01 February 2013

Bocet cu lacrimi europene


Vă mai aduceţi aminte melodia Balada Controlorului cântată de trupa Holograf?



Haideţi, toţi în cor... Ba da, ba nu, ba da, ba nu... daaaa...

Ia citiţi aceste două ştiri şi vedeţi dacă nu cumva... ba nu, ba da, ba nu, ba da...

Ştire 1:
26. Noiembrie 2012

Președintele Agenției Naționale de Integritate, Horia Georgescu, a denunțat Luni, pentru AFP, o "creștere exponențală a presiunilor politice", din toate părțile, pentru limitarea activităților institutiei sale. "Cred ca ANI a început sa aiba rezultate concrete și acest lucru deranjează", a spus Georgescu.

"Au existat întotdeauna presiuni însa acestea au crescut exponential recent. Aceste presiuni au devenit foarte agresive", a declarat Georgescu, președintele ANI,(n.r numită de agenția France Presse "agentia nationala anticoruptie") pentru AFP.

"Astăzi, declaratii facute în spatiul public se rezuma la a promova demembrarea ANI sau schimbarea legii care reglementeaza functionarea acesteia, precum și atacuri personale" in directia sa, a adaugat el.

AFP precizează ca România va organiza alegeri parlamentare pe 9 Decembrie. Fondată in 2008, ANI verifică integritatea responsabililor politici cu scopul de a se evita conflictele de interese sau cazurile de imbogățire personală, scrie AFP.

De la inceputul lunii Noiembrie, agentia a declarat "incompatibili" trei ministrii ai guvernului de centru stanga condus de Ponta , însă acestia au refuzat sa demisioneze, denunțând acuzații poltice inainte campaniei electorale.

"Presiunile vin din toate zonele politice și nu vreau sa fac distinctie între partidele aflate la putere și cele din opozitie. Cred ca ANI a început sa aiba rezultate concrete și acest lucru deranjează", a spus Georgescu pentru AFP.

Acesta regreta ca președintele Senatului, Crin Antonescu, a criticat din nou deciziile ANI, în timpul unei emisiuni televizate de Duminica, vorbind despre o eventuala plecare a președintelui agentiei.

"Acestea sunt declarații ale numarului doi din stat, care reprezinta presiune politica asupra instituției", a mai declarat Georgescu.
(http://www.amosnews.ro/afp-presedintele-ani-denunta-presiuni-politice-intensificate-exponential-ultima-perioada-2012-11-26)
Ştire 2:
1. Februarie 2013

Șeful ANI, Horia Georgescu, a declarat, vineri, că instituția pe care o conduce nu s-a plâns Comisiei Europene de presiuni din partea mass-media. Singurul trust care desfășoară o campanie de ”linșare mediatică” este vizibil ”cu ochiul liber” de la Bruxelles, a precizat acesta.

Georgescu a fost întrebat la comisiile de buget dacă a făcut plângeri la CE privind presiuni din partea presei, dar preşedintele Comisiei, Radu Ruşanu, a spus că aceasta nu este subiectul audierii la buget.

El a răspuns, însă, după audierea din Comisii, întrebărilor presei pe această temă, arătând că "nu trebuie susţinută ideea că toată presa face presiuni, există un singur trust de presă care desfăşoară campanii de linşări mediatice, dar aceste materiale sunt disponibile pe online sau prin alte mijloace de informare".

"Lucrurile acestea sunt vizibile cu ochiul liber, CE face monitorizarea exhaustivă a tot ce înseamnă materiale de presă în România (...) Nu am făcut nicio sesizare, s-au discutat aceste aspecte în plenul presiunii care se pune pe ANI prin aceste materiale. (...) Sunt discuţii tehnice instituţionale care şi-au urmat cursul normal. Nu ne-am plâns nimănui.lucrurile sunt clare aşa cum sunt reflectate în mass media", a adăugat Georgescu.
(http://www.amosnews.ro/horia-georgescu-ani-nu-s-plans-la-comisia-europeana-2013-02-01)
Cum spune francezul... Fou, tout le moment cour!

Să dăm un exemplu de atac cu ochiul liber (lovit în pumnul justiţiei).









Păi da, domnul Horia Georgescu are dreptate... cam spune Antena 3. Le cam spune... UEEEEE, komm her! Hilfe! Herr Horia Georgescu ist in Gefahr! Offfff, că mi se împleticeşte în gură limba europeană...

No comments:

© Gheorghe Florescu, 2008 Acest site este un pamflet politic şi, uneori, cultural, trebuie deci tratat ca atare.