAACU/DHeUSwxlmpo/s320/eu-si-andrei-web.jpg

Woaliuuuuuu ce mutră de gherţoi ai băi Horvathe!
:)))))))))

Anonymous said...

Auyi bă fraierică, ce tot te agiţi atâta că ţi-a fost spartă casa când eu am intrat cu cheie potrivită?
Mincinosule!
:)))))))))))

Vasile, said...

BIBLIO,

Ar fi trebuit sa mergeti cu logica mai departe , pe firul AXEI ......
poate nu fu arme poate fu CIA ,sau poate fu un ntransfer ilegitim de bani. de multi bani.....!

De ce trebuie sa va ganditi la trafic cu arme cu avionul?

ZeV said...

Bibliotecaru
Nu este plauzibilă aserțiunea că Traian Basescu este implicat în trafic ilegal de arme, intr-un mod atât de facil incriminabil, prin documente de zbor care conțin referiri la Administrația Prezidențială.
Chiar dacă pentru mine era adulației pro-băsesciene a luat, ireversibil, sfârșit, totuși, nu-l cred în stare de așa ceva. Oricum, nu e logic să procedeze în acest fel.
Mă gândesc, mai degrabă, că în anul 2005 am avut trei jurnaliști răpiți în Irak, iar relațiile serviciilor românești cu lumea arabă sunt extrem de strânse.
Nu este exclus ca...răscumpărarea să fi fost achitată de saudiți, după care, România a procedat la compensare... gândiți-vă: 23 mai 2005-eliberarea jurnaliștilor, 03 august 2005-zborul secret de mai sus. ;)
Cât despre Mircea Băsescu, vă reamintesc că s-a încercat implicarea lui într-un așazis trafic, in relitate, un transfer efectuat în deplină legalitate de muniție dezafectată (sosită pe mare) , pe teritoriul Romaniei. De fapt, Mircea Basescu nu are nici o legătură cu acel transport, el deținând, în portul Constanta, spații de depozitare. Pe perioada în care stocul de muniție a fost depozitat în port, s-a asigurat paza permanentă, iar deplasarea cu tren special s-a efectuat după obținerea tuturor avizelor și documentelor de transport impuse de lege.
Înteleg că cei de la A3 au, ca și mine, un sentiment de frustrare. Dar asta nu trebuie să ne diminueze luciditatea și capacitatea de procesare. Adevarul nu poate fi fabricat, el există, pur si simplu. El peste cognoscibil, sau, doar întrezărit, dar, numai pe baza unui probatoriu indubitabil si corelabil.

Robert Horvath said...

Cine este cel mai mare specialist in trafic ce arme ?
Oare nu RH ? Cine a predat catre FBI raportul de terorism......, Mircea Basescu este unul din clientii
preferati.....

Robert Horvath said...

Bibliotecaru
In postarea trecuta afirmai ca nu esti interesat in
traficul ilegal de arme. Acum peste noapte o intorci
cal la...... Ryad.

Bibliotecaru said...

@ Robert Horvath

:D Am spus că e ceva prea serios pentru nivelul meu.

Nici aici nu este vorba despre traficul de arme. Dacă aţi înţeles asta... probabil că nu aţi citit cu atenţie. Eu vorbeam despre reacţia purtătorului de cuvânt.

Bibliotecaru said...

@ ZeV

Nu degeaba v-am amintit despre acţiunea Ţigareta şi aeroportul militar...

Legat de Mircea Băsescu, lucrurile nu s-a încheiat prea clar. Ideea este că acel transport de muniţie în loc să meargă spre delaborare... o parte din el a fost reambalată şi vândută. Aşa spunea presa.

La un moment dat se va vede ce şi cum... sau nu.

ZeV said...

