06 August 2012

A dat băsescianismul în toţi


Dan Tapalagă, un ziarist care nici nu este băsist, oferă o stenogramă preluată şi de HotNews, care şi ei nici nu sunt băsişti. Mai precis
Dan Tapalaga precizeaza ca a verificat autenticitatea stenogramelor si "mai multe surse participante la sedinta de videoconferinta PNL din 3 august cu liderii liberali plus reprezentantii din teritoriu (peste 40) au confirmat ca discutiile au avut loc cuvant cu cuvant, asa cum sunt redate in stenograme".

In aceasta sedinta, presedintele PNL Caras Severin, Marcel Vela, cere retragerea sprijinului politic pentru ministrul Administratiei Victor Paul Dobre, deoarece "Ministerul Administratiei si Internelor nu a fost alaturi de noi, alaturi de romani, alaturi de liberali".

"Ca membru al Biroului Politic Central si ca membru al Consiliului National Executiv, propun retragerea sprijinului politic pentru ministrul Administratiei, Victor Paul Dobre. Va propun aici la toti colegii din tara, pentru ca eu spun ce gandesc si si-mi asum aceasta propu nere, pentru ca noi acum eram cu referendumul validat cu Basescu trimis la cosul istoriei si noi ne vedeam de treaba".

La inceputul sedintei, Crin Antonescu ii anunta le liberali "respectuos" ca intra "intr-o noua perioada de incapacitate temporara de exercitare a functiei".

"Cred ca suntem intr-o situatie, astazi, mai buna din punct de vedere politic decat eram in data de 30 iulie, dimineata, de exemplu. Cred ca fiecare zi in care Traian Basescu ramane suspendat face din ce in ce mai dificila revenirea sa", afirma Crin Antonescu, potrivit acestor stenograme.

La un moment dat, intervine Varujan Vosganian: "Spune-ne de Daniel Morar ceva... Numai de bine".

  • Crin Antonescu: In romana sau in engleza? Ca sa stiu sa fac si eu un efort...Da. deci, mandatele lui Daniel Morar se prelungesc in mod legal de catre ea atata vreme cat decizia ministrului justitiei de a nu face o alta propunere se produce
  • Varujan Vosganian: Da' stai putin, el poate fi demis, daca dupa aceea lucrurile se normalizeaza, nu trebuie sa mai stam 7 luni eu el, nu?
  • Sorin Rosca Stanescu: Dar decizia asta nu se poate da de catre presedintele interimar?
  • Crin Antonescu: Nu, nu
  • Relu Fenechiu: Toata lumea trebuie sa inteleaga, nu e vinovata Kovesi aici, aici e vinovat ministrul. Kovesi trebuie sa puna un sef la DNA.

Mircea Diaconu pare nemultumit de organizarea campaniei si de faptul ca nu a primit un rol mai important: "De ce m-ai pus pe mine vicepresedinte aici?"

  • Crin Antonescu: Cum sa te pun eu?
  • Mircea Diaconu: Pai tu m-ai pus. In intervalul asta atat de acut si de nu stiu ce, daca nu ma suna dl Chitoiu de cateva ori ... nu stiu, parca ma simteam pe undeva disperat, voiam sa lupt, sa muncesc, n-aveam cu cine
  • Relu Fenechiu: Dar eu nu te-am sunat de mai multe ori?
  • Mircea Diaconu: Si tu m-ai sunat
  • Relu Fenechiu: Pai vezi? ...nu te-am pus la treaba?
  • Mircea Diaconu: Prea putin, prea putin. Vorbesc foarte serios.
  • Crin Antonescu: Chitoiu, Fenechiu... Putini oameni sunt sunati de astia trei: Rusanu, Chitoiu, Fenechiu, pe cuvant. Deci daca te-au sunat astia 3, esti tare, crede-ma! Esti mare
  • Mircea Diaconu: ...vorbesc foarte serios, am avut sentimentul ca nu sunt chiar vicepresedinte din moment ce nu e atat de mare nevoie de mine, sa ma duc, sa ma zbat, sa musc, sa rup, sa tot ce trebuie

