23 August 2012

Cine, vă întreb cine mai crede...


... că Traian Băsescu NU ARE "OAMENII LUI" ÎN C.S.M.?

Probabil că influenţa lui Traian Băsescu asupra unui număr semnificativ de oameni membrii CSM cu drept de vot este un fapt irefutabil pentru orice om de bun-simţ, ba poate şi pentru o parte din animale... în măsura în care are bun-simţ. Dacă la lipsa de cvorum mai puteam discuta cumva despre o întâmplare, cineva în concediu medical... sau aşa ceva... scandalul de astăzi reprezintă certitudinea politizării CSM în favoarea lui Traian Băsescu (dacă era în favoarea USL, atunci nu era scandal, toate mergeau uns). Înţelegeţi, şi întreb şi aici personaje precum Barroso şi Merkel, de ce este frica domnul Băsescu aşa de mare? Dacă Justiţia se va elibera de sub comanda sa... poate că şi dosarele domniei sale vor avea altă soartă. Iată succesiunea ştirilor.
22 aug 2012 Şedinţa CSM în care ar fi trebuit să se ia act de demisia Monei Pivniceru din CSM şi din magistratură nu a mai avut loc din cauza lipsei de cvorum, informează România TV. Şedinţa a fost anulată şi amânată pentru joi. "Este absolut dezamăgitor ce s-a întâmplat", a declarat premierul Victor Ponta, care venise la şedinţă.

Mona Pivniceru aşteaptă decizia CSM pentru a putea prelua mandatul de ministru al Justiţiei
Mona Pivniceru aşteaptă decizia CSM pentru a putea prelua mandatul de ministru al Justiţiei Foto: ziarelive.ro

"E absolut dezamăgitor. De trei zile nu are cvorum pentru a lua act de demisia unui om ceea ce e categoric împotriva interesului Justiţiei", a declarat Victor Ponta, la plecarea de la sediul CSM.
(http://www.rtv.net/numirea-monei-pivniceru-la-justitie-se-amana-sedinta-csm-a-fost-anulata-din-lipsa-de-cvorum_41216.html#ixzz24M4xiyZt)

22 August 2012 Magistratul Cristi Danileț a fost întrebat, astăzi, la intrarea în sediul CSM, dacă plecarea Monei Pivniceru reprezintă o pierdere pentru Consiliu. Danileţ a răsuns „Nu cred”.

Cristi Danileţ
(http://www.evz.ro/detalii/stiri/Cristi-Danile-Plecarea-Monei-Pivniceru-din-CSM-nu-i-o-pierdere-997489.html)

sursa foto Mediafax Mihai Dascalescu

Plenul Consiliului Superior al Magistraturii a luat act, joi, de demisia Monei Pivniceru din magistratură, hotărârea urmând să fie trimisă preşedintelui pentru emiterea decretului de eliberare din funcţie, a anunţat preşedintele CSM, Alina Ghica.

(http://www.gandul.info/news/csm-a-luat-act-de-demisia-monei-pivniceru-9972483)

Mona Pivniceru
Foto: mediafax


(http://www.rtv.net/41360)



Totodată, s-a pus problema amânării deciziei CSM, informează România TV. În acest sens, judecătorii dezbat dacă Mona Pivniceru trebuie să mai rămână 30 de zile la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ), fiind invocat un text de lege, potrivit căruia, în caz de demisie, instituţia poate cere ca demisionarul să mai rămână 30 de zile în magistratură pentru a termina anumite dosare. Preşedintele ÎCCJ a precizat însă că Mona Pivniceru nu are lucrări neterminate.

Unii magistraţi contestă introducerea pe ordinea de zi a demisiei Monei Pivniceru. "Considerăm că este o nouă găselniţă. Este un act sacru. Noi magistraţii României am fi vrut ca doamna Pivniceru să rămână magistrat al acestei Curţi. Este o mare pierdere pentru justiţia română", a spus Viorica Postiniu, preşedintele de onoare al Asociaţiei Magistraţilor din România.