CITEZ:
,,Autoritatile de la Taipei au negat miercuri (20 ianuarie 2010)ca fratele presedintelui Romaniei, Mircea Basescu, ar fi implicat in trafic de arme si sustin ca informatiile aparute in presa din Romania in 2009 sunt pure speculatii.
Informatia a fost publicata miercuri intr-un articol din revista "Next", dupa ce Mircea Basescu a fost acuzat anul trecut de terorism si implicare in trafic cu arme taiwaneze, informeaza Mysinchew, care preia AFP.
Informatiile aparute anul trecut sustineau ca armele traficate de fratele presedintelui ar fi ajuns in Liban, dar si la gruparea Frontului pentru eliberarea enclavei Cabinda din Angola.
Ministerul taiwanez al Apararii a afirmat ca munitia a fost distrusa in Bulgaria in 2009, de Explomo Technical Services, o companie cu sediul in Singapore si a calificat informatiile drept "fara nicio baza".
"Raportul este bazat pe speculatii si nu exista nicio dovada care sa ii sustina acuzatiile", a declarat purtatorul de cuvant al Ministerului, Yu Sy-tue"
.................................
MIRCEA BASESCU:
,,"Din informatiile mele, munitia aia venea din Taiwan, a stat prin Thailanda nu stiu cat - de ordinul anilor, trei-patru-cinci ani, dupa care a venit sa fie derobata sau nu stiu cum se spune (delaborata - n.r.) undeva in Bulgaria. Si dintre ele, o parte au ajuns aici, in Romania. O mica parte. Au fost patru nave si una a ajuns aici, ca n-aveau bulgarii capacitatea.
S-a ocupat firma Maxam, care e spaniola, daca nu ma insel, dar are reprezentanta si in Bulgaria. Mi-as dori sa am o legatura cu aceasta firma, dar n-o am. N-am cunoscut pe nimeni din Taiwan, n-am fost implicat in afacerea asta. Ministerul Taiwanez nu a inceput o ancheta, nu face o ancheta, nu va face o ancheta, decat daca se va confirma niste povesti marinaresti spuse de un marinar mai pamantean, asa, din Romania, pe nume Sorin Rosca Stanescu", a declarat Mircea Basescu pentru Gandul."
COMENTEZ:
Inteleg sa-l atacăm pe Traian Basescu, dar sa o facem, domnule Bibliotecar, IN MOD CREDIBIL !
Adică, să-l lovim la ,,democratie". Aici este ,,călcâiul lui Ahile" al domnului Prezident.
DIN CICLUL ,,FILOZOFELI LUCIDE":
Cu cât un scenariu este mai complicat, cu atât este mai departe de adevăr. Adevărul, este, de regulă, extrem de simplu. De aceea, cei mai mulți dintre oameni trec pe lângă el fără să-l observe.
;)

Bibliotecaru said...

@ Vasile,

Ideea cu armele este legată de faptul că aeronava respectivă aparţinea unei firme MIA Airlines folosită de nea cutare acela cu traficul cu arme, fost KGB, Viktor Bout.

http://www.exclusivnews.ro/stiri/stiri-nationale/traian-basescu-este-suspectat-ca-ar-fi-facut-trafic-de-arme-in-riad.html

Poate că e altceva... ce ştiu eu... cum spuneam, sunt prea mic pentru a studia aşa ceva.

ZeV said...

Sper sa nu intervina vreun oarecare dom MTITICA, cu vreo corectie, ca-l fsparg. ;)
Este corect si ,,filosofie", si ,,filozofie".

ZeV said...

erata
dom MITICA, sau MITITICA.
Tot un drac.
;)

ZeV said...

Biblio
Revin pe fscurt (că nevasta vrea program comun cu soțul):
Schimbările climatice impun politici sincrone la nivel mondial, elaborate in cadrul unor macro institutii reprezentative.
De exemplu, eu inca nu am aflat la ce foloseste Uniunea Europeana.
;)

ZeV said...

...aha..fonduri europene pentru bazine de inot la țară. Sunt bune și astea. Dar din câte văzui, copiii de săteni tot la gârlă se scaldă.
:)))

Anonymous said...

O analiza pertinenta : http://ohanesian.wordpress.com/2012/09/09/armament-pe-calea-aerului/

Robert Horvath said...


