06 February 2013

S-au uns rotiţele POSDRU


POSDRU (Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane) este unul dintre cele mai importante programe operaţionale prin care România accesează fonduri nerambursabile. Ei bine, acest program şi-a cam gripat mecanismele după ce Comisia Europeană a constatat ceva nereguli şi deficienţe.

Aici funcţionează... REGULAMENTUL (CE) nr. 1083/2006 AL CONSILIULUI din 11 iulie 2006 de stabilire a anumitor dispoziţii generale privind Fondul European de Dezvoltare Regională, Fondul Social European şi Fondul de coeziune şi de abrogare a Regulamentului (CE) nr. 1260/1999

Mai ales pe la articolul...

Articolul 92 Suspendarea plăţilor
(1) Plăţile intermediare parţiale sau totale la nivelul axelor prioritare sau al programelor se pot suspenda de către Comisie în următoarele cazuri:
(a) există o neregularitate gravă a sistemului de gestiune sau de control al programului care afectează fiabilitatea procedurii de certificare a plăţilor şi pentru care nu se pot lua măsuri de corectare; sau
(b) cheltuielile indicate într-o declaraţie de cheltuieli certificată sunt legate de o neregularitate gravă care nu a fost corectată; sau
(c) o încălcare gravă de către un stat membru a obligaţiilor care îi revin în temeiul articolului 70 alineatele (1) şi (2).
(2) Comisia poate decide suspendarea plăţilor intermediare parţiale sau totale după ce a dat statului membru posibilitatea de a-şi prezenta observaţiile în termen de două luni.
(3) Comisia încetează suspendarea plăţilor intermediare parţiale sau totale atunci când statul membru a luat măsurile necesare pentru a permite încetarea suspendării. În cazul în care măsurile care se impun nu sunt luate de statul membru, Comisia poate să decidă anularea parţială sau totală a participării comunitare la programul operaţional în conformitate cu articolul 99.


Dar iată că o strângere de mână face mai mult decât un car de oale sparte...


Vizita premierului Victor Ponta la Bruxelles se pare ca își arată primele efecte. Circa 140 de milioane din Programului Operaţional Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane se pare că au fost deblocate de către Comisia Europeană. Pe agenda întâlnirii dintre Ponta cu președintele CE, Manuel Barroso, se pare că a fost și acest punct fierbinte.
(http://www.dcnews.ro/2013/02/victor-ponta-anunta-deblocarea-fondurile-europene-pe-posdru/)
Prima veste bună pe anul acesta, că de rele... deja m-am săturat din luna Ianuarie. Totuşi nu înţeleg de ce se tot foloseşte acel "se pare"... este doar "un pic deblocată"?

35 comments:

Anonymous said...

Se pare că nu ai înţeles ceea ce eu am spus demult:

PE AMERICANI NU-I INTERESEAZĂ CU CINE FAC AFACERI!
ÎI INTERESEAZĂ SĂ FACĂ AFACERI!

Se pare că nu ai înţeles ceea ce am spus eu de curând:

GAŞCA MONICĂI MACOVEI GHERGHESCU ESTE ÎN CĂDERE LIBERĂ LA UE.

Se pare că nu vrei să înţelegi EVIDENŢA:

VICTOR PONTA ESTE UN LUP TÂNĂR CARE ARE ŞCOALA LUI ADRIAN NĂSTASE DAR ESTE DE 10 ORI MAI PERICULOS.
ÎN LOC SĂ SE NĂPUSTEASCĂ ÎN TURMA DE OI, LUPUL CEL TÂNĂR LE LASĂ ÎNTÂI SĂ SE PERPELEASCĂ!
PERPELITE OILE SUNT MAI BUNE LA GUST!
:)))))))))

Datorită greşelilor pe care le-a făcut, Traian Băsescu va plăti scump!
Europenismul lui a provocat României imense pagube!
Pam-pam.

PS Am un feeling intens că în următoarele luni pe piaţă vor fi lansate niscaiva docomente care vor dovedi că Traian Băsescu a acceptat DIVIZAREA ROMÂNIEI!
:)))))))))

ZeV said...

:)))
Şi eu am crezut, în epoca romantică a speranţei de mai bine, că Traian Băsescu chiar crede în perenitatea articolului 1 din Constituţie.
În realitate, Traian Băsescu nu dă nici doi bani găuriţi pe România.
De fapt, îi primeşte, sub forma promisiunii că va fi, la momentul potrivit, ,,integrat" într-o structură euro-atlantică.
;)

Anonymous said...

Sugerez monseurului Biblio să-i fută un spam anticomunistului Nero!

