18 February 2009

Alina Gorghiu: Un om nu face asa ceva unui om!


Declaraţie de presă


Premierul Emil Boc se face vinovat de un grav abuz ascuns sub pretextul reorganizării Departamentului de Control al Guvernului. Potrivit informaţiilor apărute astăzi într-un cotidian central, printre cei 61 de salariaţi ai acestei structuri, disponibilizaţi în urma deciziei primului-ministru, se află o angajată în concediu de maternitate şi o alta în ultimul trimestru de sarcină.

Constat că domnul Boc foloseşte în mod oportunist dispoziţiile Codului Muncii care prevede, la articolul 60, alin. 1, că nu poate fi dispusă concedierea salariaţilor în niciunul din cazurile menţionate anterior. Justificarea pe care o încearcă premierul se ascunde sub o altă prevedere a Codului Muncii unde se reglementează că astfel de concedieri pot fi făcute, totuşi, în cazul reorganizării judiciare a Departamentului. Premierul Emil Boc se ascunde în spatele unei ordonanţe de urgenţă adoptată “pe picior” potrivit căreia Departamentul de Control al Guvernului se desfiinţează, reînfiinţându-se sub forma unui Corp de Control care preia toate competenţele fostei structuri.

Este absolut ruşinoasă mascarea acestei decizii printr-o reorganizare, altfel nejustificată, a Departamentului de Control al Guvernului. Asta cu atât mai mult cu cât, potrivit informaţiilor din presa centrală, printre salariaţii disponibilizaţi sunt cele două persoane vizate de o altă măsură incoerentă a Guvernului Boc - plafonarea indemnizaţiei pentru mame la suma maximă de 4.000 de lei. Recomand celor două persoane afectate direct de abuzurile Cabinetului Emil Boc înaintarea unui memoriu la Comisia pentru cercetarea Abuzurilor, Corupţiei şi pentru Petiţii de la Camera Deputaţilor pentru demararea procedurilor de verificare a modului în care a fost dispusă disponibilizarea lor.

Anunţ pe această cale că, în calitate de avocat, sunt gata să îi reprezint în instanţă, pro bono, pe toţi salariaţii concediaţi în urma acestei măsuri abuzive a Guvernului Boc, prin care premierul nu face decât să demonstreze că a început înregimentarea clientelei politice în sistem.

Alina Gorghiu
Deputat PNL

18 februarie 2009
(sursa: http://www.alinagorghiu.ro)

No comments:

© Gheorghe Florescu, 2008 Acest site este un pamflet politic şi, uneori, cultural, trebuie deci tratat ca atare.