@ Mafia de armament este o mafie interpartinica.
este mafia cea mai puternica avand la dispozitie sume colosale provenind din trafic ilegal si comisioane.
Ea are acoperirea logistica a servicilor. Americanii stiu
totul......i-am ajutat si eu. Vor cadea multi.
Iata ce spune Vasilescu adjunctul aeroportului Otopeni
in scrisoarea catre EU,......declaratie facuta si in SUA
in fata oficialitatilor americane sub juramant.
ATENTIE ! ATENTIE ! ATENTIE !
" În 1997, preşedintele României era Emil Constantinescu, iar strategii de azi ai campaniei USL pentru demiterea lui Traian Băsescu erau consilieri prezidenţiali ( Mugur Ciuvică, Marius Oprea, Daniel Barbu, Dan Petre ) şi consultanţi de imagine ( Bogdan Teodorescu )”




204 said...

micutu204 spune:
Comentariul tău e în așteptare.
septembrie 6, 2012 la 6:26 pm
La mine azi plouă şi am avut chef de net.Ceilalţi au plecat la Dubrovnic.
Întrucît USL nu a vrut să ne plătească deplasarea la 500km la ambasadă, noi cei 26 din colegiul nr1/Iaşi , nu ne-am putut deplasa acolo şi am stat la berică, plajă şi gagicuţe, la Adriatică . Am dat telefon la doamna ambasadoare , ca să nu ne aştepte, cu scuzele de rigoare, ca nu cumva să se impacienteze că nu mai venim , aşa cum am vorbit la început de iulie.
Întrucît acum aţi anunţat data fixă a alegerilor din România, o să fac eşalonarea în timp ,pentru decembrie şi o să ne luăm libere, ca să venim la Iaşi , la domiciliul stabil şi să votăm.
Logic că NU TE VOM VOTA PE TINE , întrucît noi ăştia din străinătate nu trebuie să fim pe listele permanente , după cum ai tot afirmat!
Cred că-ţi este logic că avem familii şi alţi prieteni în Iaşi, în colegiul nr 1, respectiv că vei pierde mai mult decît 26 de voturi ale noastre, pe …. limba ta !
http://vosganian.ro/?p=3101&cpage=2#comment-147662
Fiindcă nici azi 9 septembrie nu a fost aprobat de armean, urmează să-l postez şi prin alte site , spre ştiinţă , că aşa vrea muşchiul meu di la mîna dreaptă . Ca să-i fac ….campanie pre electorală.

ADRIAN said...

poate a fost un rest la transporturile pentru licurici ...

Robert Horvath said...


Bibliotecaru
In SUA ....Vasilescu a declarat
PE AEROPORTUL OTOPENI A FOST .....T MELESCANUL
ACTUALUL SEF SIE.
Strans de coite va trimite clasa politica.......
Ani de zile am fost declarat nebun, extraterestru cand vorbeam de contrabanda de arme........
Acum se ajunge la vorba mea
Declaratia lui Vasilescu este oficiala....

Bibliotecaru said...

@ ZeV

Aş fi fost surprins să spună că da, face trafic... :D

Păi cum să spună că face trafic?

Bibliotecaru said...

@ Anonymous

Ceea ce scrie acolo este lămuritor, dar în condiţii relevante.

În acest caz este evident o problemă dacă se spune că preşedintele era la bord iar administraţia prezidenţială spune că nu era la bord. Dincolo de asta orice amănunt este acuzator.

Bibliotecaru said...

@ Robert Horvath

În 1997 era preşedinte Emil Constantinescu... dar SPP-ul şi restul serviciilor erau, sunt şi vor fi aceiaşi.

Robert Horvath said...

BUCUREST....CENTRU EUROPEAN AL QUEDA

S.O.S !
ALERTA GENERALA
ACUM CATEVA ....GUVERUL PONTA ...SI PRESEDINTELE INT ANTONESCU......AU ELIBERAT UN
GRUP AL QUEDA DE 15 OERSOANE.
O DELEGATIE SUA ESTE IN ZBOR SPRE BUCURESTI.
UN SCANDAL FARA PRECEDENT!
VOI REVENI CU VESTI.....MAI MULT DECAT SENZATIONALE.....
GUVERNUL AMERICAN VA FACE PROBABIL O DECLARATIE OFUCIALA.....

Bibliotecaru said...

@ Robert Horvath

Monica Macovei face parte din acest grup de 15 persoane? :D

Anonymous said...