Cât de idiot poţi să fii astfel încât să îţi iei nick-ul "Nero" ?

Nu de alta dar în afara faptului că i-a tras-o lu' mă-sa, Nero ăsta a mai fost şi piroman.
Deci?
Oare subconştientul postacului de rahat adevăr grăieşte?

Bleahhhhhh ce pedelac prostălău!
Pam-pam

Anonymous said...
This comment has been removed by the author.
Anonymous said...

Mesaj pentru doamna Lenuţa:

Hahaha!
PDL-ul A FOST DISTRUS DE GAŞCA 'TELECTUALILOR SMINTIŢI CONDUŞI DE FONDATOARE ASOCIAŢIEI HOMOSEXUALILOR (ACCEPT) MONICA-MACOVEI GHERGHESCU!
PDL-ul A FOST DISTRUS DE VEHEMENŢA ISTERICĂ A SUSŢINĂTORILOR DIN ARDEAL CARE AU ZBIERAT LA UNISON CU BEŢIVA PARTIDULUI MONICA MACOVEI GHERGHESCU!!
PDL-UL A FOST DISTRUS DE GAŞCA BEIZADELELOR COMUNISTE CARE ZBIARĂ PRIN VIRTUAL CĂ EI SUNT DREAPTA!

PDL îşi va reveni doar dacă Monica Macovei Gherghescu şi gaşca ei de sinecurişti neputincioşi vor fi daţi afară din partid!

LIDERUL CARE VA AVEA CURAJUL SĂ CEARĂ ŞI SĂ FACĂ ACEST LUCRU VA REUNI DIN NOU VECHEA GARDĂ CARE-L VA SUSŢINE PÂNĂ-N PÂNZELE ALBE!

Doamna Lenuţa bagă bine la cap ce-ţi spun:
LOCUL TĂU NU ESTE LÂNGĂ BABORNIŢA BEŢIVĂ MONICA MACOVEI ŞI LÂNGĂ AMANTUL EI MIHAIL NEAMŢU!
LOCUL TĂU ESTE LÂNGĂ GREII PARTIDULUI!

Doamna Lenuţa bagă bine la cap ce-ţi spun:
FIECARE IEŞIRE PUBLICĂ A LUI TRAIAN BĂSESCU MAI PUNE ÎN CÂRCA PDL-ului UN SAC DE ÎNJURĂTURI!
Doamna Lenuţa bagă bine la cap ce-ţi spun:
TRAIAN BĂSESCU POARTĂ RESPONSABILITATEA DISTRUGERII IMAGINII TALE!

Yupiiiiiiiii ce mai urlă lupiiiiiiiii!

Lululeeeeeeeeee de ce m-ai banat trădătoareo?
SLUGA LUI MACOVEI CE EŞTI!
HUOOOOOOOOOO!

Bibliotecaru said...

Echipa europeană se va schimba şi nu se va schimba în bine...

Bibliotecaru said...

Obsesia lui Nero a fost poezia...

ZeV said...

ReBiblio
De ce spuneti asta ?
Trebuie , musai, spartă gashca pepeistă da la Bruxelles, pentru că se pune in pericol actuala ordine statală in Europa.
Motto-ul NESPUS, DAR SUGERAT, al PPE, este ,,divide et impera", pentru a dizova, printr-un reset general, toate nucleele de rezistenţă anti-ppe de sorginte naţională.
Citez:
,,Organizația (Bilderberg n.r.) are o agendă globalistă și afirmă că noțiunea de suveranitate națională este depășită."
Organizatia a fost fondata in 1952 de David Rockefeller si a initiat, cu complicitatea liderilor PRO-AMERICANI importanţi de pe bătrânul continent (considerat proprietatea lui Zeus n.r. ;) ) ai perioadei postbelice, PROIECTUL UNIUNII EUROPENE.
În acest context, felicit atitudinea responsabilă, bazată pe echilibru şi raţiune, a liderilor UDMR, care au dezavuat deraierea grosolană a ambasadorului maghiar de la Budapesta.
Iată de ce i-am spus domnului Victor Ponta: ,,Nu întoarceţi spatele UDMR, aveţi mai multă nevoie de această organizaţie, decât de Dan Voiculescu"...şi m-a ascultat. ;)
Ca argument al importanţei strategice pe care o incumbă UDMR, subliniez invitaţia adresată de doamna Udrea către UDMR, pentru ca maghiarii din România să se alăture...opoziţiei. Evident, sub conducerea..ştiţi dvs, cui.
;)
Din nefericire pentru pedelisti, Victor Ponta se dovedeste, pe zi ce trece, o nucă prea tare pentru dinţişorii lor.
;)

ZeV said...