(http://www.hotnews.ro/stiri-politic-12965927-stenograme-atribuite-pnl-din-3-august-varujan-vosganian-catre-presedintele-interimar-crin-antonescu-spune-daniel-morar-ceva-numai-bine-nu-trebuie-mai-stam-7-luni-nu.htm)
Eu nu ştiu dacă aceste stenograme sunt adevărate, dar dacă sunt adevărate, dacă domnul Crin Antonescu a mers la partid şi a avut acest nivel de discuţii, VREAU SUSPENDAREA PREŞEDINTELUI INTERIMAR. Cum este posibil ca reacţiile de tip Băsescu să se răspândească în asemenea hal în clasa politică? Ce să caute preşedintele interimar la partid? Domnule Antonescu, dacă vă plictisiţi, mergeţi cu copilul în parc.

Apropo, că era să uit... domnule Tapalagă, pe cine aveţi la "servicii" de vă oferă, cu complimente de la "suspendat", astfel de stenograme?

34 comments:

dArtagnan said...

Athos spune:
”Unul dintre comentatorii de marca ai acestui blog, l-am numit pe Bibliotecaru, insista in interventiile sale in prima parte a acestui articol-serial, ca democratia este ceea ce spune si numele: puterea poporului.”

vaisamar said...

inchidete in casa slugoiule,trage obloanele pune leocoplast la ochi urechi si gura ca e grava pandemia si nu exista tratament

Robert Horvath said...

Domnule Bibliotecar
Aveti toate motivele sa fiti disperat. Partidul liberal distrus de camarila Antonescu va renaste.
USL se va sparge cat de curand.
Luati calmante mereu. Veti avea motive serioase.
PS
Cand cititi postarile mele stati pe scaun.

Robert Horvath said...

Bibliotecarul
Nu uita calmante si pozitie pe scaun.

Jurnalistii postului public de radio america il considera castigator pe presedintele Basescu

"Lucrul cel mai interesant de remarcat este faptul ca jurnalisti americani il considera deja, in mod evident, invingator pe Traian Basescu, in urma rezultatelor finale. In orice tara normala rezulatele actuale ale referendumului ar obliga pe cei care au pierdut sa isi recunoasca infrangerea si sa isi dea demisiile in serie pentru esecul inregistrat.
In Romania este insa exact opusul. Dupa ce au esuat in mod penibil in a convinge lumea sa vina la vot, si in loc sa isi accepte esecul, propagandisti USL-ului vin cu cele mai traznite si sugubete idei in incercarea lor disperata de a valida acest referendum. S-ar cuveni sa vedem demisiile in lant ale liderilor USL dupa ce numarul alegatorilor care au spus DA demiterii presedintelui au fost sub 43% cand ele ar fi trebuit sa fie de 70-80% la cata propaganda au facut pe la antene ca "poporul nu mai rezista" din cauza lui Basescu si ca era neaparat necesara cheltuire a zeci de milioane de euro pentru acest referendum, care nu a produs decat ura nejustificata intre oameni, destabilitate politica si o criza economica si mai profunda !"

Bibliotecaru said...

@ dArtagnan

Din păcate colegul domniei voastre prezintă drept democraţie cea mai gravă oligarhie şi un sistem dictatorial.

Bibliotecaru said...

@ vaisamar
:D Cu Smecta aţi încercat?

Robert Horvath said...

STIMATE DOMN BIBLIOTECAR
AI UITAT SA RASPUNZI LA O INTREBARE .....

CUM CHINUESC OLOGARHI POPORUL AMERICAN
SI CINE SUNT ACESTI OLIGARHI ?

DECE MILIOANE DE OAMENI DIN JUR DE LUME VOR SA AJUNGA IN SUA SA FIE CHINUITI !

DECE MAJORITATEA CELOR CHINUITI AU CASA MASINA
PISCINA ETC ?

ASTEPT RASPUNS DE URGENTA !!!!!!!!!!!!!!!!!!!

vaisamar said...

acuma vad ca saraca botoxata a luat flit in figura de la csm =))

Bibliotecaru said...