Mona Pivniceru poate fi numită ministru. CSM a luat act de DEMISIE
(http://www.rtv.net/mona-pivniceru-o-noua-incercare-membrii-csm-sunt-convocati-in-sedinta-de-la-ora-9-00_41360.html)
Chiar şi în condiţii de cvorum cineva, nu spunem cine, a justificat o posibilă amânare cu 30 de zile... Cum spuneam, numai din spaţiul extra-terestru nu se observă "oamenii lui Băsescu-Macovei" din CSM. Sigur, în România Justiţia este independentă, asta înseamnă că noi, ca simpli cetăţeni, trebuie să ne facem că nu vedem nimic, nu trebuie să comentăm nimic, nu care-cumva să fie timoraţi cei din CSM şi să se ruşineze că printre oameni cinstiţi sunt amestecaţi şi ei, "slugile politice".

18 comments:

ZeV said...

....sau, mai bine zis, nu trebuie să comentăm nimic, nu care-cumva să ne trezim cu un căluș în gură și cătușe la mâini.
Personal, nu cred că domnul Danileț se poate rușina de ceva. Domnia sa doar se indignează.
Măcar dacă ar fi logic.
Nu poți spune că plecarea doamnei Pivniceru este ,,o pierdere" și totodată să-i pui bețe în roate dacă vrea să coboare din OLIMPUL PRIVILEGIILOR NESIMȚITE.
Parcă așa se exprima domnul Emil Boc, undeva, cândva. ;)
Nu-i nimic, e bine că se întâmplă tot ce se întâmplă.Totul apare la suprafață în aceste zile de coșmar.
Vorba unui fost amic:
TRĂIM, VEDEM ȘI...(completez eu)DECIDEM ÎN DEPLINĂ CUNOȘTINȚĂ DE CAUZĂ ! PRIN SUFRAGIU UNIVERSAL, BAZA DEMOCRAȚIEI !

Vasile, said...

Da dar se pare ca nesimtitii au luat nota de o posibila neintrunire a cvorumului in
Parlamentul Romaniei si amanarea sinedie a reconfirmarii presedintelui , asa ca , Capo di tutti Capi a ordonat CSMeului ,"la loc comanda"!

PS.
Ma intreb totusi daca in sfirsit s-a gasit pentru justitie persoana cea mai potrivita! Am intradevar rezerve din cauza "banatului" sau prieteniei acestuia cu viitoarea ministereasa!

Mrjack said...

Partea proasta este ca o vasta majoritate de concetateni de-ai nostri au ajuns sa fie imuni atat la argumente, cat si la... fapte clare ca lumina zilei. In speta: ce mai conteaza cate un abuz pe ici pe colo, cand cetateanul sustinator oranj isi vede supremul deziderat indeplinit - reinstaurarea ilegitimului, dar care, spune el, aduce cu sine statul de drept si domnia legii precum Ludovic al XIV-lea aducea caldura si lumina soarelui asupra supusilor sai cu privilegii?
Am ajuns sa constat ce vederi ciudate despre ideea insasi de justitie au unii concetateni de-ai nostri in aceasta perioada. Au impresia ca nu conteaza cum anume ajung sa fie condamnate niste personaje care nu le sunt simpatice la cine stie ce pedepse cu inchisoarea, numai sa fie condamnate... nu conteaza ce dovezi exista, nu conteaza ce abuzuri se fac in proces, ei sunt gata sa accepte orice. Ma rog, asa cum spune si domnul ZeV mai sus, in cele din urma statul asta politienesc o sa trebuiasca sa dea piept cu alegatorii. Nu spun intamplator "sa dea piept", pentru ca evidenta luptei procurorilor cu cetatenii este fara echivoc.

Robert Horvath said...