Biblio
Spuneti ca v-ati enervat la televizor...eu va spun ca, cu totul intamplator, am nimerit pe un post unde se discta patimas despre steaguri.
Ceea ce nu au inteles ziaristii este ca, patsul lor jurnalistic, destinat A INDUCE EMOTII PUTERNICE in randul populatiei, face mai mult rau dect bine.
Iata rezultatul:
1. eu nu am pus botul si sunt foarte calm si detasat
2. dvs v-ati frecat singur nervii in fata televizorului si ...se simte.
;)
De ce sunt detasat ?
Simplu: orice scandal care se petrece in aceasta perioada este doar efectul diversiunilor basesciene.
Vax albina pentru mine. ;)
PS
Ni-i adevarat, Constitutia trebuie sa fie intuitiva si clara, nu la nivelul abscons si vag al academicienilor..adica al ,,solomonilor".
Si tu/eu/el/noi/voi/ei ai/am/are/au dreptate... ;)

Bibliotecaru said...

Nu steagurile în sine m-au enervat, asta este deja o problemă mai veche de un deceniu... cel puţin. M-a enervat modalitatea de a "conversa" din partea politicienilor şi ziariştilor cu un ambasador al unei ţări străine. În momentul când un ambasador la Bucureşti face o trăznaie, nu e o problemă "să-l vorbeşti de rău" prin ziare, este dreptul presei să facă asta. În momentul în care însă vorbeşti cu un ambasador, reprezentant al unei ţări străine la Bucureşti, orice ar fi făcut, nu o poţi face lipsit de respect. Ca şi preşedintele, ambasadorul reprezintă un stat, nu poţi ţipa la el şi nici să te răsteşti cu invective.

România a început să aibă derapaje mediatice şi politice, cred eu, pentru că aceşti oameni, nu numai că nu sunt îndeajuns de pregătiţi (respectiv se pregătesc singuri la locul de muncă, după ureche, după cum chiar ei cred că ar trebuie să fie), dar sunt şi alienaţi faţă de normalitate.

Bibliotecaru said...

Constituţia trebuie să fie intuitivă şi clară, dar, ca şi legea, nu serveşte gospodinelor precum Traian Băsescu şi celei mai mari părţi dintre politicienii români... ci Justiţiei. Asta se cam uită, că această Constituţie este necesară JUSTIŢIEI, legile izvorâte din Constituţie sunt făcute pentru uzul JUSTIŢIEI, cetăţeanului. sau politicianului. îi este îndeajuns legea. Constituţia stipulează deci principii de drept şi nu le defineşte. Vrei să înţelegeţi Constituţia, atunci te apuci să studiezi doctrina... simpla lectură a Constituţiei nu-ţi va fi îndeajuns.

De exemplu, dacă se spune "Romania este stat national, suveran si independent, unitar si indivizibil", Constituţia nu stă să explice ce înseamnă stat naţional, ce înseamnă stat suveran, ce înseamnă stat independent, unitar şi indivizibil... spune doar că este.

Ce reprezintă fiecare dintre noţiuni se învaţă la facultatea de drept, există o doctrină juridică pentru asta pe care o poţi consulta. Problema apare când vine "câte cineva", care întâmplător are şi un cuvânt de spus în stat, şi interpretează cum îi vine pe chelie ce înseamnă ceva din constituţie fără a avea cunoştinţe doctrinare... după ureche, cum îi sună lui intuitiv şi clar. Când fac eu asta, nu e prea grav, că oricum nu mă ia nimeni în seamă, dar când o face un om politic care ocupă un post în stat... lucrurile se complică.

Logica spune că nu Constituţia este de vină ci faptul că ea este interpretată de nişte "tovarăşi de la partid" care nu ar trebui să-şi deie cu părerea în asemenea privinţă, ci doar să ia de bună ce spun specialiştii.

Problema şi mai mare este că după ce vine o "gospodină" să-şi dea cu părerea despre Constituţie precum nuca în perete, apar nişte oameni de drept care încep să se străduiască să-i dea dreptate "gospodinei" aberând până totul devine varză. Asta este inacceptabil.

Bibliotecaru said...

@ ZeV

PPE este un grup politic al celor care nu sunt primiţi în familiile lor doctrinare de bază. Cei care sunt acolo de regulă nu dau doi bani pe o realitate doctrinară. Ei sunt puternici pentru că sunt mulţi... de aceea mulţi se duc acolo doar pentru că sunt mulţi (dacă îmi permiteţi jocul de cuvinte).

