Toată lumea discută despre invazia de procurori prin teritoriu pentru studierea votului dublu. "Întâmplarea" face însă că procurorii nu prea se duc "la adresă", adică nu au clar o situaţie cu cei descoperiţi că au votat dublu, ci merg la toată lumea. Tot "întâmplarea" face că nu observăm că în mulţimea de dosare penale deschise vorbim preponderent despre votul dublu, ci de cu totul alte infracţiuni "electorale".
Iată de ce mi-am format o mică teorie.
Ce ar fi dacă preşedintele Băsescu ar fi înştiinţat de domnul Zegrean asupra viitoarei poziţii a CCR? Ce ar fi dacă preşedintele Băsescu, momentan suspendat, ar ştii că decizia va fi repetarea referendumului, de data asta cu liste actualizate şi aşa mai departe. Domnul Băsescu ar avea, nu-i aşa, o problemă că nişte voturi, pentru că de data asta este îngrijorat că o repetare a votului în aceiaşi parametrii ar însemna să-şi piardă postul de preşedinte, cele câteva sute, hai să spunem mii de voturi duble, nu-l ajută foarte tare, mai ales că vremea s-a răcit, oamenii nu mai sunt plecaţi în concediu... s-ar putea deci ca voturile să se înmulţească. Ce ar trebui să facă domnul Băsescu în această situaţie? O chestiunea foarte simplă, să bage frica în câţi mai mulţi oameni ca la viitorul referendum să nu mai aibă curajul să se ducă să voteze. Dacă reuşeşte să bage frica într-un milion de oameni, domnia sa şi-a rezolvat problema, pentru că un milion de voturi este greu de recuperat.
Nu-i aşa că această acţiune poartă acum un sens clar? Rămâne să vedem dacă CCR va spune că se repetă referendumul şi vom avea deja o teorie mult mai aproape de certitudine.
7 comments:
Eu mă gîndisem la trei obiective ale acestei acțiuni.
1) Inducerea ideei de fraudă masivă care să-i legitimeze revenirea la Cotroceni. Pentru că dincolo de prevederile legale și de decizia CCR, eș știe că 7,4 milioane de voturi pentru demitere reprezintă o povară grea, care-i știrbește legitimitatea atît pe plan intern, cît și pe plan extern.
2) Aducerea unei confirmări (dar și a unei sarcini) a declarației emisarului american, care a vorbit de fraudă.
3) Sperierea cetățenilor, mai ales a celor de la țară, în vederea unei participări reduse la alegerile parlamentare din toamnă. Acest lucru asigură o pondere mai mare partidului său, PDL, dat fiind că acesta are priză mai mare la oraș, dar și prin diminuarea votanților USL, cu pondere mare la sate.
În orice caz, acțiunea procuraturii este fără precedent și pe arii largi. Este o campanie în stil bolșevic, pentru că, așa cum ați subliniat, ei fac o cercetare fără a avea indicii clare, care să justifice legal ancheta.
Ceea ce pierd din vedere șefii lor, care i-au trimis pe teren, este că o parte dintre ei vor povesti mai tîrziu cum au fost trimiși și la ordinele cui. Întrucît, la o acțiune de asemenea anvergură, nu se poate păstra secretul pentru totdeauna.
Păi ei ştiu cine i-a trimis acolo, nu ştiu însă şi de ce i-a trimis. De aceea o anchetă parlamentară, eventual susţinută şi de informaţii SRI, ar fi de folos.
teorie de 2 lei =)
Parchetul detine listele electorale atat de la BEC cat si de la AEP, precum si softul lui Ghita =)
CCR poate doar valida sau invalida referendumul, bineinteles amanand decizia la infinit =)
Enoriasi , pensionarii si alti speriati sa multumeasca ca nu sunt chemati sa dea cu subsemnatul direct la Bucuresti si se obeseste cineva sa ii vina direct la usa.
Hoardele de procurori sunt exact 181 si isi desfasoara activitatea in 15 judete cu privire la 550 dosare penale rezultand astfel 3 anchete per procuror.
si acum mica mea teorie:
CCR invalideaza => uslasi demisioneaza in grup => procedura nu poate avea loc => asistam la manifestatii spontane sprijinite de autoritati prin neimplicare => Cacarau declanseaza starea de urgenta fiind in continuare interimar =))
181 de procurori... asta înseamnă cam cât?... cam 8% dintre procurorii României (şi aici mă refer la toţi procurorii, inclusiv cei militari).
Apropo...
ARTICOLUL 93 - Masuri exceptionale
(1) Presedintele Romaniei instituie, potrivit legii, starea de asediu sau starea de urgenta in intreaga tara ori in unele unitati administrativ-teritoriale si solicita Parlamentului incuviintarea masurii adoptate, in cel mult 5 zile de la luarea acesteia.
(2) Daca Parlamentul nu se afla in sesiune, el se convoaca de drept in cel mult 48 de ore de la instituirea starii de asediu sau a starii de urgenta si functioneaza pe toata durata acestora.
Demisiile nu ar ajuta la nimic pentru că s-ar ajunge la Parlament... or dacă USL-ul demisionează...
dupa tine doar usl e in parlament ? =))))
Ţinta nr.1
3) Sperierea cetățenilor, mai ales a celor de la țară, în vederea unei participări reduse la alegerile parlamentare din toamnă. Acest lucru asigură o pondere mai mare partidului său, PDL, dat fiind că acesta are priză mai mare la oraș, dar și prin diminuarea votanților USL, cu pondere mare la sate.
Post a Comment