19 January 2013

Criza din Algeria putea fi evitată, părerea mea


Dacă în loc să cheltuiască mii de miliarde de dolari/euro lumea occidentală ar folosit o armă mai eficientă, anume arma respectului, este foarte posibil care terorismul să nu fi existat sau, oricum, să nu fi avut o asemenea amploare. Dimpotrivă, dând buzna peste lumea arabă, omorând nişte lideri, intervenind armat cu scopul "democratizării" forţate... nu are cum să ducă la rezultate benefice. Evident că violenţa naşte violenţă, răspunsul violent la violenţă va naşte un răspuns şi mai violent. Arme există îndeajuns ca violenţa să fie împinsă până la distrugerea noastră a tuturor. Violenţa nu este deci o cale corectă.

Cine se gândea că Algeria poate provoca un eveniment de o asemenea amploare? Dacă violenţa nu încetează violenţa va prolifera în noi şi noi "surprize şi premiere" până ce lumea va muri cu totul.

Mulţi "războinicii" m-au atacat de oricâte ori am îndemnat la respect şi moderaţie în rezolvarea conflictului occidental cu lumea arabă... Din păcate victimele sunt întotdeauna oameni obişnuiţi şi nu aceşti "curajoşi" care, protejaţi de armate, se simt îndreptăţiţi să se dea "cocoşi" în timp ce alţi oameni trăiesc starea de război şi moarte. Respectul faţă de aproape, chiar dacă este diferit, poate cu atât mai mult dacă este diferit, este un lucru creştinesc fundamental. Este timpul ca astfel de evenimente să se încheie şi atingerea acestui scop al climatului de pace nu are cum să se facă DECÂT PE CĂI DIPLOMATICE. Este timpul să vorbească minţile şi sufletele... Până la urmă atât lumea creştină, lumea iudaică şi lumea islamică sunt sub credinţa aceluiaşi Dumnezeu. Cu toţii credem într-un singur Dumnezeu, cu toţii credem în acelaşi Dumnezeu, pentru ce să ne luptăm în numele lui Dumnezeu? Nu există alt Dumnezeu, oamenii, în limitarea lor, au dat mai multe definiţii aceleiaşi Divinităţi şi aşa au apărut diferitele relegii. Cei ce vor apăra voinţa Divină se vor mântui. UNIREA ESTE CEL DE AL TREILEA LEGĂMÂNT!

No comments:

© Gheorghe Florescu, 2008 Acest site este un pamflet politic şi, uneori, cultural, trebuie deci tratat ca atare.