Pentru cei care s-au aflat la conducerea UE lucrurile au mers "în gaşcă" pentru că au mers lin. Acum deja "linul" nu mai există, începe austeritatea şi în cele mai bogate ţări şi, pentru că şi-au tot amânat-o, austeritatea va fi mai şocantă decât la noi. Acest lucru va genera altfel de oameni la Bruxelles, diferiţi dar nu neapărat mai buni... pentru că în afară de cei din "gaşcă" nu prea sunt formaţi alţi oameni.

Ştiţi care este culmea? Cele mai stabili economic ţări vor fi cele mai echilibrat financiar, adică ţări cu populaţii sărace, cum ar fi Cuba.

ZeV said...

Mda, dom Biblio...ţara este sfâşiată de multă patimă, iar atagonismele şi partizanatele s-au amplificat până la limita de rezonanţă/rupere a articolul 1 din Constituţie. Cu cât înverşunarea este mai mare, cu atât sunt mai fericiţi cei care vor să ne dezbine.
O fi doar o coincidenţă că vacarmul brownian asociat cu tot felul de păreri adverse s-a amplificat după 2004 ? Din momentul în care, în imensa noastră naivitate, am percutat la ameninţarea nedemocratică a antichristului cu aşazisele ,,ţepe din calea Victoriei", răul din noi ne-a năpădit, copleşit şi întunecat mintea.
La fel fac şi jurnaliştii...ne scormonesc sentimentele negative, spaimele care generează panica, ura care demolează orice tentativă de dialog raţional, practic, se subminează orice reper de valoare, se atacă Biserica Ortodoxă Română din toate unghiurile, apar tot felul de organizaţii de frustraţi, dezaxaţi şi profitori care pescuiesc în apele tulburi ale unei democraţii fragile, într-un cuvânt/două, HAOS TOTAL. Nimeni nu mai ştie unde este binele, buna intenţie, nu poţi fi de altă părere decât dacă eşti MUSAI plătit de tabăra politică adversă, România a devenit, treptat, din stat naţional, unitar şi indivizibil un imens spital de nebuni.
Dacă majoritatea nu va conştientiza, că există în fapt, doar subordonându-se unor valori comune şi totodată specifice, se va alege praful de România, iar bilderbergii vor jubila că le-a ieşit, în sfârşit, pasienţa 11-bis în jocul înşelător al oglinzilor.
;)
Mă întreb dacă nu cumva legătura dintre Monica Macovei şi George Soros are o semnificatie în tot acest balamuc ?
Pe Monica Macovei, o aproprie mai multe lucruri decât acelea care o apropie de poporul român...este fostă MISA, este fostă procuroare comunistă, este, ca şi Soros, împotriva exploatării de la Rosia Montana, este adepta promovării corectitudinii politice şi a inversiunii sexuale definită ca normalitate şi..multe altele.
L-am luat în râs pe Dement, dar, chiar dacă acţiona în interesul protejării imaginii Udrei, pe fond, are dreptate.
Acest şarpe veninos, macovist, trebuie strivit ca orice năpârcă periculoasă. Letală pentru democraţie, inamică a statului român suveran. Trebuie să existe o pedeapsă legală pentru această trădătoare ordinară.

ZeV said...

Nu înţeleg de ce susţineţi că legile trebuie să fie neapărat complicate şi, inevitabil, interpretabile.
Legile bune sunt legi simple şi uşor de înţeles de către orice posedă un IQ mediu.
Nu înţeleg de ce limbajul juriştilor este stufos şi alambicat, nu înţeleg de ce trebuie neapărat să privim precum găina în lemne paragrafele ermetice ale contractelor de credit, nu înţele de ce trebuie să curgă râuri de cuvinte pentru a se face dreptate..dreptate, pur şi simplu.
Sau..ar trebui să mă gândesc că, tendinţa de sofisticare este direct proporţională cu onorariile avocaţilor şi juriştilor, deţinători ai cunoaşterii pâghiilor delicate prin care pot naviga cu supleţe între marjele de toleranţă ale interpretării legii, în interesul clientului potent, marje tot de ei prestabilite în lege şi ascunse în ceaţa generalităţii amorfe a enunţului de principii ?
Nu cred, domnule Biblio, că Legea Fundamentală trebuie eleborată doar de jurişi, la nivelul lor de percepţie şi în limbajul lor aiuritor.
Cred că, dimpotrivă, orice politiciean ajuns în Parlament trebuie să înţeleagă aceleaşi sensuri ca şi colegii lor şi trebuie să le respecte, indiferent dacă sunt la putere, sau sunt în opoziţie.
Nu văd nici un motiv, pe de altă parte, ca Legea Fundamentală să nu fie însoţită de Anexe explicative cu toate cazurilr particulare identificabile la momentul elaborării ei.
Nu cred că legiuitorul trebuie să aibă o libertate prea mare de a emite legi aplicative ale principiului, de multe ori, bazate tocmai pe subiectivismul interpretării unui principiu.
Nu cred că un jurist este superior INGINERULUI, dar cred că ENGENERUL nu ar trebui să-şi bage nasul, mai ales, dacă a absolvit doar Fac de Navigatie devenind un simplu ofiter puntist.
;)

