26 January 2013

Tot mai mulţi oameni renunţă la cetăţenia americană


Dacă până acum câţiva ani exista un flux dinspre Europa spre continentul Nord-American... iată că acum, ca în două loturi, este viceversa.

Ştire:
„Sunt foarte fericită în Elveţia, mă simt acasă aici. Nu îmi pot imagina un loc mai bun în care să trăiesc”, a declarat Tina Turner revistei Blick. Ea apreciază respectul pe care elveţienii îl au pentru viaţa privată.

Reprezentanţii localităţii Küsnacht, situată pe malul Lacului Zurich i-au acordat artistei dreptul de rezidenţă, decizia fiind făcută publică vineri.

Vedeta în vârstă de 73 de ani trebuie să obţină şi avizul favorabil din partea reprezentanţilor Cantonului Zurich şi al Confederaţiei pentru a deveni cetăţean cu drepturi depline în Elveţia.

Tina Turner s-a retras din viaţa publică după turneul său ce e avut loc în 2008/2009. Cântăreaţa a învăţat limba germană şi s-a mutat în Elveţia în 1995, pentru a locui cu partenerul său de viaţă Erwin Bach.

Potrivit publicaţiei elveţiene Blick, Tina Turner intenţionează să renunţe la cetăţenia americană atunci când va primi paşaportul elveţian.
(http://www.dcnews.ro/2013/01/tina-turner-renunta-la-pasaportul-american-in-dauna-cetateniei-elvetiene/)

No comments:

© Gheorghe Florescu, 2008 Acest site este un pamflet politic şi, uneori, cultural, trebuie deci tratat ca atare.