Am aşteptat un pic să văd cine şi cum se manifestă la adresa acestui articol. Deşi nu la "înfierat" (pe el, pe articol) cu "mânie proletaro-băsistă", curios este că nimeni nici nu s-a sesizat încât să-l dezvolte...
Am văzut-o pe d-na Aspazia Cojocaru țipând la televizor. M-a cuprins groaza. D-na judecător, împreună cu alți cinci confrați, a hotărât anularea voturilor a 8,4 milioane de români. Văzându-i în robe vișinii, impunători în fotografiile oficiale, mi-am imaginat sau am încercat să-mi imaginez niște persoane cu minți sclipitoare, pătrunse de importanța acțiunilor lor, copleșiți de imensa responsabilitate pe care au dobândit-o, de a hotărî, în momente precum referendumul, viitorul unei țări.Stimate doamne, stimaţi domni... domnul Bogdan Chiriac, numit de Traian Băsescu "Morsa Competentă"... are foarte multă logică. Ziarele au descoperit imediat şi frica de puşcărie a doamnei judecător CCR, o fotografie care înfăţişează un moment de apropiere cu preşedintele Băsescu... presa a făcut totul să demonstreze motivul pentru care doamna Cojocaru "s-a întors". Mai nimeni nu a făcut însă legătura între întârzierea fără motiv a deciziei (datele de la guvern oricum nu au contat) şi depăşirea momentul 6-3 al deciziei.
The Aspazia – un brand BăsescuNu sunt un naiv. Pentru mine a fost clar că dl. președinte Augustin Zegrean a amânat decizia CCR de pe 2 august pe 21 august, fiindcă, la început, ar fi avut doar 4 voturi din 9 pentru invalidarea referendumului. În trei săptămâni, structurile lui Traian Băsescu au mai adus la masă doi judecători. Pe dl. Zegrean nu-l aprob în niciun fel, dar, la limită, îi înțeleg demersul. Dânsul a rămas un soldat credincios al lui Traian Băsescu. Și-a pus stăpânul deasupra a 8,4 milioane de români. Și cred că va dormi foarte liniștit, după alegerea făcută…
Văzând-o însă pe d-na Aspazia Cojocaru pradă istericalelor, pretinzând că nu a vorbit pe 2 august despre ”anularea referendumului”, deși imaginile au fost difuzate de toate televiziunile și au umplut net-ul, am rămas perplex. Parlamentul României a trimis asemenea oameni într-o instituție precum Curtea Constituțională – păzitoarea Legii fundamentale a statului de drept. Văzând-o pe d-na Aspazia Cojocaru, îmi dau seama că, într-adevăr, Traian Băsescu este președintele potrivit pentru dânsa. Noi, restul de 7,4 milioane, suntem nepotriviți. Dl. Băsescu și-a creat în opt ani instituții după chipul și asemănarea sa. D-na Aspazia Cojocaru poate fi emblema sau, cum se spune în capitalism, brand-ul acestor instituții.
(http://www.dcnews.ro/2012/08/the-aspazia-un-brand-basescu/)
Mai ţineţi minte reflexul... "Unde e Antena 3 că am să-i dau ceva?"Aspazia Cojocaru, magistratul despre care judecătorul CCR Ion Predescu a declarat că a înclinat balanţa la Curte în favoarea lui Traian Băsescu, a avut o ieşire nervoasă, în această dimineaţă, în faţa sediului CCR, înaintea începerii şedinţei în care ar urma să fie citită decizia de invalidare a referendumului.
Iritată de reporterii care au asaltat-o cu întrebări, judecătoarea Cojocaru s-a răstit dând cu mâna la o parte microfoanele. "Nu mă puneţi să ţip aici, nu mă puneţi în situaţii din astea! Întrebaţi-l pe Predescu cine a votat şi cine nu! Întrebaţi-l să vă pună la dispoziţie cifrele de la Guvern", a spus Aspazia Cojocaru.
Judecătoarea CCR nu a uitat să-l atace pe Victor Ponta, fără însă a-l nominaliza. "Cei care sunt atât de educaţi şi nu au auzit de puşcărie probabil că au auzit din copilărie de altceva", a declarat Aspazia Cojocaru, în replică la afirmaţiile de ieri ale premierului care a spus că "fiind un om educat" foloseşte termenul de închisoare, nu de puşcărie.