@ Bibliotecar
Cu tot respectul. Atat timp cat sunt atacat ar trebui sa
am dreptul la replica. Cenzurarea mea este impotriva
spiritului democratic la care va pretindeti .Faptul ca aveti barba nu se datoreste mie iar culoarea ei este o licienta jurnalistica sau poetica. Lipsa de umor va este caracteristica si va apartine in intregime.....
Sa nu ne incurcam in semantica ....." lovititura de la Bucuresti " a fost condamnata de toate organizatiile internationale,
E.U si a guvernului SUA.
Opiniile de felui dumneavoastra fac extrem de rau Romaniei.
"Ponta şi Antonescu ridică o Cortină de Fier între România şi ţările vestice - presa internaţională"
Deutsche Welle :„Suntem oare martorii unui îndemn la un Război Rece într-o ţară a Uniunii Europene?", se întreabă ziaristul german, care continuă: „Ponta şi Antonescu ridică o Cortină de Fier între România şi ţările vestice", încheie autorul.

Bibliotecaru said...

@ Mrjack

Uninominalul în două tururi de scrutin elimină şi pragul electoral, permite şi independenţilor să aibă acces la Parlamentu. Fragmentarea opiniei în Parlament va complica lucrurile la început, după un timp însă lucrurile se vor stabiliza pentru că politicienii vor înţelege că nu se mai pot face jocuri "politice", nu mai există o stabilitate a aranjării votului prin "negocieri"... în concluziile vor începe să facă ceea ce trebuie făcut, respectiv să servească cetăţenii şi nu partidele politice.

Bibliotecaru said...

@ Vasile,

Preşedinta CSM s-a făcut că uită să semneze hârtia ce trebuia trimisă la Cotroceni... :D dar până la urmă s-a rezolvat şi asta.

Bibliotecaru said...

@ ZeV

Mai ţineţi minte când se vorbea despre reţeaua Voicu? Oare vom ajunge să vorbim şi despre reţeaua Macovei?

ZeV said...

Biblio
Reteaua Macovei este bine detaliată in comentariile pertinente ale Miticului. Mai adaug doar constatarea că structura mat-cristalină a acestei rețele tinde să se destrame, proces care se va accelera după numirea doamnei Pivniceru la portofoliul justitiției și...foarte recentei demisii din CSM a doamnei Gabriela Iorgulescu, REPREZENTANT AL SOCIETĂȚII CIVILE ÎN CSM (de acum câteva zeci de minute n.mea). ;)
În concluzie, repet ce am mai spus: începe să se vadă și zona consistentă a icebergului malversațiunii băsisto-macoviste îm contra principiilor fundamentale ale statului de drept.
Băsiștii cred că statul de... drepți este aceeași mâncare de pește...oceanic. ;)
Nu trebuie decât să fim atenți.
În rest, ziariștii de doi bani românești de la Deutche Welle, pot să măcăne cât doresc mușchii lor. Deasta sunt plătiți. ;)
Europenii trebuie să priceapă, în cele din urmă, că românii sunt printre cei mai inteligenți cetățeni ai Uniunii Europene și nu pot fi manipulați cu ușurință.
Desigur că excepțiile (în special cele din diaspora) întăresc regula și...hotărârea noastră.
:D

vaisamar said...

Cetateana Mona Pivniceru e cumva membra PNL ?

http://www.cdep.ro/pls/dic/site.page?den=act2_1&par1=3#t3c2s0a85

ZeV said...

Am un raspuns...on air.
;)

Bibliotecaru said...

@ ZeV

Citiţi asta...

http://www.b1.ro/stiri/politica/parlamentar-german-afirma-iile-lui-crin-antonescu-fa-a-de-angela-merkel-i-au-fost-daunatoare-lui-insu-i-35911.html

Ştiţi ce nu spune B1 TV?

Parlamentarul german Krichbaum, cel care îi scria lui Barroso că în România democraţia e atacată, este căsătorit cu Oana Harvalia, fost consilier personal al fostului ministru al Justiţiei, Monica Macovei. :D

Dar ce contează... :D

Anonymous said...

Mda.
Fiţi liniştiţi nu vă agitaţi.
O păsărică mi-a ciripit la ureche că se lucrează la liste.
:))))))))))

Primul pas important este să se respecte legea!

CEI CARE ŞI-AU TERMINAT MANDATUL SĂ PLECE ACASĂ!