Declaraţia oficială a guvernului american:

DUCEŢI-L PE HORVATH LA SĂPOCA!
:))))))))

Băi Horvath, tu de felul tău ai fost băiat bun, problema a fost însă că nu ţi-ai tratat corect sifilisul.
Din păcate acum eşti fază terţiară şi nimic nu se mai poate face.
:))))))))))

ZeV said...

Anonymous
Ce-au cautat jurnalistii romani in Irak ?
Autoritatile romane, inclusiv Traian Basescu, a avertizat intreaga presa romana sa puna mai presus siguranta ziaristilor, decat setea de zenzational cu orice risc.
Eu, in calitatea mea de contribuabil, nu sunt obligat sa platesc despagubire pentru o hahalera ahtiata de aventura precum Ohanesian. Cum poti sa-l acuzi pe Basescu, dupa ce ai scapat ca prin urechile acului, inclusiv, datorita interventiei autoritatile romane ?
Deci repet:
CE A CAUTAT OHANESIAN IN IRAK SI CINE LE-A FINANTAT, ZIARISTILOR, ,,AVENTURA IN DESERT" ?
Inca o data : TRAIAN BASESCU TREBUIE LOVIT ,,LA DEMOCRATIE", NU IN ALTA PARTE.
Traian Basescu trebuie pedepsit pentru ca, in cardasie cu Merkel si Barroso, a calcat in picioare demnitatea si vointa poporului roman care s-a exprimat, in majoritate, la Referendum !

ZeV said...

Poate stie cineva cine este medicul curant al dobitocului de horvath si..sa-l trezeasca, cumva.
Cred ca medicul este mort de beat si a uitat sa administreze doza zilnica pacientului.
;)

ZeV said...

BIBLIO
..Va sugerez, desigur daca veti dori, sa spicuiti cartea care face valuri, actualmente, in Germania, dedicata de catre un fost consilier al lui Helmuth Kohl , doamnei Angela Merkel, sosita in Germania, odata cu...absorbtia RDG-ului.
Cartea descrie mentalitatile autoritariste ale unei femei cu impulsuri totalitare (invatate, probabil la STASI), care, si-a redus aproape la tacere adversarii politici din Germania.
Parca seamana cu cineva cunoscut, noua romanilor, nu-i asa ? ;)
Cine se aseamana...ce spuneti domnule Bibliotecar ? ;)
Adevarul este foarte simplu, dezarmant de simplu, spuneam, eu, ceva mai sus.
Unii conationali, daca ar trai in Germania ar putea spune : Iata un cameleon bolsevic, da lectii de democratie fostilor parteneri ai Germaniei de Est din Tratatul de la Varsovia.
Inteleg ca in 2004 am avut de ales intre doua rele comunistoide.
Dar, culmea, nici Europa nu sta mai bine la acest capitol.
:)))

ZeV said...

...Uite ce mumos se leaga prietenia NAIVA dintre Putin si Mekel...la care, participa, se pare si cetatenul indoneziano-kenian Barak Obama. Cel putin, asa se relateaza astazi in America de catre un investigator.
Acesta a descoperit ca Obama foloseste un CNP (nr. de asigurare sociala) al uui american ... MORT IN 1890!
Măi să fie... ce ți-e cu campaniile asta...ori apar în prim plan minciuni măiestre de stă pisica-n coadă, ori, uneori, adevăruri uluitoare...rămâne de văzut. Va fi o toamnă foarte distractivă.
Mai ales pentru PDL, care va sta, ca de obicei (proaspăt instaurat pe 29 iulie 2012), pe margine.
;))

ZeV said...

erata
NATIVA...ca NAIVA, in nici un caz.
NAIVI suntem noi, cetatenii de rand.
;)))

Bibliotecaru said...

@ ZeV

Aş spicui-o spic cu spic... dar nu o am. :D

Dacă Barak Obama nu ar fi cetăţean născut în Statele Unite, probabil că nu ar putea fi nici preşedinte. Problema cred că este alta, domnul Barak Obama îşi doreşte să rupă sforile şi să fie preşedinte de capul lui.

Repet, a început cu "Mihaela, dragostea mea"... probabil că la anul nu vom mai discuta despre domnia sa.

Robert Horvath said...