Victor Ponta a declarat, ieri, că miza la nivelul Curţii Constituţionale a fost de fapt ca judecătorul Aspazia Cojocaru să voteze pentru menţinerea în funcţie a preşedintelui Traian Băsescu, iar judecătorii nu au ţinut cont de datele solicitate Guvernului."Astăzi am realizat şi noi, cei din Guvern, şi cred că toată lumea că de fapt nu s-a dorit niciun moment să se afle cu adevărat câţi români sunt în acest moment cu drept de vot în ţara noastră, e drept că am aflat acest lucru, dar nu asta a fost preocuparea Curţii Constituţionale, preocuparea a fost de a mai convinge un judecător, de fapt o doamnă judecătoare să treacă în tabăra celor care îl susţin pe preşedintele Băsescu. (...) De fapt, cei de la Curte nu vroiau decât să o convingă pe doamna Cojocaru să voteze, nici nu au luat în seamă ce am trimis noi şi atunci mă întreb de ce nu au convins-o de pe 3 august, că, uite, am mai pierdut 20 de zile inutil", a spus Ponta, care a precizat că la nivelul Curţii Constituţionale a fost luată "o decizie pur politică".
(http://www.jurnalul.ro/observator/aspazia-cojocaru-criza-de-nervi-ccr-621706.htm)
Moderatorul postului de televiziune Antena 3, Mihai Gâdea, a făcut public, azi, conţinutul scrisorii pe care judecătoarea Aspazia Cojocaru i-a trimis-o prin intermediul unui reporter al aceluiaşi canal TV, scrie adevărul.roPână la urmă, îmi place Gâdea de nu l-aş mai vedea niciodată... nici despre doamna Cojocaru Apazia nu pot spune multe cuvinte de înalt spirit... mi-a plăcut însă Morsa Competentă...
Scrisoarea reprezintă un comunicat al Societăţii pentru Justiţie (SoJust), din 18 iunie 2009, în care se precizează că "Aspazia Cojocaru nu a fost colaborator al Securităţii".
SoJust îşi exprima regretul faţă de neplăcerile produse Aspaziei Cojocaru prin intentarea recursului în procesul în care era judecată pentru că ar fi colaborat cu Securitatea. SoJust era condus, la vremea aceea, de către Cristian Danileţ, actualmente membru al Consiliului Suprem al Magistraturii.
Prin urmare, decizia finală a fost că judecătoarea nu a fost colaborator al Securităţii, după ce primul verdict, decis în unanimitate, susţinea că Aspazia Cojocaru a colaborat cu instituţia comunistă.
„Daţi-o lui domnul Gâdea, ca să fie corect, să ştie că-i jurnalist. A făcut în viaţa lui o profesie? A făcut ceva? Mai există unul la Antena 3 care vine şi spune că sunt imorală. Aduceţi acolo oameni să fie profesionişti", a declarat, astăzi, Aspazia Cojocaru, la ieşirea sa din sediul CCR.
Scrisoarea trimisă lui Mihai Gâdea reprezintă replica judecătoarei la acuzaţiile pe care moderatorul le-a formulat la adresa ei în emisiunea sa de ieri seară. El o ataca pe Cojocaru pentru votul său privind invalidarea referendumului pentru demiterea lui Traian Băsescu.
(http://www.romanialibera.ro/actualitate/eveniment/vezi-scrisoarea-aspaziei-cojocaru-catre-mihai-gadea-274680.html)
8 comments:
Fotografia din articolul care zice ca arata scrisoarea dar n-o arata si spune ca sursa e un alt ziar ... :)) ... trebuie vazuta asa:
acuvio.blogspot.com/2012/08/aspazia-cojocaru-funny-picture.html
Domnule Bibliotecar, ce se mai poate adăuga ?
Doar constatarea repetitivă a evidentei că lovitura de stat a reusit. De fapt, lovitura de popor suveran.
Ce e de facut ? Sa ne....picioarele in tot si in toate si sa votam in continuare. Pana la capat.
Nu stiu ce vor face ceilalți. Dar am certitudinea că ,,flacăra violet" nu-mi va mai altera nicodată conștiința.
Le cer scuze românilor, care citesc acest blog, că am votat, de trei ori, un monstru.
Si morsa behaie mai corect pe limba ei Bibliotecarule!
Sa nu uitam ca aceasta doamna are un CV impresionant, cetatean american sau german ar fi putut ajunge Presedinte sau cancelar.
Cum ajung asemenea nulitati sa parcurga atatea trepte superioare de invatamant?????????????????.
Palma pe care a dato coana Aspasia PSDeului este o palma meritata!
Biografie Aspazia Cojocaru s-a născut la data de 22 iulie 1946, în comuna Lozna (județul Botoșani). A absolvit cursurile Facultății de drept din cadrul Universității București în anul 1972, urmând apoi o serie de cursuri de specializare la Facultatea Internațională de Drept Comparat din Strasbourg (Franța), în anii 1978 și 1980.