@ Robert Horvath

Eu v-am dat răspunsuri complete, dar v-a fost lene să citiţi... cine e de vină? Reveniţi la link-urile respective dacă este chiar urgent.

Atenţie!
Eu am spus că domnul Obama slujeşte unei oligarhii încă de pe vremea când se bătea cu doamna Clinton... Pentru mine a fost ceva evident. Pentru americani nu.

Anonymous said...

nu ti se pare ca te isterizezi prea usor si, pentru a nu stiu cata ora (?)... lasa-l pe antonescu sa-si faca treaba si, mai multa odihna (pauze) pentru tine.

vaisamar said...

slugoiule da trezirea la cacarau =))

ZeV said...

Domnule Bibliotecar
Domnia voastra reproduce o stenograma care reda un dialog intern de partid, inregistrat si devoalat publicului prin procedee mai mult sau mai putin oculte.
Imi amintesc de cazul Watergate care a condus in cele din urma la demisia unui presedinte.Din pacate, ceea ce se poate in America, America nu vea sa se poata (si) in Romania. E ca in cazul deseurilor toxice repatriate in lumea a treia pentru a nu deranja nasurile oligarhilor americani, intelegeti ? ;)
Eu constat, in schimb, ca un presedinte suspendat al Romaniei,chiar imbracat, sumar, in tricou albastru, dicteaza tot mai transparent ce anume trebuie sa faca institutiile de forta ale statului roman.
Dupa avertismentul adresat, vineri, chestorului de politie, urmat , evident printr-o pura coincidenta, de chemarea acestuia la Parchet, Traian Basescu a cerut in aceasta seara Curtii Constitutionale sa devanseze termenul la care sa se pronunte pe Referendum. Vom vedea care este reactia (si a) acestei institutii. Daca reactia va surveni rapid, in sensul dorit de presedinte, va sugerez, domnule Bibliotecar sa-i cereti public scuze prezidentului, sa va puneti cenusa in cap si sa spuneti:
,,Iertati-ma domnule presedinte...in nemernicia mea, am fost prost , meinstruit si neinformat...nu mai fac...de maine, voi posta numai retete culinare si tehnici de cultivare si ingrijire a legumelor ecologice"
Nota: leguma ecologice este un ceva sau cineva, care nu deranjeaza pe nimeni.
;)

Robert Horvath said...

Domnule Bibliotecar
Multumesc pentru raspuns. Desi pot sa fiu contrazis
clasa mijlocie este esenta capitalismului si a democratieiei de tip american. Din pacate americanii cred ca acest sistem poate fi exportat . Gresit .
Intai trebuie trecut prin revolutie industriala....si apoi discutam.
BASESCU DIN INVINS IN INVINGATOR !
Inainte de suspendare basescu avea un sprijin de 5%
mergand spre zero. Dupa puci se pare ca a ajuns la o sustinre de 30 % -40%.
A ajuns sa faca bai de multime si mii de catateni la mitinguri.
Daca acest trend continua lucru accentuat de lipsa de
concentrare si rezultate Basescu poate deveni seful opozitiei ....suspendat...sau nu !
Ce veti face ? veti promite ca va veti rade in cap din nou ? Veti promite ca veti taia jumate din barba ?
Veti trece la ciocul leninist ?
Cel mai mult ma ingrijoreaza soarta lui Zev .
Am speranta unei sinucideri reusite........

Bibliotecaru said...

@ Robert Horvath

Ce să fac, mă rad în cap la două, maxim trei zile... nu mai apucă să crească...

Bibliotecaru said...

@ ZeV

Eu visez la un server special care să conţină stenogramele tuturor convorbirilor telefonice din ultimii 10 ani purtate de Traian Băsescu, inclusiv cele de pe liniile STS. Credeţi că ar mai fi o problemă după aceea preşedintele suspendat? Cap de listă aş pune convorbirile cu domnul Zăgrean, apropo de independenţa CCR, apoi pe cele cu doamna Kovesi, apropo de independenţa justiţiei... Uau ce convorbiri interesate ar fi... Dacă ar fi să fie, desigur... :D

Poate că ar merita efortul să fie traduse în engleză, să aibă şi presa internaţională ce citi... de ce nu? Când visezi...