  O postare importanta care merita citita cu atentie
  @ Bibliotecaru
Pe scurt. CIA nu este o organizatie de ingerii.
Toata actiunea lui Oliver North s-a facut pe aerioortul Otopeni . Todeauna pentru a nu fi implicat
direct s-a folosit flotila aeriana ( 6O de avioane ) a lui
Visctor Bout. Autoritatile romane si serviciile au mers mana in mana....in transporturile catre Iran.
Bout si mafia romana de arme ....simtind aripa de acoperire americana au inceput sa faca contrabanda de arme de capul ei. Asfel sa format cel mai nare imperiu de
aemament din istorie. Armele erau cumparate din Romania
si transportate in jurul lumii de Bout si arabul Kassar.
VA URMA

Robert Horvath said...

2
@ Americanii te folosesc si cand nu mai au nevoie
de tine..In ultimul an de mandat Bush a hotarat sa se descotoreasca de cei doi traficanti de arme urmand ca
ca mai tarziu sa se aiba grija de Basescu. Trebuia sa se gaseasca un prilej si o proba. Peste noapte gruparea
de guerila FARC din Columbia a fost trecuta ca cap de
lista a terorismului. Pedeapsa cea mai severa in juridictia SUA este posesia de rachete sol -aer. Cu ele
se pod dobara avioane militare sau civile.
Numai intentia de a cumpara asemenea rachete cere mandatoriu 20 de ani puscaria iar in cazul mortii militarilor americani cere.....scaunul electric.
I s-a intins lui Vctor Bout o cursa . EL urma sa cumpere 700 de rachete sol-aer fabricate la ELECTROMAGNETICA PITESTI.
Va urma

Vasile, said...

Biblio,

Cite lazi cu "biciclete" pot incapea intr-un avion sau hai sa spunem cite tone ?


Fara sa aprofundez acest subiect ,cred ca era vorba de bani, de bani murdari , proveniti poate si din vanzari de arme ,bani pentru capamania doamnei Merkel, Obama si de ce nu PDL?

De cealalta parte Dementul confirma in nebunia lui pe care eu o banui iar Mitica o flutura fara traducere libera,o stire pe care puterea lui de discernamant saraca nu o poate
deslusi si anume ca in Romania sunt inchisorile CIA , sau avioanele CIA au descarcat in Romania presupousi vinovati de acte teroriste chestie pentru care EU a facut o ancheta iar Ponta si Antonescu, sef peste sefi i-au eliberat fara acordul CIA!
Cine stie in nebunia lui poate spune si el o data un mare adevar!

Robert Horvath said...

@ Vasile Dementu
Felicitari . Esti primul care incepi sa intelegi ce se
intampla. Te apropii tiptil de adevar. Sa nu va mirati
ca in cateva zile seful CIA va face o vizita la Bucuresti.
.....si nu peste mult timp Ponta si Antonescu vor pleca
intr-o vizita oficiala in SUA....cu catuse la maini.

Bibliotecaru said...

@ Vasile,

Se poate să fie bani... Dar bani de la cine şi pentru ce contraserviciu? Şi de ce Riad la o zi după funeralii naţionale?

Bibliotecaru said...

@ Robert Horvath

Timpurile s-au schimbat, acum faptul că se fabrică rachete nu ştiu unde nu mai este un secret. Vă reproduc mai jos un text:

Initial compania romaneasca care trebuia sa se ocupe de rachetele HAWK era Electromecanica Ploiesti, singura uzina de rachete din tara, scoasa din joc

Conform discutiilor purtate cu firma producatoare de rachete Hawk, Raytheon din SUA, revitalizarea si mentenanta rachetelor trebuia sa se faca la uzina de la Crangu lui Bot.

Au fost alocate spatii, s-au cheltuit bani din bugetul si asa redus al uzinei, au fost aduse sectiunile de dirijare si documentatia tehnica, etc. Ba mai mult, a fost aprobata prin Hotarare de Guvern colaborarea dintre Raytheon din SUA si SC Electromecanica Ploiesti.

Toate pareau O.K pentru uzina romaneasca pana cand totul a fost mutat la Ciorogarla unde s-a asternut praful (sau rugina) pe rachete.

ZeV said...