A lucrat apoi ca cercetător științific gradul I la Institutul de Cercetări Juridice al Academiei Române, fiind colegă cu Adrian Năstase și Rodica Stănoiu. În paralel, a obținut și titlul științific de doctor în drept în specialitatea drept civil. A fost membră în Comisia Institutului de Cercetări Juridice pentru evaluarea Granturilor Academiei Române. Pentru activitatea sa științifică, a obținut în anul 1991 Premiul Academiei Române “Nicolae Titulescu”.
Ulterior a intrat în învățământul juridic superior, lucrând ca prof. dr. de drept civil la Facultatea de Științe Juridice și Administrative din cadrul Universității Creștine “Dimitrie Cantemir” din București și la Facultatea de drept “Yolanda Eminescu” din cadrul Universității “Valahia” din Târgoviște.
În anul 2004, prof. dr. Aspazia Cojocaru a fost numită de către Camera Deputaților, la propunerea Partidului Social Democrat, în funcția de judecător la Curtea Constituțională a României, pentru un mandat de 9 ani.
@ Vasile,
:D
Abia acum mi-aţi deschis ochii.
"Facultatea Internaţională de Drept Comparat din Strasbourg (Franța), în anii 1978 și 1980"
Păi cine putea să mai iasă în 1978 în Franţa? Petre Român avea un tată celebru, de exemplu... Aici deja încep să mi se deschidă o mulţime de întrebări, cine o fi fost pila doamnei Judecător?
@ ZeV
Este o evoluţie, nu aveaţi de unde să ştiţi.
Pai Pila sunt aceia care i-au facut si dosarul!
Apropo de justitie "comparata",cu valoarea acestei doamne.
Ieri cineva ma abordeaza in consultanta pentru scoaterea unui obiect pus sub sechestru asigurator.
Omul imi spune ca a fost despagubit , si nu mai are nici o pretentie fapt pentru care obiectului supus sechestrului ar trebui sa i se ridice sechestrul la inregistrarea cererii la judecatorie , cerere care elibereaza paratul de orice raspundere si de orice pretentie ulterioara.
Ar trebui sa-ti spun ca "obiectul"un mijloc de transport , incarcat cu marfa perisabila nu i se permitea trecerea peste granita , si amicul ar fi dorit ca pentru a nu produce pagube mai mari paratului , o data cu prezentarea renuntarii la pretentii,rerere inregistrata la judecatorie , vama/politia de frontiera sa permita trecerea acestuia prin granita.
I-am spus ca acest lucru este imposibil sa ca obiectul va ramane in granita si ca el dar si fostul parat vor avea si alte probleme.
In regim de urgenta avocatul firmei a prezentat instantei crererea motivata de renuntare a pretentiilor .
Instanta a respins cererea !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Pai nu suntem o tara de tampiti!
Dragă prietene Bibliotecaru,
Nu ştiu de ce, dar mă bântuie, aşa, o adiere de orgoliu. :)
Despre legătura dintre Aspazia Cojocaru, întârzierea eciziei şi decizia mutată din 31 pe 21 august eu am scris pe 22 august, ora 7.40, iar DCNews pe 22 august, ora 17.28.
E taman articolul în care ai intervenit benefic la erorile mele de legislaţie.
"Răspunsul ni se sugerează aplicând „briciul lui Occam”, adică utilizarea celei mai simple explicaţii pentru un fenomen, care este de preferat uneia stufoase. Problema CCR şi a lui Traian Băsescu era cvorumul necesar Curţii pentru a invalida referendumul, acela de 6 la 3. Şi atunci când a fost obţinut, a fost schimbat şi termenul acordat instituţiilor statului pentru clarificarea datelor din listele electorale permanente de la 31 august la 21 august. Iar decizia CCR a fost luată atât de rapid încât este cât se poate de evident că datele solicitate şi transmise Curţii nici n-au mai fost luate în seamă. Dar despre asta ne poate lămuri doar Aspazia Cojocaru. Când va dori să nu mai fie penibilă şi să declare inept că nu vrea să intre la puşcărie. În nici un caz n-ar fi intrat acolo pentru votul ei din CCR. Poate altceva îi stă moţ în faţa uşii."
(http://horiapana.wordpress.com/2012/08/22/curtea-conspirationala-si-cum-s-au-lasat-carlanii-usl-legati-de-conovat/)
Ma alint şi eu, bineînţeles.
Era clar pentru oricine dispus să gândească cu mintea lui şi nu să pape la fast food ce jonglerii a făcut CCR.
Interesant...
Post a Comment