29 January 2013

De ce trebuie să fie atât de penibilă politica... semn de întrebare


OK, înţeleg că politicienii noştri nu sunt atât de şcoliţi şi de capabili precum vârfurile politicii mondiale. Suntem o ţară micuţă sub stăpânirea intereselor străine... este de înţeles. Cum spuneam pot înţelege... dar chiar miştoul ăsta ieftin ne este aruncat în faţă de oricât ori se întâmplă ceva?

În articolul trecut spuneam că senatorul Dan Voiculescu şi-a dat demisia. Iată ce scrie acesta pe blogul personal...
In ultimul timp se speculeaza ca imunitatea a devenit o piedica in realizarea actului de justitie. S-a insistat chiar pe “superimunitatea” sub care s-ar ascunde parlamentarii.

Pentru ca exista un dosar in justitie, in care a fost inclus si numele meu, si pentru ca niciodata nu m-am ascuns dupa o functie, am decis astazi sa renunt la imunitatea parlamentara si, in consecinta, sa demisionez din Senat.

Cred ca este esential ca justitia sa actioneze liber, fara nicio presiune, fara nicio ingradire.

Pentru a preveni orice speculatie, anunt ferm ca, pana cand nu va exista o hotarare a justitiei in acest dosar, nu voi mai accepta nicio functie publica.

Oricum, lupta mea politica va continua pana cand Romania va fi definitiv eliberata de regimul Basescu.

De altfel, consider ca ar fi corect ca Traian Basescu sa nu se mai ascunda dupa imunitatea functiei prezidentiale, sa isi dea demisia si sa permita justitiei sa isi faca datoria in dosarele penale in care este cercetat.
(http://danvoiculescu.net/blog/2013/01/am-decis-sa-renunt-la-imunitatea-parlamentara/)
Deci nici vorbă despre frica de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie... doar din dragostea ca justiţia să fie servită. Ciudat este că imunitatea se referă la percheziţie şi arestare, or cum procesul este început, dacă nu finalizat, la ICCJ, nu se mai fac nici percheziţii şi nici arestări preventive. Ce sens are deci înlăturarea imunităţii. Mă gândesc că domnul Voiculescu putea să găsească un motiv valabil. Senzaţia mea este că din cauza grabei lucrurile nu au decurs aşa cum trebuie. Eu mă întreb ce gândesc celelalte părţi din proces.

Ei, sper că nu credeţi că asta este "partea tare"... Nicidecum!

Iată ce spune doamna Udrea:
Elena Udrea le-a cerut lui Crin Antonescu şi Victor Ponta să solicite celor din PC să îl excludă din partid pe Dan Voiculescu. În caz contrar, deputatul PDL propune excluderea Partidului Conservator din USL. Motivul invocat este obstrucţionarea justiţiei.

Aşa cum bine intuiam săptămâna trecută, Voiculescu şi-a mai dat o dată demisia din Parlament pentru a fugi de Justiţie, provocând o nouă amânare a judecării dosarului ICA, în care este acuzat de corupţie. Că dă dovadă de laşitate nu este neapărat neaşteptat din partea unui om care şi-a turnat rudele la Securitate, pe noi trebuie însă să ne intereseze faptul că jongleriile lui Voiculescu cu legea afectează nu numai imaginea actualei puteri, ci a întregii clase politice româneşti şi, implicit, a României în plan internaţional. Suntem ruşinea Europei dacă tolerăm indiferenţi această situaţie”, a comentat luni democrat-liberala, conform NewsIn, citat de pesurse.

Udrea le-a cerut public lui Crin Antonescu şi Victor Ponta ,,să se delimiteze” de gestul lui Dan Voiculescu şi să solicite partenerilor din PE să-l excludă pe acesta, iar în caz contrar să scoată Partidul Conservator din USL. ,,Le cer public celor doi copreşedinti ai USL, Premierul Victor Ponta şi şeful Senatului, Crin Antonescu, să se delimiteze de gestul lui Voiculescu, să solicite partenerilor din PC să-l excluda pe Dan Voiculescu pentru obstrucţionarea Justiţiei, iar, în caz contrar, să scoata Partidul Conservator din Uniune ca semn că nu încurajează aceste practici”, a susţinut fostul ministru.
(http://www.dcnews.ro/2013/01/udrea-cere-usl-excluderea-lui-voiculescu/)
Nu este incredibil? Deci doamna Udrea cere (nu sugerează, cere) lui Crin Antonescu şi Victor Ponta… să solicite (evident, ei nu pot cere) excluderea lui Dan Voiculescu din alt partid decât al lor, din PC. ŞI dacă PC-ul nu vor şi nu vor să-l dea afară pe Voiculescu… să dea afară tot PC-ul din USL.

Am mai repetat o dată ştirea cu alte cuvinte pentru că mi s-a părut că nu înţeleg din prima… prea e incredibilă.

Pe acelaşi sistem, cer şi eu PDL să-l excludă din Palatului Cotroceni pe Traian Băsescu, iar dacă refuză şi nu vor… să se desfiinţeze!

Am zis!