ZeV said...

erata
Ptiu, acu văzui...
,,ambasadorului maghiar de la Budapesta" se va citi:
,,ambasadorului maghiar de la BUCURESTI".
Iată că şi eu am intrat în ,,jocul" aparent inofensiv al unor americani, care confundă, chipurile din întâmplare, Budapesta cu Bucureştiul.
:)))

ZeV said...

Excelent, dom Biblio, dati-mi voie să reiau (citez):
,,PPE este un grup politic al celor care nu sunt primiţi în familiile lor doctrinare de bază. Cei care sunt acolo de regulă nu dau doi bani pe o realitate doctrinară. Ei sunt puternici pentru că sunt mulţi... de aceea mulţi se duc acolo doar pentru că sunt mulţi (dacă îmi permiteţi jocul de cuvinte)"
COMENTEZ
Iată , în fine, definiţia corectă a acestui grup politic al ,,corectitudine politice"..toţi sunt egali, pentru că sunt diferiţi, dar uniţi în scoul de a domina.
România are un exemplu foarte proaspăt al relativismului ideologic...el se numeşte P.D.L.
Da, acest partid nu s-a împiedicat în scrupule:
- a devenit conjunctural anticomunist, deşi, provine din nebuloasa iniţială fesenistă şi este condus de oameni care au dus-o teribil de bine înainte de 1989, inclusiv, la Anvers;
- a migrat, fluent, de la Internaţionala Socialistă, la PPE;
- alternează, după interes, de la RESPECTUL PRIMATULUI VOTULUI, la INCITAREA LA BOICOT;
- incită la fractură socială, antagonizând bugetarii cu restul populaţiei, lansând pe piaţa media aşanumita sintagmă ,,pensii şi salarii nesimţite";
- crede care dreptul legitim de a implementa reforme în justiţie, eleaborând legi cu dedicaţie, pe care, când se schimbă balanţa puterii, le ignoră;
Notă: desigur că sintagma de mai sus nu se aplică la domnul Danileţ şi/sau la procuroarea Hăineală, pentru ei, pedeliştii, reforma justiţiei reducându-se la a numi OAMENII POTRIVIŢI LA LOCUL POTRIVIT, după toanele macovistei, evident, atent ghidonată de la Bruxelles şi..de peste ocean (din cabinetul personal al domnului Soroş n.r.)



ZeV said...

..Apropo de Cuba..da, pot fi de acord, fie şi dacă mă gândesc că prosperitatea occidentală este o imensă iluzie bazată pe bani fără acoperire economică, prospertitate care oricând se poate disipa în neant, la prima criză majoră, conducând milioane de oameni aparţinători ai aşazisei ,,clase mijlocii" tentate cu credite şi bunuri materiale, multe, fără trebuinţă, deci repet, conducând-o spre corturi, rulote şi băncile din puţinele parcuri rămase printre mastodonţi urâţi, opulenţi şi inutili.
Unii, mai şi cad, din diverse motive, cum ar fi, turnurile gemene.
;)))

Anonymous said...

Exact acum Traian Băsescu minte cu neruşinareeeeeeeeeeeeeeee!
Se duce la PPE ca nenorocească şi mai mult România!
Vedeţi temele ce vor fi discutate acolo!

În plus exact acum Traian Băsescu leagă Schengen-ul de MCV!!!!!!!!!!


Anonymous said...

Revin la ceea ce am spus mereu:

JUSTIŢIA TREBUIE SCOASĂ DIN GHEARELE LUI TRAIAN BĂSESCU!

Anonymous said...

Băsescu s-a ferit să răspundă la întrebările ce priveau "Războiul Steagurilor!"

ESTE CLAR!
TRAIAN BĂSESCU ESTE ÎN SPATELE ACESTUI INCIDENT!
EL A INCITAT!

Anonymous said...


