22 February 2009

Comunicat DNA...


21 februarie 2009
Nr. 35/VIII/3

COMUNICAT

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Piteşti - efectuează cercetări penale faţă de inculpatul MAZILU MARIUS IONUŢ, ofiţer de poliţie judiciară cu gradul profesional de subcomisar în cadrul Inspectoratului de Poliţie al judeţului Argeş – Poliţia municipiului Piteşti – Biroul Cercetări Penale, în sarcina căruia s-a reţinut infracţiunea de luare de mită.
Din Ordonanţa de punere în mişcare a acţiunii penale întocmită de procurori a rezultat că, în perioada 11-20 februarie 2009, inculpatul Mazilu Marius Ionuţ a pretins şi primit de la un denunţător suma de 1.000 de euro pentru ca, în schimb, denunţătorul să obţină o soluţie favorabilă într-un dosar penal în care era cercetat pentru fals material în înscrisuri oficiale.
La data de 20 februarie 2009, inculpatul Mazilu Marius Ionuţ a fost prins în flagrant de procurori după ce a primit de la denunţător suma de 1.000 euro.
Inculpatului i s-au adus la cunoştinţă acuzaţiile în conformitate cu prevederile art. 6 alin. 3 Cod de procedură penală, iar la data de 20 februarie 2009, procurorii anticorupţie au dispus reţinerea acestuia. La data de 21 februarie 2009, Curtea de Apel Piteşti a dispus arestarea preventivă a inculpatului Mazilu Marius Ionuţ pe o perioadă de 29 de zile.
Facem precizarea că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală necesară în vederea propunerii unor măsuri preventive, activitate care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.
La instrumentarea acestui dosar procurorii au colaborat cu ofiţeri din cadrul M.I.R.A. – Direcţia Generală Anticorupţie.

BIROUL DE INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE

No comments:

© Gheorghe Florescu, 2008 Acest site este un pamflet politic şi, uneori, cultural, trebuie deci tratat ca atare.