Dacă nu ar fi tragic, aş râde până mi s-ar face rău… dar e tragic. Aşa că râd doar un pic. Asta pentru că, spre deosebire de alţii, am şi simţul, pardon, scuzaţi, al humorului.

Dar încă nu e gata... În timp ce doamna Udrea cere eliminarea domnului Voiculescu din USL, propaganda portocalie lucrează la dezbinarea PSD-PNL... Iacă alta ştire:
Imediat după numirea lui Victor Ponta în funcția de premier, presa portocalie a dat startul scenariilor ce presupuneau scindarea USL. Majoritatea vorbeau despre miza candidatului la prezidențiale, locurile din ministere sau ideologiile diferite ai celor doi piloni, PNL și PSD și, mai nou, alegerile europarlamentare. Curentul care străbate acum rândurile cotroceniste vorbește despre o fraternizare ce se conturează între președinte și premier, care, încet-încet, îi îndepărtează pe liberali de frații lor de uniune. Mai mult, este remarcat modul în Victor Ponta ar urma la pas direcțiile lui Traian Băsescu, legătură ce merge dincolo de prevederile Actului de Coabitare.

(...)

”Victor Ponta exersează relaţiile ambivalente: stă alături de PNL la guvernare, dar ia deciziile importante mai degrabă cu Traian Băsescu, decât cu prezidenţiabilul Crin Antonescu. (…) Liberalii par să fie în această perioadă “clienţii” lui Victor Ponta, care preferă să se vadă mult mai des cu Traian Băsescu decât cu Crin Antonescu”, scrie Sabina Fati.

Pentru Dan Tăpălagă este la fel de clar că legătura de ”fraternizare” dintre Traian Băsescu și Victor Ponta se împletește fir cu fir. Potrivit lui, premierul susține din ce în ce mai multe proiecte ale șefului statului, iar, la capătul celălalt, de delimitează de liberali. ”Or, Dan Voiculescu i-a transmis lui Victor Ponta ceea ce vede de acum toata lumea: coabitarea se transforma in fraternizare. Sigur, Voiculescu zice altceva la televizor (…) Numai cine nu vrea nu observa cu ochiul liber ca primul-ministru sustine tot mai multe proiecte lansate in trecut de Traian Basescu, economice si politice, si se delimiteaza tot mai des de liberali”, scrie editorialistul pentru Hotnews.

Dan Cristian Turturică analizează ultimele schimbări de perspectivă ale lui Victor Ponta și dă ca exemple cazul Roșia Montană, gazele de șist sau strategia pe care premierul o adoptă în raport cu FMI și CE. ”Astăzi, este deja evident că loialitatea sa se manifestă faţă de cei ce l-au convins pe Traian Băsescu să-l numească de două ori premier, în timp ce USL şi parteneriatele cu Voiculescu şi Antonescu nu reprezintă altceva decât vehicule care îi ajută pe el şi pe cei ce îl susţin să-şi atingă scopurile”, scrie editorialistul.

Dar Turturică observă că există mai multe elemente comune între Traian Băsescu și Victor Ponta în ultima vreme, decât între social-democrați și colegii liberali de guvernare. Totodată, jurnalistul consideră că nu actul de coabitare face dovada că liderul PSD urmează direcțiile lui Băsescu, ci faptul că liderul social-democrat a fost desemnat premier. ”Pactul de coabitare este doar un soi de cod de bune maniere, cam improvizat şi destul de pueril, şi atât. Înţelegerea care contează nu avea nevoie de nici o semnătură”, scrie editorialistul.
(http://www.dcnews.ro/2013/01/presa-portocalie-invoca-fraternizarea-basescu-ponta-pentru-inlaturarea-liberalilor/)
Interesant este că această teză nu este totuşi înaintată numai de propagandiştii PDL... Hmmm...

Iată, doamna Udrea dă porunci copreşedinţilor USL... poate Traian Băsescu este mână în mână şi cu Victor Ponta şi cu Crin Antonescu... Poate şi cu Dan Voiculescu? Cu cei de la UNPR nici nu ar fi de mirare.

Ce spune însă Victor Ponta?
„Domnul președinte Băsescu e îngrijorat să nu fraternizez cu domnul Voiculescu, iar domnul Voiculescu e îngrijorat să nu fraternizez cu domnul Băsescu. Pot să îi asigur pe amândoi că pot să stea liniștiți! Nu fraternizez nici cu unul, nici cu altul”, a subliniat Ponta, potrivit A.M. Press.
(http://www.dcnews.ro/2013/01/ponta-mesaj-comun-pentru-voiculescu-si-basescu/)
Cum era cântecul cu glonţul în cap?



În iubirea dintre politicieni sexul nu contează...

M-am culcat pe patu pustii
Si-am vazut-o pe Elena
Care se uita-n olginda
Si-n oglinda-i Marilena


Câte cuburi de gheaţă se pune pe relaţiile aceste fierbinţi? Doar cât să plutească în alcool...

No comments:

© Gheorghe Florescu, 2008 Acest site este un pamflet politic şi, uneori, cultural, trebuie deci tratat ca atare.