Nimeni nu este mai presus de lege ca să rămână într-o funcţie deoarece aşa vrea Băsescu, Barosso sau Gitenstein.
MAFIA DIN JUSTIŢIE CONDUSĂ DE MONICA MACOVEI GHERGHESCU TREBUIE DESTRUCTURATĂ.

Trebuie umblat şi la presă şi la televiziuni.
Cred că domnii de la EvZ şi de la B1TV ar cam trebui băgaţi în controale.
Băsescu trebuie izolat ca să se înveţe minte şi altă dată să nu-şi mai bată joc de electoratul său!
:))))))

ZeV said...

Hopaa..Penelopaa..
:D :D

ZeV said...

Care electorat ?
:D

Vasile, said...

Securism tipic, jartea , opinca din sorici izmenar de doua parale, un coleg incearca sa imprastie zvonul apartenentei
doamnei Pivnicieru de PNL.

Raspunsul logic ar fi NU, nu este deoarece ar fi prietenta cu Nastase si dl. Antonescu nu-l are si nu la avut ever pe Nastase la gusa si de aici este simplu dar amicul nostru eWita!

Adevarul este de fapt altul ,dar este mai greu deoarece este legat de elementul pe care acesti nemernici ai neamului nu il au ,LOGICA!

Doamna Pivnicieru nu este in nici un partid tot asa cum nu a fost nici doamna Macovei membra PDL, nu-i asa ?

Vasile, said...

Zev,

Problema nepotismului nascut de prieteniile si obligatiile care decurg din aceste prietenii nu ar fi pina la urma cea mai mare problema ,de fapt autorii loviturii de stat sunt tot oamenii lui Basescu, iar asa zisa lovitura de stat a fost data din afara tarii, identic ca la revolutia din 89 dar cu alte elemente ,cu o alta securitate de tip nou !Termenul de "lovitura de stat" era de fapt numele de cod al operatiunii fara precedent de defaimare a unui guvern si partid ,care pina la urma a folosit numai proceduri legale , duse insa in extrem! Problema ar fi ca pe fondul afirmatiilor hilare ale conducerii CSM ca institutia ar fi atacata ,defaimata etc. un membru important din CSM isi da demisia,membrul fiind reprezentanta societatii civile si o face nu pentru a fi numita ministru (ma intreb a asteptat cvorumul ?)ci pentru a protesta ca institutia este o adunatura care manevreaza jocuri si interese politice!
Oare de ce mancatorul de reziduri menajere ,colegul nostru nu comenteaza acest fapt?

MrJack said...

@ Bibliotecaru: Uninominalul in care se voteaza pentru un singur scaun duce, inevitabil, catre acelasi deznodamant, indiferent daca este vorba de un singur tur sau de doua tururi: optiunile celor care nu se indreapta direct catre canditatii situati pe locurile 1 si 2 in preferintele generale ale electoratului primesc absolut 0 (zero) reprezentare. In opinia mea, un sistem de vot care duce la rezultate mult mai apropiate de realitate este votul unic transferabil, in conditiile unei implementari corecte a colegiilor electorale. Singura sa problema majora ar fi, probabil, faptul ca este greu de inteles.

Legat de altceva, treaba cu Kirchbaum si fosta consiliera a MM e veche... cam de cand a inceput acest domn sa turuie de acum aproape 2 luni.

@ ZeV: las' ca vin alegerile si-n Germania... sa vedeti dupa aceea cum isi schimba DW tonul... ca doar presa de stat de la "ei" n-o fi asa, ca cea de la noi... in functie de decidentul politic... oh wait...

Bibliotecaru said...

@ MrJack

Chestiunea cu redistribuirea este corectă în momentul când se dă un vot pentru partide. Problema este însă că partidele au acaparat Parlamentele şi parlamentarii nu prea se mai văd. Parlamentul trebuie eliberat de partide, parlamentarii trebuie să nu mai fi dependenţi de familia lor politică.

© Gheorghe Florescu, 2008 Acest site este un pamflet politic şi, uneori, cultural, trebuie deci tratat ca atare.