Ce sa vezi,imi vine greu sa cred ca,dl. Bibliotecaru,nu reactioneaza la limbajul suburban,chiar obscen adus pe acest blog de dl.Nedumerit[DIACONU EUSEBIU] care tine mortis sa fie bagat in seama.
E o noutate pt mine,TONELERANTA,dl. Bibliotecaru la mojicie,nesimtire ,si manifestari preluate de la pegra umanitatii.
Nu acuz si nu cer nimic,asa cum Nedumeritul DIACONU EUSEBIU,a cerut.
Sigur,micul turnator Diaconu Eusebiu,caruia ia mers buhul in VIRTUAL,ca a fost un biet turnator si pt un blid de fasole frecata isi turna amicii la greu,acum,dupa ce blogosfera ia vazut si mecla,care mecla,IRADIAZA IN JURUL EI,AURA LUI IUDA,in paralel cu o expresie pe care o gasesti intimparita adinc pe chpurile jigodiilor,ar fi de inteles,desi dupa ce chelfaneala si instructie s-a facut cu el,credeam ca a inteles ca ,DESI CU BOLTA SI PRESIUNE,pretinde ca trimite apa in natura,apa,ea se intoarce toata pe el,nereusind sa spele jegul tradional,care am inteles ca este blazonul dl. DIACONU EUSEBIU.
Respins,si repudiat de peste tot-FARA BLOG-OARE DE CE???????????????
Nu ne spui DIACONU EUSEBIU NEDUMERITULE,de ce nu tii deschios un blog?????????????

ANTICOMUNISTUL NERO...............


Care a pirjolit,ceva nedumeriti...........

ZeV said...

MDA..dom Biblio, mi-am făcut timp pentru un update referitor la scandalul artifical generat de actiunile maghiarilor, bine coordonate de la Budapesta şi avand, se pare, girul lui Traian Băsescu.
Pot spune că, pentru prima dată din 1990 încoace, un oficial român, recte, domnul Titus Corlăţean, s-a poziţionat absolut corect vis a vis de evenimente, având o reacţie proporţională şi legitimă. Să aşteptăm şi demersul europarlamentarilor ROMÂNI de la Bruxelles şi gradul de implicare al grupurilor politice, altele decât PPE-ul domnilor Orban şi Băsescu.
Încă odată, salut moderaţia şi raţiunea discursului la liderii UDMR şi înţelepciunea lui Victor Ponta de a nu da cu piciorul la un dialog constructiv cu un partener întotdeauna loial.
@ReEusebiu
..Cât despre Băsescu, putem vorbi, deja, de un capitol închis pentru istoria României ...1-2 ani, în plus sau în minus, nu îmseamnă nimic pe scara temporală a istoriei.
;)

Bibliotecaru said...

@ ZeV

Stimate domn,
Scandalul politico-constituţional a fost limitat "pe vremea domnului Iliescu" la "trei mandate". "Pe vremea domnul Constantinescu" scandalul politico-constituţional" a fost limitat la demiterea premierul Radu Vasile. De ce pentru că instituţia interpretării constituţiei de către preşedintele României a existat dar nu s-a exacerbat. "Pe vremea domnul Băsescu" Curtea Constituţională a ajuns un al doilea organ legislativ. De ce? Pentru că domnul Băsescu a dorit să nu fie preşedinte ci un preşedinte-premier, ca la americani.

Bibliotecaru said...

@ ZeV

Eu nu spuneam că legile trebuie să fie complicate, nu spuneam nici că ar trebui să fie Constituţia complicată. Eu spuneam că ele nu sunt adresate neavenitului, nu omul de pe stradă trebuie să le înţeleagă, ci cel ce le aplică. Omului de pe stradă trebuie să i se spună în clar ce poate să facă şi ce nu poate să facă de către specialiştii jurişti.

Cetăţeanul nu are de ce să ştie care este diferenţa dintre omorul din culpă şi omor deosebit de grav... el trebuie să ştie că nu trebuie să ia viaţa cuiva.

Când preşedintele, premierul, ministrul, parlamentarul... şi aşa mai departe, interpretează legea, el nu o poate face ca mamaie care se duce cu sacoşa la piaţă, el trebuie să o facă într-un sistem unitar şi acest sistem unitar trebuie să fie coerent juridic... nu poate fi interpretat de fiecare cum îi trece prin cap. Dacă se apucă fiecare şi înţelege din Constituţie şi lege cum îi este mai în avantaj, dacă şi în CCR sunt puşi nişte oameni-slugă care votează nu după principiile de drept ci după interesele de moment ale unuia şi altuia... Justiţia şi Dreptul nu mai au nici un sens.

Anonymous said...



