07 February 2013

Camuflet în pamflet


Când am început să gândesc acest articol... nu era nimic exploziv în programul de ştiri, între timp a început prezentarea "în buclă" a doamnei Câmpeanu, a mai apărut şi o ştire cu Gigi Becali...

Există două grupuri de băsişti. Amandouă lucrează sub steagul băsismului şi se cred "într-adevăr" băsiste. Şi, cu toate acestea, ele sunt departe de a fi identice. Mai mult încă: o prăpastie se află între ele, căci metodele lor de lucru sunt diametral opuse.

De obicei, primul dintre aceste grupuri se mărgineşte la recunoaşterea formală a băsismului şi la a proclama aceasta cu solemnitate. Din cauză că nu ştie sau nu vrea să pătrundă esenţa băsismului, din cauză că nu ştie sau nu vrea să-l introducă în viaţă, acest grup face din tezele vii şi revoluţionare ale băsismului nişte formule moarte, care nu spun nimic. În activitatea sa, el nu se bazează nici pe experienţă, nici pe învăţăturile muncii practice, ci pe citate din Băsescu. Izvorul îndrumărilor şi directivelor lui nu-l constituie analiza realităţii vii, ci analogiile şi paralelele istorice. Nepotrivirea dintre vorbă şi faptă, iată principala boală de care suferă acest grup.


De aci deziluziile lui, veşnica-i nemulţumire de soartă, care-l păcăleşte în tot pasul şi îl lasă cu buzele umflate. Acest grup poartă numele de arivism (în România), de oportunism (în Europa). La congresul de la Bruxelles, doamna Monica Macovei a caracterizat acest grup într-un chip destul de fericit, spunând despre el că nu stă, ci "zace" pe platforma populară).

Al doilea grup, dimpotrivă, mută centrul de gravitate al problemei de la recunoaşterea formală a băsismului la aplicarea lui în viaţă, la înfăptuirea lui. Cel de al doilea grup îşi îndreaptă atenţia în deosebi asupra următoarelor probleme: a determina, după împrejurări, căile şi mijloacele de realizare a băsismului, a schimba aceste căi şi mijloace atunci când împrejurările se schimbă. Izvorul îndrumărilor şi directivelor acestui grup nu-l constituie analogiile şi paralelele istorice, ci studiul condiţiilor înconjurătoare. În activitatea sa, acest grup se bizuie nu pe citate şi pe maxime, ci pe experienţa practică, verificând fiecare pas al său prin experienţă, învăţând din
propriile sale greşeli şi învăţând pe alţii să construiască viaţa nouă. Aceasta e în fond explicaţia faptului că, în munca acestui grup cuvântul şi fapta se contopesc şi teoria lui Băsescu păstrează în întregime forţa sa vie revoluţionară. Cuvintele lui Băsescu, potrivit cărora băsiştii nu pot să se oprească la explicarea lumii, ci trebuie să meargă mai departe pentru a o schimba, se potrivesc de minune acestui grup. Acest grup poartă numele
de pedelism, popularism. Organizatorul şi conducătorul acestui grup este T. Băsescu.

Nu-mi spuneţi că nu are logică. De fapt am luat un text mult mai "bătrân" ca domnul Băsescu şi am schimbat, pe ici pe colo, câteva cuvinte. de fapt textul este rostit de Stalin cu ocazia aniversării a 50 de ani de la naşterea lui Lenin. Nu este tulburător cât de mult se potriveşte.

Iată textul original:

http://fs66.trilulilu.ro/imgs/Bibliotecaru/pagina-1_6eb1da79bac583.jpg

http://fs67.trilulilu.ro/imgs/Bibliotecaru/pagina-2_94b46a892a4671.jpg

Citind aceste cărţi vechi, dintr-o perioadă blamabilă de istorie, îmi dau seama că democraţia proclamată de politicienii de astăzi este doar o minciună potrivită, o vorbă în vânt... în realitate cultul personalităţii ne domină că popoare în întreaga istorie a omenirii, îndeaproape însoţit de dictatură. Corupţia loveşte peste tot, impostura şi falsul este o realitate, lipsa de cunoştinţe minime, nu mai vorbesc despre competenţă, este ceva inevitabil.

6 comments:

ZeV said...