Robert Horvath said...

SUSPENDAREA LUI BASESCU VA CIURUI
CAPUL LUI PONTA CU USL CU TOT.
UN NOU 1907 !
VA DISPAREA TAPUL ISPASITOR ! USL VA ARATA
DIN PLIN LIPSA DE COMPETENTA ECONOMICA !
ECHILIBRUL SOCIAL SE VA RUPE. LUMEA VA IESI IN STRADA ! INCHISORILE SE VOR UMPLE DE POLITICIENI !
SINUCIDERILE SE VOR TINE IN LANT !

Robert Horvath said...

UN VIS ROBERTIAN
Am avut azi noapte si eu un vis care poate deveni realitate.
Era vorba de un nou sport olimpic. Repetitiile in fund de curte.
Saritura la gaura cu capul inante.
Se facea ca Zev ......sa cucereasca in acelasi timp toate medalile : aur, argin bronz,
Am strigat ZEV ZEV TOT INAINTE !
Si m-am trezit.
Poate intr-o zi. Speranta nu moare niciodata.........

Robert Horvath said...

AMERICA GO HOME !
Striga din fund de curte lasat fara hartie higienica Zev
@ Bibl
Nu a-ti clarificat cum un popor chinuit poate sa
ajute pe altii mereu....si mereu.
Cum se intampla ceva in jur de lume sar americanii in ajutor.
Un cutremur, un tunami acolo.....ipsa de hartie higienicain Bangladesvh..... vin americana si baga cu forta in gatul localnicilor....,ajutorul american.
Eu am fost in Jaonia si am vazut toata armata US incercand sa salveze copii , batrani...
Japonezii vazandu-ma in strada ma imbratisau printre lacrimi. Asta este America.......
Deci cum un " popor chinuit de oligarhi ' si vai de capul lui ajuta pe altii...Astept un raspuns coerent.

ZeV said...

Biblio
Sunteti un visator incorigibil.
V-am mai spus, dintr-o regretabila eroare, nasterea domniei voastre s-a produs cu cca 1000 (una mie) ani mai devreme.
Omenirea se afla, inca, in zorii civilizatiei si teama mi-e ca va egectua un salt direct la apus, chiar inainte de a-si da seama cam ce treburi esentiale are de facut pe aceasta planeta...din ce in ce mai fragila si neincapatoare.
Mai ales in zona Romaniei, unde, deja am ajuns la cel putin 27 milioane de cetateni cu drept de vot.
Atentie, China..iti suflam, in curand , in ceafa.
;)

Bibliotecaru said...

@ Robert Horvath

Stimate domn,
Cineva, un ofiţer american, a făcut o bază de date cu fiecare bombă aruncată de Guvernul American. Ia căutaţi această bază de date şi vedeţi cam cât de mult a ajutat america omenirea.

Aţi văzut Japonia după cele două bombe atomice?

Aveţi idee cât plăteşte câţiva ani mai târziu acel stat acel ajutor american? Priviţi cât de mult a ajutat SUA Irak-ul, Libia... Cât de mult va ajuta Siria, poate şi Iranulu...

Bibliotecaru said...

@ vaisamar

Domnule vaisamar,

Pe firul anterior spuneţi:

"Parchetul a fost sesizat de comunicatul CCR,iar rahatii de la MO au omis sa publice un paragraf din decizia CCR."

În graba domniei voastre de a folosi cuvinte de tipul "latrine" sau "dejecţii", aţi uitat să specificaţi ce comunicat, ce paragraf, ce decizie... :D

Eu vă dau atenţie, specificaţi exact despre ce este vorba ca să pot să comentez.

ZeV said...