Vasile
Nu vrei sa ma asculti.
Ignoră aberațiile jegului cu cetățenie multiplă.
Individul ăsta, azi spune ceva, mâine, afirmă exact contrariul, după cum bate ,,vântul".
Până la urmă, întreaga clasă politică și toți președinții români au făcut trafic de arme.
E și normal, România este cel mai mare producător și exportator mondial.:))
E bine că ne putem lăuda și noi cu ceva.. :)))))
Nu pricepi că este bolnav ? Omul a vrut (de-alungul vieții lui bicisnice n.r.) dar atât a putut.
PS
La festivalul de film de la Toronto, cred că l-am văzut cu un mop în mână..
;))

Bibliotecaru said...

Potrivit anunturilor publicate in sistemul electronic de achizitii publice (SEAP) din 10 mai 2012, MApN urmeaza insa sa cheltuiasca 23.918.910 de lei pentru a cumpara “Sistem de comanda-control-comunicatii pentru sistemul HAWK PIP III R si Interfata de comanda-control-comunicatii pentru integrarea sistemului SA 2”, conform specificaţiei tehnice „Sys C3 H&V- Sistem C3 pentru rachetele sol-aer” cod ST-G11-2147-v2 cu termen de livrare max. 9 luni de la data intrării în vigoare a contractului subsecvent.

Trecand peste scandalul perpetuu din industria romaneasca de aparare dintre UTI si restul firmelor, lucrul care pe mine personal ma intereseaza este soarta sistemului HAWK. Cum modernizarea costa mult mai mult decat 24 de milioane de lei, ma intreb despre ce vorbim de fapt. Intentia MApN de a aduce din Olanda un astfel de sistem, la un pret undeva in jurul cifrei de 20 milione de lei este mai veche, intrebare este daca, impreuna cu acest sistem de comana si control, HAWK-ul va deveni cat de cat operational si daca reportajul din Observatorul Militar, despre prima tragere este bazat pe o data certa?!

Bibliotecaru said...

Sursa:

Surse: Observatorul Militar & indaparare.ro

http://www.rumaniamilitary.ro/tag/rachete-antiaeriene-in-romania

Bibliotecaru said...

@ Robert Horvath

Şi vă mai dau o indicaţie... CIA este un serviciu de spionaj, nu poate da acordul României pentru trafic de arme (nu face acordul CIA un trafic de arme legal sau nu). Cel mult NATO putea da un acord de transfer de arme, dar mai degrabă acordul trebuie luat de la ONU, în cazul în care există un embargo pentru un stat.

ZeV said...

Vedeti, domnule Bibliotecar...asa se intampla cand vanturati drept tem indormatii obscure, cu greu verificabile si, mai greu de pus cap la cap.
Oferiti unora conditii optime de inot si pescuit: apele tulburi.
Haideti sa ne concentram pe lucruri clare si evidente, desigur, cu voia domniei voastre.
In fond, sunteti major si vaccinat si nu aveti nevoie de sfaturile unui amarastean ca mine, care nu vrea decat ca votul lui sa fie auzit.

Anonymous said...

BAC 1-11 cara 12 t marfa. Racheta portabila CA-94M este fabricata la Crangu lui Bot, dupa licenta Strela-2 si modernizata cu componente israeliene. Pretul unei rachete cu lansator este de 20.000 Euro. Un BAC ia 400-500 de rachete in lazi. Una mica pe genunchi pentru 1 bulion in contul de fata mare a lui EBA, zic ca merita.

vaisamar said...

femeia cu ursu a mai facut o victima =)))

Bibliotecaru said...

@ ZeV

Aşa sunt eu, obscurantist şi crepuscular... :D

Uite, mai spune cineva că doamna EBa merită.

Dacă spuneai acum 10 ani că ai făcut nuntă la cort... lumea te căina... vai săracii...

Bibliotecaru said...

Vă mai amintiţi de la ce a pornit scandalul României cu Olanda de nu mai cumpără domnul Băsescu chestii olandeze din hipermarket?

Să vă aduc aminte...

http://www.sroscas.ro/site/2009/09/04/megascandalul-rachetelor/

© Gheorghe Florescu, 2008 Acest site este un pamflet politic şi, uneori, cultural, trebuie deci tratat ca atare.