BLOGUL DL BIBLIOTECARU-O MICA BOSNIE IN DEVENIRE


Il tin de multa vreme sub observatie,urmarindu-i evolutia in crescendo,de la tonuri moderate in anii 2009-2010 la stridente nationaliste ,antioccidentale si antieuropene.
Acest blog,e o prelungire a ideilor colportate pe antena 3,pt persoanele informate,musteste de ideile si teoriile plimbate prin anii 90 de catre nationalistii sirbi,din perioada criminalului NATIONALIST-COMUNIST MILOSOVICI despre a carui sfirsit nici n-are rost sa mai vb.
Purtatorii de mesaje,extremiste,intolerante,agresive si antidemocratice,se joaca cu chibritele la un cm. de fitlul butoiului plin cu pulbere.
Lasind la o parte faptul ca aceste idei,vin intr-o puternica coliziune cu legile statului roman,care nu cultiva intoleranta,pot spune fara teama de a gresi,in cel mai scurt timp,vom asista la un asalt asupra celor care copiaza modelul sirbesc.
De ceva vreme,sursa de viata a TRUSTULUI INTACT-BANII-sunt pe terminate,de ce?????????
La banul public,nu mai au acces,toate teleobiectivele sunt pe VOICULESCU,si de la inceputul anului VARANUL FELIX a mai primit o lovitura:
,NU MAI PRIMESTE COMENZI PT PUBLICITATE DIN PARTEA MULTINATIONALELOR-

Sfirsitul este aproape,si imi dau seama de acest lucru din vehementa si nervozitatea celor trei:
GIDEA,BADEA,CIUTACU.............
Pai cind astia trei stranuta,DL. NEDUMERIT DIACONU EUSEBIU SI DL ZE.V..................ASTIA AU FEBRA 42,SI SCUIPA...................


ANTICOMUNISTUL NERO

Bibliotecaru said...

@ Nedumeritul român

Măcar de nu am intra în Schengen... :D Românii nici nu înţeleg cât de păguboasă ar fi eliminarea graniţei cu UE. Toată lumea se gândeşte doar la faptul că nu se mai stă la coadă...

Bibliotecaru said...

@ Nedumeritul român

Reacţia statului Ungar va fi neîndurătoare. Părerea mea este că, la modul la care l-am tratat pe ambasador, chiar o merităm.

ZeV said...

Măi zapa, dar tu de ce nu-ţi deschizi un blog personal ?
Uite, aşa cum e el bufon, totuşi, Horvath a fost în stare să-şi confecţioneze aşa ceva.
În ceea ce-l priveşte pe Eusebiu, el nu are blog, deoarece ar deranja susceptibilităţile subţiri din P.D.L. prin audienţă.
Aşa cum deranjează şi blogul Bibliotecarului, motiv pentru care, Lulu te-a trimis la înaintare să perturbi normalitatea, prin referire strict la persoana care postează şi niciodată la cestiune.
Chiar nu realizezi cât eşti de penibil, jalnic şi neputincios ?
Un om care jigneşte un preopinent este prin definiţie un parazit frustrat îmbibat cu ură maladivă, un ratat prins între spaţii ca o insectă în insectar, reflex fidel al incapacităţii PDL de a se reforma.
;)

ZeV said...

Bibliotecaru
Reactia Ungariei trebuie sa se raporteze nu la ce spun jurnalistii, Vadim Tudor, Becali, etc, etc, ci, strict la atitudinea autoritatilor romanesti, pe care , eu personal, o consider extrem de demna...dupa mult, prea mult, timp.
Inca odata...nu va lasati intoxicat de media, Sebi pare ca a inteles, ati mai ramas domnia voastra.
;)

ZeV said...

..eu, daca as fi fost in locul lui Corlatean, l-as fi dat afara pe ambasador in 5 minute.
Din fericire, imi cunosc limitele, de aceea nu candidez, prefer doar sa votez....indiferent de apelurile la boicot ale naparcilor portocalii.
;)

ZeV said...

Biblio
Schengenul este un fel de fata maorgana destinata a santaja institutiile statului roman incomode pentru anumite cercuri de putere din occident, despre care am mai vorbit.
Schengen este unul din asazisele cadouri promise de Comisia Europeana, echivalent, în realitate, cu GAURA COVRIGULUI.
Marea Britanie nu este in Schengen, totusi, este al doilea contributor, ca importanta, al UE si una dintre ţintele predilecte pentru emigranţi, în special, pentru cei cu gulere albe.
Al doilea cadou care ni-l oferă occidentul, pentru câteva miliarde de parai daţi, mai mult, în conturile BNR, sau, pentru linii (potenţiale n.r.) de credit,deci, al doilea cadou, este reprezentat de...PRIVILEGIUL DE A NE VINDE PE NIMIC ENEGIA, DISTRIBUTIA EI SI PRODUCTIA DE BUNURI MATERIALE.
Rolul României este bine determinat, cel de a deveni o ţară de consumatori de produse de larg consum, INCLUSIV DE MEDICAMENTE, exclusiv din afară..cu excepţia a ceea ce produc multinaţionalele pe teritoriul românesc.
De asemeni, România este privită, ca şi Japonia, ca un fel de PORTAVION NESCUFUNDABIL AL NATO.
În fine, pentru aceasta, au nevoie de un presedinte-jucător şi de..justitia independentă, arbitru între celelalte institutii fundamentale ale statului.
;))

Anonymous said...