..Cred ca va ganditi, domnule Bibliotecar si la cablogramele date publicitatii de catre organizatia WikiLeaks.
Dvs va imaginati ca s-a produs o bresa in structura de putere ca controleaza si triaza oceanul de informatie in care navigam, cu totii, ca niste bezmetici ?
Sunt convins ca ,,busola" pe care am primit-o , aparent de la oameni antisistem, nu este altceva decat un ghid de orientare programat pentru distragerea atentiei, dar este si un avertisment pe care oligarhii americani il dau politicienilor proprii că, obligatia lor primordiala este fata de ei, oligarhii si abia dupa aceea, fata de cetateni.
Cu alte cuvine, li s-a spus, indirect : ,,ciocu mic".
Niste oameni deosebit de inzestrati stiu foarte bine cat de mare este forta opiniei publice. Totul este sa stii a o canaliza si, uneori, detensiona in mod inteligent, oferindu-i iluzia libertatii.
Asta este America oe care unii vor cu tot dinadinsul sa ne-o bage pe gat , care nu are nici o legatura cu proiectia acestui simbol in mintile noastre infierbantate si pe care o asteptam, degeaba, de mai bine de 60 de ani.
;)

vaisamar said...

CCR 2,3,6 august
MO 6 august

e greu nu slugoiule =))

Robert Horvath said...

Bibliotecarul
A-ti auzit de Planul Marshal. Fara el nu at fi existat EU
si rusii s-ar fi intins .....?
Eu traiesc in Japonia .
Absolut toti japonezii sunt constienti de ajutorul american in refacerea economiei japoneze. Sunt recunoscatori de felul in care americanii...s-au purtat cu o tara invinsa...la fel ca si germanii de alfel
99% sunt pro americani.
Din pacate prea mult. Cultura japoneza fiind influentata negativ de genul de cultura si de stilul de viata....
Fara America lumea ar fi in mainile lui Stalin, Hitler, Mao.
Nu sunt pe gustul meu.....Se pareeste o lume pe gustul dumneavoastra.
Sa simplificam lucrurile
Cum ar fi lumea fara puterea militara si economica a SUA ? Pentru dumneavoastra ar fi o lume mai buna .
Eu prefer a Free World !

Robert Horvath said...

ZEV......... O SOSETA GAURITA IN MIJLOCUL CELEI DE ATREIA REVOLUTII INDUSTRIALE !

Nu vreau sa jignesc pe nimeni. Conform statisticilor
60 % din romani nu au acces la apa curenta, dus ,si au
acces la toaleta numai..... in fund de curte sau de gradina.
Unul din ei este acest Zev. La mintea lui el crede ca participa la a treia revolutie industriala si nu mai are nevoie de nimeni si nimic. El vrea ca nimic..... sa nu se schimbe si toti sa ramana inculti si mediocrii ca el.
Este mandru de mizerie si de lipsa de toaleta.
Viseaza la vremurile lui Ceausescu .
Nu stimate....era sa spun domn.
Romania are vocatie europeana. Vor sa se bucure de civilizatie si sa aiba o viata mai buna.
Daca nu veneau comunistii ca tine, Romania era la nivelul Italiei sau Spaniei si nimeni nu mai pleca de acasa.
Comunistii si securistii i-au alungat de la casele lor. Tu si ai tai sunt vinovati ca au domiciliul acum in strainatate......
Si acum incerci sa-i faci vinovati ca incearca sa aiba o viata mai buna, pentru ei si copii lor.
Ei sunt mai romani ca tine ! Mult mai romani ca tine !
Tu esti un nimeni...... care strange bani sa-si cumpere cate o soseta noua si eventual hartie higienica.
Cei plecati se uita la tine cu mila ........
Inchide usa la toaleta.
Miroase toata curtea.

Bibliotecaru said...

@ vaisamar

Nu v-au informat de la partid că problema a fost de la CCR, Monitorul Oficial a publicat tot ce a primit şi în forma în care a primit? Mai mult, problema, aşa cum o văd eu, este că domnul Băsescu şi-a tot schimbat indicaţiile spre CCR (dar asta neoficial, nu aţi aflat-o de la mine... spuneţi că aţi tras cu urechea pe butoanele STS).

Aici aveţi şi explicaţiile.