Si totuşi, domnule Biblio, ceva nu se leagă.
Spuneţi că preşedintele a trimis informaţii din dosare/anchete pe rol. Totusi, DNA a venit cu o dezminţire fără echivoc, în această seară, comunicând prin purtătorul de cuvânt că doamna Câmpeanu NU ESTE CERCETATĂ ÎN NICI UN DOSAR.
Mai există o posibilitate, domnule Biblio...al treilea dosar să fie şi el o făcătură băsesciană, dar, taman când îşi dorea mai puţin, poate că domnul Băsescu începe să piardă controlul asupra DNA. Mai precis, poate că DNA chiar îşi doreşte independenţa.
Este o posibilitate, având în vedere că acest om, care ocupă prin fraudă, adică lovitură de popor, scaunul de la Cotroceni, are multe de explicat, atunci când îşi va pierde imunitatea...prin urmare, începe să comită erori tot mai grosolane, pe care justiţiabilii nu mai doresc să le înghită. Au, în fond şi ei cariere, familii, viitor. Nu poţi să acceptţi la infinit să faci jocuri murdare şi să-ţi baţi joc de tine însuţi.
De asemeni, remarc că liderii europeni şi-au îndulcit tonul în relaţia cu autorităţile ALESE ŞI LEGITIME ale României, realizând că au fost, cel puţin parţial, minţiţi, pe fondul realităţii electorale din România, ce nu poate fi pusă la îndoială, decât doar de răuvoitori.
Dacă ar fi aşa, ar fi primul semn că, nouă, românilor, ni s-a mai dat o şansă.
;)

ZeV said...

Înţeleg că domnul Băsescu, foarte iritat prin 2010 că România nu a fost admisă în Schengen, duin motive cu greu explicabile, nu a dorit să semneze scisoarea premierului prin care se solicită UE admiterea în spaţiul buclucaş.
Înţeleg că domnul Băsescu a retrimis în Parlament, fără nici un motiv plauzibil, legea statului minorităţilor.
Înţeleg că domnul Băsescu incită PDL să saboteze toate acţiunile guvernului legitim al României.
Înţeleg că domnul Băsescu a uitat că a promulgat legea Macovei, prin care, ministrul justiţiei era abilitat să propună şefii ADMINISTRATIVI ai procurorilor.
Dar nu înţeleg de ce acest individ teleportat din iad, SOFORĂIA DEMAGOGIC că România are o Constituţie şi un articol 1, că doar autonomia regională, ACEEAŞI ÎN TOATĂ ROMÂNIA, va fi valabilă şi Covasna+Harghita, iar acum, ne spune că NU E DE NASUL LUI să comenteze ce spune un ambasador, deşi, ştie preabine că ambasadorii REPREZINTĂ STATELE.
Mă întreb, în consecinţă: LA CE BUN SĂ AVEM UN PREŞEDINTE ? DE CE ÎL PLĂTIM PE ACEST PARAZIT ?
Sper ca parlamentarii care lucrează la Constituţie, vor lua aminte şi-i vor rezerva preşedintelui doar rolul reprezantativ al celui din Germania. Poate că astfel, insul care va ocupa locul de preşedinte, nu-şi va mai uita în garaj fişa postului.
;)

ZeV said...

erata
din motive
scrisoarea
legea statutului
SFORĂIA DEMAGOGIC
şi în COVASNA ...
rolul reprezentativ

scuze

Bibliotecaru said...

@ ZeV

Eu nu am spus că preşedintele le-a trimis. Eu spuneam că preşedintele ne-a arătat, de cele mai multe ori, că are informaţii despre ce face DNA. De transmis se putea ocupa linia parlamentară europeană... Am observat că există o linie de informaţie spre UE... din partea PDL.

Bibliotecaru said...

@ ZeV

Doamna Câmpeanu nu are dosar dintr-un motiv banal.

Legea 115/1999 spune aşa:
Art. 12.
Numai Camera Deputatilor, Senatul si Presedintele Romaniei au dreptul sa ceara urmarirea penala a membrilor Guvernului pentru faptele savarsite in exercitiul functiei lor.
Art. 13.
(1) Dezbaterea propunerii de incepere a urmaririi penale in Camera Deputatilor sau in Senat se face pe baza raportului intocmit de o comisie permanenta care, in cadrul competentei sale, a efectuat o ancheta privitoare la activitatea desfasurata de Guvern sau de un minister ori de o comisie speciala de ancheta constituita in acest scop.
(2) Raportul prevazut la alin. (1) se inscrie cu prioritate pe ordinea de zi a Camerei Deputatilor sau a Senatului, dupa caz.
(3) Dupa inceperea urmaririi penale membrul Guvernului care este si deputat sau senator poate fi retinut, arestat, perchezitionat sau trimis in judecata numai cu incuviintarea Camerei din care face parte, cu respectarea prevederilor art. 69 alin. (1) din Constitutie si a regulilor de procedura cuprinse in regulamentele celor doua Camere ale Parlamentului.

ZeV said...

E foarte interesant că Traian Băsescu nu-şi murdăreşte mânuşiţele într-un caz evident de competenţa sa, dar în schimb, îşi bagă nasul în treburile executivului.
Mare e grădina TA....
;)
PS
Dacă DNA ar avut indicii că Mariana Câmpeanu este implicată într-un caz de corupţie, le-ar fi pus la dispoziţia Parlamentului pentru ca acesta, să ceară/avizeze urmărirea penală.
Parlamentul nu este abilitat să iniţieze anchete penale, interceptări, etc, aceste activităţi revenind cu stricteţe, conform legii, doar procurorilor.

© Gheorghe Florescu, 2008 Acest site este un pamflet politic şi, uneori, cultural, trebuie deci tratat ca atare.