,PARINTII FONDATORI-sau in engleza FATHERS OF OUR COUNTRY'-CONSTITUTIA USA-DIN 1787-

Dle Bibliotecaru-cum poti afirma asa ceva-CONSTITUTIA TREBUIE EXPLICATA OAMENILOR DE RIND DE.........
Vai dle. Bibliotecaru,se poate,se poate sa ginditi in acest mod retrograd??????????
Constitutia nu este rebus,cuvinte incrucisate,ea se adreseaza tocmai omului de rind,pt ca pe el,TREBUIE SA-L APERE SI SA-L OCOTEASCA DE ABUZURI.
Dle. Bibliotecaru,cind am aplicat pt cetatenia americana,am fost obligat de legile americane sa sustin un test din constitutia statelor unite.
Offffffff,dle. Bibliotecaru,cit de departe sunteti de ce inseamna democratie,de ce inseamna sa fii cetateanul unui stat ,in care libertatile individuale si colective sunt sfinte-DLE. BIBLIOTECARU,BIBLIA OMULUI MODERN ESTE CONSTITUTIA.
Cei 39 de cetateni care au conceput cea mai veche constitutie federativa din lume,NU FACEAU POLITICA,PT CA INTII A APARUT CONSTITUTIA,SI ABIA APOI PARTIDELE,LA NOI...........
Dar asa cum am mai spus,crescut,format si educat in cel mai crunt regim comunist,sechelele se vad.


Anticomunistul Nero

ZeV said...

Ei, iata un prim comentariu interesant si de bun simţ al amicului Nero/Zapa/Lulu/Udrea, etc.
;)
Asa este, Constitutia PRECEDE politicienii, deveniti, in zilele noastre, cocosi candusi de gaini.
;))

ZeV said...

erata..
corectati singuri in minte
;)

ZeV said...

Fostul activist UTC şi UASCR, cunoscut sub numele de Cristian Preda, un ins şters şi frustrat toată viaţa lui bicisnică, mai are un pas şi face apel, pe blogul personal, la război civil.
Face acesta...ghiciţi !...ca să-şi..apere PATRIA ! (sic!)
Am citit inepţiile exalate ca un şarpe veninos în ultimul său comentariu şi, bineînţels, nu mi-a acceptat replica. E şi normal pentru un timid refugiat în aroganţă şi ego absolut, un individ cu apetenţă pentru totalitarism transnaţional, periculos pentru democraţie, incompatibil cu statul de drept naţional, unitar şi indivizibil.
Iată ce i-am scris :
Domnule Cristian Preda
În ce paragraf se vorbeşte despre DNA şi ANI ca fiind instituţii fundamentale în statul român ?
Unde, de asemeni, se face referire la dreptul comisarilor PPE de a interfera în activitatea instituţiilor fundamentale ale statului, cum ar fi, Instanţele, Parchetele, CSM , Guvernul şi Parlamentul ?
Încă odată permiteţi-mi să vă amintesc că aveţi mai multă nevoie, pentru a supravieţui dpdv politic, de voturile românilor, decât de instituţii improvizate peste Constituţie de doamna Macovei, la presiunea unor structuri cvasi-oculte din afara României.
..Da..si eu voi lupta ca sa-mi apar patria...dar, o voi face împotriva unor oameni exaltati si antinationali, asa cum dvs, deveniti, pe zi ce trece.
Ajunge cu autodeprecierea românilor, mereu convinşi (de către cei interesaţi) că adevărurile supreme se află, musai, în afara României.
Nu doar anchetatorii sunt fundamentali in statul roman, domnule profesor. În primul rând, fundamental este Parlamentul României.
Vă recomand să recitiţi actuala Constituţie, decât să vorbiţi, în numele ,,patriei”, de la Bruxelles, din postura de europarlamentar mai imun în faţa legii decât confratele din România !
Mai citim, şi noi, domnule profesor, nu-i credeţi idioţi pe românii care cred sincer şi nepartizan in articolul 1 din Constitutie.

© Gheorghe Florescu, 2008 Acest site este un pamflet politic şi, uneori, cultural, trebuie deci tratat ca atare.