Vedeţi dacă vă bazaţi pe cei de la partid... au reuşit să vă facă de râs în faţa mea. Neplăcut.

Bibliotecaru said...

@ Robert Horvath

:D
În Japonia cam câţi au toaleta în afara casei? Mă refer la cei care stau la casă, desigur.

vaisamar said...

cum spuneam slugoiul se informeaza din latrina

vaisamar said...

slugoiule inca nu ai priceput ca sunt apolitic ? =))))

Bibliotecaru said...

@ vaisamar

Apolitic în sensul că nu înţelegeţi nimic din actul guvernării, altfel un propagandist băsist pur sânge.

Se poate să nu fi observat că realitatea TV este de ceva timp o trompetă băsistă sub acoperire? :D

Ia analizaţi un pic modul în care se fac invitaţiile, mai ales dimineaţa şi la prânz. Cum spuneam, cei de la partid nu vă informează deloc, vă lasă să faceţi de ruşine pe aici.

În TVR aveţi încredere?

http://www.tvrinfo.ro/romanii-din-strainatate--reintrodusi-pe-listele-permanente-de-la-referendum-de-un-asterisc-al-ccr_19992.html

Vasile, said...

Boul si vitelul,

"Inchide casa slugoiule"
Pai daca o chide ce mai fac porci ?

"Partidul liberal distrus de camarila Antonescu va renaste".

Deocamdata , oficial fesul partidului nu este dl. Antonescu, de cealalta parte partidul liberal PDLeul distrus de Antonescu nu va renaste ....si-a cam cheltuit agoniseala si pe a lor si pe a lui Patrriciu, ca doar nu o sa-mi spuneti ca Patriciu, Cartianu si Adevarul nu sunt parte din PDL!

Boul si vitelul "Jurnalistii postului public radio america il considera pe....." Pai niste dezinformatori profesionisti ce pot spune mai ales atunci cind sunt "bine informati"??????

vaisamar said...

slugoiule mizele sunt :justitia , scutul antiracheta si gazele de sist
hartia ta igienica face doar propaganda anti basescu zilnic, iar tu umplut de dejectii te astepti ca toata lumea sa sara in sus cand te citeste ca altfel sigur e basist

Bibliotecaru said...

@ Vasile,

Spuneam ieri cuiva, avem o ţară plină de boi şi carnea de vită e pe la 500 de mii de lei. :D Paradoxul românesc. Dar vine doamna Pivnicieru şi bagă în pivniţă taurinele... că nu se poate.

Bibliotecaru said...

@ vaisamar

Pe mine mă bucură oamenii care nu au aceiaşi părere cu mine, că aşa afli ceva nou. Ceea ce nu mă bucură este vocabularul. Nu opinia diferită vă face băsist, ci aceste reacţii de tip comunistoid care tot răsar din PDL-ul dominat de Traian Băsescu. Reacţii ca ale domniei voastre, şi ale băsiştilor în general, că nu sunt unicat, România a mai avut. Pe atunci însă acuzaţia era de ciocoi. Eu nu sunt anti-băsesist, sunt împotriva preluării actului de justiţie de către un singur cetăţean al României, Traian Băsescu, sunt împotriva unui scut anti-rachetă nociv pentru România numai pentru că Traian Băsescu vrea să facă un serviciu SUA, sunt împotriva exploatărilor de la Roşia Montana, Roşia Poieni şi a gazelor de şist pentru că sunt extrem de nocive pentru România doar pentru câştigul unora şi şpaga altora.

Domnia voastră, alături de alţi băsişti coordonaţi, sunteţi Nimeni şi, în dezinteresul pentru România şi români pe care îl promovaţi, probabil că nu vor rămâne urme de colaborare la subminarea României. Mie însă nu-mi va reproşa nimeni că m-am făcut că nu văd. Cât încă nu mi-e închisă gura definitiv, mă voi lupta cu vânzătorii de ţară orice nume ar avea, de la orice partid sunt şi vor fi...

© Gheorghe Florescu, 2008 Acest site este un pamflet politic şi, uneori, cultural, trebuie deci tratat ca atare.